Hellas Transalp Forum

δεν παιρνει μπροστα και μολις περασουν καποιες ωρες παιρνει !!

rockerman · 84422

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
....Τις δύο προηγούμενες φορές πήρε μπρος μετά από καμμιά ώρα.....

Στο ενδιαμεσο τι εκανε?

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Τελικά μάλλον η μηχανή μπουκώνει και γι' αυτό δεν παίρνει μπρος. Μόλις γύρισα το μεσημέρι σπίτι πήγα να την βάλω μπρος με διαδοχικές μιζιές αλλά δεν έπαιρνε. Μετά κράτησα μόνιμα πατημένη τη μίζα, αρκετά μπορώ να πω, και η μηχανή πήρε τελικά μπροστά. Το τι κάπνα έβγαλε η εξάτμιση δεν λέγεται. Δεν ξέρω αν χρησιμοποίησα τον σωστό τρόπο για να την βάλω μπρος αλλά αφού πήρε νομίζω πως όλα καλά.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Αν δεν κάνω λάθος τα ψεκαστα δεν μπουκώνουν.

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Δεν έχω ιδιαίτερες μηχανολογικές γνώσεις και μου φαίνεται λογικό αυτό που λες. Θυμήθηκα ένα fiat 127 που είχα στα νιάτα μου και το πρωί έκανε μια ώρα να πάρει μπρος. Πάντως η μηχανή πήρε μπρος με πολύ επιμονή στη μίζα και πολύ κάπνα στην εξάτμιση. Το περίεργο για μένα είναι ότι το έχω πάθει και τις τρεις φορές επειδή έσβησα την μηχανή (με το κλειδί) αμέσως μόλις την έβαλα μπρος ενώ ήταν κρύα. Θα το ξαναδοκιμάσω αύριο το πρωί να δω αν το ξανακάνει.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Αν δεν κάνω λάθος τα ψεκαστα δεν μπουκώνουν.
Συμβαίνει να μπουκώσουν όταν
1) "κατουράνε τα μπεκ" δεν κλείνουν σωστά δηλ όταν σβήνει η μηχανή και μουσκεύουν τα μπουζί.
2) Όταν το πρωί που έιναι κρύο και μπαίνει το τσοκ το μίγμα είναι πολύ πλούσιο και αν το σβήσεις αμέσως     
    ενδεχομένος να έχει μέινει ακαυστο και όταν προσπαθήσεις να το ξαναβάλεις πέφτει κι άλλο μίγμα με αποτέλεσμα τα   
    μπουζί να γίνονται μούσκεμα! Το μαρτυράει και το γεγονός ότι έβγαλε μαύρο καπνό όταν πήρε μπρος

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Λογική ερμηνεία. Επομένως δεν πρέπει να σβήνουμε αμέσως μόλις πάρει όταν είναι κρύα. Πάντως σήμερα το πρωί με -1 C  πήρε με τη μία. Ευχαριστώ τους φίλους που ασχολήθηκαν με την περίπτωση μου.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Λογικό αυτό που περιγράφεις Θανάση, αλλά ο αισθητήρας ''λ'' δεν θάπρεπε αφού διαβάσει λάθος καυσαέρια , και καυσιμο στην εξαγωγή να περιορίσει την παροχή καυσίμου? ρυθμίζοντας ανάλογα το μίγμα σε πιό φτωχό? αφού καυσιμο στην εξαγωγή σημαινει ζημιά στον καταλύτη.

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
εχω τρανσαλπ 700 του 2008 και τωρα τελευταια παρουσιαζει κατι τρελο..δεν παιρνει μπροστα... αλλα μολις περασουν 10-12 ωρες παιρνει...τι μπορει να φταιει ρε παιδια..εχω σαλταρει...και μολις εκανα το σερβις 12000 κμ.
τα φωτα σας !!

Τα πράγματα είναι απλά και δεν θα πρέπει ο καθένας να βάζει πιθανά σενάρια επι τάπητος..

Απο την στιγμή που η μηχανή μπήκε σε κάποιο συνεργείο και έκανε γενικό service και παρουσιάζει έκτοτε προβλήματα, την πας στο συνεργείο και ψάχνει ο μάστορας τι δεν έκανε σωστά, χωρίς αυτο να σημαίνει οτι είναι κακός μάστορας, τα λάθη και οι παραλήψεις είναι ανθρώπινα.. 

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Λογικό αυτό που περιγράφεις Θανάση, αλλά ο αισθητήρας ''λ'' δεν θάπρεπε αφού διαβάσει λάθος καυσαέρια , και καυσιμο στην εξαγωγή να περιορίσει την παροχή καυσίμου? ρυθμίζοντας ανάλογα το μίγμα σε πιό φτωχό? αφού καυσιμο στην εξαγωγή σημαινει ζημιά στον καταλύτη.
Λογικά ναί αλλά επειδή το έπαθε η γυναίκα μιυ ένα πρωί με το αυτοκίνητό της (Micra K11) γι΄ αυτό το αναφέρω. Όταν πήγα και προσπάθησα να το βάλω μπροστά δεν έπαιρνε με τίποτα. Κι αυτή το έσβησε μόλις πήρε μπρος. Έβγαλα τα μπουζί και ήταν μούσκεμα. Τα καθάρισα και πήρε με την τρίτη βγάζοντας ενα μαύρο ντουμάνι.
Απο τότε εδώ και τρείς μήνες δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα.

Transalpinos

• Guest

Ο αιθητήρας "λ" δεν μπορεί να καταλάβει άμεσα αν υπάρχει άκαυστο καύσιμο στα καυσαέρια (μόνο έμεσα). Μετράει μόνο το οξυγόνο των καυσαερίων και ρυθμίζει ανάλογα το μείγμα. Με μια εξαίρεση όμως. Όταν ο κινητήρας είναι ακόμα τελείως κρύος ο εγκέφαλος δε χρησιμοποιεί τις τιμές του αισθητήρα "λ", και φροντίζει για τη σωστή εκκίνηση και το ζέσταμα του κινητήρα ρυθμίζοντας ανάλογα τις στροφές και το μείγμα. Όταν ανέβει λίγο η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού, βγάινει απο το mode της κρύας εκκίνησης και χρησιμοποιεί και τον αισθητήρα "λ" ώστε να πληρεί και τις προδιαγραφές καυσαερίων.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Ορίστε, απλά λόγια και κατανοητά.  :thumbup:

Τι μαθαίνει κανείς , είδικά εμείς οι νεολαίοι που ... ψοφάμε για γνώση.  :2hysterical:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Ο λ αν δεν κανω λαθος δεν επεμβαινει σε αυτη την φαση της κρυας εκκινησης αλιως δεν θα μπορουσε το μιγμα να ειναι πλουσιο για την εκκινηση (Μη με ρωτησεις ομως τι και γιατι)

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Δουλεύει από μια θερμοκρασία των καυσαερίων και πάνω...νομίζω

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Ο λ αν δεν κανω λαθος δεν επεμβαινει σε αυτη την φαση της κρυας εκκινησης αλιως δεν θα μπορουσε το μιγμα να ειναι πλουσιο για την εκκινηση (Μη με ρωτησεις ομως τι και γιατι)
Με ειχε προλαβει ο transalpinos ο οποιος φυσικα το εξηγησε καλυτερα απο μενα Αλλα εγω δεν το ηξερα γιατι δεν εκανα τον κοπο να διαβασω ολα τα ποστ  ;D

Offline panlask

• νέος οδηγός
  • **
    • radioamateur
Τελικα μετα απο τοσες φορες που εμεινα διαπιστωσα οτι ουτε προβλημα με την θερμοκρασια υπαρχει ουτε απο παρεμβολη στο Η Ι S S μολις περασουν ακριβως 30 λεπτα απο την  ωρα που σβηνω την μηχανη περνει παλι μπροστα. Οποιος μπορει ας βρει μια λυση εγω παντως εχω σηκωσει τα χερια ψηλα και καθε φορα που παω να βαλω μπροστα κανω τον σταυρο μου. Να πω και κατι αλλο οτι η μηχανη παιρνει μπροστα πανταοταν ειναι κρυα και να την σβησω και νατην βαλω παλι μπρος κρυα κατευθειαν δεν μου εχει παρουσιασει τιποτα δεν παιρνει μπροστα οταν παω καμια βολτα την αφησω για κανα 5λεπτο με 10λεπτο και παω να την βαλω μπροστα τοτε πολλες φορες μουλαρωνει και δεν παιρνει με τιποτα εαν δεν περασει μιση ωρα.  Α και αυτο που παρατηρησα ειναι οτι οταν δεν παρει μπροστα μετα μου αναβει το λαμπακι FI.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Δεν μπορείς να την πάς σε κάποιο εξουσιοδοτημένο και να κάνεις εκεί μπροστά τους την ιδια διαδικασία?
Η το εχεις κάνει και δεν βρήκαν τπτ?

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Το μόνο κακό που έχουν τα ψεκαστά είναι αυτό! που πρέπει να κοιτάξεις ένα σωρό πράγματα για να βρεις το πρόβλημα (αισθητήρες, ecu, αντλία).
Το διαγνωστικό ίσως βρει κάτι αν το έχεις πάνω όταν σου κάνει τα κόλπα

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
RX /  διαγνωστικά , ΙΣΩΣ το βρεί ... ΑΝ το παρουσιάσει εκεί, είναι να μην μπλέξεις.

Offline panlask

• νέος οδηγός
  • **
    • radioamateur
Εχω παει στο εξουσιοδοτημενο και μου ειπαν οτι για να βρουν τι εχει πρεπει να βαλουν το διαγνωστικο την ωρα που παρουσιαζει το προβλημα οποτε καταλαβαινετε οτι ειναι καπως δυσκολο. Στο διαγνωστικο φαινετε ποσες φορες δεν πηρε μπροστα αλλα δεν φαινετε που οφειλετε το προβλημα. Μεχρι που μου ειπαν να αφησω τη μηχανη εκει για καποιες μερες μπας και το παρουσιασει καποια στιγμη εκει και μπορεσουν και βρουν τι ειναι. Δεν ξερω τι αλλο να κανω μαλλον θα την αφησω εκει τωρα που ειναι χειμωνας καμια δεκαρια μερες και ο θεος  βοηθος!!!!!!

Offline Terathlios

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #44 on: Τρίτη 27 Δεκέμβριος 2011, 22:28:32 μμ
Άκυρο...
« Last Edit: Τρίτη 27 Δεκέμβριος 2011, 22:32:08 μμ by Terathlios »

Δε φοβάμαι τίποτα.
Δεν ελπίζω τίποτα.
Είμαι λεύτερος.

Offline TasosGri

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
    • Full-Scale Project
νομίζω ειμαι παθόν...Γειά χαρα σας κοπέλια!

Λοίπον τα πραγματα εχουν ως εξής, Transalp 700 '08, κηνούμαι καθημερηνά με την μηχανή ανεξαρτήτος εποχής του χρόνου, τους τελευταίους 2 μήνες το χω πάθει 3 φορές (σήμερα ήταν η 3η)
πρωί, καβαλάω, βάζω μπρός (κυριλέ) κανω 5 μετρα, σβήνω απ' τον kill switch γυρναω και το κλειδι αμεσως για να μην καταναλωνει μπαταρία απ τα φωτα, κατεβαινω κλεινω την αυλοπορτα του σπιτιου μου, ξανακαβαλαω, νεκρό το μηχανάκι...το παρατάω...

πειρστατικο #1: μετά απο κάποιες ώρες παιρνει κανονικα, οκ λεω...τέλος πάντων
περιστατικο #2: μετά απο κάποιες ώρες (δεν έπερνε) ανοίγω τον kill switch τον καθαρίζω κανονικα...τίποτα... μετράω με το πολύμετρο...κυριλέ ο kill...χμμμ λέω μπαταρία...ακουγόταν κάπως ψόφια...φαίρνω το αγροτικο...συνδέω τις τσιμίδες στην μπαταρία...τιποτα το μηχανάκι...μεταφορικη και αντιπροσοπεια...μιλάω με τον μηχανικό, μου λέει φίλε θές μπαταρία...του εβάλα το buster και πήρε κανονικά...μααα ρε μαστορα του δείνα απο το αγροτικό και δέν έπερνε...δέν ξέρω τι μου λες...με το buster πήρε κατευθείαν... οκ άλλαξέ μπαταρία...
περιστατικο #3: μετά απο 2-3 βδομάδες απο το #2, μετά απο κάποιες ώρες πήρε σαν να μην τρέχει τπτ...αλλά σαν να μου φάνηκε πεσμένος ο κηνητήρας...σαν να μην τραβούσε...

απο οτι κατάλαβα κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτη η κατάρα που επέπεσε στα μηχανάκια μας...οπότε δεν θα ρωτήσω τι μπορεί να φταίει, υπάρχει κανένας τρόπος αντιμετόπησης της? κανας εξορκισμός? ευχέλεο? να καβαλας με ράσο ίσως? τι να πω... δεν ξέρω...αλλα μου την έχει σπάσει ρε δικέ μου! (αλλα στάθης ψάλτης να πούμε)!

Υ.Γ. δεν μου το χει κανει ποτέ αν σβήνω απο το κλειδί κατευθείαν και οχι απο τον Kill Switch.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Κατά την γνώμη μου να πάς εκεί που σου άλλαξαν κατά τα λεγόμενά σου χωρίς να πρέπει μπαταρία και να το αναφέρεις. Αν μάλιστα είναι εξουσιοδοτημένο να το αναφέρεις εγγράφως και οχι να μείνεις στα λόγια.
Το εχω πάθει με το αυτ/το και μάλιστα με Civic σε επαναλαμβανόμενη βλάβη και εστειλα γράμμα παραπόνων στην Ιαπωνία, με πήραν και με παραικαλούσαν μετά.
Και κάτι ακόμα, πριν καιρό πέφτοντας με την ΤΑ εκοψα τον κινητήρα με το kill switch σε κάπως ανεβασμένες στροφές. Μετά το περιστατικό αυτό και για κάνα τρίμηνο το HISS με παίδευε. Πότε δεν έπαιρνε με τπτ, πότε ηθελε όπως λές ''μαγικά'' δλδ πάτημα μίζα και παίξιμο τον διακόπτη, κάτι που δεν συμφωνώ σαν τεχνικός αφού δεν βρίσκω καμμιά λογική εξήγηση. Τελικά ''έστρωσε'' μόνο του μετά απο καιρό και τώρα δεν εχω πρόβλημα. Φτού φτου μην το ματιάσω δλδ  :pope:

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
δεν παιρνει μπροστα... αλλα μολις περασουν 10-12 ωρες παιρνει...

Ε!! βάλτο μπροστά μετα απο 10-12 ωρες!!!!
Ποιο το πρόβλημα;;
Μουλαρώνει δηλαδή;;; :goofy:

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Κατά την γνώμη μου να πάς εκεί που σου άλλαξαν κατά τα λεγόμενά σου χωρίς να πρέπει μπαταρία και να το αναφέρεις. Αν μάλιστα είναι εξουσιοδοτημένο να το αναφέρεις εγγράφως και οχι να μείνεις στα λόγια.
Το εχω πάθει με το αυτ/το και μάλιστα με Civic σε επαναλαμβανόμενη βλάβη και εστειλα γράμμα παραπόνων στην Ιαπωνία, με πήραν και με παραικαλούσαν μετά.
Και κάτι ακόμα, πριν καιρό πέφτοντας με την ΤΑ εκοψα τον κινητήρα με το kill switch σε κάπως ανεβασμένες στροφές. Μετά το περιστατικό αυτό και για κάνα τρίμηνο το HISS με παίδευε. Πότε δεν έπαιρνε με τπτ, πότε ηθελε όπως λές ''μαγικά'' δλδ πάτημα μίζα και παίξιμο τον διακόπτη, κάτι που δεν συμφωνώ σαν τεχνικός αφού δεν βρίσκω καμμιά λογική εξήγηση. Τελικά ''έστρωσε'' μόνο του μετά απο καιρό και τώρα δεν εχω πρόβλημα. Φτού φτου μην το ματιάσω δλδ  :pope:
Συμφωνω και εγω οτι ετσι πρεπει να κανεις και ειναι και το σωστο!!!!!!Να σταματισουν καποιοι να μας θεωρουν θυματα!!! >:( >:( >:( >:(

Offline AnthonyT

• νέος οδηγός
  • **
Ένα παρόμοιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει με το αυτοκίνητο (VW Golf) μετά από ένα μεγάλο service. Όταν ήταν κρύο όλα καλά, μόλις όμως ζεσταινόταν άρχιζαν τα προβλήματα. Δυσκολευόταν να ξεκινήσει και στο δρόμο είχε αυξομειώσεις στην απόδοση. Αφού στο συνεργείο δεν έβγαζαν άκρη αποφάσισα να το ψάξω μόνος μου. Τελικά ήταν η πίπα σε ένα από τα μπουζί. Όταν την είχαν αφαιρέσει μάλλον τη ζόρισαν και σε ένα σημείο δημιουργήθηκε ρωγμή. Όταν ανέβαζε θερμοκρασία, μάλλον λόγο της διαστολής, υπήρχε διαρροή σε εκείνο το σημείο  προς το καπάκι του κινητήρα. Έτσι δεν πήγαινε ρεύμα στο μπουζί με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε εκείνη τη φάση με έναν κύλινδρο λιγότερο. Μόλις την αντικατέστησα τα προβλήματα εξαφανίστηκαν.
Ίσως να είναι άσχετο με το πρόβλημα που παρουσιάζει το ΤΑ αλλά δεν χάνεις και τίποτα να κάνεις ένα έλεγχο για διαρροές στα μπουζοκαλώδια και στις πίπες των μπουζί.