Hellas Transalp Forum

Έφυγα (και φέτος)

M. I. Pagalos · 4038

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #25 on: Τετάρτη 10 Νοέμβριος 2010, 16:02:04 μμ
  Καλημέρα. Ευχαριστώ παιδιά.

Τελευταία νέα. Ο καιρός είναι απίστευτα καλός για Ρουμανία Νοέμβριο. Θερμοκρασία από 19 έως 25 !!!!! Με το κοντομάνικο είμαι μέσα από το τζάκετ. Με σύννεφα βέβαια αλλά ούτε σταγόνα. Σήμερα μάλιστα είναι λιακάδα. Ήμαρτον!  :o
  Σε λίγο ξεκινάω σιγά-σιγά για πίσω, πρώτα για Βουκουρέστι για κάτι δουλειές. Αναλόγως πώς θα εξελιχτεί (κίνηση, χρόνος κλπ) θα βγάλω το υπόλοιπο πρόγραμμα, μένω ή φεύγω   :moped:

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Πέμπτη 11 Νοέμβριος 2010, 16:16:56 μμ
  Καλημέρα.
  Σόφια 09:11. Είμαι ακόμα με το κοντομάνικο  :o :o . Απίστευτο για Νοέμβριο και Βαλκάνια! Φίλη Ιταλίδα που μισεί το κρύο (ω! τι πρωτότυπο για γυναίκα) είπε ότι είμαι ευλογημένος να φέρνω ζέστη όπου πάω  και να πάω να την ζεστάνω  :2hysterical: :2hysterical: Θα το έχω υπ' όψιν στο επόμενο ταξίδι  :badgrin:
  Κλείνω το λάπ-τοπ, φεύγω σε 10' και ραντεβού με Νίκο238 κατά το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο.  :moped:

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #27 on: Παρασκευή 12 Νοέμβριος 2010, 18:37:20 μμ
΄

Καλημέρα.
  Σόφια 09:11. Είμαι ακόμα με το κοντομάνικο  :o :o . Απίστευτο για Νοέμβριο και Βαλκάνια! Φίλη Ιταλίδα που μισεί το κρύο (ω! τι πρωτότυπο για γυναίκα) είπε ότι είμαι ευλογημένος να φέρνω ζέστη όπου πάω  και να πάω να την ζεστάνω  :2hysterical: :2hysterical: Θα το έχω υπ' όψιν στο επόμενο ταξίδι  :badgrin:
  Κλείνω το λάπ-τοπ, φεύγω σε 10' και ραντεβού με Νίκο238 κατά το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο.  :moped:

Ο πιο ζεστός Νοέμβρης τα τελευταία 50 χρόνια!

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι με βάση τα στοιχεία του πρώτου δεκαημέρου του μήνα και την σύγκρισή τους με τα αντίστοιχα διαστήματα των προηγούμενων ετών, προκύπτει ότι φέτος ζούμε τον πιο θεσμό Νοέμβρη από το 1961.

Στην Αθήνα η μέση μέγιστη θερμοκρασία, όπως προκύπτει από τις τιμές που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, ήταν 22 βαθμοί Κελσίου.

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #28 on: Παρασκευή 12 Νοέμβριος 2010, 18:45:32 μμ

Βουλγαρία: Καύσωνας εν μέσω Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους: Πάνω από τριακόσιες πυρκαγιές στα βόρεια της χώρας

Περισσότερες από τριακόσιες πυρκαγιές σε δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές στο βόρειο, κυρίως, μέρος της χώρας αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας στο περασμένο εικοσιτετράωρο.

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο περισσότερα από χίλια εκατό άτομα παίρνουν μέρος στην κατάσβεση των πενήντα, περίπου, πυρκαγιών, που συνεχίζουν να καίνε χιλιάδες στρέμματα δασών στο Αίμο και σε άλλα βουνά της Βουλγαρίας.

Ο συνδυασμός ισχυρών ανέμων και θερινών θερμοκρασιών στη Βουλγαρία στις αρχές του… χειμώνα είναι ο κύριος παράγοντας που "άναψε φωτιές" σήμερα, όταν σε δώδεκα σημεία της χώρας οι θερμοκρασίες έσπασαν όλα τα ρεκόρ, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα, στους είκοσι τέσσερις έως και είκοσι πέντε βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο μέρος των πυρκαγιών οφείλεται, ωστόσο, στην "παράδοση" των Βούλγαρων αγροτών να βάζουν φωτιά στα χωράφια τους μετά τον θερισμό και να καίνε τα ξερόχορτα παρά την απόλυτη απαγόρευση της πρακτικής αυτής από τη νομοθεσία, αναφέρει, ο καθηγητής πυροσβεστικής Προστασίας στο Δασονομικό Ινστιτούτο της Σόφιας Κίριλ Λιούμπενοφ, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Φόκους".

"Πήγα χθες ταξίδι τριακόσια χιλιόμετρα ανατολικά της Σόφιας και είδα όλη η χώρα τυλιγμένη σε καπνούς και φλόγες.
Χωράφια και ξερόχορτα καίγονται από άκρη σε άκρη" ανέφερε χαακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Βούλγαρος ειδικός.

Σύμφωνα δε, με ίδιο παρά την απαγόρευση, κανένας στη Βουλγαρία δεν έχει καταδικαστεί ή φυλακιστεί για εμπρησμό δασικής πυρκαγιάς, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Αλλοι εμπειρογνώμονες, αναφέρουν ότι η δραστική άνοδος της τιμής των λιπασμάτων τα τελευταία χρόνια αναγκάζει πολλούς αγρότες παραγωγούς να βασίζονται στη στάχτη ως το βασικό "λίπασμα' των χωραφιών τους.

www.e-typos.com

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #29 on: Σάββατο 13 Νοέμβριος 2010, 05:21:45 πμ
Μήπως σήμερα ήσουν Αθήνα?
Σαν να είδε ένα ίδιο στις 17 περίπου στο ποτάμι….

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Σάββατο 13 Νοέμβριος 2010, 18:25:06 μμ
Μήπως σήμερα ήσουν Αθήνα?
Σαν να είδε ένα ίδιο στις 17 περίπου στο ποτάμι….

Ναι Γιάννη. Και γιατί δεν μου μίλησες να βεβαιωθείς? Το πιθανότερο είναι ότι ήμουν εγώ. Περίπου αυτήν την ώρα πέρασα το ποτάμι για Πειραιά. Είχα κατά νου να μείνω Αθήνα μια-δυο μέρες να δω κάποιους φίλους και να ελέγξω κάτι που ήθελα στα μαγαζιά αλλά ένα τηλεφώνημα και η βροχή με έστειλαν κατ' ευθείαν στο πλοίο.
  Περισσότερα σε λίγο.

ΥΓ: Κατηφορίζοντας νότια στη Βουλγαρία πέρασα από δύο τέτοιες φωτιές που ήταν κοντά στον δρόμο.

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #31 on: Δευτέρα 15 Νοέμβριος 2010, 04:45:56 πμ

Ναι Γιάννη. Και γιατί δεν μου μίλησες να βεβαιωθείς? Το πιθανότερο είναι ότι ήμουν εγώ. Περίπου αυτήν την ώρα πέρασα το ποτάμι για Πειραιά. Είχα κατά νου να μείνω Αθήνα μια-δυο μέρες να δω κάποιους φίλους και να ελέγξω κάτι που ήθελα στα μαγαζιά αλλά ένα τηλεφώνημα και η βροχή με έστειλαν κατ' ευθείαν στο πλοίο.
  Περισσότερα σε λίγο.

ΥΓ: Κατηφορίζοντας νότια στη Βουλγαρία πέρασα από δύο τέτοιες φωτιές που ήταν κοντά στον δρόμο.

Ήμουν με αμάξι κολυμένος στην κίνηση…δεν προλάβαινα ν κάνω τίποτα…

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

costas

• Guest
Reply #32 on: Δευτέρα 15 Νοέμβριος 2010, 05:38:46 πμ
Ήμουν με αμάξι κολυμένος στην κίνηση…δεν προλάβαινα ν κάνω τίποτα…

Δεν είχες κρασάκι μαζί σου;;;

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Σάββατο 20 Νοέμβριος 2010, 17:24:47 μμ
 Πάει κι αυτό και φέτος. Καλό αλλά λίγο. Μάλιστα έγινε ακόμη λιγότερο αφού γύρισα ακόμα νωρίτερα απ' ό,τι υπολόγιζα, αφήνοντας πράγματα χωρίς να γίνουν. Αλλά ας μην παραπονιόμαστε. ¨Οσο μπορούμε ακόμα να ταξιδεύουμε είμαστε καλά. Σε λίγο θα μας το κόψουν και αυτό.

* Και αυτό το ταξίδι ήταν διδακτικό. Πάντα κάτι μαθαίνεις, κάτι βλέπεις που δεν είχες δει πριν.  Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ταξίδεψα μέχρι ένα σημείο με φιλικό ζευγάρι που με παρακάλεσε να περιμένω να φύγουμε μαζί επειδή ήξερα καλύτερα και, όπως είπε η κοπέλα, αν πήγαιναν μόνοι δεν θα την έβγαζε από Ελλάδα ο μπούμπος (έτσι λέει τον άντρα της). :2hysterical:
  Φάνηκαν να έχουν όρεξη και έτσι παρασύρθηκα και παραβίασα την αρχή μου να ταξιδεύω μόνος. Ανέβαλλα και την αναχώρησή μου κατά δύο μέρες  >:( >:(
  Τι το 'θελα? Η απόλυτη καταστροφή!! Η κοπέλα νόμιζε προφανώς πως ταξίδι με μοτοσυκλέτα, και δη σε άλλες χώρες, είναι όπως πάει σούπερ μάρκετ, δυο χιλιόμετρα από το σπίτι, βαμένη, με φτιαγμένο μαλί και νύχι και τακούνια μήπως μας δει και κανας γκόμενος (αυτή περίπου είναι η μέχρι τώρα ενασχόλησή της με μοτοσυκλέτα). Ήδη στην Θεσσαλονίκη της είχε φύγει το κλαπέτο. Και να τα νεύρα, να η κούραση, η γκρίνια, το ένα βρωμούσε το άλλο μύριζε. Έκανα 8 ώρες για μια διαδρομή 4-5 ωρών!!!!
   Ώσπου, μετά από μια κρίση πανικού στη Σόφια, που παραλίγο μέχρι και ο άντρας της να την αφήσει και να φύγει, χωρίσαμε τις πορείες μας και συνέχισα μόνος σώζοντας το ταξίδι μου. Πάνω από ένας είναι πλήθος. Όποιος θέλει, να ο δρόμος αν του βαστάει. Ας κάνει και ας πάει οπου θέλει, αν έχει τα κότσια. Δεν θα ξανακάνω μάγκα κανέναν. Σχεδόν σπρωχτούς τους πήγα μέχρι Σόφια και τώρα θα κάθεται να κοκορεύεται στο τηλέφωνο με τις φίλες της "αχ, χρυσή μου έχω πάει και Βουλγαρία με μηχανή".
  Σχετικό παράδειγμα: κάποτε πήρα έναν φίλο μου για βόλτα με το αεροπλάνο. Έβγαλε και τις σχετικές φωτογραφίες. Αργότερα μαθαίνω ότι τις έδειχνε λέγοντας ότι είναι πιλότος. :2hysterical:

*  Ο καιρός απίστευτος για Νοέμβριο. Θερμοκρασία από 19 έως 25. Ούτε σταγόνα βροχής παρά μόνο μέσα στην Αθήνα όταν γύρισα. Όπως έγραψε και ο Ταξιδευτής, ο πιο θερμός Νοέμβρης των Βαλκανίων από το 1961.
  Μέχρι φωτιές συνάντησα στην Βουλγαρία στον γυρισμό.

* Όσοι πρόκειται να πάτε Βουκουρέστι προσοχή! Μην τυχόν και πάρετε το δίκτυο των περιφερειακών δρόμων. Δράμα! Έκανα 5κάτι ώρες από Σόφια για Βουκουρέστι και 4 ώρες για τα 60 χιλιόμετρα που μου έμεναν από εκεί για Πλοϊέστι!!!!!!!!! Είπατε τίποτα? Καλύτερα μέσα από την πόλη. Αν δεν είναι Παρασκευή απόγευμα ή ώρα που σχολάνε τις καθημερινές, είναι χίλιες φορές καλύτερα. Το περιφερειακό δίκτυο, λόγω του αμύθητου αριθμού νταλικών που κινούνται προς τον βορρά, έχει καταστεί ουσιαστικά άχρηστο. Μέτρησα κάπου 20 χιλιόμετρα ουρά σταματημένων νταλικών και αυτό μόνο σε ένα σημείο! Φρίκη! Πέντε ώρες από την μια χώρα στην άλλη και τέσσερις ώρες για 60 χλμ. Έλεος! Όταν κατάλαβα πού είχα μπλέξει ήταν αργά, αλλά και ήταν αδύνατο να γυρίσω. Να φανταστείτε μου έπεσε το gps και δεν μπόρεσα να σταματήσω ! Το έχασα! Ευτυχώς είχα κι άλλο, το οποίο παραλίγο να χάσω κι αυτό στον γυρισμό. Τι κατάρα είναι αυτή με τα gps?

*  Για άλλη μια φορά, η φιλοξενία και η βοήθεια από τον Μιχάϊ στην Ρουμανία απίστευτη.

* Από τις καλύτερες στιγμές του ταξιδιού η διαμονή με Νίκο-Έλλη. Τα παιδιά σχίστηκαν να με βοηθήσουν. Μέχρι που όταν φόρτωνα να φύγω, πήρε το μάτι μου την Έλλη να μου καθαρίζει το κράνος, ενώ φεύγοντας ο Νίκος έλεγξε τις πλαϊνές βαλίτσες αν είχαν κουμπώσει καλά! Απίστευτοι! Παιδιά σας ευχαριστώ και από εδώ και σας περιμένω.

* Περνώντας από άθλιες πόλεις, την μια μετά την άλλη, από Αθήνα μέχρι Βουκουρέστι, για άλλη μια φορά διαπιστώνω και εκτιμώ αφάνταστα το υπέροχο μέρος που ζω (από άποψη περιβάλλοντος και συνθηκών μόνο γιατί κατά τα άλλα και αυτό στην διαλυμένη Ελλάδα είναι).
   Ειλικρινά, πώς ζείτε σε τέτοιες συνθήκες? Πώς το κάνετε αυτό στον εαυτό σας, στα παιδιά σας? Έλεος!
   Ζήτω η ταπεινή πλην ανθρώπινη (ακόμη) επαρχία!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Σάββατο 20 Νοέμβριος 2010, 17:32:12 μμ
Αυτή η πινακίδα, στην μέση ακριβώς του Δούναβη, σηματοδοτεί την είσοδο στην Ρουμανία. Στην πίσω μεριά γράφει Βουλγαρία.  :)

Uploaded with ImageShack.us

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Σάββατο 20 Νοέμβριος 2010, 17:37:47 μμ
Μοναξιά μου όλα.....μοναξιά μου τίποτα.....

Uploaded with ImageShack.us