Hellas Transalp Forum

ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2014

redkom · 12904

Offline redkom

• Rossi και πάνω !
on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2014, 02:40:48 πμ
Ναι καλά διαβάσατε!!!!
Η Βαλκανική εκδρομή μας φέτος θα πραγματοποιηθεί!!!!
Και μάλιστα απ' ότι μου είπανε θα είναι και επίσημη εκδρομή του συλλόγου (εγώ δεν έχω άδεια να την προσθέσω στις επίσημες εκδρομές).
Θα ξεκινήσουμε το Σάββατο 5-7-2014 κι επιστροφή Τρίτη 8-7-2014.
Η διαδρομή (για να φτάσουμε) περίπου 600 χιλιόμετρα και για κάποιους θα είναι πρόκληση!!!!!
Καθαρή οδήγηση περίπου 10-11 ώρες (εξαρτάται πάντα από τις συμμετοχές)
Τα μέρη είναι μαγευτικά!!!!!
Συνολικά χιλιόμετρα εκδρομής περίπου (1300-1400 από Θεσσαλονίκη).
Πρώτη οικονομική εκτίμηση : περίπου 400 ευρώ/άτομο όλα τα έξοδα.

Σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες.
Οργάνωση : Γραφείο Θεσσαλονίκης.

Μη κοιτάς ποτέ πίσω. Πάντα εμπρός. Εξάλλου...είσαι πρώτος!!!!!!

Χρήστος Σιώνας
Θεσ/νίκη

Offline ACCOUNTANT

• Οδηγάρα
  • Ο Χιλιομετροφάγος.
Reply #1 on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2014, 16:34:51 μμ
Ναι καλά διαβάσατε!!!!
Η Βαλκανική εκδρομή μας φέτος θα πραγματοποιηθεί!!!!
Και μάλιστα απ' ότι μου είπανε θα είναι και επίσημη εκδρομή του συλλόγου (εγώ δεν έχω άδεια να την προσθέσω στις επίσημες εκδρομές).
Η διαδρομή (για να φτάσουμε) περίπου 600 χιλιόμετρα και για κάποιους θα είναι πρόκληση!!!!!
Καθαρή οδήγηση περίπου 10-11 ώρες (εξαρτάται πάντα από τις συμμετοχές)
Τα μέρη είναι μαγευτικά!!!!!
Συνολικά χιλιόμετρα εκδρομής περίπου (1300-1400 από Θεσσαλονίκη).
Πρώτη οικονομική εκτίμηση : περίπου 400 ευρώ/άτομο όλα τα έξοδα.

Σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες.
Οργάνωση : Γραφείο Θεσσαλονίκης.
Χρήστο με έφτιαξες πρωί πρωί μόλις το ήδα. Μπράβο, άντε να μαζευόμαστε !!!

Ευτυχώς η φύση, μας έδωσε κάποια πράγματα, για να γράφουμε τους άλλους, όταν μας τρελένουν.

Offline mveliss

• Οδηγάρα
  • Carpe diem...
Reply #2 on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2014, 19:02:05 μμ
Προορισμός?

Spritmonitor.de" border="0 [/url]

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2014, 21:52:33 μμ
Δεν είναι Τουρκία, δεν είναι Βουλγαρία...

Στάλθηκε από το HUAWEI G525-U00 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #4 on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2014, 21:54:44 μμ

Στάλθηκε από το HUAWEI G525-U00 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
.....πάλι στα κορίτσια;;    :goofy:

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #5 on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2014, 22:02:02 μμ

Δεν ειναι βοας δεν ειναι κροταλιας  :2hysterical:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #6 on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2014, 22:37:49 μμ
Η ΙΤΤ για μένα κάηκε λόγω παράτασης της εξεταστικής περιόδου στα Γυμνάσια.
Γι' αυτήν δεν λέω τιποτα ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαδρομή θα είναι ωραία και με καλή παρέα!

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #7 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2014, 05:20:20 πμ
.....πάλι στα κορίτσια;;    :goofy:

Κρύβε λόγια!!!!!!

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #8 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2014, 19:18:27 μμ

Αρα, μάλλον Δυτικά Βαλκάνια πάτε.

Οπότε, ρίξτε μια ματιά στο δικό μου οδοιπορικό.

Σκόπια - Αλβανία - Μαυροβούνιο - Κροατία - Βοσνία Ερζεγοβίνη.

3 ζευγάρια, 3 μοτοσυκλέτες, 3.500 χιλιόμετρα, 8 ημέρες.

http://www.mybike.gr/topic/65418-%CE%B2%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80/

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2014, 21:21:29 μμ
ψήνομαι άσχημα.... :angry4:

Offline redkom

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2014, 08:37:06 πμ
Αρα, μάλλον Δυτικά Βαλκάνια πάτε.

Γιατί;;; Εκτός από τα Ανατολικά και τα Δυτικά, υπάρχουν και τα Βόρεια!!!!

Σ' ευχαριστούμε πάντως για το οδοιπορικό σου.
Να είσαι σίγουρος ότι θα το διαβάσουμε και θα μας ταξιδέψει!!!

Χρήστος Σιώνας
Θεσ/νίκη

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #11 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2014, 16:47:20 μμ
Σωστά. Υπάρχει και η Σερβία.

Δεν έχω πάει, οπότε με ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις σας, όταν πάτε.

Καλά να περάσετε. Και θα περάσετε. Είναι βέβαιο.

Το ταξίδι με μοτοσυκλέτα αφήνει γερό "αποτύπωμα" μέσα σου, σα να ζωγραφίστηκαν πάνω σου οι εικόνες και τις στέγνωσε με τα χιλιόμετρα ο αέρας που σε κοπανούσε. Κάτι σαν tatoo συναισθημάτων, ένα πράμα!

Πάρτε και μια γεύση από δυο βιντεάκια που ένωσα, το ένα από τα Δυτικά Βαλκάνια και το άλλο από τα Ανατολικά.

Ταξίδι με αφετηρία την Ερμούπολη της Σύρου. Προορισμός τα Βαλκάνια. Τη μια χρονιά τα Δυτικά (Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία), την άλλη τα Ανατολικά (Βουλγαρία, Ρουμανία).

Πρώτο μέρος: Δρόμος στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη δίπλα στις όχθες του ποταμού Νερέτβα, καθ' οδόν από το Σεράγεβο για το Μόσταρ.

Δεύτερο μέρος: Ο γνωστός στους μοτολάτρες Transfagarasan Road της Ρουμανίας. Στα 2.035 μέτρα υψόμετρο. Ανοιχτός από χιόνι για μόλις 3 μήνες το χρόνο. 6 Ιουνίου άνοιξε φέτος. Στις 24 τον περάσαμε.

Συντροφιά με ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι. Βάλτε ήχο!!

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline Pezos

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Δευτέρα 21 Απρίλιος 2014, 02:23:58 πμ
ΜΜμμμμ...  :P

Offline redkom

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Κυριακή 27 Απρίλιος 2014, 21:00:38 μμ
Κατ' αρχή να σας ζητήσω συγνώμη, για την μεγάλη καθυστέρηση, στην ανακοίνωση της τοποθεσίας που θα πάμε και για το δρομολόγιο της εκδρομής, αλλά λόγοι υπέρτεροι της θελήσεώς μου, με ανάγκασαν να καθυστερήσω.
Όπως είπα και στην αρχική μου ανακοίνωση η Βαλκανική εκδρομή μας φέτος θα γίνει. Και μάλιστα θα γίνει σε μια χώρα μαγευτική και σε πόλη επίσης μαγευτική.
Ο προορισμός μας θα είναι το Μαυροβούνιο και η πόλη που θα έχει την τιμή να μας υποδεχτεί  ;D θα είναι το Kotor.
Στις 04.00 το πρωί, ραντεβού στο πάρκινγκ των Δικαστηρίων και από εκεί σε 2 ώρες περίπου θα φτάσουμε στα σύνορα της  Κρυσταλλοπηγής. Υπάρχουν 2 δρόμοι για να φτάσουμε εκεί. Ο ένας από Έδεσσα - Φλώρινα και ο άλλος από Εγνατία οδό Σιάτιστα - Καστοριά. Ο δρόμος θα επιλεγεί μετά τις συμμετοχές που θα έχουμε και κοινή συναινέσει με τους ταξιδιώτες.
Στα σύνορα πίνουμε έναν καφέ για να ξημερώσει καλά και μπαίνουμε Αλβανία με κατεύθυνση Pogrades συνεχίζουμε για λίγο βόρεια, δίπλα στην λίμνη Ωχρίδα και μετά δυτικά με κατεύθυνση το Elbasan. Περνάμε τα Τύρανα και συνεχίζουμε βόρεια για Σκόδρα (όχι σκόρδα, Σκόδρα), από εκεί μπαίνουμε στο Μαυροβούνιο και σε 90 περίπου χιλιόμετρα φτάνουμε στο Kotor.
Ο αρχικός σχεδιασμός είναι να μείνουμε 2 νύχτες στο Kotor και 1 νύχτα στη Budva. Αυτό όμως μπορεί να διαφοροποιηθεί πλησιάζοντας ο χρόνος της εκδρομής και να γίνει 3 νύχτες στο Kotor και μία ημερήσια εκδρομή στην Budva.
Την Τρίτη 8-7-2014 το πρωί, ξεκινάμε την επιστροφή, αλλά μέσω Ωχρίδας - Bitola - Φλώρινας.
Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα της εκδρομής είναι αυτό. Τα συνολικά χιλιόμετρα της εκδρομής θα είναι περίπου 1300 (απ' ότι έμαθα ρωτώντας, οι δρόμοι στην Αλβανία έχουν φτιαχτεί και τα περισσότερα χιλιόμετρα της Αλβανίας θα είναι σε δρόμο παρόμοιο της Εγνατίας οδού) και το συνολικό κόστος της εκδρομής, όπως είπαμε στην αρχική ανακοίνωση, περίπου 400 ευρώ/άτομο (όποιος έχει συνοδηγό να υπολογίζει περίπου + 200 - 250 περίπου €), όλα τα έξοδα.
Τα ξενοδοχεία στην περιοχή του Kotor και της Budva είναι την περίοδο της εκδρομής μας ακριβά, γιατί είναι από τα τουριστικότερα μέρη, αλλά υπάρχουν και διαμερίσματα που είναι πολύ καλά και πολύ φτηνότερα. Υπολογίζουμε γύρω στα 30 € το άτομο την βραδυά. Επειδή όμως γρήγορα εξαντλούνται τα δωμάτια (είπαμε λόγω τουριστικής περιόδου), πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, γι' αυτό πρέπει και οι δηλώσεις συμμετοχής να τελειώσουν γρήγορα.
Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών η Παρασκευή 9-5-2014.
Η διαδρομή καθώς πηγαίνουμε :
https://goo.gl/maps/QuKLw
Η διαδρομή της επιστροφής :
https://goo.gl/maps/HmxNn

Παρακαλούμε πάρτε υπόψη σας ότι κι εμείς πρώτη φορά θα περάσουμε και θα πάμε στα μέρη αυτά, οπότε ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή σας σε οποιεσδήποτε ατέλειες και λάθη της εκδρομής.

Δηλώσεις συμμετοχών :
Α/Α      Όνοματεπώνυμο και nickname στο φόρουμ           Μηχανή             Άτομα
  1        Χρήστος Σιώνας (redkom)                                  varadero                1

Χρήστος Σιώνας
Θεσ/νίκη

Offline Δημήτρης

• Μέλος HTC
  • Απλός οδηγός
Reply #14 on: Κυριακή 27 Απρίλιος 2014, 21:27:09 μμ
Κατ' αρχή να σας ζητήσω συγνώμη, για την μεγάλη καθυστέρηση, στην ανακοίνωση της τοποθεσίας που θα πάμε και για το δρομολόγιο της εκδρομής, αλλά λόγοι υπέρτεροι της θελήσεώς μου, με ανάγκασαν να καθυστερήσω.
Όπως είπα και στην αρχική μου ανακοίνωση η Βαλκανική εκδρομή μας φέτος θα γίνει. Και μάλιστα θα γίνει σε μια χώρα μαγευτική και σε πόλη επίσης μαγευτική.
Ο προορισμός μας θα είναι το Μαυροβούνιο και η πόλη που θα έχει την τιμή να μας υποδεχτεί  ;D θα είναι το Kotor.
Στις 04.00 το πρωί, ραντεβού στο πάρκινγκ των Δικαστηρίων και από εκεί σε 2 ώρες περίπου θα φτάσουμε στα σύνορα της  Κρυσταλλοπηγής. Υπάρχουν 2 δρόμοι για να φτάσουμε εκεί. Ο ένας από Έδεσσα - Φλώρινα και ο άλλος από Εγνατία οδό Σιάτιστα - Καστοριά. Ο δρόμος θα επιλεγεί μετά τις συμμετοχές που θα έχουμε και κοινή συναινέσει με τους ταξιδιώτες.
Στα σύνορα πίνουμε έναν καφέ για να ξημερώσει καλά και μπαίνουμε Αλβανία με κατεύθυνση Pogrades συνεχίζουμε για λίγο βόρεια, δίπλα στην λίμνη Ωχρίδα και μετά δυτικά με κατεύθυνση το Elbasan. Περνάμε τα Τύρανα και συνεχίζουμε βόρεια για Σκόδρα (όχι σκόρδα, Σκόδρα), από εκεί μπαίνουμε στο Μαυροβούνιο και σε 90 περίπου χιλιόμετρα φτάνουμε στο Kotor.
Ο αρχικός σχεδιασμός είναι να μείνουμε 2 νύχτες στο Kotor και 1 νύχτα στη Budva. Αυτό όμως μπορεί να διαφοροποιηθεί πλησιάζοντας ο χρόνος της εκδρομής και να γίνει 3 νύχτες στο Kotor και μία ημερήσια εκδρομή στην Budva.
Την Τρίτη 8-7-2014 το πρωί, ξεκινάμε την επιστροφή, αλλά μέσω Ωχρίδας - Bitola - Φλώρινας.
Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα της εκδρομής είναι αυτό. Τα συνολικά χιλιόμετρα της εκδρομής θα είναι περίπου 1300 (απ' ότι έμαθα ρωτώντας, οι δρόμοι στην Αλβανία έχουν φτιαχτεί και τα περισσότερα χιλιόμετρα της Αλβανίας θα είναι σε δρόμο παρόμοιο της Εγνατίας οδού) και το συνολικό κόστος της εκδρομής, όπως είπαμε στην αρχική ανακοίνωση, περίπου 400 ευρώ/άτομο (όποιος έχει συνοδηγό να υπολογίζει περίπου + 200 - 250 περίπου €), όλα τα έξοδα.
Τα ξενοδοχεία στην περιοχή του Kotor και της Budva είναι την περίοδο της εκδρομής μας ακριβά, γιατί είναι από τα τουριστικότερα μέρη, αλλά υπάρχουν και διαμερίσματα που είναι πολύ καλά και πολύ φτηνότερα. Υπολογίζουμε γύρω στα 30 € το άτομο την βραδυά. Επειδή όμως γρήγορα εξαντλούνται τα δωμάτια (είπαμε λόγω τουριστικής περιόδου), πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, γι' αυτό πρέπει και οι δηλώσεις συμμετοχής να τελειώσουν γρήγορα.
Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών η Παρασκευή 9-5-2014.
Η διαδρομή καθώς πηγαίνουμε :
https://goo.gl/maps/QuKLw
Η διαδρομή της επιστροφής :
https://goo.gl/maps/HmxNn

Παρακαλούμε πάρτε υπόψη σας ότι κι εμείς πρώτη φορά θα περάσουμε και θα πάμε στα μέρη αυτά, οπότε ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή σας σε οποιεσδήποτε ατέλειες και λάθη της εκδρομής.

Δηλώσεις συμμετοχών :
Α/Α      Όνοματεπώνυμο και nickname στο φόρουμ           Μηχανή             Άτομα
  1        Χρήστος Σιώνας (redkom)                                  varadero                1
  2        Δημήτρης Μπαλτζής  (Δημήτρης)                         ΤΑ 700                  1

Δημήτρης Μπαλτζής

"WHERE CAN IT BE THIS LAND OF ELDORADO?"
Edgard Allan Poe

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 28 Απρίλιος 2014, 03:47:19 πμ
...απ' ότι έμαθα ρωτώντας, οι δρόμοι στην Αλβανία έχουν φτιαχτεί και τα περισσότερα χιλιόμετρα της Αλβανίας θα είναι σε δρόμο παρόμοιο της Εγνατίας οδού

ρε Χρηστο αυτο για καλο μας το λες? transalp εχουμε.... ;D ;D

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #16 on: Δευτέρα 28 Απρίλιος 2014, 04:07:33 πμ
Στα σύνορα πίνουμε έναν καφέ για να ξημερώσει καλά και μπαίνουμε Αλβανία με κατεύθυνση Pogrades συνεχίζουμε για λίγο βόρεια, δίπλα στην λίμνη Ωχρίδα και μετά δυτικά με κατεύθυνση το Elbasan. Περνάμε τα Τύρανα και συνεχίζουμε βόρεια για Σκόδρα (όχι σκόρδα, Σκόδρα), από εκεί μπαίνουμε στο Μαυροβούνιο και σε 90 περίπου χιλιόμετρα φτάνουμε στο Kotor........... Τα συνολικά χιλιόμετρα της εκδρομής θα είναι περίπου 1300 (απ' ότι έμαθα ρωτώντας, οι δρόμοι στην Αλβανία έχουν φτιαχτεί και τα περισσότερα χιλιόμετρα της Αλβανίας θα είναι σε δρόμο παρόμοιο της Εγνατίας οδού) ......
:2hysterical:

Χρηστάρα μου κράτα μικρό καλάθι!  Ο υποφαινόμενος έκανε τη διαδρομή Pogradec - Tirana 4 ώρες πρό διετίας με το GS! Σε μια διαδρομή που για να προσπεράσουμε αυτοκίνητο φτύναμε αίμα γιατί δεν είχαμε ούτε τα 30 μέτρα να περάσουμε!  :(

Ο δρόμοι στην Αλβανία ήταν τότε (και αμφιβάλω εάν έχουν αλλάξει δραματικά) ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟΙ!   

Παρά ταύτα σας προτρέπω ενθέρμως να πάτε, μιας και θα γνωρίσετε έναν αλλο κόσμο, τόσο δίπλα στη χώρα μας!

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Offline Pezos

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Δευτέρα 28 Απρίλιος 2014, 05:44:04 πμ
Την διαδρομή την έχω κάνει πέρυσι, μέχρι το Ντουμπρόβνικ.
Ο κεντρικός άξονας στην ΑΛβανία είναι ασφαλτοστρωμένος πρόσφατα εκτός από ένα κομμάτι περίπου 10 χιλιόμετρα. Φέτος μπορεί να έχει παραδωθεί και αυτό.
Τώρα τι εννοώ κεντρικό άξονας: Μιλάμε για μια και μια λωρίδα, χωρίς προστατευτικό διάζωμα στη μέση και όριο ταχύτητας τα 80km/h. Δεξιά και αριστερά δεν υπήρχαν άλλοι δρόμοι με άσφαλτο, όλοι χωματόδρομοι. Πολλά μπλόκα αστυνομίας είδαμε, αλλά δεν μας ενόχλησε κανένα, πηγαίναμε κανονικά όμως. Χαρακτηριστικά είναι ότι εκεί που πηγαίνεις πίσω από ένα κομβόι π.χ 5 αυτοκινήτων, ξαφνικά μπορεί να πλακωθούν όλοι στα φρένα γιατί απλά ο πρώτος θέλει να στρίψει αριστερά, αν έχει κίνηση από απέναντι θα σταματήσει να περιμένει. Ναι, μπορείς να σταματάς όπου θέλεις πάνω στην "εθνική" τους για να στρίψεις αριστερά, είναι νόμιμο. Επίσης ενώ πηγαινεις θα σου βγαίνουν αυτοκίνητα από δεξιά σου ή από αριστερά σου πηγαίνοντας στην κατεύθυνσή σου. Πριν τα Τύρρανα ο δρόμος γίνεται φαρδύς με διάζωμα. Γενικά θέλει όμως μεγάλοι προσοχή γιατί οι αλβανοί οδηγοί απλά είναι κάφροι.
Όσο για το Μαυροβούνιο, ότι και να πω θα είναι λίγο. Και εκεί η εθνική τους είναι μια και μια λωρίδα, γεμάτη στροφές, με όρια ταχύτητας πιο χαμηλά, περίπου 60 με 70km/h, αλλά συνοδεύετε με μαγευτικά τοπία και αυτό που μας συγκλόνισε περισσότερο ήταν ότι η ποιότητα ασφάλτου ήταν υποδειγματική, δεν συναντήσαμε ούτε μια κακοτεχνεία στο δρόμο και επίσης δεν βρήκαμε ούτε ένα κομμάτι χωρίς διαγράμμιση!!

Offline ACCOUNTANT

• Οδηγάρα
  • Ο Χιλιομετροφάγος.
Reply #18 on: Δευτέρα 28 Απρίλιος 2014, 18:59:33 μμ
Δηλώσεις συμμετοχών :
  2        Δημήτρης Μπαλτζής  (Δημήτρης)                         ΤΑ 700                  1
  3        Γιάννης Κετίκογλου (accountant)                        TA 600                  1

Ευτυχώς η φύση, μας έδωσε κάποια πράγματα, για να γράφουμε τους άλλους, όταν μας τρελένουν.

Offline σασακος

• η ζωη ειναι μικρη οχι τα ονειρα μου
  • Οδηγάρα
Reply #19 on: Δευτέρα 28 Απρίλιος 2014, 21:14:44 μμ
Δηλώσεις συμμετοχών :
  3        Γιάννης Κετίκογλου (accountant)                        TA 600                  1
  4        Σακης Δουλγερακης(σασακος)                             ΤΑ 650nos            1(αλλα λεων)

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Τετάρτη 30 Απρίλιος 2014, 02:25:00 πμ
Η Balkan Team πέρασε Αλβανία όταν αυτοί οι δρόμοι ήταν υπό κατασκευή. Μακάρι να είμασταν σήμερα όπως τότε και ας ήταν και λάσπες.

Όλες οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι Τίρανα από Κρυσταλοπηγή είναι καινούργιος. Επίσης, ότι πας με ταυτότητα σε αυτές τις χώρες. 

Προσωπικά δεν θα δηλώσω συμμετοχή, μιας και από δω και πέρα τρέχουν διάφορα, οπότε αν τα καταφέρω θα είναι της τελευταίας στιγμής και θα αναλάβω εγώ όλες τις λεπτομέρειες προκειμένου να βρεθώ μαζί με όσους αποφασίσουν γι' αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα εκδρομή.

Εύχομαι να πάνε όσοι περισσότεροι μπορούν. Οι Βαλκανικοί προορισμοί είναι άκρως ενδιαφέροντες και προσιτοί, όπως εξάλλου θεσμοθετήσαμε με τα 2 προηγούμενα balkan tours στη Φιλιππούπολη (Plovdiv) και στην Ναϊάς (Nis), το 2011 και 2012 αντίστοιχα.   

Offline georgetrips

• Rossi και πάνω !
    • www.georgetrips.gr
Reply #21 on: Τετάρτη 30 Απρίλιος 2014, 03:00:03 πμ
http://www.georgetrips.gr/ADRIATIKH-ART.html

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΑΚΙ ΜΟΥ
για το Βορειο κομματι της Αλβανιας το 2001 !

....''κατεβαινωντας  προς τα Τιρανα ψαχνω  αυτοκολητα για την μηχανη και μου μιλαν Ελληνικα! ‘’φιλο ,τι θελει?’’ Χαιρομαι,μπαινω στα Τιρανα και γινετε ενας οδικος χαμος! Οδηγικη αναρχια,αλλα λιγο καλυτερα απ’οτι στην Κωσταντινουπολη! Χα!χα! ..εμπειριες! Πεφτω πανω σ’ενα μαγαζι  με σουβενιρ οπου η πωλητρια [δεν εχω Αλβανικα χρηματα μαζι μου,μονο χαρονομισματα των 5 ευρω και διφραγκα] ζαχαρωνει 10 ευρω! Για 2 μαγνητακια και 3 αυτοκολητα!!! [ουτε στην...Γαλλια να ηταν]Δεν διαπραγματευετε τιποτα!  Τις τα πεταω πισω και αγοραζω με 5 ευρω στο διπλα μαγαζι αυτα που θελω!  Βλεπω ενα  αστυνομικο με βεσπακι και φωναζωντας του προς τα που θα παω,αφου μου απαντα στα... Ιταλικα! και βλεπω οτι δεν βγαζω ακρη τον προσφωνω με το γνωστο..’μακακα’’και ανταποκρινεται!!!  ‘’φιλο....της φουτανας γινεται εδω,ε? ‘’ σε απταιστα Ελληνικα! Χαρηκε κιολας! Αμεσως γινετε ευγενικα ο οδηγος μου και με οδηγη στην εξοδο της πολης  δειχνωντας μου τον δρομο.  ‘’γεια σου ,ρε’’ ,τον χαιρετω!    Συνεχιζω μεχρι την πολη  Shkoder,φουλαρω σ’ενα βενζιναδικο πληρωνοντας σε ευρω και περνωντας  πισω αλβανικα χρηματα ,τοσα οσα ηθελα για κανα νερο εως οτου βγω απ’την χωρα.Απο δω και περα ειναι εμφανης η χειροτερη κατασταση των χωριων  και των πολεων που διασχιζω σε σχεση με τα προηγουμενα. Εδω ο πολιτισμος απεχει περισσοτερο! Επισης βλεπω πολλες μαντρες με τρακαρισμενα η’’ διαλυμενα  αυτοκινητα!!!   Αρχιζω να πιστευω οτι τον φτιαξανε τον δρομο μια και βλεπω 2 λουριδες κυκλοφοριας  και μπαρες μεχρι που αρχιζει το μαρτυριο....Τα τελευταια 40 χιλιομετρα τα εκανα σε 3 ωρες!!! Οι λακουβες  απο τον χωματοδρομο που διασχιζω...ατελειωτες!  Μονο 1η και 2α ταχυτητα εβαζα,δεν τελειωναν με τιποτα ! Ουτε η ΕΛΠΑ σε καλυπτει εδω! Αν κατι γινοταν ,θα αρχιζε αλλη περιπετεια!  Τελικα ..τερματισα! Στα συνορα με το Μαυροβουνιο! Ημουν ομως ασπρος! ...απ’την σκονη λεμε! Ηταν μια καλη εμπειρια ,μια και δεν υπηρξε κανενα προβλημα. GOOD BY ALBANIA ! '''     

Δεν το γραφω αποτρεπτικα , καθε αλλο ...προσοχη ομως και με τις ευχες μου .

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Τετάρτη 30 Απρίλιος 2014, 03:18:16 πμ
Γειά σου ρε George !

Από Τίρανα και πάνω δεν είναι τόσο καλός ο δρόμος.

Από Κρυσταλοπηγή μέχρι Σκέντερ, το maps βγάζει 290 χλμ και 4 ώρες...

Πριν το Πάσχα, γείτονας μου είπε ότι πήγαν με πούλμαν Κροατία μέσω Αλβανίας άνετα, με εξαίρεση το παραπάνω βόρειο κομμάτι, ενώ Αλβανοί μου είπαν ότι μέχρι Τίρανα πας πολύ άνετα πλέον. Ακόμα και με μια επιφύλαξη, θα έλεγα ότι σαφέστατα έχει βελτιωθεί η κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

Offline redkom

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Πέμπτη 01 Μάιος 2014, 01:18:25 πμ
Βρε, ό,τι κι αν λέτε, όπως κι αν είναι οι δρόμοι
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Χρήστος Σιώνας
Θεσ/νίκη

Offline georgetrips

• Rossi και πάνω !
    • www.georgetrips.gr
Reply #24 on: Παρασκευή 02 Μάιος 2014, 19:57:17 μμ
...Φυσικα και  να πατε ,η μηχανη σημαινει περιπετεια ,αλλιως τι την εχεις ?  χαχα !
απλως ναχεται καμμια εξτρα μερα καβαντζα και να ειστε προετοιμασμενοι  για τυχον απροοπτα
  που μπορει να δημιουργηθουν . Εκει η Αλβανια ειναι σε ''αλλη εποχη'' !  [στα Βορεια]
  Εξαλου τοσοι & τοσοι εχουν περαση απο κει !    Καλημερα Νικο και φιλοι μου.