Hellas Transalp Forum

σερβις ΤΑ 650

Γιώργος Lepanto · 4874

Offline Γιώργος Lepanto

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Πέμπτη 08 Νοέμβριος 2018, 13:27:38 μμ
Καλησπέρα

Έχω ΤΑ 650 και θέλω να αλλάξω , λάδια, φίλτρο λαδιού, και μπουζί!

Μπορείτε να μου πείτε ένα κόστος;

ευχαριστώ

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Πέμπτη 08 Νοέμβριος 2018, 16:43:42 μμ
Λάδια χρησιμοποιώ τα Bel-Ray EXP Synthetic Ester Blend 4T 10W-40, θέλεις 3 λίτρα κ κόστος 10-12 ευρω το λίτρο.

Φιλτρο λαδιού γνήσιο (πάντα) στα 8,5 ευρώ +φπα, θα χρειαστείς κ μια αλουμινοροδέλα για την τάπα του λαδιού
Part Number: 94109-14000  κόστος 0.5 ευρώ .

Μπουζί τα NGK DPR8EA9  τιμή απο 5 ευρώ στο εμπόριο , κ στα 3 ευρώ απο Σαρακάκη.

Offline Γιώργος Lepanto

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Πέμπτη 08 Νοέμβριος 2018, 18:56:46 μμ
Λάδια χρησιμοποιώ τα Bel-Ray EXP Synthetic Ester Blend 4T 10W-40, θέλεις 3 λίτρα κ κόστος 10-12 ευρω το λίτρο.

Φιλτρο λαδιού γνήσιο (πάντα) στα 8,5 ευρώ +φπα, θα χρειαστείς κ μια αλουμινοροδέλα για την τάπα του λαδιού
Part Number: 94109-14000  κόστος 0.5 ευρώ .

Μπουζί τα NGK DPR8EA9  τιμή απο 5 ευρώ στο εμπόριο , κ στα 3 ευρώ απο Σαρακάκη.

ευχαριστώ, κάπου εκεί τα υπολόγιζα και εγώ. Επειδή θα την πάω συνεργείο μου είπε στα 100ε με εργατικά , πολλά μου φαίνονται!

Offline linuxfighter

• The Technician
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Ζήτα το και θα σου δωθεί!!!
Reply #3 on: Πέμπτη 08 Νοέμβριος 2018, 21:12:40 μμ
Φίλτρο αέρα δε θα αλλάξεις;

Κοίταξε το κάθε συνεργείο έχει διαφορετική πολιτική στο θέμα χρέωση. Άλλος το βλέπει πχ με το χρόνο. Λέει θα φάω 2 ώρες χρεώνω 25ευρώ την ώρα (τα νούμερα είναι τυχαία). Άλλος το χρεωνει αλλιώς πχ έχω να πληρώσω ενοίκιο και υπάλληλο χρεώνω 50 ευρώ το service.
Αν πιάνουν τα χέρια σου, έχεις χώρο, χρόνο και κάποια εργαλεία που θα χρειαστείς το κάνεις μόνος σου. Αν δε τα έχεις, πληρώνεις.
« Last Edit: Πέμπτη 08 Νοέμβριος 2018, 21:16:02 μμ by linuxfighter »

Offline Γιώργος Lepanto

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Πέμπτη 08 Νοέμβριος 2018, 23:24:28 μμ
Φίλτρο αέρα δε θα αλλάξεις;

Κοίταξε το κάθε συνεργείο έχει διαφορετική πολιτική στο θέμα χρέωση. Άλλος το βλέπει πχ με το χρόνο. Λέει θα φάω 2 ώρες χρεώνω 25ευρώ την ώρα (τα νούμερα είναι τυχαία). Άλλος το χρεωνει αλλιώς πχ έχω να πληρώσω ενοίκιο και υπάλληλο χρεώνω 50 ευρώ το service.
Αν πιάνουν τα χέρια σου, έχεις χώρο, χρόνο και κάποια εργαλεία που θα χρειαστείς το κάνεις μόνος σου. Αν δε τα έχεις, πληρώνεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να αλλάξω τα μπουζί, δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ. Τα φίλτρο και τα λάδια τα αλλάζω συνήθως μόνος μου. Τέλος πάντων , ευχαριστώ για την άμεση απόκριση!

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 09 Νοέμβριος 2018, 11:23:55 πμ
Αλλάζοντας μπουζί λογικά θα βγει το τεποζιτο.
Άρα αλλάζεις κ το φίλτρο αέρα να ησυχάσεις.
Το κόστος όμως θα ανέβει αν θυμάμαι καλά κατά 55 ευρώ
Προσοχή, το γνήσιο φίλτρο αέρα είναι ψεκασμενο από την μαμά Χόντα με ψιλό λάδι κ απαγορεύεται να το καθαρίσει με πίεση αέρα.
Αν σου πει ότι θα το καθαρίσει είναι ολίγον άσχετος.

Για να βγει το τεποζιτο ώστε να αλλαχτούν τα μπουζί κ να μην την πληρώσει το αριστερό ψυγείο πρεπει να προσέχουν τα πλαστικά κουμπώματα από τα πλαϊνά φεριγκ κ να βγει κ το κάλυμμα των οργάνων

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Τρίτη 07 Ιανουάριος 2020, 21:46:15 μμ
Λαδια φιλτρο λαδιου να τα αλλαζεις μονος. Πρωτον ροδελα ταπας λαδιου δεν εχει γεννηθει μαστορας που θα την αλλαξει αν δεν το πεις. Ακο μα και στο λαδι οι περισσοτεροι περνανε το μαξ και ξερναει λαδι απο το φιλτροκουτι και απο οπου βρει ( καπακια βαλβιδων ,φλατζα κεφαλης)

XL650V

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 08 Ιανουάριος 2020, 19:37:12 μμ
Λαδια φιλτρο λαδιου να τα αλλαζεις μονος.

Ο συγκεκριμένος σίγουρα θα τα έχει αλλάξει . :2hysterical:
Τωρα , τα λάδια φίλτρο είναι μια απλή διαδικασία , όμως δεν το έχουν όλοι με τα εργαλεία .

Πρωτον ροδελα ταπας λαδιου δεν εχει γεννηθει μαστορας που θα την αλλαξει αν δεν το πεις. Ακο μα και στο λαδι οι περισσοτεροι περνανε το μαξ και ξερναει λαδι απο το φιλτροκουτι και απο οπου βρει ( καπακια βαλβιδων ,φλατζα κεφαλης)

Αυτό με την ροδέλα είναι ιστορία , οταν προσπάθησα να αλλάξω πρώτη φορά λάδια ηταν τόσο πατημένη που νόμιζα οτι δεν υπήρχε.
Οσο για την ποσότητα , υπάρχει κ το ανάποδο , να φύγεις απο το συνεργείο κ να έχουν ξεχάσει να βάλουν λάδια .