Μη ξεχνάτε την πεζοπορεία του Σαββάτου στους καταρράχτες. Ενα ελαφρύ παπουτσάκι και ενα αδιάβροχο με fleece απο μέσα
θα είναι απαραίτητο.
Καλό δρόμο σε όλους...
Καλησπέρα σας.
Ωραία, να σας ενημερώσω - προετοιμάσω κι εγώ λοιπόν !
Επειδή πάνε χρόνια από τη βόλτα που είχα κάνει στο φαράγγι του Πόζαρ, μίλησα με κάποιο φίλο για "φρέσκες" πληροφορίες. Ευχαριστώ λοιπόν πολύ τον Γιάννη, που γνωρίζει πολύ καλά (και) αυτή τη περιοχή.
Δυστυχώς λόγω κατολισθήσεων, έχουν πέσει όλα τα γεφύρια κλπ. περάσματα του ποταμού, με αποτέλεσμα στο κλασικό μονοπάτι να μπορεί να ανέβει κανείς για πολύ λίγο, μέχρι το σημείο που υπάρχει κάποιο φράγμα.
Με τη θερμοκρασία και το βάθος του νερού δεν είναι για κολύμπια, προφανώς. Μπορούμε να δούμε όμως ένα μικρό σπήλαιο που υπάρχει εκεί κοντά, καθώς και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα προς τα αλπικά και χιονισμένα τοπία του Βόρα, μετά από ένα σύντομο αλλά ανηφορικό μονοπάτι στα βράχια.
Εναλλακτικά μπορούμε να πάμε να δούμε τους μεγάλους καταρράκτες από ένα μονοπάτι που ξεκινάει από το Άνω Λουτράκι. Μιλάμε για μια διαδρομή 2 ωρών περίπου, (κατέβασμα - ανέβασμα στο φαράγγι). Εμένα προσωπικά, αυτό θα μου άρεσε περισσότερο, αρκεί να είμαστε οργανωμένοι και να μην είναι εντελώς απαγορευτικός ο καιρός.
( Έχω την αίσθηση πάντως ότι γράφτηκαν υπερβολικά πράγματα για παγετώνες χιονοθύελλες κλπ. - κλπ.)
Η πεζοπορική παρέα καλό θα ήταν να είναι ξύπνια κατά τις 09:00' για να αναχωρήσει κατά τις 10:00'. Οι δύσκολοι στο πρωινό ξύπνημα, μπορείτε να με ενημερώσετε να σας ξυπνήσω εγώ, (6946036106).
Καλό δρόμο και καλή αντάμωση.