Hellas Transalp Forum

Group Buy (ομαδική αγορά) HID xenon kit

Chris_de_Ze · 191206

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #250 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 10:38:19 πμ
Θέλω να κάνω μία ανακοίνωση . . .

Όποιοι έχουν βάλει φώτα xenon στον Λινάρδο να κοιτάξουν την γείωσή τους.

Εάν είναι βιδωμένη σε κινητό μέρος (πιθανόν στην μία από τις δύο βίδες που πιάνουν το προστατευτικό «κάλυμα» κάτω από το φανάρι) θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να το βγάλουν από εκεί, και να το βάλουν σε κάποιο σταθερό σημείο γιατί αργά ή γρήγορα θα κοπεί.

Στο δικό μου (ημερομηνία τοποθέτησης γύρω στις 10.11.07) με το που έφυγα από την δουλειά στις 22:00 για να έρθω ΣΥΜΟΦΕ (15.01.08) και άνοιξα τον διακόπτη, τα φώτα λειτουργούσαν μόνο όταν είχα το τιμόνι δεξιά, ενώ όταν το είχα ευθεία ή αριστερά έσβηνε.

Ευτυχώς έχω τοποθετήσει αλάρμ (τα οποία τα είχα αναμμένα όλη την ώρα) και μπορούσαν (έστω και λίγο) οι άλλοι οδηγοί να με βλέπουν.

Ο Θεόθραστος (που το έχει πάθει ήδη), με καθησύχασε και μου είπε το πρόβλημα (σ΄ευχαριστώ Θεόθραστε).

Όπως προείπα η λύση είναι, το καλώδιο της γείωσης να αποσυνδεθεί από κινούμενο μέρος (κόβεται το καλώδιο σιγά-σιγά από την δεξιά-αριστερά κίνηση του τιμονιού) και να πιαστεί σε κάποιο σταθερό π.χ. σε κάποια βίδα στον λαιμό του μοτό μας.
Είναι η πιο κοντινή βίδα για γείωση.

Τουλάχιστον έτσι έχει κάνει ο Θεόθραστος (πρώτα) και εγώ (αργότερα).
Πάντως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ για να μην σας κοπεί σε κάποια μακρινή διαδρομή και μείνετε «τυφλοί» εσείς (για τον δρόμο) και τυφλοί οι άλλοι για εσάς.

Είναι υπόθεση ΜΟΝΟ λίγων λεπτών.
Όποιος θελήσει κάποια βοήθεια εδώ είμαι . . .  πρώτα η ασφάλεια μάγκες!!!   

ΑΝΤΕ  ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ  ΛΕΜΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!

(Κατά τα άλλα μια χαρά φώτα είναι.
Και να μην ξεχάσετε όσοι άλλοι πάτε να τοποθετήσετε φώτα, να του πείτε να σας τα βάλει σε ΣΤΑΘΕΡΟ σημείο).

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #251 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 17:03:47 μμ
Θέλω να κάνω μία ανακοίνωση . . .

Όποιοι έχουν βάλει φώτα xenon στον Λινάρδο να κοιτάξουν την γείωσή τους.

Εάν είναι βιδωμένη σε κινητό μέρος (πιθανόν στην μία από τις δύο βίδες που πιάνουν το προστατευτικό «κάλυμα» κάτω από το φανάρι) θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να το βγάλουν από εκεί, και να το βάλουν σε κάποιο σταθερό σημείο γιατί αργά ή γρήγορα θα κοπεί.

Στο δικό μου (ημερομηνία τοποθέτησης γύρω στις 10.11.07) με το που έφυγα από την δουλειά στις 22:00 για να έρθω ΣΥΜΟΦΕ (15.01.08) και άνοιξα τον διακόπτη, τα φώτα λειτουργούσαν μόνο όταν είχα το τιμόνι δεξιά, ενώ όταν το είχα ευθεία ή αριστερά έσβηνε.

Ευτυχώς έχω τοποθετήσει αλάρμ (τα οποία τα είχα αναμμένα όλη την ώρα) και μπορούσαν (έστω και λίγο) οι άλλοι οδηγοί να με βλέπουν.

Ο Θεόθραστος (που το έχει πάθει ήδη), με καθησύχασε και μου είπε το πρόβλημα (σ΄ευχαριστώ Θεόθραστε).

Όπως προείπα η λύση είναι, το καλώδιο της γείωσης να αποσυνδεθεί από κινούμενο μέρος (κόβεται το καλώδιο σιγά-σιγά από την δεξιά-αριστερά κίνηση του τιμονιού) και να πιαστεί σε κάποιο σταθερό π.χ. σε κάποια βίδα στον λαιμό του μοτό μας.
Είναι η πιο κοντινή βίδα για γείωση.

Τουλάχιστον έτσι έχει κάνει ο Θεόθραστος (πρώτα) και εγώ (αργότερα).
Πάντως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ για να μην σας κοπεί σε κάποια μακρινή διαδρομή και μείνετε «τυφλοί» εσείς (για τον δρόμο) και τυφλοί οι άλλοι για εσάς.

Είναι υπόθεση ΜΟΝΟ λίγων λεπτών.
Όποιος θελήσει κάποια βοήθεια εδώ είμαι . . .  πρώτα η ασφάλεια μάγκες!!!   

ΑΝΤΕ  ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ  ΛΕΜΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!

(Κατά τα άλλα μια χαρά φώτα είναι.
Και να μην ξεχάσετε όσοι άλλοι πάτε να τοποθετήσετε φώτα, να του πείτε να σας τα βάλει σε ΣΤΑΘΕΡΟ σημείο).

Συμπληρώνοντας την ανακοίνωση του Μέμου, η αλλαγή μπορεί να γίνει σε 5 λεπτά ξεβιδώνοντας το πλαστικό προστατευτικό που στηρίζεται στην κάτω πλάκα του τιμονιού και χαλαρώνοντας την μία από τις δύο περαστές βίδες που υπάρχουν στην αριστερή μεριά του λαιμού να μπει η γείωση εκεί. Όλη η δουλειά δεν απαιτεί κανένα "ξήλωμα" μια που υπάρχει πρόσβαση από κάτω.

Μιά άλλη αλλαγή που έκανα ήταν να αντικαταστήσω την ασφαλειοθήκη με μία λαστιχένια αδιάβροχη που βρήκα σε κατάστημα ηλεκτρονικών.

Αυτά ...

Θεόφραστος     

Offline giorgosxl650v

• Οδηγάρα
  • Παρε μανέτα μαζί σου Γιωργάκι.
Reply #252 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 17:21:18 μμ
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα δυο φορές μέχρι που έβαλα τη γείωση σε σταθερό σημείο και όλα οκ.

Γιώργος Κεκές

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #253 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 22:35:11 μμ
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα δυο φορές μέχρι που έβαλα τη γείωση σε σταθερό σημείο και όλα οκ.

Και γιατί δεν μας ρίχνεις "σύρμα" Γιωργάκη να είμαστε προετοιμασμένοι;

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #254 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 22:48:00 μμ
Εγω που ειχα την γειωση σε σταθερο σημειο(μια βιδα στην βαση οργανων) βραχυκυκλωναν το κυκλωμα τα σωληνακια υψυλης.
Πηγα στον κο Λιναρδο και μεταφερε την γειωση στην βιδα που συγκρατει το πλαστικο κατω απο το μουτρο απο το οποιο περνα η ντιζα του στροφομετρου(αν δεν κανω λαθος.
Ειμαι ετσι περιπου 1 μηνα χωρις προβλημα.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline giorgosxl650v

• Οδηγάρα
  • Παρε μανέτα μαζί σου Γιωργάκι.
Reply #255 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 23:07:17 μμ
Και γιατί δεν μας ρίχνεις "σύρμα" Γιωργάκη να είμαστε προετοιμασμένοι;

Συγνώμη Μεμο έχεις δίκιο, ξεχάστηκα ρε φιλαράκι.  :crybaby:

Γιώργος Κεκές

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #256 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 23:33:59 μμ
Συγνώμη Μεμο έχεις δίκιο, ξεχάστηκα ρε φιλαράκι.  :crybaby:

Χα χα χα καλό !!!

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline m1035

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #257 on: Τρίτη 05 Φεβρουάριος 2008, 06:53:32 πμ
χτυπησε και ο newbie xenon και ειδε ο τυφλος το φως του... πραγματικα κριμα που δεν τα ειχα βαλει νωριτερα..
θα ειχα χαρει ολες αυτες τις διαδρομες που εκανα περυσι σε εθνικο και επαρχιακο δικτυο νυχτα με το σταυρο στο χερι...

πηγα λοιπον σημερα στον κ. Λιναρδο (αφου του εκανα πρωτα ενα τηλεφωνακι για να δω αν εχει xenon kit αποθηκευμενα) και τα εβαλα..
πρωτη παρατηρηση: η προσφορα ισχυει ακομα!!!!
δευτερη: βλεπω!! μαλιστα ειμαι τυχερος και ο καθρεφτης του κατοπτρου ειναι σε αριστη κατασταση και το φασμα του φωτος ειναι πληρες (χωρις παραξενα κενα ή σημεια παραφωτισμενα), ομαλο στο σβησιμο της ακτινας του φωτος μεσα στο χωρο και ομορφο!
το καλυτερο σχολιο που ακουσα ηταν: "τι εγινε?? θα βλεπουμε και σινεμα τωρα με τη μηχανη αυτη??"

οσο για τον κ. Λιναρδο, σχηματισα τις καλυτερες εντυπωσεις: ανθρωπος λεπτολογος στη δουλεια του, γεματος επαγγελματισμο και πολιτισμο.. χαρηκα που εβαλα τα φωτα απο αυτον, με γεμισε σιγουρια για το support αν χρειαστει.

μακαρι να βρω και κανενα μηχανικο με τετοια νοοτροπια και ηθος και να μην χρειαζεται να τρεχω στην επαρχια για να βρω συζητησιμο και ανοιχτομυαλο μηχανικο με σεβασμο απεναντι στο πελατη για να κανω τα σερβις μου (και αν εχετε κανεναν μηχανικο υποψην σας με αυτα τα γνωρισματα στην αθηνα, παρακαλω να με ενημερωσετε με PM.)

τωρα πια το μονο που μενει κυριοι ειναι να αξιωθω να ερθω σε καμια εκδρομη μαζι σας να σας γνωρισω και απο κοντα και να δειτε και τα φωτα ποσο ομοιομορφο φως βγαζουν

Υ.Γ τη γειωση μου την εβαλε σε βιδα που στηριζει απο κατω το ταμπλω των οργανων αλλα αφου δεν εχω σωληνακια υψηλης δεν εχω αντιμετωπισει τα βραχυκλωματα που αντιμετωπισε ο chris

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους οσους οργανωσαν αυτο το group buy και για ολες τις γνωμες και γνωσεις που εκφρασατε εδω μεσα και με βοηθησαν να σχηματισω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη πριν κανω τη βελτιωση αυτη στο transalpaki μου

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #258 on: Τρίτη 05 Φεβρουάριος 2008, 13:54:38 μμ

Ξένα καί γώ από Λινάρδο.

Άψογη δουλειά, άψογα αποτελέσματα σέ μεσαία καί μεγάλη.

Διά τής παρούσης εκφράζω τίς ευχαριστίες μου στό κ. Λινάρδο καί τόν συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ζάχος

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #259 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2008, 01:21:27 πμ
Κανόνισα να βάλω και εγώ φώτα xenon στον κ. Λινάρδο το Σάββατο πρωί στο μαγαζί του. Η προσφορά του για το club ισχύει ακόμα. Επιτέλους θα βάλω νέα μάτια στην καλή μου

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #260 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2008, 17:43:44 μμ
Κανόνισα να βάλω και εγώ φώτα xenon στον κ. Λινάρδο το Σάββατο πρωί στο μαγαζί του. Η προσφορά του για το club ισχύει ακόμα. Επιτέλους θα βάλω νέα μάτια στην καλή μου
ποσο ειναι η προσφορα του Λιναρδου μαζι με την εγκατασταση;

Diamonds are forever

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #261 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2008, 18:50:55 μμ
120eyro

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #262 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2008, 20:13:49 μμ
Λοιπόν τα φώτα τα έβαλα και είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!. Τα δοκιμάζω βέβαια μόνο στην αποθήκη, αφού δεν κυκλοφορείται η μηχανή έξω καθόλου. Ίσως καταφέρω να κατέβω ΣΥΜΟΦΕ, αλλιώς με το τρένο.

Κύριε Βασίλη Λινάρδο χίλια ευχαριστώ για τα υπέροχα φώτα που μου βάλατε. Τώρα βλέπω τα πράγματα με άλλο μάτι ;D

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την οργάνωση της ομαδικής αγοράς, αν και την εκμεταλεύτητα πολύ καθηστερημένα εγώ.

Offline Σεραφειμ

• Απλός οδηγός
Reply #263 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 17:29:49 μμ
παιδια ενδιαφερομαι και εγω για το κιτ και μια ερωτηση στη Θεσσαλινικη λειτουργει τελικα η οχι το club και αν ναι που???αντε να οργανωθουμε λιγο εδω επανω τωρα που φτιαχνει και ο  8)καιρος

να θυμάστε ότι ο καθένας είναι κάποιος, ένα πολύτιμο, υπεύθυνο άτομο, δημιουργός του εαυτού του, να το υπερασπίζεστε το εγώ σας, πυρήνα κάθε ελευθερίας, η ελευθερία είναι καθήκον, περισσότερο από δικαίωμα είναι καθήκον."

Αλ.Παναγούλης

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #264 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 17:49:38 μμ
για δεσ εδω φιλε μου

http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=2438.0

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Lina

• Οδηγάρα
  • Περασμένες μου αγάπες...
Reply #265 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 18:30:19 μμ
παιδια ενδιαφερομαι και εγω για το κιτ και μια ερωτηση στη Θεσσαλινικη λειτουργει τελικα η οχι το club και αν ναι που???αντε να οργανωθουμε λιγο εδω επανω τωρα που φτιαχνει και ο  8)καιρος
Πρώτα απ' όλα καλώς ήρθες Σεραφείμ.
Καλό θα ήταν να περάσεις και από εδώ http://www.transalpforum.gr/index.php?board=17.0 για να συστηθείς.
Όσο αφορά το κομμάτι της Θεσ/νίκης σου απάντησε ο Βάιος και τον ευχαριστούμε. Το θέμα της "οργάνωσης" το εκλαμβάνω ως ενθουσιασμό στο πρώτο σου μήνυμα.
Καλημέρα και καλώς ήρθες.
 :welcome:Λίνα.

Lina
xlv 600 Anniverse
ο Γαϊδαράκος

http://www.spritmonitor.de/en/detail/223111.html

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #266 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2008, 23:05:46 μμ
Σεραφείμ αν σε ενδιαφέρει το κιτ xenon, μέσα σε αυτό το thread θα βρείς το μαγαζί από όπου το αγόρασαν τα άλλα παιδιά. Με ένα τηλεφώνημα μπορεί να σου το στείλει σπίτι . Θα πρέπει όμως μετά να βρείς μάστορα να στο εγκαταστήσει ή να το κάνεις ο ίδιος.

Καλώς ήρθες!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #267 on: Σάββατο 22 Μάρτιος 2008, 00:01:05 πμ
Έχω κλείσει ραντεβού αύριο στις 12 με τον κ. Λινάρδο να βάλω και εγώ τους περιβόητους προβολείς ξένου..

Κανονίστε να πετύχω κανέναν από εσάς εκείνη την ώρα, θα γίνει χαμός!  :boxing:

Αύριο εντυπώσεις!!

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #268 on: Σάββατο 22 Μάρτιος 2008, 00:12:47 πμ
παρε τηλεφωνο να περασω να σε δω κοντα μενω

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #269 on: Σάββατο 22 Μάρτιος 2008, 00:20:03 πμ
Πέρασα το κιν σου..

Θα σου τηλ όταν φτάσω!  ;)

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #270 on: Σάββατο 22 Μάρτιος 2008, 23:03:42 μμ
Όλα οκ!

Έβαλα τα φώτα, τον 12βολτο αντάπτορα αναπτήρα, και το μηχάνημα με τις μετρήσεις..

Έχει κυλίσει νερό στο αυλάκι, δεν θα πω κάτι πρωτότυπο για τον κ. Λινάρδο, ήταν ευγενικότατος, επιμελής και αποτελεσματικός στην εργασία του.

Περιμένω να νυχτώσει να τα δοκιμάσω!!

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #271 on: Σάββατο 22 Μάρτιος 2008, 23:06:13 μμ
Α, και χάρηκα για τη γνωριμία Βάιε!

Τα σέβη μου και στην υπόλοιπη ομάδα κρούσης (Θεόφραστος) που μου αγόρασε και το μετρητή και μου έδωσε και πολλές συμβουλές πάνω στο θέμα!!  ;D

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #272 on: Κυριακή 23 Μάρτιος 2008, 01:19:05 πμ
Καλορίζικα τα νέα φώτα! όταν θα βραδιάσει θα δεις τη διαφορά...

Απ΄οτι βλέπω η τάση του ρευματος είνα μια χαρά!

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #273 on: Κυριακή 23 Μάρτιος 2008, 01:25:47 πμ
Πως το είδες ρε αετομάτη; Όταν το έγραψες άρχισα να κάνω την οθόνη πάνω κάτω για να δω ότι ψιλοφαίνεται..  ;D

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #274 on: Κυριακή 23 Μάρτιος 2008, 01:28:41 πμ
Ε καλά τώρα... πάντως 13,1 με το μηχανάκι σβηστό είναι super η μπαταρία σου

όταν δουλεύει ρελαντί πόσο είναι? και πόσο με στοφές +2500?
« Last Edit: Κυριακή 23 Μάρτιος 2008, 01:30:24 πμ by thleon »