Hellas Transalp Forum

τρυπημα ψυγειου ΤΑ700

billias · 51850

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #25 on: Πέμπτη 12 Απρίλιος 2012, 20:27:45 μμ
Ναι να το κολλήσεις αντεχει ...για να στο πρότεινε σημαίνει οτι θα ξερει ή θα το παει σε ανθρωπο που φτιαχνει ψυγεια .

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Πέμπτη 12 Απρίλιος 2012, 20:29:49 μμ

2) Είναι δυνατόν;;; Εκτός εάν είναι χτυπημένο, τι να πω;

Κοιταξε αν το σημειο που χανει ειναι στο ιδιο υψος με το μπουζι του κυλινδρου ....εκανες αλλαγη μπουζι προσφατα ;

Offline Mamra

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #27 on: Πέμπτη 12 Απρίλιος 2012, 20:57:36 μμ
Ναι να το κολλήσεις αντεχει ...για να στο πρότεινε σημαίνει οτι θα ξερει ή θα το παει σε ανθρωπο που φτιαχνει ψυγεια .

Θα το πάει σε άλλον να το κολλήσει,τον πήρε τηλ να δει εάν είναι ανοικτός κλπ και μου είπε οκ.

Κοιταξε αν το σημειο που χανει ειναι στο ιδιο υψος με το μπουζι του κυλινδρου ....εκανες αλλαγη μπουζι προσφατα ;

Είχα κάνει σχετικά πρόσφατα το service των 24.000, τώρα είμαι 26.000, τα 700 από τα 2000 ήταν σε ταξίδι και μάλιστα πολύ χαλαρά.
Τι ακριβώς εννοείς όμως;!

ευχαριστώ κιόλας

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Πέμπτη 12 Απρίλιος 2012, 21:23:07 μμ
Θα το πάει σε άλλον να το κολλήσει,τον πήρε τηλ να δει εάν είναι ανοικτός κλπ και μου είπε οκ.

Είχα κάνει σχετικά πρόσφατα το service των 24.000, τώρα είμαι 26.000, τα 700 από τα 2000 ήταν σε ταξίδι και μάλιστα πολύ χαλαρά.
Τι ακριβώς εννοείς όμως;!

ευχαριστώ κιόλας

Εννοω μηπως οταν αλλαξε το μπουζι του μπροστα κυλινδρου εδωσε καμια στο ψυγειο και σιγα σιγα ανοιξε και αρχισε να χανει . Υποθεσεις κανω .

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #29 on: Πέμπτη 12 Απρίλιος 2012, 23:15:36 μμ
Τα 100 που σου ζήτησε είναι πάρα πολλά για μια κόλληση….
τι θα κολλήσει δηλαδή ?....καμιά κλαπάτσα σε καρότσα με 40 πόντους γαζί? :P

Ρώτα και αλλού.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Παρασκευή 13 Απρίλιος 2012, 00:46:09 πμ
Τα 100 που σου ζήτησε είναι πάρα πολλά για μια κόλληση….
τι θα κολλήσει δηλαδή ?....καμιά κλαπάτσα σε καρότσα με 40 πόντους γαζί? :P

Ρώτα και αλλού.

Πιθανον να ειναι και τα εργατικα του λυσε -δεσε το ψυγειο παραφλου ψυκτικα η μιση μοτο απο πλαστικα ξηλωμα ,πηγαινε -φερε το ψυγειο για κολημα ....καλα ειναι σημασια εχει να γινει σωστα η δουλεια .

Offline Mamra

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #31 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 18:32:17 μμ
Πιθανον να ειναι και τα εργατικα του λυσε -δεσε το ψυγειο παραφλου ψυκτικα η μιση μοτο απο πλαστικα ξηλωμα ,πηγαινε -φερε το ψυγειο για κολημα ....καλα ειναι σημασια εχει να γινει σωστα η δουλεια .
Έτσι ακριβώς μου δικαιολόγησε τα 100€ και όπως λες μετράει να έχει γίνει σωστά. Ως τώρα είναι οκ, θα δούμε.

Για την ιστορία δεν ήταν χτύπημα, ήταν λίγο κάτω από την 3η βίδα (την τελευταία).
Μου είπε βέβαια ότι εάν ήταν σε εγγύηση θα το πέρναγε σε αυτήν αλλά δεν ήταν.
Όταν τον ρώτησα πως μπορεί να έγινε μου είπε ότι δεν ήξερε, μπορεί από κραδασμούς κλπ. Το είχε δει σε άλλα 4 ΤΑ 700, μισά μισά σε εγγύηση ή εκτός.

Αυτά, ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 18:45:39 μμ

Για την ιστορία δεν ήταν χτύπημα, ήταν λίγο κάτω από την 3η βίδα (την τελευταία).
Μου είπε βέβαια ότι εάν ήταν σε εγγύηση θα το πέρναγε σε αυτήν αλλά δεν ήταν.
Όταν τον ρώτησα πως μπορεί να έγινε μου είπε ότι δεν ήξερε, μπορεί από κραδασμούς κλπ. Το είχε δει σε άλλα 4 ΤΑ 700, μισά μισά σε εγγύηση ή εκτός.

Αυτά, ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Noμιζω εκει κατι λαθος εχει κανει η χοντα και συμβαινει αυτο .

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 18:53:56 μμ
Να 'μαι και εγώ από εδώωωωωωω.

34800 χλμ και 3,5 χρόνια κράτησε το δικό μου δεξί ψυγείο.

Το πήγα στον μάστορη, το πήγε στον ψυγειά για κόλλημα, φάγαμε πόρτα γιατί δεν μπορούσε (?) να το κολλήσει, και το ξαναβάζω επάνω ρίχνοντάς του μέσα ένα υλικό που βουλώνει τις μικρές τρύπες. Να διευκρινίσω ότι είδα καμιά 15αριά σταγόνες μόνο.

Μεταχειρισμένο δεν υπάρχει πουθενά και ο μάστοράς μου φεύγει το μεσημέρι διακοπές για να πω ότι μου το δίνει στο χέρι και ψάχνω ψυγειά να το κολλήσει. Α! Είναι και Παρασκευή! Α! Ξεκινάνε και οι άδειες του Αυγούστου! Δεν παίζω λόττο σήμερα...

Το μόνο που εύχομαι να κρατήσει το υλικό που θα του βάλει μέχρι να περάσει ο Αύγουστος...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #34 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 19:53:38 μμ
Αμαν, περαστικα Παναγιωτη  :) και ευχομαι αυτο το προσθετο να κρατησει, ειναι κατι που το χρησιμοποιουν καποιοι σε παλια αυτοκινητα που τα ψυγεια την εχουν ακουσει απο την πολυκαιρια και ψιλοτρεχουν. Αλλα παρομοιο προβλημα σε σχετικα καινουργιο μηχανακι? Απαραδεκτο  >:( και απ'οτι εχει γραφτει δεν ειναι καθαρο τι δημιουργει το προβλημα.

Τι να πω, απ'οτι φαινεται εχει κανει καποια φαουλ η Χονδα στο 700  :-X  Και δεν μ'αρεσει να διαβαζω για βλαβες γιατι μου μπαινουν ιδεες στο μυαλο καθως ξεκιναω την Ευρωπαϊκη καθοδο αυριο το πρωι με πιεσμενο προγραμμα και κανενα περιθωριο για αβαρειες και ουτε καν οδικη.

" the PouroDuro spirit "

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #35 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 20:04:22 μμ
... Και δεν μ'αρεσει να διαβαζω για βλαβες γιατι μου μπαινουν ιδεες στο μυαλο καθως ξεκιναω την Ευρωπαϊκη καθοδο αυριο το πρωι με πιεσμενο προγραμμα και κανενα περιθωριο για αβαρειες και ουτε καν οδικη.

Εσυ το ξέρεις καλύτερα απ΄ όλους μας οτι με το 650 δεν τίθεται τέτοιο θέμα! Πας - γυρνάς κανονικά ;)

Παναγιώτη αυτό το υλικό δεν είναι για πολύ γιατί μπορεί να κάνει ζημιά στο υπόλοιπο κύκλωμα. Σε κάθε περίπτωση μετά την επισκευή/αντικατάσταση χρειάζεται καλό πλύσιμο
« Last Edit: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 20:06:18 μμ by Aerios »

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #36 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 20:10:51 μμ
Λουκουμάκι δοκίμασες;  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
Και μη χειρότερα βρε Πάνο ...

Keep riding !!!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #37 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 20:52:19 μμ
Εσυ το ξέρεις καλύτερα απ΄ όλους μας οτι με το 650 δεν τίθεται τέτοιο θέμα! Πας - γυρνάς κανονικά ;)

;) 8)

Παναγιώτη αυτό το υλικό δεν είναι για πολύ γιατί μπορεί να κάνει ζημιά στο υπόλοιπο κύκλωμα. Σε κάθε περίπτωση μετά την επισκευή/αντικατάσταση χρειάζεται καλό πλύσιμο

Ακριβως αυτο, ειπα να μην το γραψω και ανησυχησω τον Παναγιωτη. Οταν κολληθει / αλλαχτει το ψυγειο σε καποια φαση τοτε πολυ καλο πλυσιμο (δουλεμα σε θερμοκρασιες) πανω απο μια φορα με αφιονισμενο νερο πριν ξαναμπει το καινουργιο ψυκτικο.

" the PouroDuro spirit "

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #38 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 20:54:01 μμ
Κρίμα βρε Παναγιώτη.......

Αρχίζει και μου την δίνει που το 700 βγαίνει αναξιόπιστο.....

Μα είναι δυνατόν σε καινούργιο μηχανάκι να βγαίνει off το ψυγείο;

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline rouso

• νέος οδηγός
  • **
Reply #39 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 21:08:44 μμ
ελεος μην ρηξεις τιποτα μεσα,φωκια σε καινουριο μηχανακι ποιος το προτεινε αυτο?φωκια βαζανε στα ντατσουν που  ψωριαζε το καπακι κεφαλης.ψαξε στο καρ εχει ενα στα γιαννενα προς θεου μην βιαστης και ρηξεις τιποτα. :eusa_naughty:

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 23:06:08 μμ
Παίδες, στην Αθήνα δεν βρήκα ψυγείο όσο και αν έψαξα. Έπεσε μέσα η φώκαια. Θα την αφήσω λίγες μέρες μόνο. Από βδομάδα θα ξαναβγεί το ψυγείο για να κολληθεί, αφού θα έχω το χρόνο να το πάρω στο χέρι και να αρχίσω να ψάχνω... Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παιδέψω τον μηχανικό αφού θα αλλάξω 2-3 φορές παραφλού για να ξεπλυθεί...

Κάθε βοήθεια για μάστορα ή ψυγείο δεκτή!!!

Υγ. Γιώργο, με το καλό η κάθοδος, φίλε!!!

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 23:16:10 μμ
Πανο δεν χρειαζετε με παραφλου ξεπλυμα ....με νερο απιονισμενο εισαι οκ ......στην λιστα με τα μαγαζια μεταχειρισμενων κοιταξες να δεις μηπως βρεις ;

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 23:17:06 μμ

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Σάββατο 28 Ιούλιος 2012, 00:12:56 πμ
Το πλυσιμο μπορει να γινει και με νερο βρυσης και στο τελος να ξεπλυθει το συστημα με απιονισμενο (ή αποσταγμενο)

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #44 on: Σάββατο 28 Ιούλιος 2012, 00:21:04 πμ
Το πλυσιμο μπορει να γινει και με νερο βρυσης και στο τελος να ξεπλυθει το συστημα με απιονισμενο (ή αποσταγμενο)

Εννοειται οτι πρωτα θα πλυθει με νερο βρυσης το οποιο πρεπει να τρεξει για πολυ ωρα απο την τρυπα αδειασματος. Μετα θα μπει αφιονισμενο και πρεπει να δουλεψει το μηχανακι σε ψηλες θερμοκρασιες ωστε να διαλυθουν στο καυτο νερο τυχον υπολειματα της φωκιας. Ακομη μια φορα τουλαχιστο ετσι και τελικα να μπει το καινουργιο παραφλου.

Αυτο ακριβως εκανα προσφατα στο VFR μου με ενα μονο δουλεμα με αφιονισμενο φυσικα. Στο Τρανσαλπ δεν εχω πλυνει ποτε το κυκλωμα, απλα βαζω καινουργιο παραφλου. Την επομενη  ;)

" the PouroDuro spirit "

Offline billzisia

• νέος οδηγός
  • **
Reply #45 on: Σάββατο 28 Ιούλιος 2012, 01:01:52 πμ
Καλου κακου μολις αδειασεις το κυκλωμα για να το καθαρισεις, κανε εναν ελεγχο στον θερμοστατη (λυσε τον και κανε οπτικο ελεγχο-καθαρισμα με νερο) γιατι στα αυτοκινητα που βαζουν "φωκια" εκει την πατανε συνηθως!!!
Εγω στην θεση σου θα εβαζα 1 καινουργιο θερμοστατη-για τον φοβο των ιουδαιων!!!
Αυτα στα λεω απο εμπειρια 20 χρονων στα αυτοκινητα (μηχανικος αυτοκινητων γαρ).
Λογικα τα ιδια συμπτωματα-προβληματα θα δημιουργει και στις μοτο...
« Last Edit: Σάββατο 28 Ιούλιος 2012, 01:03:35 πμ by billzisia »

Πασχω απο αθεραπευτη οξεια τρανσαλπιτιδα!!

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Σάββατο 28 Ιούλιος 2012, 01:13:59 πμ
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες-συμβουλές αλλά και την λίστα!

Ξεκινάω σε λίγο για μια "βόλτα" 50+ χλμ και αύριο το πρωί επιστροφή. ελπίζω η φώκια να κρατήσει και να μην έχουμε ...φορτωτικές.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Παρασκευή 03 Αύγουστος 2012, 15:49:14 μμ
Νέα!

Με την φώκια μέσα στο ψυγείο και με την διαρροή να έχει μειωθεί -έως σταματήσει αρχικά, έκανα 400+ χλμ. Την Τρίτη 31/7 πήρα μεταχειρισμένο δεξί ψυγείο από το ΜοτοGP Μουράτης στη Νίκαια με κόστος 180€. Εχθές το πρωί τοποθετήθηκε, με νερό και καθαριστικό ψυκτικού κυκλώματος και ...βουρ για βόλτα! Από Ηλιούπολη σε Βάρκιζα και πίσω, γράφοντας 41 χλμ. Κρύωμα του κινητήρα, και 6 αλλαγές σε νερά μέχρι να βγουν καθαρά σε ...ποτήρι! Παραφλού από την αρχή, εξαέρωση, τσεκάρισμα του βεντιλατέρ, δέσιμο τα πλαστικά...

Τι με "έβγαλε από τα ρούχα μου"? Ότι ο ...αχαρακτήριστος υπάλληλος και μοναδικός μηχανικός ΜΟΤΟ του εξουσιοδοτημένου της περιοχής μου, έκανε ζημιές στην μοτοσυκλέτα μου. Βρήκα σπασμένα τα εσωτερικά πλαστικά στο δεξί φέρινγκ και μια πλατιά τρύπα από κατσαβίδι επάνω στην τάπα του ψυγείου... ΓΝΩΡΙΖΩ ότι δεν ήταν σπασμένα και ότι σεν σπάνε από μόνα τους (εννοείται ότι δεν είχα πτώση). Ούτε η τάπα του ψυγείου άνοιξε...

Βλέπεις, την Παρασκευή που μου τρύπησε το ψυγείο, ήταν η τελευταία του μέρα στη δουλειά πριν φύγει με διακοπές και δεν είχε και πολλά κέφια να ασχοληθεί... Περισσότερα με πμ για να μην παραβιάζουμε και τους κανόνες του forum μιας και ο τυπάς έχει πειράξει πολλά και μου έχει δημιουργήσει αντίστοιχα πολλά προβλήματα 2 χρόνια τώρα. Πολλά νεύρα μαζί του αλλά και εγώ εκεί με το στανιό μέχρι να διορθωθούν(πλέον). Τώρα... άντε γεια!!!

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #48 on: Τρίτη 14 Μάιος 2013, 15:20:55 μμ
Σειρά μου, μετά από 4 χρόνια και 48000 Km.
Στο ίδιο σημείο (ανάμεσα στις βίδες) χωρίς σημάδια καταπόνησης ή χτυπήματος.
Απλά άνοιξε. 300 κάτι Ευρωπουλάκια, το ψυγείο χωρίς τα εργατικά.
Με τις υγείες μας.

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #49 on: Τρίτη 14 Μάιος 2013, 21:57:23 μμ
Ολοι οι "παθόντες" έχουν το πρόβλημα στο δεξί ψυγείο και συγκεκριμένα στο σημείο?

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.