Hellas Transalp Forum

τρυπημα ψυγειου ΤΑ700

billias · 51853

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #50 on: Τρίτη 14 Μάιος 2013, 22:47:57 μμ
Λοιπόν επειδή βλέπω εξωφρενικά πράγματα, μάστορας για ψυγεία : Ή στην Αβέρωφ ή στη Κανάρη πίσω από τη πλατεία Ηρώων στη Δάφνη. Του το πάς στο χέρι γιατί αμα πας σαν την κοντέσσα δικαιολογημένα τα πολλά που ζητάνε. Σου λέει κολλιέται. ΟΚ. Σου λέει δεν κολλιέται. Του λέτε "...καλά εσύ προσπάθησε να το κολλήσεις και ότι μπορούμε!" και θα κολληθεί. 5 - 10 ευρώ. Στο βάφει κι'όλας αλλά άμα θές σωστή εργασία βαψίματος να μην σκουριάσει στα σίγουρα το κάνεις μόνος σου με αστάρι για κράμα αλουμινίου πρώτα που να αντέχει σε θερμοκρασίες και μετά μπογιά.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #51 on: Τετάρτη 15 Μάιος 2013, 00:36:40 πμ
Λοιπόν επειδή βλέπω εξωφρενικά πράγματα, μάστορας για ψυγεία : Ή στην Αβέρωφ ή στη Κανάρη πίσω από τη πλατεία Ηρώων στη Δάφνη. Του το πάς στο χέρι γιατί αμα πας σαν την κοντέσσα δικαιολογημένα τα πολλά που ζητάνε. Σου λέει κολλιέται. ΟΚ. Σου λέει δεν κολλιέται. Του λέτε "...καλά εσύ προσπάθησε να το κολλήσεις και ότι μπορούμε!" και θα κολληθεί. 5 - 10 ευρώ. Στο βάφει κι'όλας αλλά άμα θές σωστή εργασία βαψίματος να μην σκουριάσει στα σίγουρα το κάνεις μόνος σου με αστάρι για κράμα αλουμινίου πρώτα που να αντέχει σε θερμοκρασίες και μετά μπογιά.

έτσι ακριβώς γίνονται οι δουλειές. (και το βαψιμο περιττό κατά τη γνώμη μου)

Το πρόβλημα είναι σχεδιαστικό (πιέζει το ψυγείο το καλάρο μάλλον ή κάτι άλλο).
Δείτε το προσεκτικά, ενδεχομένως διευρύνετε λίγο την τρύπα που μπαίνει η βίδα στήριξης για να μη κοντράρει εύκολα και παίρνει το ζόρι
στην ένωση με το ψυγείο.
Άκου δε φτιάχνεται... ακόμα και μέσα στις ψύκτρες να είναι, τις "τρως" σε εκείνο το μέρος, κολλάς και δε τρέχει τίποτα.
Άκου 300 ευρώ... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #52 on: Τετάρτη 15 Μάιος 2013, 01:44:00 πμ
έτσι ακριβώς γίνονται οι δουλειές. (και το βαψιμο περιττό κατά τη γνώμη μου)

Το πρόβλημα είναι σχεδιαστικό (πιέζει το ψυγείο το καλάρο μάλλον ή κάτι άλλο).

Μπαααα…. Η Χόντα δεν κάνει λάθη… με κανένα BMW θα έκανε μαζί βόλτα και κόλλησε προβλήματα….

:2hysterical:

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #53 on: Πέμπτη 29 Μάιος 2014, 19:59:41 μμ
Ολοι οι "παθόντες" έχουν το πρόβλημα στο δεξί ψυγείο και συγκεκριμένα στο σημείο?

Χθες πρωι πηγα στην δουλεια κ ειδα μερικες παράξενες σταγόνες στα πλαστικα.

Το απογευμα γυρισα σπιτι και ειδα περισσοτερες σταγονες και στον κινητηρα. Πατησα το κολλάρο με το χέρι και πετουσε παραφλου ακριβώς στο παραπανω σημειο της φωτογραφίας...

Μικρό εγκεφαλικό και συνεχίζω. Το πάω στο μάστορα, παιρνουμε τηλ και μας λενε 300 ευρω για το ψυγειο... ερχεται και το μεγαλο εγκεφαλικό...

Σημερα θα το ξηλωσουμε και θα το παμε για κόλληση. Μου είπαν κανενα 50αρικο για την κόλληση (ΣΕΡΡΑΪΣΤΑΝ), ειναι καλα λετε?
Επίσης εσείς τελικά καταφέρατε να το κολλήσετε στο σημείο εκείνο ή καινούργιο ψυγείο???

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #54 on: Πέμπτη 29 Μάιος 2014, 20:10:58 μμ
Αν ο ψυγειατζης ειναι καλος δεν θα εχεις θεμα .....οσο για τα χρηματα καλυτερα 50 απο 300

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #55 on: Πέμπτη 29 Μάιος 2014, 22:11:12 μμ
Πέρσι Αύγουστο, περίπου 90.000χλμ (5 έτη) κι ενώ ήμουν σε ταξίδι στις Γαλλο-Ιταλικές Άλπεις άρχισα να ακούω ένα σφύριγμα το οποίο αυξανόταν αναλογικά με το γκάζι.
Διαπίστωσα τελικά διαρροή στο ψυγείο.

Σημειώνω, ότι συνέχισα κανονικά το ταξίδι (άλλες 3-4 μέρες, αν θυμάμαι καλά) και πάνω από 1.000χλμ !
Δε μου ανέβασε θερμοκρασία.

Όταν επέστρεψα στη βάση, το κατέβασα το πήγα σε ψυγειά και μου το κόλλησε με 20 €.
Οι τρύπες ήταν περίπου εκεί που εμφανίστηκε σε όλους, αλλά και πίσω στη βίδα (από την πάνω μεριά που "κοιτάει" τον αναβάτη)

Το περίεργο είναι ότι μέχι τότε η μηχανή δούλευε κυρίως στους 84οC.
Από την κόλληση και μετά δουλεύει στους 72-73oC.

Πριν 5-10 μέρες, άρχισα να ακούω πάλι εκείνο το σφύριγμα και διαπίστωσα ότι έχει πάλι διαρροή από την πίσω μεριά.

Έχω ήδη παραγγείλει και περιμένω από μέρα σε μέρα Aluminium repair rods.
Χρειάζεσαι μόνο φλόγιστρο.

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #56 on: Πέμπτη 29 Μάιος 2014, 22:19:50 μμ
ναι εκει στους 84 δουλευε κ το δικό μου, την διαρροη την παρουσίασε μόλις χτες ομως.
και εγω δε νομιζω να είχε άμεσο πρόβλημα γιατί η ποσότητα που χάνει είναι απειροελάχιστη. Απλά επειδή χτες και προχτές έκανε πάρα πολύ ζέστη, ένιωθα τα πόδια μου να βράζουν από την ζέστη του κινητήρα, είπα μήπως λόγο καιρού καλό είναι να μη κυκλοφορήσει στη κατάσταση αυτή. φυσικά για 1000 χλμ επιπλέον δε το σκέφτομαι καν, αλλά δεν είμαι στη θέση. τελικά από σήμερα μας βρέχει οπότε.....

αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι στο ξαναέκανε.. γιατί? αστοχία επισκευής ή στο έκανε σε διαφορετικό σημείο?

εχεις λινκ για το solder αυτό? (ebay?) με ενδιαφερει και μενα, περα απο το ψυγειο και για αλλες χρησης.

ευχαριστω!

www.syfamos.com

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Πέμπτη 29 Μάιος 2014, 23:16:31 μμ
ναι εκει στους 84 δουλευε κ το δικό μου, την διαρροη την παρουσίασε μόλις χτες ομως.
και εγω δε νομιζω να είχε άμεσο πρόβλημα γιατί η ποσότητα που χάνει είναι απειροελάχιστη. Απλά επειδή χτες και προχτές έκανε πάρα πολύ ζέστη, ένιωθα τα πόδια μου να βράζουν από την ζέστη του κινητήρα, είπα μήπως λόγο καιρού καλό είναι να μη κυκλοφορήσει στη κατάσταση αυτή. φυσικά για 1000 χλμ επιπλέον δε το σκέφτομαι καν, αλλά δεν είμαι στη θέση. τελικά από σήμερα μας βρέχει οπότε.....

αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι στο ξαναέκανε.. γιατί? αστοχία επισκευής ή στο έκανε σε διαφορετικό σημείο?

εχεις λινκ για το solder αυτό? (ebay?) με ενδιαφερει και μενα, περα απο το ψυγειο και για αλλες χρησης.

ευχαριστω!

Δε ξέρω τι μπορεί να φταίει, όταν έρθουν τα υλικά θα το κατεβάσω και θα δω αν βγήκε στο επιδιορθωμένο σημείο ή αν είναι καινούριο.

http://www.ebay.co.uk/itm/331208589048?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Από Ουγγαρία, μου βγήκαν 12-13 € τα 12 κομμάτια.

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #58 on: Παρασκευή 30 Μάιος 2014, 22:13:11 μμ
ευχαριστώ πολύ!
παρα πάρα πολύ χρήσιμο, ήδη έκανα την παραγγελία.

παρ όλα αυτά το ψυγείο θα γίνει από μάστορα, ακόμη δε το έβγαλα όμως.

www.syfamos.com

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #59 on: Παρασκευή 30 Μάιος 2014, 23:02:56 μμ
Δε ξέρω τι μπορεί να φταίει, όταν έρθουν τα υλικά θα το κατεβάσω και θα δω αν βγήκε στο επιδιορθωμένο σημείο ή αν είναι καινούριο.

http://www.ebay.co.uk/itm/331208589048?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Από Ουγγαρία, μου βγήκαν 12-13 € τα 12 κομμάτια.

Αυτό ήθελα να το αγοράσω και εγώ, αλλά απο τεμπελιά δε το πήρα ποτέ.
Να μας πείς εντυπώσεις ή όποιος άλλος το έχει δοκιμάσει. Το φέρνει και στην Ελλάδα μια εταιρία απο την Κόρινθο αν θυμάμαι καλά.

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #60 on: Παρασκευή 30 Μάιος 2014, 23:11:07 μμ
Πήρα τα ίδια που προτείνει ο φίλος ποιο πάνω, απ ότι είδα όμως έχει διάφορα μεγέθη (μάκρος κ πάχος ) κ επίσης, το ποιο σημαντικό, ανάλογα με τι θερμοκρασία θέλεις να αντέχει.
Αν δε κάνω λάθος το ψυγείο δε σηκώνει πάνω από 100 βαθμούς, οπότε και το 300 και το 400 θα κάνει, αφού στην ουσία είναι αντοχή στους 300 και 400 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.
Τα μεταφορικά βλέπω ότι είναι γενικά ακριβούτσικα, λογικά είναι βαριές οι βέργες, αλλά η συγκεκριμένη αγγελία συμφέρει, 1,10€ η βέργα βγαίνει. (12 βέργες 9$ + μεταφορικά 8$ = 13€ )

Αν δείτε video στο youtube κολλάς τα πάντα με μεγάλη ευστοχία!

Ρε τι μάθαμε από την βλάβη ψυγείου...... :)

www.syfamos.com

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #61 on: Σάββατο 31 Μάιος 2014, 06:53:10 πμ
αν καταλαβα καλα,διορθωστε με αν κανω λαθος,το παραπανω λινκ δειχνει συρματα αλλουμινιου που ζεστενοντας τα με καμινετο λιωνουν και κολανε?

23 ποντους μηκος με 3,2 χιλιοστα παχος?

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #62 on: Σάββατο 31 Μάιος 2014, 06:57:59 πμ
...

Δεν αισχύνεσαι?  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Σάββατο 31 Μάιος 2014, 07:02:03 πμ
3,2 χιλιοστα ειπα ρε θαναση,οχι ποντους.
τι αισχος να νιωσω με τα χιλιοστα?

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #64 on: Σάββατο 31 Μάιος 2014, 07:07:47 πμ
ρωταω γιατι εχω εναν ξαδερφο που δουλευει καπου που απο αλλουμινιο αλλο τιποτα.

εκτος αν ειναι κατι ειδικο αυτες οι βεργες.

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #65 on: Σάββατο 31 Μάιος 2014, 17:42:22 μμ
αν καταλαβα καλα,διορθωστε με αν κανω λαθος,το παραπανω λινκ δειχνει συρματα αλλουμινιου που ζεστενοντας τα με καμινετο λιωνουν και κολανε?

αυτο ακριβως!

www.syfamos.com

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #66 on: Σάββατο 31 Μάιος 2014, 18:25:04 μμ
Πάντως εμένα μου θύμισε λίγο το καλάϊ και το κόλλημα στις μολυβοσωλήνες, κάτι που έκαναν παλί οι υδραυλικοί. Εκεί έπρεπε να χρησιμοποιηθεί και στεατίνη, αλλά και σε κολλήσεις που γίνονται σε χαλκό (χαλκοσωλήνες, καλώδια...) χρησιμοποιούμε κάποια "αλοιφή" για καθάρισμα αλλά και πιθανόν για κάποια χημική διεργασία.
Πιθανολογώ ότι αυτές οι βέργες θα έχουν κάτι αντίστοιχο σε πρόσμιξη.Ίσως υπάρχει και τρόπος κατ΄ευθείαν κολλήματος αν υπάρξει κατάλληλη "αλοιφή".

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #67 on: Σάββατο 31 Μάιος 2014, 19:36:16 μμ
δες εδω...

www.syfamos.com

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #68 on: Δευτέρα 04 Αύγουστος 2014, 22:35:06 μμ
τελικά το πήγα σε μάστορα, μου το κόλλησε 4 φόρες και άνοιξε 5. το κακό ήταν ότι δεν έβγαζε ούτε 30 χιλιόμετρα και άνοιγε το ψυγείο...

καινούργιο τελικά με 340 ευρώ και κοντά 1 μήνα τώρα χωρίς προβλήματα.

www.syfamos.com

Offline DKOUZOU

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #69 on: Τετάρτη 29 Μάιος 2019, 03:36:53 πμ
Γεια σας ..και εγω εχω το 700 και μετα απο μια βολτα καμια ωριτσα οταν σταματησα ειχε η δεξια μερια πιτσιλιες απο παραφλου...πηγα στον μηχανικο και μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκε μια μικρη τρυπα το πηγαμε για κολλημα και οταν το ψυγειο μπηκε πανω και ανβασαμε θερμοκρασια στην μηχανη εσκασε απο αλλου...η απαντηση ηταν πως εχει τυχει σε πολλα και πιθανον το ψυγειο εωτερικα να εχει ψοριασει...οποτε πηγαμε στην λυση αντικαταστασης αλλα οχι με γνησιο λογω κοστους...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #70 on: Τετάρτη 29 Μάιος 2019, 04:00:19 πμ
Ισως άσχετο αλλά τι ψυκτικό χρησιμοποιείς ?

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #71 on: Τετάρτη 29 Μάιος 2019, 18:47:00 μμ
...οποτε πηγαμε στην λυση αντικαταστασης αλλα οχι με γνησιο λογω κοστους...

Και τι βάλατε, τα γνωστά κινέζικα από το e bay?
Περίεργο πάντως τα ψυγεία των 700 να ψωριάζουν πριν των 600.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline andreasp41

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #72 on: Πέμπτη 05 Μάρτιος 2020, 19:46:52 μμ
καλημερα παιδια!!

προσφατα απεκτησα ενα transalp 700 του 2011 με 57000 χλμ

ξεπερνωντας το προβλημα με το αισθητηρα στροφαλου που απο οτι διαβασα βασανιζει πανω κατω ολα τα 700 και οχι μονο σχετικα οικονομικα(παντα σχετικα) βλεπω αλλη μια ευασθησια με τα ψυγεια που αν μιλησουμε για καινουργια το πιανουμε τα 600 ευρωπουλακια(και μονο που το σκεφτομαι μου ερχεται να κλαψω  :'( :'( :'( ).βεβαια υπαρχουν πλεον και μεταχειρισμενα ψυγεια αλλα δεν ξερω αν αξιζει γιατι θελει προσεκτικο ψαξιμο για τρυπεσ κλπ.

θελω να ρωτησω επειδη διαβασα οτι το ειχαν βαλει και στην εγγυηση που απο οτι καταλαβαινω ειναι σαν
 να αποδεκτηκαν οτι υπαρχει προβλημα,παρουσιαστηκε στα μοντελα ολων των ετων η μονο οταν πρωτοβγηκε το 700  και μετα εκαναν καμια βελτιωση στη κατασκευη των ψυγειων?

ρωταω για να προετοιμαστω ψυχολογικα τουλαχιστον 8) 8) 8)

ευχαριστω εκ των προτερων

πιστευω να μην μετανοιωσω που εδωσα το φτωχο πλην τιμιο kle(made in japan παρακαλω)..... 

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #73 on: Πέμπτη 05 Μάρτιος 2020, 20:37:37 μμ
Το δικό μου που είναι από τα πρώτα (2008) δεν το παρουσίασε.
Μια χαρά είναι τα ψυγεία του.
Νομίζω όμως ότι παίρνει επισκευή, θα σου πουν εδώ τα παιδιά που ξέρουν.

Keep riding !!!

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #74 on: Πέμπτη 12 Μάρτιος 2020, 23:05:31 μμ
θεωρώ ότι για τα προβλήματα στα ψυγεία πρέπει να "έβαλαν το χεράκι τους" τα "νερά" που χρησιμοποιήθηκαν.
Ίσως να είναι κι ασφαλιστική δικλίδα, γι' αποφυγή άλλων προβλημάτων.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....