Hellas Transalp Forum

δεν παιρνει μπροστα και μολις περασουν καποιες ωρες παιρνει !!

rockerman · 84439

Offline rockerman

• νέος οδηγός
  • **
  • rock is my life
    • sickyminds rock cafe bar
εχω τρανσαλπ 700 του 2008 και τωρα τελευταια παρουσιαζει κατι τρελο..δεν παιρνει μπροστα... αλλα μολις περασουν 10-12 ωρες παιρνει...τι μπορει να φταιει ρε παιδια..εχω σαλταρει...και μολις εκανα το σερβις 12000 κμ.
τα φωτα σας !!

just keep on rockin and don't forget to boogie !

ετσι και αλλιως ολοι περαστικοι ειμαστε....

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Τι κανει οταν δεν παιρνει μπροστα? Ειναι νεκρο, μιζαρει κλπ ?

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Το HISS επίσης , σβήνει το λαμπάκι ?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Μπαταρία;

Μίζα;

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline rockerman

• νέος οδηγός
  • **
  • rock is my life
μοιζαρει κανονικα,δεν ειναι μπαταρια,το χιςς το ειχαμε φτιαξει στο σερβις,τα καλωδια ηταν χαλια,κομενα τα 2 μιας και απο κατασκευης τα μαγγωνουν κατω απο το τιμονι και ειναι απιθανο να μην κοψουν.. :(

Transalpinos

• Guest
99% κάτι παίζει με τo HISS ακόμα. Αφού είχες ήδη πρόβλημα και κομμένα καλώδια, εκεί πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου.
« Last Edit: Δευτέρα 29 Αύγουστος 2011, 23:18:13 μμ by Transalpinos »

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Όταν  γυρίζεις το κλειδί το λαμπάκι fl τί κάνει????

Offline rockerman

• νέος οδηγός
  • **
  • rock is my life
σβηνει κανονικα.

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Για κοίτα σε τι κατάσταση είναι και o κόκκινος διακόπτης (engine stop switch), μου έκανε τα ίδια συμπτώματα μ΄εσένα και ήταν (αυτός ο π@@στης), με την ζέστη των ημερών άνοιγε η επαφή. 

Offline rockerman

• νέος οδηγός
  • **
  • rock is my life
δουλευει κανονικα !

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Αν θυμάμαι καλά, στο ίδιο κύκλωμα υπάρχουν 3 αισθητήρες , ο ένας ελέγχει την κλίση της μηχανής και πρέπει να είναι εν σειρά με το κλειδί και τον κόκκινο διακόπτη, οι άλλοι δυο δεν θυμάμαι που συνδέονται,
(αν βρώ το σχέδιο θα στο ανεβάσω κάπου)

Υ.Γ. κάπου στο βιβλιαράκι αναφέρει μια σειρά κινήσεων σε περίπτωση μπουκωμένου κινητήρα, το έχεις δεί αυτό????

Υ.Γ. 2 Οταν δεν ξεκινά έχεις δοκιμάσει αν τα μπουζί έχουν  σπινθήρα????????
« Last Edit: Τρίτη 30 Αύγουστος 2011, 02:54:09 πμ by babis-x »

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
 @ rockerman  Δες το mail σου

Offline rockerman

• νέος οδηγός
  • **
  • rock is my life
φιλε σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου και την αμεση ανταποκριση σου στο προβλημα μου.θα το κοιταξω και θα το δει και ο μηχανικος μου.τωρα πρεπει να φυγω.θα επανελθω αυριο...
καλο βραδυ !

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
φιλε σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου και την αμεση ανταποκριση σου στο προβλημα μου.θα το κοιταξω και θα το δει και ο μηχανικος μου.τωρα πρεπει να φυγω.θα επανελθω αυριο...
καλο βραδυ !

Δεν κάνει τίποτα , άλλωστε οι  ροκάδες μου θυμίζουν τα νιάτα μου.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Ασχετο, αλλά να πώ και εγώ το κάτι τις ...
1. αυτό με τις 10-12 ώρες είναι μετρημένο?
2. Δλδ στις 9 ώρες δεν παίρνει?
3. Εχει να κάνει με την θερμοκρασία του κινητήρα?
4. Επειτα αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα και πάρει, αν την σβήσει σε 2 λεπτά πρέπει να περιμένει άλλες 10-12 ώρες?

babisku

• Guest
Η μίζα όταν συμβαίνει αυτό δουλεύει, τα φώτα ανάβουν στην κανονική ένταση; Μήπως είναι μπαταρία αφού πρόκειται για μοντ 2008;

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Η μίζα όταν συμβαίνει αυτό δουλεύει, τα φώτα ανάβουν στην κανονική ένταση; Μήπως είναι μπαταρία αφού πρόκειται για μοντ 2008;

Το ρώτησα και εγώ και πήρα την απάντηση:

μοιζαρει κανονικα,δεν ειναι μπαταρια,το χιςς το ειχαμε φτιαξει στο σερβις,τα καλωδια ηταν χαλια,κομενα τα 2 μιας και απο κατασκευης τα μαγγωνουν κατω απο το τιμονι και ειναι απιθανο να μην κοψουν.. :(

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline panlask

• νέος οδηγός
  • **
    • radioamateur
Το ιδιο πραγμα το εχω παθει και εγω απειρες φορες και μετα απο πολυ ψαξιμο εχω καταληξει στο εξης. Περιμενω  να κρυωσει η μηχανη και μολις πεσει η θερμοκρασια κατω απο τους 45 περνει μπροστα 100%.Αυτο το εχω κανει παρα πολλες φορες και πιανει 100%. Στην αρχη και εγω παραταγα την μηχανη εκει που δεν επερνε μπροστα και πηγαινα μετα απο καποιες ωρες και την επερνα ωσπου ανακαλυψα αυτο.Τωρα σε τι μπορει να οφειλετε δεν γνωριζω. Παντως δεν ειναι απο παρεμβολη στο H.I.S.S που ελεγα στο ποστ πιο κατω γιατι με εχει αφησει σε πολλα διαφορα μερη. Ετσι προς το παρον εχω λυσει το προβλημα περιμενω κανα μισαωρο και μετα ολα οκ. Στην αντιπροσωπεια που πηγα δεν μπορουν να βρουν το προβλημα εκτος και αν το παρουσιασει αυτη τη στιγμη που ειναι η μηχανη στο συνεργειο τουλαχιστον ετσι μου λενε. Α και εγω εχω το 700 2008 μοντελο.
« Last Edit: Δευτέρα 26 Σεπτέμβριος 2011, 02:47:34 πμ by panlask »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
.... Στην αντιπροσωπεια που πηγα δεν μπορουν να βρουν το προβλημα εκτος και αν το παρουσιασει αυτη τη στιγμη που ειναι η μηχανη στο συνεργειο τουλαχιστον ετσι μου λενε. ...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φτιάχνουν τόσο πολύπλοκα μηχανήματα και μετά δεν μπορούν να τα συντηρήσουν? Για να μας ταλαιπωρούν? Τόσο δύσκολο είναι να εχει αυτοδιάγνωση? Να καταγράφει την βλάβη και να λύνεται απο το σέρβις?

Offline rockerman

• νέος οδηγός
  • **
  • rock is my life
επανερχομαι σε ενα προβλημα που απο οτι φαινεται δεν το εχουν και λιγοι !!!
αφηστε τον αισθητηρα στροφαλου στην ακρη...
1)τσεκαρετε τα καλωδια του διακοπτη μεχρι κατω στην φυσα..σιγουρα καποιο απο αυτα θα εχει κοπει μιας και κατω απο το τιμονι που τα εχουν στριμωγμενα με την κινηση του τιμονιου κοβονται !! :eusa_clap:
2)τσεκαρετε το διακοπτη αμεσης ανανγκης να κανει καλη επαφη...kill switch
3) αλλαξτε κλειδι
α και κατι που μου ειπε μηχανικος της αντιπροσωπειας...το hiss επηρεαζεται απο ηλεκτρομαγνητικες ακτινοβολιες και ενδεχεται να μην παρει η μηχανη μπροστα αν υπαρχει δικτυο κινητης τηλ κοντα.. :banghead: :banghead:
αν το προβλημα συνεχισει τοτε κοιταξτε και τον  αισθητηρα στροφαλου...
σημειωστε οτι συμβαινει το ιδιο και σε αλλα μοντελα χοντα...αυτο απο μηχανικο
αξιοπιστια χοντα..... :horseshit:

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
1)τσεκαρετε τα καλωδια του διακοπτη μεχρι κατω στην φυσα..σιγουρα καποιο απο αυτα θα εχει κοπει μιας και κατω απο το τιμονι που τα εχουν στριμωγμενα με την κινηση του τιμονιου κοβονται !! :eusa_clap:

δλδ για να το καταλάβω και εγώ ο στενόμυαλος μετά που θα κρυώσει ο κινητήρας επανασυνδέονται τα καλώδια και μόλις ανεβάσει θερμοκρασία ξανακόβονται ???
μην τρελαθούμε τώρα !!! κάποιος αισθητήρας ή κάποιο ρελέ έχει το πρόβλημα, αυτό είναι ξεκάθαρο, και στις μοτό και στα αυτοκίνητα που έχουν εγκέφαλο !!!
ένα ρενο 19 είχαμε και μόλις ανέβαζε θερμοκρασια αν το έσβηνες δεν έπερνε εμπρος μέχρι να κρυώσει, λίγο έλειψε να του αλλάξουμε όλους τους αισθητήρες, τυχαία βρέθηκε ένας Ανθρωπάκος που είχε πάθει το ίδιο και μας είπε να αλλάξουμε κάποιο ρελε, αυτό ήταν και τελείωσε, απλά δεν μπορούν οι κωλοεταιρίες να στρώσουν τον :butthead: τους κάτω για να δώσουν τις πρέπουσες λύσεις  αλλά αφού βρίσκουν μα@@@ες και τα παιρνουν γιατλι να δώσουν τη λύση?? δεν ξέρω οι Μοτο που κυκλοφορουν στην Ευρώπη εκτός της ψωροκώστενας έχουν τα ίδια άλυτα προβλήματα???    << ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου>>

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
2)τσεκαρετε το διακοπτη αμεσης ανανγκης να κανει καλη επαφη...kill switch
3) αλλαξτε κλειδι
α και κατι που μου ειπε μηχανικος της αντιπροσωπειας...το hiss επηρεαζεται απο ηλεκτρομαγνητικες ακτινοβολιες και ενδεχεται να μην παρει η μηχανη μπροστα αν υπαρχει δικτυο κινητης τηλ κοντα.. :banghead: :banghead:
αν το προβλημα συνεχισει τοτε κοιταξτε και τον  αισθητηρα στροφαλου...
σημειωστε οτι συμβαινει το ιδιο και σε αλλα μοντελα χοντα...αυτο απο μηχανικο
αξιοπιστια χοντα..... :horseshit:

Συνοπτικά (αν καταλαβα καλα) αν σας κοπεί το καλώδιο του διακόπτη
 που πάει μέχρι την φύσα, κανένα πρόβλημα: :goofy:
Απλά φτιάξτε μια φραπεδάρα!!!! και αράχτε καμιά 12αρια ώρες, :sleeping: γιατι η Χοντα έχει ευφεύρει ένα σύστημα που κολάει μόνο του!!!
Πρός Θεού όμως μην κάθεστε και σεις σαν κορόιδα κάτω από ή κοντα σε κεραία κινητής τηλεφωνίας γιατι το συστημα επισκευής είναι πατενταρισμένο και ενδέχετε να γίνουν υποκλοπές!!!
Α!!!! και να μην ξεχάσω. Για να πάρει μετα εμπρός η μηχανή ελέγχτε αν το kill switch είναι ανοικτό!!!

Τί άλλες παπ@ριές παναγία μου θα διαβάσουμε εδώ μέσα;;;;;;; :bricks:

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Ρε φιλαράκια, τον αισθητήρα θερμοκρασίας κοιτάξτε. Δίνει λάθος πληροφορία στον εγκέφαλο ότι είναι σε υπερθέρμανση ο κινητήρας με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην επιτρέπει την εκκίνηση του μοτέρ. Το είχα πάθει στο αυτοκίνητο το ίδιο ακριβώς κάποτε...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Τί άλλες παπ@ριές παναγία μου θα διαβάσουμε εδώ μέσα;;;;;;; :bricks:

Mήπως νομίζεις οτι τα εχεις δεί όλα?  :2hysterical:  Για πήγαινε εδώ : 

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,497.msg244232.html#msg244232   

και διάβασε :

οταν βλεπεις το ζωηρο πρασινο λαμπακι να μην θελει να σβυσει,
βγαλε το κλειδι, καθαρισε το με ενα πανακι (εκει που ειναι το τσιπ)
καθαρισε και τον αναγνωστη γυρω γυρω,
ξαναβαλε το κλειδι και θα δεις οτι σβυνει η λαμπα.

τωρα αν επιμενει να μενει αναμμενη, ριξε λιγο νερο στον αναγνωστη και σκουπισε τον μετα..
αν παρολα αυτα επιμενει..
130 ευρω θα σου λυσουν το θεμα σου αντικαταστωντας τον αναγνωστη..
εμενα παντως μεχρι στιγμης, το νερακι κανει θαυματα..

Τι να πώ, μπορεί και να δουλεύει  :2dizzy: αλλά λογική εξήγηση δεν εχει σίγουρα.

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Παιδιά γεια σας. Θα ήθελα να σας αναφέρω και γω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Εχω ένα ΤΑ 700 μοντ.09. Σήμερα είναι η τριτη φορα που παθαίνω το εξης. Εχω τη μηχανη ειναι κανα δυο μερες σταματημένη. Θερμοκρασία γυρώ στους 5 C. Παιρνει μπρος με την πρώτη αλλά για κόποιο έκτακτο λογο έπρεπε να την σβήσω σχεδον αμεσως (μετά απο λιγα δευτερόλεπτα). Τις δύο προηγούμενες φορές πήρε μπρος μετά από καμμιά ώρα. Σήμερα δεν ξέρω τι θα γίνει γιατι δεν γυρισα ακόμη σπίτι. Η μηχανη κάνει σαν να παίρνει μπρος (για 1-2 sec) και κατι τη σβήνει. Πιθανων και απο τις απανωτες μιζιες που δινω, λογω εκνευρισμου, να μπουκώνει κιόλας. Αν είναι απο μπουκωμα τι κανει κανεις για να την ξεμπουκώσει;