Θέλω να κάνω μία ανακοίνωση . . .
Όποιοι έχουν βάλει φώτα xenon στον Λινάρδο να κοιτάξουν την γείωσή τους.
Εάν είναι βιδωμένη σε κινητό μέρος (πιθανόν στην μία από τις δύο βίδες που πιάνουν το προστατευτικό «κάλυμα» κάτω από το φανάρι) θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να το βγάλουν από εκεί, και να το βάλουν σε κάποιο σταθερό σημείο γιατί αργά ή γρήγορα θα κοπεί.
Στο δικό μου (ημερομηνία τοποθέτησης γύρω στις 10.11.07) με το που έφυγα από την δουλειά στις 22:00 για να έρθω ΣΥΜΟΦΕ (15.01.08) και άνοιξα τον διακόπτη, τα φώτα λειτουργούσαν μόνο όταν είχα το τιμόνι δεξιά, ενώ όταν το είχα ευθεία ή αριστερά έσβηνε.
Ευτυχώς έχω τοποθετήσει αλάρμ (τα οποία τα είχα αναμμένα όλη την ώρα) και μπορούσαν (έστω και λίγο) οι άλλοι οδηγοί να με βλέπουν.
Ο Θεόθραστος (που το έχει πάθει ήδη), με καθησύχασε και μου είπε το πρόβλημα (σ΄ευχαριστώ Θεόθραστε).
Όπως προείπα η λύση είναι, το καλώδιο της γείωσης να αποσυνδεθεί από κινούμενο μέρος (κόβεται το καλώδιο σιγά-σιγά από την δεξιά-αριστερά κίνηση του τιμονιού) και να πιαστεί σε κάποιο σταθερό π.χ. σε κάποια βίδα στον λαιμό του μοτό μας.
Είναι η πιο κοντινή βίδα για γείωση.
Τουλάχιστον έτσι έχει κάνει ο Θεόθραστος (πρώτα) και εγώ (αργότερα).
Πάντως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ για να μην σας κοπεί σε κάποια μακρινή διαδρομή και μείνετε «τυφλοί» εσείς (για τον δρόμο) και τυφλοί οι άλλοι για εσάς.
Είναι υπόθεση ΜΟΝΟ λίγων λεπτών.
Όποιος θελήσει κάποια βοήθεια εδώ είμαι . . . πρώτα η ασφάλεια μάγκες!!!
ΑΝΤΕ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΛΕΜΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!
(Κατά τα άλλα μια χαρά φώτα είναι.
Και να μην ξεχάσετε όσοι άλλοι πάτε να τοποθετήσετε φώτα, να του πείτε να σας τα βάλει σε ΣΤΑΘΕΡΟ σημείο).