Hellas Transalp Forum

Αμορτισέρ μπροστινά

nikap · 35734

Offline nikap

• Οδηγάρα
  • ENJOY THE SILENCE ΓΙΑΤΙ Τ΄ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗ...
    • τσιγάρο???
on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2007, 21:31:29 μμ
Την μοτό μου την έχω από τον 09 2002 κι έχω διανύσει 33.000 χλμ. Σε πρόσφατη επίσκεψη σε μηχανικό μου είπε ότι η μηχανή έχει κάτσει και θέλει σήκωμα (αλλαγή λαδιών, ελατηριών ή ακόμα και αντικατάσταση αμορτισέρ). Ο μηχανικός μου μου είπε πως τα αμορτισερ στο TRANSALP είναι μαλακά από την μάνα του και ότι δεν έχει πρόβλημα κανένα. Την αλλαγή με WHITE POWER αν την κάνω θα είναι για προσωπικούς και μόνο λόγους. Δεν ξέρω τι να πιστέψω!!!!
Ήθελα να ρωτήσω εάν τα χιλιόμετρα δικαιολογούν την αλλαγή αμορτισέρ, δεδομένου ότι το χώμα για μένα είναι κάτι σπάνιο και μόνο αν δεν υπάρχει εναλλακτική (π.χ καταφύγιο Αγρινίου  :) :) ). Μήπως χρειάζονται αλλαγή τα λάδια και αν ναι κάθε πότε ??? (Τα σέρβις ο μηχανικός τα κάνει σύμφωνα με τις οδηγίες του manual).
Παρακαλώ για την βοήθειά σας.
« Last Edit: Σάββατο 07 Φεβρουάριος 2009, 17:11:40 μμ by Chris_de_Ze »

Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις....

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2007, 22:24:33 μμ
Αλλοίμονο αν από τα 33.000 χλμ αλλάζαμε αμορτισέρ!
Λάδια, ναι να αλλάξεις. Επιβάλεται. Και μάλιστα να βάλεις λίγο πιο παχύρευστα (10W αντί 5W). Όταν μάλιστα κατεβάσεις τις μπουκάλες για την αλλαγή λαδιών, τσέκαρε και τα ελατήρια να δεις αν είναι εντάξει (που πιστεύω ότι είναι με τόσα λίγα χιλιόμετρα).
Επίσης μια λύση για το πίσω είναι να βάλεις κάποιο τάκο (€7) στη βάση του αμορτισέρ για να γίνει πιο σκληρό (παρείναι μαλακό το μαμά). 

Κάντα όλα αυτά (που θα σου κοστίσει ελάχιστα) και αν δείς ότι έχεις πρόβλημα και δεν σ'αρέσει, πήγαινε σε ακριβές λύσεις (WP, κλπ)
« Last Edit: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2007, 22:28:36 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline nikap

• Οδηγάρα
    • τσιγάρο???
Reply #2 on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2007, 23:42:03 μμ
Χρήστο για ακόμη μια φορά
Σ ευχαριστώ πολύ!!!

Ευτυχώς στην ζωή που υπάρχεις κι εσύ.....

Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις....

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #3 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 03:21:44 πμ
Να ξέρεις ότι υπάρχει τρόπος και μέθοδος να μετρήσεις την κατάσταση των ελατηρίων μπρος-πίσω. Πες στο μηχανικό σου να το κάνει (πριν σου πεί ότι θέλουν αλλαγή).

Βάζοντας πιο παχύρευστο λάδι μπροστά και ένα τάκο (2 εκ) πίσω, το μηχανάκι αποκτά άλλη αίσθηση και σαφώς καλύτερο κράτημα στο δρόμο. Αυτή είναι η πιο οικονομική λύση βελτίωσης με πολύ καλά αποτελέσματα. Μετά πάμε στις ... ακριβές!

Offline njoy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 04:15:26 πμ
Chris μια διευκρίνιση, όταν λες τάκο τι ακριβώς εννοείς ?είναι κάτι που παρεμβάλετε στην σύνδεση της ανάρτησης με το πλαίσιο ?Πόσο εύκολο είναι να το τοποθετήσω μόνος μου? Ευχαριστώ φιλαράκο ,να ξέρεις πως θαυμάζω τις γνώσεις σου και πραγματικά με έχεις βοηθήσει σε πολλές απορίες μου.

costas

• Guest
Reply #5 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 05:14:38 πμ
με τον τάκο , τώρα θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια , όταν αλλάζαμε τα λάδια στις μπουκάλες μπροστά βάζαμε ένα δεκάρικο μέσα στις μπουκάλες (να  ο τάκος) , για να σκληρήνουν ελαφρώς τα αμορτισέρ! και να έχουμε καλύτερο κράτημα , αίσθηση!  έχω δίκιο Chris_de_Ze ;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #6 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 05:58:35 πμ
Chris μια διευκρίνιση, όταν λες τάκο τι ακριβώς εννοείς ?είναι κάτι που παρεμβάλετε στην σύνδεση της ανάρτησης με το πλαίσιο ?Πόσο εύκολο είναι να το τοποθετήσω μόνος μου?

Ο τάκος τοποθετείται στο κάτω άκρο της βάσης του πίσω αμορτισέρ. Μπορείς να το βάλεις μόνος σου αλλά πρέπει να λύσεις όλο το πίσω μοχλικό (έχει κάποια διαδικασία).

ΥΓ: Νίκο, αν πας για το 1ο στάδιο (φτηνή λύση) στείλε μετά μήνυμα να σου πώ πώς να ρυθμίσεις την πίσω ανάρτηση (αφού θα γίνει σκληρότερη) για να μην χοροπηδάς στο δρόμο.
« Last Edit: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 06:06:30 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 06:00:29 πμ
με τον τάκο , τώρα θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια , όταν αλλάζαμε τα λάδια στις μπουκάλες μπροστά βάζαμε ένα δεκάρικο μέσα στις μπουκάλες (να  ο τάκος) , για να σκληρήνουν ελαφρώς τα αμορτισέρ! και να έχουμε καλύτερο κράτημα , αίσθηση!  έχω δίκιο Chris_de_Ze ;

Τα "δεκάρικα" μπαίνουν μέσα στις μπουκάλες στο πάνω μέρος των ελατηρίων.
Αν όμως βάλεις πιο παχύρευστα λάδια, τότε δεν χρειάζονται (για να μην γίνει τόσο σκληρή η ανάρτηση και δεν έχεις καλή πρόσφυση στο δρόμο!). Είπαμε, το ΤΑ είναι ένα μηχανάκι για ξεκούραστες βόλτες. Δεν είναι για άγριες καταστάσεις.
« Last Edit: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 06:04:28 πμ by Chris_de_Ze »

costas

• Guest
Reply #8 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 06:04:11 πμ
το είχα κάνει στο VFR

Offline nikap

• Οδηγάρα
    • τσιγάρο???
Reply #9 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 06:14:57 πμ

ΥΓ: Νίκο, αν πας για το 1ο στάδιο (φτηνή λύση) στείλε μετά μήνυμα να σου πώ πώς να ρυθμίσεις την πίσω ανάρτηση (αφού θα γίνει σκληρότερη) για να μην χοροπηδάς στο δρόμο.

Αν αναφέρεσαι σε εμένα Χρήστο, πες μου τώρα γιατί αν φύγει από τον μηχανικό... ούτε λάδια δεν αλλαζω!!!  :-\ :-\ :-\ :-\

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 08:38:39 πμ
Αν αναφέρεσαι σε εμένα Χρήστο, πες μου τώρα γιατί αν φύγει από τον μηχανικό... ούτε λάδια δεν αλλαζω!!!  :-\ :-\ :-\ :-\
Έχω βρεί ότι η χρυσή τομή (άνεση, κράτημα) είναι να ρυθμίσεις την πίσω προφόρτιση ώστε όταν η μηχανή είναι στο πλαϊνό stand (χωρίς άλλο φορτίο επάνω) να είναι τόση ώστε ίσα-ίσα να μην "κάθεται" πίσω (ή να κάθεται μόνο 0.5 εκ) από το δικό της βάρος.
Δοκιμάζεις και βλέπεις.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #11 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 17:35:23 μμ
Έχω βρεί ότι η χρυσή τομή (άνεση, κράτημα) είναι να ρυθμίσεις την πίσω προφόρτιση ώστε όταν η μηχανή είναι στο πλαϊνό stand (χωρίς άλλο φορτίο επάνω) να είναι τόση ώστε ίσα-ίσα να μην "κάθεται" πίσω (ή να κάθεται μόνο 0.5 εκ) από το δικό της βάρος.
Δοκιμάζεις και βλέπεις.
Προφανώς Χρήστο αναφέρεσαι στο σαγκ.(βύθιση των ελατηρίων χωρίς φορτίο στη μοτό.)
Αλήθεια ξέρεις πόσο περίπου πρέπει να βυθίζεται ? (όρθια όμως όχι σε σταντ )
Καλημέρα.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #12 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 17:59:57 μμ
Σε μιά ss η st μοτο εφόσον είναι όρθια και χωρίς φορτίο ,αν την σηκώσεις απ την ουρά το ιδανικό σαγκ (λένε) είναι να μην ανοίξει καθόλου το ελατήριο η να μετακινηθεί το πολύ ως 5mm.(να μη βυθίζεται δηλ η μηχανή άδεια.)
Ισχύει το ίδιο και σε μιά on off με διαφορετικό στήσιμο , μεγαλύτερες διαδρομές ....?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline nikap

• Οδηγάρα
    • τσιγάρο???
Reply #13 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 20:17:42 μμ
Παίδες ευχαριστώ πολύ. Το επόμενο Σάββατο, πρώτα ο Θεός, θα την πάω.... για να δούμε τι θα δούμε!!!!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #14 on: Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2007, 23:34:19 μμ
Προφανώς Χρήστο αναφέρεσαι στο σαγκ.(βύθιση των ελατηρίων χωρίς φορτίο στη μοτό.)
Αλήθεια ξέρεις πόσο περίπου πρέπει να βυθίζεται ? (όρθια όμως όχι σε σταντ )
Καλημέρα.

Εγώ εμπειρικά βρήκα τη χρυσή τομή που ανέφερα. Αφού το πάλευα μέρες με ...ένα κατσαβίδι και σφυρί στο χέρι!
Για κάποιον άλλον μπορεί τα γούστα του να είναι διαφορετικά.
Οπότε και το ανέφερα για να μην παιδεύεστε και να έχετε να ξεκινήσετε τη ρύθμιση από κάπου.

Offline melven7

• νέος οδηγός
  • **
  • Transalp & Fishing
Reply #15 on: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 01:08:29 πμ
Την μοτό μου την έχω από τον 09 2002 κι έχω διανύσει 33.000 χλμ. Σε πρόσφατη επίσκεψη σε μηχανικό μου είπε ότι η μηχανή έχει κάτσει και θέλει σήκωμα (αλλαγή λαδιών, ελατηριών ή ακόμα και αντικατάσταση αμορτισέρ). Ο μηχανικός μου μου είπε πως τα αμορτισερ στο TRANSALP είναι μαλακά από την μάνα του και ότι δεν έχει πρόβλημα κανένα. Την αλλαγή με WHITE POWER αν την κάνω θα είναι για προσωπικούς και μόνο λόγους. Δεν ξέρω τι να πιστέψω!!!!
Ήθελα να ρωτήσω εάν τα χιλιόμετρα δικαιολογούν την αλλαγή αμορτισέρ, δεδομένου ότι το χώμα για μένα είναι κάτι σπάνιο και μόνο αν δεν υπάρχει εναλλακτική (π.χ καταφύγιο Αγρινίου  :) :) ). Μήπως χρειάζονται αλλαγή τα λάδια και αν ναι κάθε πότε ??? (Τα σέρβις ο μηχανικός τα κάνει σύμφωνα με τις οδηγίες του manual).
Παρακαλώ για την βοήθειά σας.
Να πω κι εγώ με τη σειρά μου πως τα 33000χλμ είναι πολύ λίγα για τέτοιες επεμβάσεις εκτός κι αν το εργαλείο τρώει πολύ φόρτωμα ή πηγαίνει σε αντίξοα εδάφη (κάτι που είπες πως δεν κάνεις).
Όσον αφορά τις αναρτήσεις να πω κι εγώ την απόψή μου.
Αγορά μηχανής XLV650 6/2000
ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Στα 39000 χλμ (9/2004) είχα μία μάλλον τυχαία βλάβη στο πίσω απορτισέρ (έβλεπα λάδια) και το μηχανάκι πήγαινε σαν να ήταν σε θάλασσα. Αφού έκανα έρευνα αγοράς τότε (560Ε μαμίσιο, 1000Ε για κάτι καλό) βρήκα - ευτυχώς - την K-shock. Μου επισκεύασαν το αμορτισέρ (το οποίο το έλυσα  μόνος μου -Εύκολη δουλειά) και με χρέωσαν 60Ε επισκευή, 30Ε χρώμιο άξονα και άλλαξα το ελατήριο με Hyperpro 120E. Σύνολο 210Ε.
Πήρα λοιπόν πίσω το επισκευασμένο αμορτισερ το οποίο για να το βάλω μου έφυγε ο .. ακατανόμαστος. Κάνα 2ωρο με 3ωρο το παίδευα σίγουρα.
Η αίσθηση που είχα μετά την αλλαγή ήταν τρομερή. Πραγματικά το μηχανάκι είχε πολύ όμορφη συμπεριφορά και σίγουρα άξιζε τα λεφτά της αυτή η αλλαγή.
ΜΠΡΟΣΤΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Στα 59000χλμ (9/2007) αποφάσισα να κάνω μαζέματα στη μηχανή. Έτσι έλυσα το μπροστινό και αποφάσισα να αλλάξω και λάδια. Η αλλαγή έγινε και μάλιστα μπήκαν 10άρια λάδια η συμπεριφορά όμως της ανάρτησης δεν άλλαξε καθόλου. Δεν μπορώ να πω πως είχα κάποιο πρόβλημα πριν αλλά δεν κατάλαβα και κάτι να άλλαξε.

Αυτά τα ολίγα, δεν ξέρω αν σε φώτισα καθόλου.
Γιώργος

Offline nikap

• Οδηγάρα
    • τσιγάρο???
Reply #16 on: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 01:40:55 πμ
Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ!
Κάθε γνώμη για μένα είναι χρήσιμη, αφού από τεχνικά θέματα είμαι εντελώς αδαείς. Βέβαια δεν πρόκειται να γίνω εξπερ εν μία νυκτί αλλά τουλάχιστον να έχω μια ιδέα. Είχα στο μυαλό μου να αλλάξω λάδια και ίσως κι ελατήρια εμπρός. Γνώμη σου είναι ότι δεν θα έχει ουσιαστική διαφορά, ε?
Τι να πω? Μια και μπήκα στο χορό λέω να χορέψω και να ξεκινήσω τουλάχιστον με αλλαγή λαδιών από 5αρια σε 10αρια.
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον όλους σας. :) 

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #17 on: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 01:47:15 πμ
Για το K-shock, το έχουμε ξαναναφέρει ότι το μαγαζί είναι πάρα πολύ καλό και κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά οι μάστορες (τα 2 αδέλφια) που είναι εκεί. Εξυπηρέτηση φιλικότατη!

http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=1345.0 :
"Κ-Shock" εξειδικευμένο συνεργείο αναρτήσεων μοτό στου Γκύζη, Ραγκαβή 97, πίσω από τη ΓΑΔΑ, 210-6468-349, www.k-shock.gr. Πολύ καλή και φιλική εξυπηρέτηση, πολύ καλή δουλειά και καλές τιμές. Αναλαμβάνει επισκευές, συντηρήσεις, μετατροπές. Ένα από αδέλφια εκεί είχε ο ίδιος ΤΑ (δεν ξέρω αν έχει ακόμα) και το ξέρει το μηχανάκι πολύ καλά. Ξέρει πού πάσχει και πώς βελτιώνεται. Τα τακτικά μέλη του συλλόγου μας έχουν έκπτωση 10% σε ανταλλακτικά, αναλώσιμα και εργασίες συντήρησης αναρτήσεων.

Επίσης, σχετικές πληροφορίες (για την ανάρτηση) και εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=933.20
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=1865.0

« Last Edit: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 01:53:15 πμ by Chris_de_Ze »

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 02:00:33 πμ
Φίλε nicap,
δεν ξέρω τι σχέση έχει το 600 με το 650 στα ελατήρια των αμορτισέρ, (και ούτε με λένε Χρήστο) αλλά αν διαθέτεις 100€ άλλαξε τα ελατήρια σου με ένα ζευγάρι WP νούμερο 3 για μέτρια η νούμερο 5 για πιο σκληρά, και το μηχανάκι σου θα αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που δεν θα θέλεις να κατέβεις. Όταν πήρα το δικό μου (το 400) τα αμορτισέρ τερμάτιζαν με το παραμικρό σαμαράκι. Τα άλλαξα λοιπόν με WP 5 και άλλαξε η συμπεριφορά της μηχανής. Οταν την άλλαξα για μία 600, η καινούρια φορούσε WP 3. Έκανα την σκάντζα και πήρα στην καινούρια τα 5ρια και πάλι όλα καλά.Υπ' όψιν οτι και τα 5ρια δεν είναι πολύ σκληρά, ίσα-ίσα νομίζω ότι ταιριάζουν καλύτερα απο τα 3ρια λόγω βάρους.

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 08:37:33 πμ
Οι αναρτησεις στο ΤΑ ειναι πολυ μαλακες απο το εργοστασιο και με πολυ γρηγορη επαναφορα μπρος πισωΔυστιχως η επαναφορα δεν ρυθμιζεται Αν βαλεις τακο αν καταλαβα καλα τοτε προφορτιζεις το αμορτισερ με αποτελεσμα να επανερχεται ακομα πιο γρηγορα Αυτο εχει σαν αποτελεσμα τα εξης.1,φαινεται ακομα περισοτερο η αδυναμια του μπροστινου σε φρεναρισμα και μπρουμιτιζει περισοτερο με ακραιο φαινομενο το μπλοκαρισμα και το δυπλωμα του μπροστινου 2,Χανεται η ευσταθεια καθως το πισω μερος αντιδρα πολυ γρηγορα και μεταφερονται δυναμεις στο μπροστινο.Τα ανωτερω αυξανονται περισσοτερο οσο περισσοτερο το προφορτιζεις, οσο πιο ελαφρυς ειναι ο οδηγος και οσο πιο γρηγορα πας παντα σε συνδιασμο με τισ ανωμαλιες του οδωστροματος.
Εχονατας την εμπειρια και απο τις μαμα αναρτησεις και απο wP εχω να πς το εξης
Στις 4000ΧΛΜ αλαξα ολο το αμορτισερ με WP Η μοτοσυκλετα μεταμορφωθηκε τοσο σε ασφαλτο οσο και στο χωμα μιας και ειναι ρυθμιζομενη η αποσβεση επαναφορας σε αντιθεση με το μαμα που ρυθμιζει η αποσβεση συμπιεσης που δεν προσφερει σχεδον τιποτα.ΣΥμφωνω για τα λαδια μπροστα οτι θελει 10 αλλα αυτο ειναι ημιμετρο.
Η μεγαλη αλλαγη εγινε οταν αλλαξα και τα ελλατηρια με WP.
Εχοντας την εμπειρια απο το KTM LC4 που ειχα για πολλα χρονια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ΤΑ μου φερνει προς το ευρωπαικο και αυτο το τονιζω και σε ασφαλτο και σε χωμα.Και ΚΥΡΙΩΣ στο φρεναρισμα.
Συμπερασματικα προχωρα σε αλλαγη ελλατηριων και λαδιων ανεξαρτητα απο τα χλμ. που εχει και για πισω ή αλλαγη ελλατηριου και servis η η ακριβη λυση αντικατασταση αμορτισερ.
Το οτι η honda το εβγαλε ετσι δεν συμαινει οτι ειναι και σωστο.Τοτε ολα τα εργοστασια θα εβγαζαν ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ μηχανακια και δεν θα πειραζαμε τιποτα Αυτοι ομως φτιαχνουν  κοινα αποδεκτα μηχανακια για την καθε συγκεκριμενη κατηγορια καταναλωτων που απευθυνονται.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #20 on: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 09:04:32 πμ
Σωστά! Το έχουμε πεί πολλές φορές ότι υπάρχουν και ακριβές (και σωστές) λύσεις για το ΤΑ.
Αλλά ας πάμε πρώτα στο 1ο στάδιο που είναι οι οικονομικές και απλές και που σίγουρα με αυτές βλέπεις αρκετά μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την αρχική (απαράδεκτη) κατάσταση, χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και μετά αν δεν είσαι ικανοποιημένος, πας στις ακριβές λύσεις (ανάλογα και πώς οδηγείς βέβαια). Εξαρτάται πάντα πόσα θέλεις να ξοδέψεις.

Και η βελτίωση που βλέπεις εφαρμόζοντας το 1ο στάδιο (το φτηνό πακέτο!) είναι αρκετά καλή για το μηδαμινό κόστος της. Οπότε γιατί να μην το κάνει κάποιος πριν πάει στις ακριβές λύσεις?
« Last Edit: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 09:08:08 πμ by Chris_de_Ze »

Offline nikap

• Οδηγάρα
    • τσιγάρο???
Reply #21 on: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 20:48:26 μμ
Φίλε nicap,
δεν ξέρω τι σχέση έχει το 600 με το 650 στα ελατήρια των αμορτισέρ, (και ούτε με λένε Χρήστο) αλλά αν διαθέτεις 100€ άλλαξε τα ελατήρια σου με ένα ζευγάρι WP νούμερο 3 για μέτρια η νούμερο 5 για πιο σκληρά, και το μηχανάκι σου θα αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που δεν θα θέλεις να κατέβεις. Όταν πήρα το δικό μου (το 400) τα αμορτισέρ τερμάτιζαν με το παραμικρό σαμαράκι. Τα άλλαξα λοιπόν με WP 5 και άλλαξε η συμπεριφορά της μηχανής. Οταν την άλλαξα για μία 600, η καινούρια φορούσε WP 3. Έκανα την σκάντζα και πήρα στην καινούρια τα 5ρια και πάλι όλα καλά.Υπ' όψιν οτι και τα 5ρια δεν είναι πολύ σκληρά, ίσα-ίσα νομίζω ότι ταιριάζουν καλύτερα απο τα 3ρια λόγω βάρους.

Οι αναρτησεις στο ΤΑ ειναι πολυ μαλακες απο το εργοστασιο και με πολυ γρηγορη επαναφορα μπρος πισωΔυστιχως η επαναφορα δεν ρυθμιζεται Αν βαλεις τακο αν καταλαβα καλα τοτε προφορτιζεις το αμορτισερ με αποτελεσμα να επανερχεται ακομα πιο γρηγορα Αυτο εχει σαν αποτελεσμα τα εξης.1,φαινεται ακομα περισοτερο η αδυναμια του μπροστινου σε φρεναρισμα και μπρουμιτιζει περισοτερο με ακραιο φαινομενο το μπλοκαρισμα και το δυπλωμα του μπροστινου 2,Χανεται η ευσταθεια καθως το πισω μερος αντιδρα πολυ γρηγορα και μεταφερονται δυναμεις στο μπροστινο.Τα ανωτερω αυξανονται περισσοτερο οσο περισσοτερο το προφορτιζεις, οσο πιο ελαφρυς ειναι ο οδηγος και οσο πιο γρηγορα πας παντα σε συνδιασμο με τισ ανωμαλιες του οδωστροματος.
Εχονατας την εμπειρια και απο τις μαμα αναρτησεις και απο wP εχω να πς το εξης
Στις 4000ΧΛΜ αλαξα ολο το αμορτισερ με WP Η μοτοσυκλετα μεταμορφωθηκε τοσο σε ασφαλτο οσο και στο χωμα μιας και ειναι ρυθμιζομενη η αποσβεση επαναφορας σε αντιθεση με το μαμα που ρυθμιζει η αποσβεση συμπιεσης που δεν προσφερει σχεδον τιποτα.ΣΥμφωνω για τα λαδια μπροστα οτι θελει 10 αλλα αυτο ειναι ημιμετρο.
Η μεγαλη αλλαγη εγινε οταν αλλαξα και τα ελλατηρια με WP.
Εχοντας την εμπειρια απο το KTM LC4 που ειχα για πολλα χρονια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ΤΑ μου φερνει προς το ευρωπαικο και αυτο το τονιζω και σε ασφαλτο και σε χωμα.Και ΚΥΡΙΩΣ στο φρεναρισμα.
Συμπερασματικα προχωρα σε αλλαγη ελλατηριων και λαδιων ανεξαρτητα απο τα χλμ. που εχει και για πισω ή αλλαγη ελλατηριου και servis η η ακριβη λυση αντικατασταση αμορτισερ.
Το οτι η honda το εβγαλε ετσι δεν συμαινει οτι ειναι και σωστο.Τοτε ολα τα εργοστασια θα εβγαζαν ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ μηχανακια και δεν θα πειραζαμε τιποτα Αυτοι ομως φτιαχνουν  κοινα αποδεκτα μηχανακια για την καθε συγκεκριμενη κατηγορια καταναλωτων που απευθυνονται.

Σωστά! Το έχουμε πεί πολλές φορές ότι υπάρχουν και ακριβές (και σωστές) λύσεις για το ΤΑ.
Αλλά ας πάμε πρώτα στο 1ο στάδιο που είναι οι οικονομικές και απλές και που σίγουρα με αυτές βλέπεις αρκετά μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την αρχική (απαράδεκτη) κατάσταση, χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και μετά αν δεν είσαι ικανοποιημένος, πας στις ακριβές λύσεις (ανάλογα και πώς οδηγείς βέβαια). Εξαρτάται πάντα πόσα θέλεις να ξοδέψεις.

Και η βελτίωση που βλέπεις εφαρμόζοντας το 1ο στάδιο (το φτηνό πακέτο!) είναι αρκετά καλή για το μηδαμινό κόστος της. Οπότε γιατί να μην το κάνει κάποιος πριν πάει στις ακριβές λύσεις?

Λοιπόν, κατόπιν τον πολύ χρήσιμων συμβουλών σας, και σας ευχαριστώ θερμά όλους, λέω να προχωρήσω σε αλλαγή ελατηρίων σε WP5 και λαδιών 10άρια σε πρώτη φάση. Μετά βλέποντας και κάνοντας.
Κατάλαβα σωστά ή θα πεθάνει στα γέλια ο μηχανικός????  :goofy: :goofy: :goofy:

Offline gianngeor

• Rossi και πάνω !
  • Ανοίγει νέος κύκλος ... (?)
Reply #22 on: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 20:58:48 μμ
WP (white power).
Να αλλάξεις και το πίσω. Ένα 120άρι θα το κάνει πολύ μάχιμο το τρανσαλπάκι.

Γιώργος Γιαννόπουλος, ( ORIENT Status 21 ταχ...)

Offline nikap

• Οδηγάρα
    • τσιγάρο???
Reply #23 on: Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2007, 21:03:58 μμ
WP (white power).
Να αλλάξεις και το πίσω. Ένα 120άρι θα το κάνει πολύ μάχιμο το τρανσαλπάκι.

120αρι Ευρώ ή είναι κωδικός από ελατήρια???   ::) ::) :goofy:

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2007, 04:35:46 πμ
Λοιπόν, κατόπιν τον πολύ χρήσιμων συμβουλών σας, και σας ευχαριστώ θερμά όλους, λέω να προχωρήσω σε αλλαγή ελατηρίων σε WP5 και λαδιών 10άρια σε πρώτη φάση. Μετά βλέποντας και κάνοντας.
Κατάλαβα σωστά ή θα πεθάνει στα γέλια ο μηχανικός????  :goofy: :goofy: :goofy:

Η WP έχει δικά της λάδια.Εγώ αυτά έβαλα.

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D