Hellas Transalp Forum

ποσο αντιψυκτικο ειναι φυσιολογικο να<<χανει>>???

dimm · 34417

Offline dimm

• dimm!!
  • Απλός οδηγός
  • με την Tριτη ..συζυγο.. (τρανσαλπ φυσικα..)
Reply #25 on: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 07:25:18 πμ
Σημαντικο ρολο στην ροή της υπερχείλισης (απο το ψυγειο - προς το δοχειο διαστολής) παιζει παντως και η ταπα του ψυγειου.
Την αλλαξατε αυτη ?
οχι σωτο δεν εχει αλλαχθει και η αληθεια οτι ειναι μεσα στι σκουρια .το λαστιχακι της επισης ειναι ταλαιπωρο..
λες να τραβαει αερα απο `κει κ να παιζει ρολο στην ροη???

ME TO TRANSALP ΠΕΤΥΧΑ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ...

Offline dimm

• dimm!!
  • Απλός οδηγός
Reply #26 on: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 07:41:31 πμ
Quote from: foufoutos link=topic=15239.msg200476#E-mail:  magorits@saracakis.gr            griperside@saracakis.gr

[/quote
Ακόμα δεν έχω καταλάβει κάτι , σου ανεβάζει θερμοκρασίες ? το ψυγείο είναι γεμάτο και απλά συμπληρώνεις από το δοχείο κάθε φορά ?
Επίσης μου κάνει εντυπώσει ότι έγινε τέτοια επισκευή καθαρίστηκε το κύκλωμα και από την υπερχείλιση σου βγάζει και σκουριά..........

φιλε μου ευχαριστω για τις πληροφοριες κατ αρχην.
ενα ποστ που μιλαει για τιμια συνεργεια φτιαχτηκε για κατι τετοιους <μαστορες> να τους πει ο Θεος.
και μιλαω για την σκουρια και για το ΑΝ  καθαριστικε το ψυγειο η ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΙ ΑΥΤΟ..
θερμοκρασιες μετα την αλλαγη αντλιας νερου και μηχανικου θερμοστατη οχι δεν ανεβαζει πια.. φυσιολογικες  πλεον.
αλλα παρεμεινε το θεμα διαροης ψυκτικου υγρου απο την υπερχειληση με αποτελεσμα ν αδειαζει το συστημα ολο απο υγρα.φυσικα εχω το νου μου και συμπληρωνω συνεχεια..

« Last Edit: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 07:52:11 πμ by dimm »

Offline dimm

• dimm!!
  • Απλός οδηγός
Reply #27 on: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 07:51:09 πμ
Φίλε σε ευχαριστώ , ναι και εγώ έμμεσα αυτό του λέω , γιατί δεν μπορείς μια ολόκληρη τάξη όπως είναι οι φίλοι μας οι μηχανικοί να την βγάλεις άχρηστη αυτό λέω .

Εγώ εσύ ο άλφα ο δείνα , ίσως λόγω δουλειάς η παραπάνω χρόνου που ασχολιούνται με της μοτο , να ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω αλλά αυτοί οι φουκαράδες που πληρώνουν και δεν ξέρουν καμιά φορά τραβάνε τα πάνδεινα .

Βέβαια σαφώς και δεν είναι υποχρεωμένος ο μηχανικός να κάνει σεμινάρια , άλλο το να πεις δυο κουβέντες σχετικά και άλλο να αφήσεις την δουλειά σου και να κάνεις μάθημα.

Βέβαια απίδι έχω και μηχανικούς φίλους και επειδή υπάρχουν και καλά παιδιά ανάμεσα τους και σωστοί επαγγελματίες προσπαθώ να μην κατηγορώ τους  μηχανικούς .

Για αυτό προσπαθώ και εγώ μέσω του φόρουμ όποτε έχω χρόνο να κάνω μια σχετική ανάλυση τουλάχιστον βάζεις τον άλλο να ψαχτεί αν θέλει να μάθει κάτι .
Βέβαια εμείς από την διαγνώσεις μέσω ίντερνετ πολλές φορές κινδυνεύουμε σαφώς να κάνουμε λάθος , αλλά δίνουμε μια ιδέα στον άλλον περίπου για το πρόβλημα του .

Όσο για την σκουριά καμία φορά μαζεύεται αρκετή μέσα σε αόρατα σημεία στα καπάκια που κάνει και μεγάλη ζημιά γιατί εμποδίζει στο νερό να έρθει άμεσα σε επαφή με πραγματικά ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και διαφορών της αλλά ελάχιστοι ασχολιούνται αρκετά με αυτό .
Βέβαια αφορά παλιούς σε ηλικία κινητήρες που οι στοργικοί ιδιοκτήτες πότιζαν νεράκι της βρύσης .

Τλς πα σίγουρα ο φίλος πρέπει να πάει σε μηχανικό , ενός φίλου του ξέρω γω όπως του γράφω και να το ψάξει το ζήτημα .

Βέβαια στην Ελλάδα μας φίλε , πολλά είναι στραβά , οι μηχανικοί δουλεύουν πολύ μα πολύ φτηνότερα από τους ευρωπαίους συνάδελφους τους κάνουν πατέντες που πολλές φορές είναι σωστές που οι ξένοι ούτε κατά διάνοια θα της έκαναν , μόνο με ορίντζιναλ ανταλλακτικά δουλεύουν και δεν έχουν ένα φορέα οι έλληνες εννοώ που να τους πιστοποιεί και να τους ελέγχει για να προστατεύονται από τους αλεξιπτωτιστές του είδους .

Και εμείς οι έλληνες είμαστε κακοί πελάτες συνήθως φίλε , θέλουμε στο τσάμπα να μας κάνουν παπάδες , καμία φορά οι επισκευές και μάλιστα οι σωστές είναι πολύ χρονοβόρες και ακριβές .

Κάπως έτσι άλλωστε γίνεται με τους γιατρούς στην Ελλάδα .
Για αυτό είναι χρήσιμος ο διάλογος να βρίσκουμε κάποια άκρη .

:)
αυτο κανουμε φιλε μου.. δεν λυνουμε προβληματα απλα ψαχνωμαστε και δεν παμε τελειως αδιαβαστοι στους <κακους> μηχανικους που εκ των προταιρων δεν ξερουμε ποιοι ειναι μεχρι να πληρωσουμε αδρα και να μην δουμε αποτελεσμα..

sprint900

• Guest
Reply #28 on: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 08:20:39 πμ
οχι σωτο δεν εχει αλλαχθει και η αληθεια οτι ειναι μεσα στι σκουρια .το λαστιχακι της επισης ειναι ταλαιπωρο..
λες να τραβαει αερα απο `κει κ να παιζει ρολο στην ροη???

Αυτή καλό είναι να είναι καινούργια , αλλά με την διαρροή της υπερχείλισης δεν έχει σχέση σου έγραψα σχετικά φίλε .
Το να στεγανοποιεί έχει σημασία και εφόσον σηκώνει θερμοκρασία και δεν χάνει από εκεί ψυχτικό είναι εντάξει .
Εκτός φίλε αν χάνει από την τάπα και εσύ νομίζεις ότι χάνει από την υπερχείλιση δες το .
Η υποπίεση που δημιουργείται είναι σαφώς λιγότερη από την πίεση όταν σηκώνει θερμοκρασία .Αλλά αυτή χρειάζεται μόνο για να τραβάει από το δοχείο ξανά τα υγρά που δίνει όταν διαστέλλονται  από την θερμοκρασία .

Η υπερχείλιση είναι κάπου κοντά στον άξονα του ψαλιδιού , το ψυγείο μπροστά κάτω από το ρεζερβουάρ .

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 16:15:53 μμ
Πανε 11 χρονια που δεν εχω τρανσαλπ, και τωρα εχω χαρισει και το service manual της και ουτε αυτο εχω...
Αλλα απο οτι θυμαμαι το σωληνακι υπερχειλισης απο το ψυγειο παει στο δοχειο διαστολης. Το κυκλωμα ειναι κλειστο.
Αρα ποιο ειναι το σωληνακι που λες οτι εχει στο ψαλιδι; Καπου το χω χασει το θεμα... Στο ψαλιδι πισω εχει αλλα σωληνακια... (υγρα μπαταριας, αναθυμιασεις κλπ)

Η ταπα ψυγειου, με το ελατηριακι που εχει, ρυθμιζει αναλογα με την πιεση του κυκλωματος, ποτε θα επιτρεψει στα ζεστα νερα να επιστρεψουν στο δοχειο διαστολης... Και οταν κρυωνει και πεσει η πιεση να τραβηξει νερα πισω στο ψυγειο.
Αν η ταπα ειναι κολημενη και δεν ανοιγει το ελατηριακι της σωστα, η αν εινα πολυ χαλαρο και ανοιγει νωρις τοτε υπαρχει προβλημα. Αυτο μονο λεω.

Δεν τα θυμαμαι καλα;
« Last Edit: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 16:19:27 μμ by Sotos »

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

sprint900

• Guest
Reply #30 on: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 18:07:00 μμ
Πανε 11 χρονια που δεν εχω τρανσαλπ, και τωρα εχω χαρισει και το service manual της και ουτε αυτο εχω...
Αλλα απο οτι θυμαμαι το σωληνακι υπερχειλισης απο το ψυγειο παει στο δοχειο διαστολης. Το κυκλωμα ειναι κλειστο.
Αρα ποιο ειναι το σωληνακι που λες οτι εχει στο ψαλιδι; Καπου το χω χασει το θεμα... Στο ψαλιδι πισω εχει αλλα σωληνακια... (υγρα μπαταριας, αναθυμιασεις κλπ)

Η ταπα ψυγειου, με το ελατηριακι που εχει, ρυθμιζει αναλογα με την πιεση του κυκλωματος, ποτε θα επιτρεψει στα ζεστα νερα να επιστρεψουν στο δοχειο διαστολης... Και οταν κρυωνει και πεσει η πιεση να τραβηξει νερα πισω στο ψυγειο.
Αν η ταπα ειναι κολημενη και δεν ανοιγει το ελατηριακι της σωστα, η αν εινα πολυ χαλαρο και ανοιγει νωρις τοτε υπαρχει προβλημα. Αυτο μονο λεω.

Δεν τα θυμαμαι καλα;

Να τα ξαναπώ αλλά βαρέθηκα , συγνώμη κιόλας ε , η τάπα το μόνο που κάνει στεγανοποιεί το ψυγείο και όταν η πίεση υπερβεί τα περίπου το 1,5 bar στο βιβλίο λέει 1,3 , αλλά είναι λίγο παραπάνω αφήνει να διαφύγει το βραστό νερό για να μην σκάσει το κύκλωμα ψύξης .

Και αυτή η συνδεσμολογία φίλε είναι η ίδια ανεξαρτήτου μάρκας σε όλες της υδρόψυκτες μηχανές , ακόμα και στα φορτηγά .
« Last Edit: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 19:54:38 μμ by sprint900 »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 19:17:36 μμ

Να τα ξαναπώ αλλά βαρέθηκα , συγνώμη κιόλας ε , η τάπα το μόνο που κάνει στεγανοποιεί το ψυγείο και όταν η πιέσει υπερβεί τα περίπου το 1,5 bar στο βιβλίο λέει 1,3 , αλλά είναι λίγο παραπάνω αφήνει να διαφύγει το βραστό νερό για να μην σκάσει το κύκλωμα ψύξης .

Και αυτή η συνδεσμολογία φίλε είναι η ίδια ανεξαρτήτου μάρκας σε όλες της υδρόψυκτες μηχανές , ακόμα και στα φορτηγά .

σορρυ, αλλα δεν λεω κατι διαφορετικο...
απλα λεω οτι η ταπα με το ελατηριακι της ειναι σημαντικη και πρεπει να ειναι σε καλη κατασταση!  αν δεν αφηνει να εκτονωθει η πιεση προς το δοχειο διαστολης, τοτε πιθανον να εκτονωνεται απο καποιο κολαρο και να χανει υγρα.
συμφωνουμε στο πως δουλευει.
« Last Edit: Σάββατο 28 Αύγουστος 2010, 19:19:25 μμ by Sotos »

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

sprint900

• Guest
Reply #32 on: Κυριακή 29 Αύγουστος 2010, 01:30:35 πμ
σορρυ, αλλα δεν λεω κατι διαφορετικο...
απλα λεω οτι η ταπα με το ελατηριακι της ειναι σημαντικη και πρεπει να ειναι σε καλη κατασταση!  αν δεν αφηνει να εκτονωθει η πιεση προς το δοχειο διαστολης, τοτε πιθανον να εκτονωνεται απο καποιο κολαρο και να χανει υγρα.
συμφωνουμε στο πως δουλευει.

Εντάξει δεν λέμε και κάτι διαφορετικό φίλε και αν καμιά φορά κάτι δεν διαβάσουμε σωστά η δεν καταλάβουμε δεν υπάρχει προς θεού παρεξήγηση , αλλά ξέρεις ότι όσο τα σκαλίζεις και τα θυμάσαι τόσο σου μένουν και εμπεδώνονται καλύτερα .

Απλά επαναλαμβάνω αυτός που δεν ξέρει γιατί έχει πρόβλημα είναι δύσκολο να σου εξηγήσει πολλές φορές το πρόβλημα και κάνεις λάθος διαγνώσεις μέσω πόστ , τλσ πα περνάει και η ώρα .