Καλημερα σε ολους, Καλο Μηνα .
Εχω σοβαρο προβλημα στην εκκινηση. Το μηχανακι ειναι Transalp XL650VY (2000).
Καθε πρωι-μεσημερι-βραδυ (ζεστο η κρυο τα ιδια) οτι ωρα και να ειναι, μου βγαζει το λαδι (οχι το δικο του) για να παρει μπροστα ο κινητηρας.
Αν απλα ανοιξω τον διακοπτη και πατησω μιζα, απλα γυρναει και γυρναει και γυρναει μεχρι που κανει ενα μεγαλο ΜΠΑΜ, ξυπνανε τα μωρα της γειτονιας, ξεγενανε οι εγκυες προωρα, αυξανονται κατακορυφα τα καρδιακα περιστατικα σε νεους και γερους,
πλακωνει η αντιτρομοκρατικη, η πυροσβεστικη, οι γειτονες τρεχουν στο super-market για να γεμισουν τα καταφυγια με τροφιμα, και διαφορα αλλα τετοια. Επεστρεψα στην θρησκεια κανοντας τον Σταυρο μου καθε φορα μηπως και ξεκινησει κανονικα.
Αν αμεσως μετα ανοιξω (κλεισω) τον αερα ελαχιστα, παιρνει κανονικα εμπρος. Καποιες φορες βοηθαει να τραβηξω και να βγαλω το σωληνακι υποπιεσης μεχρι να παρει απο τον πισω κυλινδρο(αριστερα).
Οταν παρει μπροςτα η μηχανη, κανενα προβλημα πουθενα, δουλευει αψογα χωρις σκασιματα πουθενα, τραβαει καθαρα, ρελαντι αψογο στις περιπου 1200+- 50, ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ. Οσο ειναι ζεστη αν σβησω και προσπαθησω να βαλω μπροστα εντος 5 λεπτων, κανενα προβλημα, αλλιως φτου και απο την αρχη.
Ξερει κανεις να μου πει, τι παιζει ?
Σημειωση... Η μηχανη ηταν αραγμενη στον δρομο για μερικα χρονια (2-3) μεχρι του σημειου που ολα ηταν ¨κολλημενα" απο δισκοπλακες-τακακια (το πισω εβγαλε απο μεσα ενα καφε-κιτρινο νερουλο υγρο και χαλασα 3 δοχεια υγρα φρενων μεχρι να καθαρισει) μεχρι και το διπλο σταντ που χρειαζονται δυο ατομα για να δουλεψει (ο ενας το παταει κατω με το ποδι και για να μαζεψει πρεπει να σκυψεις και να το τραβηξεις με το χερι). Καθαριστηκε ντεποζιτο, αλλαχτηκαν φιλτρα λαδια ξυδια και λοιπα, μπουζι, πλατινες, κεραιες δορυφορικες, αεροφρενα, αερο τενοροι, ασπιδα προστασιας και παλμικα φειζερ...