Hellas Transalp Forum

Μετρητής ταχυτήτων

pavlos01 · 11404

Offline pavlos01

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 16:32:36 μμ
Καλημέρα σας, είμαι κάτοχος της transalp 700 και θέλω να βάλω κάποιο είδος μετρητή που να μου δείχνει ποιά ταχύτητα έχω στο κιβώτιο. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω μεγάλη εμπειρία από μηχανές και ένα τέτοιο gadget θα με βοηθούσε πολύ. Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι θα το εκτιμούσα πολύ. Βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ Παύλος

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 17:55:25 μμ
Τσέκαρε συχνα στην αρχή στροφές και χιλιόμετρα σε σχέση με την ταχύτητα που έχεις κάθε φορά και σιγά σιγά θα μάθεις.
Τώρα στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα που και ακριβά είναι και ανούσια

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 19:00:25 μμ
Μπορείς να το ψάξεις με το όνομά του: digital gear indicator
Θα βρεις διάφορα, και σε ελληνικά καταστήματα, η γνώμη μου είναι ότι για αυτό που είναι, τα λεφτά που ζητάνε είναι καθαρά πεταμένα. Έχω δει απίθανες τιμές, μέχρι 150 ευρώ κι όλα αυτά για ένα μονοψήφιο καντρανάκι, μια καλωδιοταινία κι ένα σετ μαγνητάκι με τον διακόπτη του. Χίλιες φορές να προσπαθήσεις να το φτιάξεις μόνος σου (με λίγο ψάξιμο θα βρεις μέχρι και οδηγούς how to).

MARKOS-V

• Guest
Reply #3 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 20:58:39 μμ
αυτο το θεμα εχει παιξει πολυ κ σε γειτονικα φορουμ,οπως το μοτο αλλα το vstromhellasforum.
μιας κ εχω το στρωμα, εχει κανει ενα παιδι απο το φορουμ ολο το συστημα με πολυ λιγα ευρω κ τα δινει ολα ,δηλ αν θελεις να το βαλεις εξωτερικα καπου αλλα κ εσω τερικα στα οργανα.

εγω αντιθετα εχω κανει ενα κυκλωμα ,απο ενα αλλο παιδι στο φορουμ ,που εχει ενα λεντακι παλομενο και αναβει οταν εχω την τελευταια σχεση στο κιβωτιο αλλα κ οταν εχω νεκρα.
ετσι σταματησα να ψαχνω να βαλω την .....7η σχεση ντε κ καλα!
ελπιζω να βοηθησα

Offline pavlos01

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 22:18:26 μμ
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Ρώτησα σε ένα ηλεκτρολόγο και μου είπε γύρω στα 150 ευρω μαζί με τα περαστικά, γιατί έχει αρκετή δουλειά. Το ίδιο μου είπαν και στην αντιπροσωπεία. Τα θεωρώ αρκετά τα λεφτά όντως για το συγκεκριμένο εξάρτημα. Μάλλον θα ψαχτώ σε αυτό που λέει ο φίλος για το λαμπάκι για την 5η ταχύτητα γιατί το πρόβλημά μου εστιάζεται στο οτι ψάχνω να βάλω και 6η. Ευχαριστώ και πάλι.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #5 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 22:24:55 μμ
Αν σπρωξεις τον λεβιε των ταχυτητων ελαφρα προς τα επανω εν κινηση θα διαπιστωσεις οτι οταν παιρνει και αλλη ταχυτητα ο λεβιες δεν κουνιεται σε αντιθεση με οταν εχεις πεμπτη που κουνιεται ελευθερα .Δοκιμασετο και θα δεις .

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 22 Ιούνιος 2012, 07:05:11 πμ
Οταν είχα Transalp το πάθαινα κ εγω, ενω είχα την 5η ήθελα να ανεβάσω και άλλη ταχύτητα.Δεν με προβλημάτιζε ομως μια κινηση που κρατάει κλάσματα είναι.
"Αν είχα μηχανή με 6 ταχύτητες δεν θα το πάθαινα" σκεφτόμουν.
Πήρα μηχανή με 6 ταχύτητες και πάλι το παθαίνω αραια και που!!! Και με 7,8,9 ταχύτητες να έχουμε πάλι θα το παθαίνουμε, είναι μηχανική η κίνηση..

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Παρασκευή 22 Ιούνιος 2012, 20:57:59 μμ
Αν σπρωξεις τον λεβιε των ταχυτητων ελαφρα προς τα επανω εν κινηση θα διαπιστωσεις οτι οταν παιρνει και αλλη ταχυτητα ο λεβιες δεν κουνιεται σε αντιθεση με οταν εχεις πεμπτη που κουνιεται ελευθερα .Δοκιμασετο και θα δεις .

Πάνο, στο 700άρι μου γίνεται ακριβώς το ...αντίθετο!!!

Σε όλες ο λεβγιές πάει λίγο προς τα πάνω εκτός από την 5η που δεν...

Παύλο, με 5η, το κοντέρ στα 116-117 χλμ, το στροφόμετρο δείχνει ακριβώς 5.000 στροφές. Αντί να δώσεις ένα σκασμό λεφτά "μάθε" το στροφόμετρο σε σχέση με την ταχύτητα στο κιβώτιο και την ταχύτητα κίνησης.
« Last Edit: Παρασκευή 22 Ιούνιος 2012, 21:00:13 μμ by panisk »

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #8 on: Παρασκευή 22 Ιούνιος 2012, 23:12:07 μμ

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #9 on: Σάββατο 23 Ιούνιος 2012, 00:02:56 πμ
Υπάρχει και άλλο κόλπο για να δεις πια ταχυτητα εχεις !!!
Οι σχέσεις 1η,2η και η 3η οταν επιταχύνουμε, ο δείκτης του στροφόμετρου ειναι στα οργανα ποιο "ψηλά" απο τον δεικτη του χιλιομετρητή!!
Στην 4η ταχυτητα οι δεικτες στροφομετρου και ταχυμετρου "πάνε" μαζί ενω στην 5η το στροφόμετρου"πέφτει" ποιο χαμηλα΄!!
εγω ετσι καταλαβαινω ποτε εχω 4η και ποτε 5η
Ελπίζω να βοήθησα

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Σάββατο 23 Ιούνιος 2012, 01:23:50 πμ
Υπάρχει και άλλο κόλπο για να δεις πια ταχυτητα εχεις !!!
Οι σχέσεις 1η,2η και η 3η οταν επιταχύνουμε, ο δείκτης του στροφόμετρου ειναι στα οργανα ποιο "ψηλά" απο τον δεικτη του χιλιομετρητή!!
Στην 4η ταχυτητα οι δεικτες στροφομετρου και ταχυμετρου "πάνε" μαζί ενω στην 5η το στροφόμετρου"πέφτει" ποιο χαμηλα΄!!
εγω ετσι καταλαβαινω ποτε εχω 4η και ποτε 5η
Ελπίζω να βοήθησα

Ντεν έκει ντίκτη ταχυμέτρου το 700 καρντιά μου!!!

Είναι High-Tech και έχει οθόνη που γράφει το ... αυτόφωρο!!!

Κοίτα το Avatar μου Γιώργο.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Offline Babstaz

• Ε όχι και
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Σάββατο 23 Ιούνιος 2012, 01:36:15 πμ
Κι αυτό το στρογγυλό σα ρολογάκι με μία κόκκινη περιοχή πάνω δεξιά τι είναι;  ???

Ουπς!!!
Τώρα είδα ότι γράφεις "ταχυμέτρου".

Soryyyyyy.......

« Last Edit: Σάββατο 23 Ιούνιος 2012, 01:38:11 πμ by Babstaz »

Στο άπειρο κι ακόμη παραπέρα.....                                                                                          "Επί αμφιβολίας, άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μην δώσει λύση, αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία"

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Σάββατο 23 Ιούνιος 2012, 05:54:15 πμ
Κανένα πρόβλημα Μπάμπη! Ούτε κι εγώ έχω πιάσει ...ακόμα την τελειότητα!!!

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Σάββατο 23 Ιούνιος 2012, 06:21:54 πμ
Ντεν έκει ντίκτη ταχυμέτρου το 700 καρντιά μου!!!

Ναι εχει ενα ψηφιακό πράγμα σαν ρολόι από μπόμπα.
 Το κοιτάς και φοβάσαι να σταματήσεις και μηδενίσει μην εκραγεί

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Σάββατο 23 Μάρτιος 2013, 16:02:05 μμ
Οι τιμές πάντως έχουν πέσει δραματικά σε σχέση με πέρυσι, μάλλον έπνιξαν οι Κινέζοι την αγορά με φασόν συσκευούλες και «χάλασαν την πιάτσα». Πλέον βρίκονται με 18 ευρώ με το μαγνητάκι κι έξι ευρώ με τους ακροδέκτες.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Κυριακή 24 Μάρτιος 2013, 01:11:36 πμ
..... με το μαγνητάκι κι έξι ευρώ με τους ακροδέκτες.

Μαγνητάκι?
Ακροδέκτες?
Για δώσε λινκ, να δώ, ενδειαφέρομαι να βάλω ενα φθηνό στο παπί.

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 04:35:29 πμ
Μαγνητάκι?
Ακροδέκτες?
Για δώσε λινκ, να δώ, ενδειαφέρομαι να βάλω ενα φθηνό στο παπί.

Μαγνητάκι
Ακροδέκτες

Αν κατάλαβα καλά, το πρώτο είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο στην τοποθέτηση σε οποιοδήποτε μηχανάκι. Το δεύτερο όχι και τόσο.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 06:01:21 πμ
Ναι το 2ο συνδέεται στα ηλεκτρικά της μοτό.