Hellas Transalp Forum

Παίρνει μπροστα με νεκρα κ σηκωμενο stand κ με το που βαζω ταχυτητα σβηνει

nikman · 3276

Offline nikman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Καταρχην καλησπερα σε ολους,
παρακολουθω καιρο το forum κ με εχετε βοηθησει αρκετα σε πολλα θεματα,δυστυχως δεν εχω πολλες γνωσεις οσον αφορα ηλεκτρονικα κ μηχανικα προβληματα κ ετσι δεν εχω συμμετασχει ξανα σε καποιο θεμα για να σας βοηθησω κ εγω με τη σειρα μου,ειμαι καταχος  ΤΑ 650,κ σημερα αντιμετωπισα το εξης:βαζω μπροστα με νεκρα και τη μηχανη στο σταντ,ανεβαινω,σηκωνω το σταντ και με το που βαζω πρωτη για να ξεκινησω η μηχανη εσβηνε σαν να ειχα κατεβασμενο το σταντ και να πηγαινα να φυγω.Προσπαθησα με καποιο τροπο να απομονωσω το μηχανισμο που βρισκεται στο σταντ,αλλα οσο και αν το τραβηξα δεν μπορουσα να το 'ξεκουμπωσω' και φοβουμενος μηπως το χαλασω δεν επεμεινα κ πολυ.Μετα δοκιμασα αφαιρωντας μια μια τις ασφαλειες μηπως πετυχω αυτην που δινει ρευμα στα συγκεκριμενα καλωδια αλλα παλι δεν ειχα επιτυχια,δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω...θα εκτιμουσα την οποιαδηποτε βοηθεια απο καποιον σιγοθρα πιο σχετικο απο μενα.Ευχαριστω προκαταβολικα

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Ο διακόπτης του στάντ έχει κολλήσει ;)

Offline nikman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον ,υπαρχει καποιος τροπος να ξεκολησει?Μπορω να κανω κατι εγω?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Απο οτι βλέπεις στο διάγραμμα ο διακόπτης είναι το Νο 5 και είναι ενα κομματι με το καλώδιο εως το βίσμα. Βιδώνει με την βίδα Νο16:

Εδώ βλεπεις το καλώδιο που ανεβαίνει και περίπου στο υψος του πλαινου καπκιού βρισκεται το βίσμα.

Η βίδα και η θέση του διακόπτη είναι εδώ:

Αρα αρχικά οπως πολύ σωστά είπε και ο Θανάσης, μάλλον εχει κολήσει ο διακόπτης η κατι πάει στραβά με δαυτον.
Επειδή είναι κλειστού τύπου σπρευ επαφών δεν παιζει αν και ποτέ δεν ξέρεις.
Μια ακομα πιθανότητα είναι να εχει λασκάρει η βίδα που τον συγκρατει και να μην περιστρεφεται με το σταντ, δυσκολο αλλά παιζει και αυτό.
Θα ρίξω μια ματιά στο ηλεκτρικό διάγραμμα να σου πώ αν πρέπει να βγάλεις απλά το βίσμα και να τον απομονώσεις η αν πρέπει να βγάλεις το βίσμα και να βραχυκυκλώσεις τα καλώδια που ερχονται πρός τον διακόπτη ωστε να κινεις την ΤΑ προσωρινά.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Λοιπόν απο οτι λέει το Μανουαλ με το σταντ επάνω οι επαφές δείνουν συνέχεια δλδ ενώνονται και με το σταντ κάτω ανοίγουν. Αρα για να το ελέγξεις πρέπει να βραχυκυκλώσεις τα καλώδια στο βίσμα που ερχεται στον διακόπτη, αφού αφαιρέσεις σέλα και πλαινό καπάκι για να εχεις πρόσβαση. Τα καλώδια είναι ενα πράσινο που είναι γείωση και ενα πράσινο/κιτρινο που είναι η εντολή.

Offline nikman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και για τη λεπτομερή περιγραφή με τα σχεδιαγράμματα,
αυτό ειχα σκεφτεί και εγώ να κάνω,απλά δεν ήμουν σίγουρος,σήμερα το πρωί που βρήκα λίγο χρόνο βραχυκύκλωσα τα καλώδια και επιτέλους έχω πάλι τη μηχανή στα χέρια μου......μέχρι να την πάω στο μάστορα να την φτιάξει.......
 :D :D :D :D :D :D :D :D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Ο διακόπτης εχει κωδικό  35700-MCB-305 , με περιγραφή : SWITCH SET, SIDE STAND, και κοστιζει  49.21€ εδώ: http://www.motopissaris.gr/search.php      συμφέρει αν σκεφτεις οτι σε ενα απο τα πιο φθηνά ιντερνετομάγαζα κοατίζει € 45.79  χωρίς ΦΠΑ και εξοδα αποστολής
http://www.davidsilverspares.co.uk/parts/by-part-number/part_35700MCB305/  .
Ευκολη δουλειά αν πιάνουν λίγο τα χερια σου και εχεις υπομονή, απλά ξεβιδώνεις την Νο16 βίδα , αναβαινοντας προς το βίσμα το καλώδιο πιάνει σε ενα μεταλικό πιαστράκι, και τον εχεις στο χέρι. :thumbup: