Hellas Transalp Forum

Σκασιματα και δυσκολιες μονο στην εκκινηση...

mesdim · 4738

Offline mesdim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Κυριακή 02 Ιούνιος 2019, 00:48:45 πμ
Καλημερα σε ολους, Καλο Μηνα .

Εχω σοβαρο προβλημα στην εκκινηση. Το μηχανακι ειναι Transalp XL650VY (2000).
Καθε πρωι-μεσημερι-βραδυ (ζεστο η κρυο τα ιδια) οτι ωρα και να ειναι, μου βγαζει το λαδι (οχι το δικο του) για να παρει μπροστα ο κινητηρας.
Αν απλα ανοιξω τον διακοπτη και πατησω μιζα, απλα γυρναει και γυρναει και γυρναει μεχρι που κανει ενα μεγαλο ΜΠΑΜ, ξυπνανε τα μωρα της γειτονιας, ξεγενανε οι εγκυες προωρα, αυξανονται κατακορυφα τα καρδιακα περιστατικα σε νεους και γερους,
πλακωνει η αντιτρομοκρατικη, η πυροσβεστικη, οι γειτονες τρεχουν στο super-market για να γεμισουν τα καταφυγια με τροφιμα, και διαφορα αλλα τετοια. Επεστρεψα στην θρησκεια κανοντας τον Σταυρο μου καθε φορα μηπως και ξεκινησει κανονικα.
Αν αμεσως μετα ανοιξω (κλεισω) τον αερα ελαχιστα, παιρνει κανονικα εμπρος. Καποιες φορες βοηθαει να τραβηξω και να βγαλω το σωληνακι υποπιεσης μεχρι να παρει απο τον πισω κυλινδρο(αριστερα).
Οταν παρει μπροςτα η μηχανη, κανενα προβλημα πουθενα, δουλευει αψογα χωρις σκασιματα πουθενα, τραβαει καθαρα, ρελαντι αψογο στις περιπου 1200+- 50, ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ. Οσο ειναι ζεστη αν σβησω και προσπαθησω να βαλω μπροστα εντος 5 λεπτων, κανενα προβλημα, αλλιως φτου και απο την αρχη.

Ξερει κανεις να μου πει, τι παιζει ?

Σημειωση... Η μηχανη ηταν αραγμενη στον δρομο για μερικα χρονια (2-3) μεχρι του σημειου που ολα ηταν ¨κολλημενα" απο δισκοπλακες-τακακια (το πισω εβγαλε απο μεσα ενα καφε-κιτρινο νερουλο υγρο και χαλασα 3 δοχεια υγρα φρενων μεχρι να καθαρισει) μεχρι και το διπλο σταντ που χρειαζονται δυο ατομα για να δουλεψει (ο ενας το παταει κατω με το ποδι και για να μαζεψει πρεπει να σκυψεις και να το τραβηξεις με το χερι). Καθαριστηκε ντεποζιτο, αλλαχτηκαν φιλτρα λαδια ξυδια και λοιπα, μπουζι, πλατινες, κεραιες δορυφορικες, αεροφρενα, αερο τενοροι, ασπιδα προστασιας και παλμικα φειζερ...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Δευτέρα 03 Ιούνιος 2019, 00:21:31 πμ
Να υποθέσω οτι έχεις αλλάξει και μπουζί . Και όταν λέω μπουζί και τα τέσσερα .

Το ότι βαράει τουφεκιές μάλλον οφείλεται στο οτι γεμίζει ο κύλινδρος με καύσιμο όσο μιζάρεις  κ μετα έρχεται ο σπινθήρας .
Αυτό με το σωληνάκι που βγάζεις , μάλλον ανάγεται στην σφαίρα της μαγείας .
Οταν το βγάζεις φτωχαίνει το μίγμα κ το μηχανάκι θα πάρει μπροστά μόνο με όσο καύσιμο έχουν τα λεκανάκια στα καρμπς αφού κόβεις την παροχή απο το ρουμπινέτο που λειτουργεί με υποπίεση.

Πόσο καιρό έχεις το πρόβλημα ?
Παρουσιάστηκε ξαφνικά ? Η πειράχτηκε κάτι?
Απο βενζίνη πως πάς?
Μήπως άλλαξες πρατήριο?
Το πρόβλημα το έχεις αφού έχεις γεμίσει 2-3 φορές καλύσιμο?

Η βίβλος αναφέρει τα παρακάτω να ελεγχθούν αν ο κινητήρας δεν παίρνει η παίρνει δύσκολα :

Offline mesdim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Δευτέρα 03 Ιούνιος 2019, 02:11:57 πμ
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Μπουζι καινουργια (και τα τεσσερα) και εχουν κανονικο σπινθηρα.
Το προβλημα εμφανιστηκε ξαφνικα μετα απο δυο εβδομαδες κανονικης λειτουργιας.
Εχω την υποψια οτι πρεπει να φταιει κατι στην βαλβιδα βενζινης στο ντεποζιτο, για δυο λογους.
 1. ειναι παλια, δεν εχει φιλτρο εσωτερικο, και πολυ πιθανον να μην σταματαει η ροη της βενζινης οταν σβηνει η μηχανη με αποτελεσμα να παραγεμιζει ο θαλαμος καυσιμο και να μπουκωνει αγρια.
     Και αυτος ειναι ο λογος που βγαζω το σωληνακι υποπιεσης και συνηθως παιρνει μπροστα  μετα απο το πρωτο μπαμ (μαγικο). βεβαια μολις παρει μπρος το ξαναβαζω στην θεση του.
 2. Εχω βαρεθει να λυνω και να δενω συνεχεια ντεποζιτο, φιλτρο αερα, σωληνακια, παρασωληνακια, καλωδια κλπ, και ειπα να ρωτησω πρωτα μηπως εχει καποιος μια καλη ιδεα (καλυτερη απο την δικια μου).
Η δικια μου ιδεα ειναι να  αφαιρεσω την βαλβιδα υποπιεσης απο το ντεποζιτο και να βαλω βανα που να την κλείνει τελειως οταν σταματαω. Επισης μαλλον θα χρειαστει να ξηλωσω παλι καρμπυρατερ και να δω την βαλβιδα πληρωσης μηπως δεν λειτουργει σωστα.
 Πολυ δουλεια και ειδικα τα καρμπυρατερ (ειδικα οταν δεν εχεις γκαραζ και πρεπει να δουλευεις στον δρομο).

Το προβλημα παρουσιαστηκε ξαφνικα μια μερα που χρειαστηκε να τα βγαλω ολα για να τσεκαρω τον θερμοστατη του ψυγειου και το ψυγειο. Αλλο ενα προβλημα που δεν εχω λυσει αλλα δεν με πειραζει αμεσα γιατι οι διαδρομες ειναι το πολυ μεχρι 10-15 λεπτα και τσεκαρω συνεχεια τα υγρα στο ψυγειο, αν και δεν εχω διαρροες.
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ελλειψη χρηματων για ανταλακτικα (ενα σημερα, ενα την αλλη εβδομαδα ισως).
ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ και δεν βιαζομαι...

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
Reply #3 on: Δευτέρα 03 Ιούνιος 2019, 22:52:43 μμ
Δάσκαλε υπάρχει Link για να κατεβάσω την βίβλο?

Offline mesdim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Τρίτη 04 Ιούνιος 2019, 00:19:35 πμ
Γραψε μου email να σου στειλω οτι εχω....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #5 on: Τρίτη 04 Ιούνιος 2019, 02:48:30 πμ

Εχω την υποψια οτι πρεπει να φταιει κατι στην βαλβιδα βενζινης στο ντεποζιτο, για δυο λογους.
 1. ειναι παλια, δεν εχει φιλτρο εσωτερικο, και πολυ πιθανον να μην σταματαει η ροη της βενζινης οταν σβηνει η μηχανη με αποτελεσμα να παραγεμιζει ο θαλαμος καυσιμο και να μπουκωνει αγρια.
     Και αυτος ειναι ο λογος που βγαζω το σωληνακι υποπιεσης και συνηθως παιρνει μπροστα  μετα απο το πρωτο μπαμ (μαγικο). βεβαια μολις παρει μπρος το ξαναβαζω στην θεση του.

Λάθος μέγα , ακόμα κ το ρουμπινέτο να έχει χαλάσει κ να μην κόβει το καύσιμο όταν σβήνεις , πρέπει η βαλβίδα (πυραυλάκι) που υπάρχει στα λεκανάκια των καρμπς να κόβει μόλις τα λεκανάκια γεμίσουν.
Η βαλβίδα που σου λέω είναι αυτή:

2. Εχω βαρεθει να λυνω και να δενω συνεχεια ντεποζιτο, φιλτρο αερα, σωληνακια, παρασωληνακια, καλωδια κλπ, και ειπα να ρωτησω πρωτα μηπως εχει καποιος μια καλη ιδεα (καλυτερη απο την δικια μου).

Δεν χρειάζεται να λύνεις κ να δένεις , ξεκινάς απο τα απλά ,κ μετα ένα ένα μέχρι να βρείς την αιτία .

Η δικια μου ιδεα ειναι να  αφαιρεσω την βαλβιδα υποπιεσης απο το ντεποζιτο και να βαλω βανα που να την κλείνει τελειως οταν σταματαω. Επισης μαλλον θα χρειαστει να ξηλωσω παλι καρμπυρατερ και να δω την βαλβιδα πληρωσης μηπως δεν λειτουργει σωστα.
 Πολυ δουλεια και ειδικα τα καρμπυρατερ (ειδικα οταν δεν εχεις γκαραζ και πρεπει να δουλευεις στον δρομο).

Δε καταλαβαίνω γιατί πέφτεις στα βαθιά με τη μια .
Είπαμε απλά βήματα, αφαιρείς το σωλήνα παροχής καυσίμου απο τα καρμπς κ με σβηστό κινητήρα ελέγχεις αν τρεχει καύσιμο.
Μετα χωρίς να βάλεις τον σωλήνα στη θέση του βάζεις μπροστα κινητήρα κ ελέγχεις αν τρέχει καύσιμο, με ενα λεκανάκι απο κάτω φυσικά .
Απλό είναι .

Το προβλημα παρουσιαστηκε ξαφνικα μια μερα που χρειαστηκε να τα βγαλω ολα για να τσεκαρω τον θερμοστατη του ψυγειου και το ψυγειο.

Οταν λές ''ολα'' ? τι εννοείς ? και τα καρμπς? Αν εφτασες εως εκεί κάνε ενα κόπο κ τσέκαρε αν έχεις βάλει κάποιο σωλήνα σε λάθος θέση (δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις ) και αν έχεις ''πατήσει'' κάποιο σωλήνα κ έχει τσακίσει.
Επίσης αν έβγαλες καρμπς , είναι σωστές οι ντίζες γκαζιού κ τσόκ?

Αλλο ενα προβλημα που δεν εχω λυσει αλλα δεν με πειραζει αμεσα γιατι οι διαδρομες ειναι το πολυ μεχρι 10-15 λεπτα και τσεκαρω συνεχεια τα υγρα στο ψυγειο, αν και δεν εχω διαρροες.

Τι πρόβλημα είναι αυτό ?

Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ελλειψη χρηματων για ανταλακτικα (ενα σημερα, ενα την αλλη εβδομαδα ισως).
ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ και δεν βιαζομαι...

Είμαστε κ εμείς εδώ .

Διάβασε και αυτό https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=20128.0
ισως βοηθήσει

Offline mesdim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τρίτη 04 Ιούνιος 2019, 19:16:46 μμ
Thank you, Thank you, Thank you. !!! Ειδικα για το τελευταιο λινκ, thank you very much ακομα πιο πολυ. !!!