Hellas Transalp Forum

Η μπαταρία τα ''κακάρωσε''!!!

Giorgio de Sarm · 19829

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Παρασκευή 17 Φεβρουάριος 2012, 00:44:49 πμ
κοιταξτε παιδια για να μην τρελαθουμε. Ας παρουμε το καλυτερο σεναριο για την μαμισια που κραταει 6 χρονια  :-\ με 145€ και ας την συγκρινουμε με μια ταιβανεζικη gel οπως αυτη που πηρα εγω με 35€ που στην χειροτερη σε παει 2 χρονια. Στα 6 χρονια αλλαζεις 3 μπαταριες Χ 35€=105€ , δλδ παλι πιο φθηνα θα σου βγει! Στη πραγματικοτητα δε, πιστευω οτι γλύτωνεις τα μισα λεφτα! (H taiwan gel θα σε παει συνηθως 2,5-3 χρονια και η μαμισια 5-5,5)

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Παρασκευή 17 Φεβρουάριος 2012, 01:21:45 πμ
κοιταξτε παιδια για να μην τρελαθουμε. Ας παρουμε το καλυτερο σεναριο για την μαμισια που κραταει 6 χρονια  :-\ με 145€ και ας την συγκρινουμε με μια ταιβανεζικη gel οπως αυτη που πηρα εγω με 35€ που στην χειροτερη σε παει 2 χρονια. Στα 6 χρονια αλλαζεις 3 μπαταριες Χ 35€=105€ , δλδ παλι πιο φθηνα θα σου βγει! Στη πραγματικοτητα δε, πιστευω οτι γλύτωνεις τα μισα λεφτα! (H taiwan gel θα σε παει συνηθως 2,5-3 χρονια και η μαμισια 5-5,5)

η αλήθεια είναι ότι και γω στα αναλώσιμα είμαι τσιγκούνης,   μα 150€ για μια μπαταρία;

εξάλλου με καλή χρήση και την κινέζικη την κρατάς πολύ καιρό και την καλή με κακή χρήση την χαλάς γρήγορα

κακή χρήση: π.χ. να αφήνεις φώτα ανοιχτά (εγώ ανοιγώ την μίζα απευθείας και σβήνω με κλειδί ώστε τα φώτα να ταλαιπωρούν όσο λιγότερο την μπαταρία) και να ξεχνάς το μηχανάκι σου αβολτάριστο με την μπαταρία πάνω (το έκανα παλιά όχι τώρα πια)

Offline Giorgio de Sarm

• Οδηγάρα
Reply #27 on: Παρασκευή 17 Φεβρουάριος 2012, 02:17:05 πμ
Κοιτάξτε παιδιά,η πρώτη μπαταρία,μαμίσια κι αυτή,μου κράτησε 7 χρόνια με κάτι ελάχιστες ακινησίες κι αυτή.Τί στο καλό,μια φρέσκια μαμίσια yuasa και με τη σχετική ραδιενέργεια που θα έχει φάει από το σεισμό,μια δεκαετία ζωης δεν την έχει; :2hysterical:

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Reply #28 on: Παρασκευή 17 Φεβρουάριος 2012, 02:19:32 πμ
η αλήθεια είναι ότι και γω στα αναλώσιμα είμαι τσιγκούνης,   μα 150€ για μια μπαταρία;

εξάλλου με καλή χρήση και την κινέζικη την κρατάς πολύ καιρό και την καλή με κακή χρήση την χαλάς γρήγορα

κακή χρήση: π.χ. να αφήνεις φώτα ανοιχτά (εγώ ανοιγώ την μίζα απευθείας και σβήνω με κλειδί ώστε τα φώτα να ταλαιπωρούν όσο λιγότερο την μπαταρία) και να ξεχνάς το μηχανάκι σου αβολτάριστο με την μπαταρία πάνω (το έκανα παλιά όχι τώρα πια)Ετσι!!!!!!!!!!!!!! :goofy: :goofy: :goofy: :goofy: :goofy: :goofy: :goofy:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #29 on: Παρασκευή 17 Φεβρουάριος 2012, 03:09:20 πμ
Δεν φταίνε οι μπαταρίες, οι κατασκευαστές λόγω περιορισμού σε θέμα όγκου τοποθετούν μικρές σε χωρητικότητα μπαταρίες, οι επιφάνειες των στοιχείων τους δεν επιτρεπουν μεγάλες χωρητικότητες σε Αh.
Και ακόμα και μια μικρή διαρροή τις εκφορτίζει, η περιορίζει την απόδωσή τους.
Οπότε σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και τον χειμώνα .....
Μόνο με την συχνή χρήση σωνόμαστε, η με την χρήση ενός συντηρητή μπαταρίας.

Offline Giorgio de Sarm

• Οδηγάρα
Reply #30 on: Παρασκευή 17 Φεβρουάριος 2012, 04:04:28 πμ
CTEK XS 800...

Offline messiah

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #31 on: Τετάρτη 11 Απρίλιος 2012, 03:58:08 πμ
Παιδιά ποια είναι η άποψη σας για αυτή?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350365244361#ht_2163wt_1014

Και ποια είναι η σωστή χρήση της μπαταρίας??

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Πέμπτη 12 Απρίλιος 2012, 00:08:39 πμ
Υπάρχει κατ' εμέ ενα χαρακτηριστικό που κάνει μια καλή μπαταρία να ξεχωρίζει.
Είναι το ''Cold Cranking Amps''  δλδ η δυνατότητά της να δίνει σημαντικό μέρος του φορτίου της σε χαμηλές θερμοκρασίες. Παράγοντας που είναι χρήσιμος αν οδηγείς snowmobile , αλλά και αν ζεις στην Βόρεια Ελλάδα και αφήνεις την μοτό αραγμένη για μεγάλο διάστημα και την μπαταρία χωρίς φόρτιση.Δεδομένου οτι σε ακραίες θερμοκρασίες ο ηλεκτρολύτης αδρανοποιείται και το φορτίο της μπαταρίας μειώνεται.
Το βασικό είναι οτι ακόμα και μια καινούργια μπαταρία εχει μια ανεπιθύμητη εσωτερική διαρροή.
Αυτή η διαρροή την εκφορτίζει.Πχ: μια  διαρροή 10mΑ εκφορτίζει μια μπαταρία στο μισό του φορτίου της σε 42 ημέρες, η δική μου Yuasa τριών ετών πιά, εχει διαρροή γύρω στα 35mA που σημαίνει οτι εκφορτίζει στο μισό του φορτίου της σε 12-14 ημέρες ακινησίας.
Περισσότερα εδώ   http://www.yuasabatteries.com/pdfs/TechManual_2009.pdf

Και ποια είναι η σωστή χρήση της μπαταρίας??

Εάν χρησιμοποιείς την μοτό καθημερινά, βάζεις μια φθηνή, με κάποια εγγύηση ωστε να καλύπτεσαι αν τα παίξει στο εξάμηνο, και είσαι οκ.
Εάν όμως την χρησιμοποιείς για μια βόλτα κάθε ΣΚ η για μικρές διαδρομές 3-4 χιλιομέτρων και μάλιστα βράδυ με φορτία, τότε βάλε μια πιό ποιοτική γιατί θα θές μπαταρία κάθε 2 χρόνια.
Μια λύση είναι ενας φορτιστής - συντηρητής , αλλά προυποθέτει η μοτό να βρίσκεται σε δικό σου χώρο και οχι στο πεζοδρόμιο.

Παιδιά ποια είναι η άποψη σας για αυτή?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350365244361#ht_2163wt_1014

Δεν την γνωρίζω, αλλά στην επόμενη αλλαγή θα δοκιμάσω αυτή:   http://www.davidsilverspares.co.uk/XL650V2-TRANSALP-2002/part_99748/      αφού για Yuasa δεν φτάνουν τα ευρά μας.

Offline Nero

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #33 on: Πέμπτη 10 Μάιος 2012, 07:44:08 πμ
Δεν πρόλαβα να αποκτήσω την μηχανή μου (την έχω σκάρτα 2 εβδομάδες) και πάω ένα πρωί να την πάρω για την δουλειά μου και δεν έπαιρνε μπρος... :'(
Μια, δυο, τρεις...τίποτα. ???
Το μυαλό μου πήγε στο κακό...
Όμως μετά από το τηλέφωνο που έπεσε στον μηχανικό μου όλα ξεκαθάρισαν : Μπαταρία είναι, μου είπε...
Ως νέος και άπειρος οδηγός δεν πρόλαβα να καβατζώσω "άκρες" που θα έχω για τεχνικά θέματα σε χαμηλό πάντα κόστος και στο χρονικό περιθώριο που μου επιτρέπουν οι συνθήκες που κινούμαι...
Έπρεπε λοιπόν να βρω μια λύση γρήγορη, αξιόπιστη και σίγουρα οικονομική για να αποκαταστήσω την τελειωμένη μπαταρία.
Λόγω ίσως δυσκολίας μου και απειρίας να δοκιμάσω αν η μηχανή θα πάρει στην κατηφόρα δεν το έκανα.
Όπου πήρα για να με εξυπηρετήσουν και ζήτησα κατ' οίκον τεχνική υποστήριξη η απάντηση ήταν η ίδια... :o
"Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράματα". Δηλαδή, (λέω εγώ) μόνο πουλάτε; Αν εγώ έχω μείνει στο Κακοσάλεσι τι θα κάνω; Θα φωνάξω ελικόπτερο; ???
Κρίση, κρίση αλλά ο φραπές, φραπές!
Οπότε αγαπητοί φίλοι να είναι καλά το internet! Βρήκα ένα ελληνικό site το οποίο πουλάει μπαταρίες και φυσικά τις τοποθετεί στο χώρο τους αλλά και έρχονται εκεί που βρίσκεσαι με 10 ευρώ και κάνουν την τοποθέτηση.
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση αλλά αν χρειαστεί μπορώ να δώσω και το όνομα.
Έτσι λοιπόν ήρθε ένας τεχνικός στο μέρος που βρισκόταν η μηχανή μου και αντικατέστησε την νεκρή μπαταρία με μια ιδίων προδιαγραφών FIAM ωραιότατη και υγιέστατη στην τιμή των 60 Ευρώ + την τοποθέτηση που ανέφερα.
Επίσης έχω να πω ότι με την απόδειξη μου δώσανε μια εγγύηση.

Από ότι μου είπαν η συγκεκριμένη μπαταρία είναι μια αξιόπιστη και οικονομική λύση και θα κρατήσει 3-4 χρόνια. Τώρα τι να πω...θα δείξει.
Η μαμά είναι ιδιαίτερα ακριβή, τύπου τζέλ επίσης και τέλος κάποιος μου είπε για λιθίου που είναι η τελευταία τεχνολογία στις μπαταρίες, πανάλαφρη με μεγαλύτερη διάρκεια και αυτόματο ξαλάφρωμα της τσέπης...

Τελικά περί γούστου κολοκυθόπιτα 8)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Πέμπτη 10 Μάιος 2012, 23:45:32 μμ
... Η μαμά είναι ιδιαίτερα ακριβή, τύπου τζέλ ...

Τι μοτό εχεις? Γιατί η 650 εχει τζελ, η 600 οχι.

Offline Nero

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #35 on: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 02:52:21 πμ
Τι μοτό εχεις? Γιατί η 650 εχει τζελ, η 600 οχι.

Την 650 έχω. Sorry αν δεν το ανέφερα...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 06:02:27 πμ
Την 650 έχω. Sorry αν δεν το ανέφερα...

Aλλο ηθελα να σου πώ, αν τελικά εβαλες τζέλ η οχι. Γιατί η 650 εχει τύπου τζέλ.

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
Reply #37 on: Σάββατο 12 Μάιος 2012, 17:29:01 μμ
Επειδή και η δικιά μου η μπαταρία άρχισε να κάνει κόλπα (δικό μου φταίξιμο, μιάς και το χειμώνα δεν την είχα βγάλει απο πάνω εγκαίρως, έβαλα μυαλό αργά και πήρα φορτιστή) ψάχνοντας στο ιντερνέτι βρήκα αυτήν http://www.gr-kiros.gr/2010/moto/gel_yusuba.php και επειδή η τωρινή yuasa made in taiwan δεν με ενθουσίασε σκέφτομαι να την δοκιμάσω.
Την γνωρίζει κανείς σαν μάρκα? Με βολεύει να την πάρω και ο ίδιος μιάς και πηγαίνω Κατερίνη αρκετά συχνά.

ΥΓ: Μπορώ να πάρω και την 14S, θα κάνει κάποιο καλό ή μπορεί να κάνει ζημιά?
« Last Edit: Σάββατο 12 Μάιος 2012, 17:31:50 μμ by samniotis »

Transalp XL650V

Offline Nero

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #38 on: Σάββατο 12 Μάιος 2012, 22:34:56 μμ
Aλλο ηθελα να σου πώ, αν τελικά εβαλες τζέλ η οχι. Γιατί η 650 εχει τύπου τζέλ.

Δεν ξέρω αν είναι τζέλ...

Είναι σαν και αυτή. (Δεύτερη από το τέλος).

http://www.evagelosbatteries.gr/products.asp?lang=el&pid=4&cid=2&c2id=&page=3&order=

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Δευτέρα 14 Μάιος 2012, 04:49:14 πμ

ΥΓ: Μπορώ να πάρω και την 14S, θα κάνει κάποιο καλό ή μπορεί να κάνει ζημιά?

Η ΤΑ650 φοραει την ΥΤΖ12S σε Yuasa στα 12Volt / 10Ah
H συγκεκριμένη που λές (YTX9-BS (GEL))  γράφει οτι είναι τζέλ (καλό) αλλά 9Ah ( ?) δεν ξέρω πόσο σημαντική είναι αυτή η διαφορά. Είναι όμως το 10% του φορτίου της.

Οσο για την 14S αν δεν κάνω λάθος για τις YTZ12S ,YTZ14S  και YT12A-BS δίνει την YTX9-BS.

Δεν ξέρω αν είναι τζέλ...
Είναι σαν και αυτή. (Δεύτερη από το τέλος).
http://www.evagelosbatteries.gr/products.asp?lang=el&pid=4&cid=2&c2id=&page=3&order=
Στην δεύτερη απο το τέλος γράφει 11Ah αλλά στο κουτί αν μεγενθύνεις γράφει 9.5Ah.
Λογικά για να είναι για την 650αρα θα είναι τζέλ.
Είναι και το θέμα οτι αν δεν είναι τζέλ τολάχιστον να είναι κλειστού τύπου για να μην βάζεις  σωληνάκια υπερχείλισης.

Offline manos_tzatz

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #40 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2013, 21:07:27 μμ
Χαίρετε!
Αυτή η μπαταρία κάνει για ΤΑ650;
http://www.automoto-eshop.gr/gs-12v-yb12a-b2-t12-bs.html

Έχω μπερδευτεί με τόσα μοντέλα και δεν ξέρω ποια κάνει τελικά!! Ο φίλος από πάνω είπε για την YTZ12S, αλλά δεν τη βρίσκω στο συγκεκριμένο σάιτ, βρίσκω όμως αρκετές παρεμφερείς.

Τέλος, τι διαφορά κάνει μια ανοικτού από μια κλειστού τύπου μπαταρία;

Ευχαριστώ!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #41 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2013, 21:09:24 μμ
Χαίρετε!
Αυτή η μπαταρία κάνει για ΤΑ650;
http://www.automoto-eshop.gr/gs-12v-yb12a-b2-t12-bs.html

Έχω μπερδευτεί με τόσα μοντέλα και δεν ξέρω ποια κάνει τελικά!! Ο φίλος από πάνω είπε για την YTZ12S, αλλά δεν τη βρίσκω στο συγκεκριμένο σάιτ, βρίσκω όμως αρκετές παρεμφερείς.

Τέλος, τι διαφορά κάνει μια ανοικτού από μια κλειστού τύπου μπαταρία;

Ευχαριστώ!
δες στο αλλο νημα που γραφεις σου εχω δωσει λυση