Hellas Transalp Forum

Διοργάνωση Σεμιναρίων Α' βοηθειών στον Ερυθρό Σταυρό (2007)

Sotos · 79495

axidous

• Guest
Παιδια τι εγινε με εκεινες τις μασκες που λεγαμε???? Σωτηρη εκανες κατι με τις βεβαιωσεις απο τα σεμιναρια ???

φιλικα

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Για τις βεβαιωσεις δεν με εχουν ενημερωσει ακομα.
Θα παρω να ρωτησω και θα σας πω.

Για τις μασκες?  Ακουει ο Ζαχος ?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #177 on: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2008, 07:04:40 πμ
Για τις βεβαιωσεις δεν με εχουν ενημερωσει ακομα.
Θα παρω να ρωτησω και θα σας πω.

Για τις μασκες?  Ακουει ο Ζαχος ?

τίς έχω στά χέρια μου μέ 2,6 ευρώ τό μπρελόκ.  ;)
θά ανέβω γιά τό μοίρασμα.

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=887176&lngDtrID=252

Σε περίπτωση που κάποιος καταρρεύσει ξαφνικά μπροστά σας πρέπει να αρχίσετε αμέσως τις μαλάξεις στο στήθος του και να παραλείψετε το φιλί της ζωής εάν δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε, συνιστά η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογίας, αλλάζοντας τις μέχρι σήμερα συστάσεις της.

Η Εταιρεία δημοσίευσε νέες συστάσεις τη Δευτέρα έπειτα από τη δημοσίευση μελετών που δείχνουν ότι, τουλάχιστον στους ενήλικες, οι μαλάξεις του στήθους είναι περίπου εξίσου αποτελεσματικές με την κλασική καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (CPR), που περιλαμβάνει και το φιλί της ζωής.

Οι γιατροί ελπίζουν ότι η απλούστευση των οδηγιών θα κινητοποιήσει τον κόσμο να μην αφήνει αβοήθητους ανθρώπους που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή.

«Χρειάζεται να κάνετε μόνο δύο πράγματα: καλέστε ασθενοφόρο και αρχίστε να πιέζετε δυνατά και γρήγορα στη μέση του στήθους» δήλωσε ο Δρ Μάικλ Σάιρ, καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές.

Οι μαλάξεις, περίπου 100 ανά λεπτό, πρέπει να συνεχίζονται μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ή κάποιου φορητού απινιδωτή, ο οποίος επαναφέρει την καρδιά με ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Εξαιρέσεις: Παιδιά και θύματα πνιγμού

Η ανάνηψη μόνο με μαλάξεις αφορά μόνο ενήλικους ασθενείς που καταρρέουν ξαφνικά και σταματούν να αναπνέουν -το πιθανότερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η καρδιά τους έχει σταματήσει λόγω εμφράγματος ή άλλου προβλήματος. Στην περίπτωση αυτή, οι πνεύμονες και το αίμα στα αγγεία τους περιέχουν ακόμα αρκετό οξυγόνο και οι μαλάξεις αρκούν για να διατηρηθεί η ροή προς τον εγκέφαλο.

Το φιλί της ζωής εξακολουθεί να είναι απαραίτητο όταν το άτομο που καταρρέει είναι παιδί. Σε αυτή την περίπτωση η πιθανότερη κύρια αιτία είναι όχι η ανακοπή αλλά τα αναπνευστικά προβλήματα. Το φιλί της ζωής είναι επίσης απαραίτητο για ενήλικες που παραλίγο να πνιγούν, που έχουν δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα ή κατέρρευσαν από υπερβολική δόση.

Όπως και οι μαλάξεις, το φιλί της ζωής γίνεται με τον ασθενή σε ύπτια θέση. Ο λαιμός πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένος προς τα πίσω και το στόμα ανοιχτό. Ο παριστάμενος πρέπει να φυσά αέρα μέσα στο στόμα του ασθενή δύο φορές ανά 30 γρήγορες μαλάξεις.

Οι νέες συστάσεις ίσως αποδειχθούν καθοριστικές για τη μείωση των θυμάτων από ανακοπή. Κάθε χρόνο 310.000 Αμερικανοί πεθαίνουν λόγω ανακοπής εκτός του νοσοκομείου -στην περίπτωση αυτή, λιγότερο από το ένα τρίτο των θυμάτων δέχονται βοήθεια από κάποιον και μόνο το 6% επιβιώνει.

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας κανονικά θα επανεξέταζε τις συστάσεις της το 2010, ωστόσο αναγκάστηκε να σπεύσει σε αλλαγές λόγω τριών πρόσφατων μελετών που έδειχναν ότι το φιλί είναι συχνά χάσιμο χρόνου.

Οι νέες οδηγίες δημοσιεύονται στην επιθεώρηση της Ένωσης Circulation.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
 :thawave:

Αυριο το πρωι θα περασω απο τον ΕΣ να παραλαβω τις βεβαιωσεις παρακολουθησης του σεμιναριου.

Την επομενη Τριτη, αν ειμαστε καλα, θα τις εχω στον Συμοφε. 

:thawave:

axidous

• Guest
Μπραβο βρε Σωτηρη χθες δεν μπορεσα να ερθω στο ΣΥΜΟΦΕ (προβληματα υγειας οικογενειακα) θα εχεις και τις μασκες απο τον Ζαχο ?? τις εφερε?

φιλικα

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Για τις μασκες δεν ξερω. Φανταζομαι θα τις φερει ο ιδιος ο Ζαχος μια Τριτη στην Συμοφε.

Παντως τις βεβαιωσεις τις πηρα σημερα το πρωι και τις εχω. Ελπιζω μονο να τα καταφερω την αλλη Τριτη να ειμαι ΣΥΜΟΦΕ.

giorgio

• Guest

Ελπιζω μονο να τα καταφερω την αλλη Τριτη να ειμαι ΣΥΜΟΦΕ.
Αν είναι & έρθεις με το ποδήλατο πάλι, κατάλαβα.  ::)

axidous

• Guest
Να ευχαριστησω και δημοσια τον Ζαχο για τις μασκες που εφερε χθες και τελικα την πηρα και εγω

φιλικα

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Να ευχαριστησω και δημοσια τον Ζαχο για τις μασκες που εφερε χθες και τελικα την πηρα και εγω

φιλικα

Θένκς γιατρέ ... να΄σαι καλά.  :thumbright: :thumbright: :thumbright:

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline xplast

• Rossi και πάνω !

φιλικα

Μάσκες; Πότε τις έφερες ρε Ζάχο και δεν πήρα είδηση;

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #186 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2010, 21:45:43 μμ
Σώτο για φέτος έχουμε νέα ;

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
εχω σκοπό να το κοιταξω, και θα ποσταρω.

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
εχω σκοπό να το κοιταξω, και θα ποσταρω.

Μπράβο! Θα είναι πολύ ενδιαφέρον!

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Offline AGGELOS pireas

• Rossi και πάνω !
  • ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ
Αν ηταν πιο σηγκεκριμενη η ημ/νια θα ημουν πιο σηγουρος
αλλα δε βαριεσε ;D ανευ απροοπτου και εγω με τους πολλους
με ενδιαφερει απο πλλες πλευρες ;D ;D

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
σιγά και πήρατε φόρα......  Ο άνθρωπος είπε θα το κοιτάξει! Κάτσε να δούμε, έχει ο Ερυθρός Σταυρός κενό να μας βολεψει;

Πάντως είναι, όντως, πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο!  :thumbup:

Βέβαια έτσι όπως αλλάζουν τους κανονισμούς κάθε χρόνο και μειώνουν το τι επιτρέπεται να κάνεις για να βοηθήσεις, σε 5-6 χρόνια το σεμινάριο θα είναι μόνο 2-3 ώρες σας σύνολο.....  :goofy:

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline lanos

• May the Force be with you..
  • Rossi και πάνω !
οι κανονισμοί αλλάζουν κάθε πέντε χρονια,φέτος αλλάζουν για τα επόμενα πέντε χρονια

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
σιγά και πήρατε φόρα......  Ο άνθρωπος είπε θα το κοιτάξει! Κάτσε να δούμε, έχει ο Ερυθρός Σταυρός κενό να μας βολεψει;

Συμμετέχοντες στο σεμινάριο:

Ψευδωνυμο        Ατομα
Chris                   1

:asshaking: :asshaking: :asshaking: :asshaking: :asshaking: :asshaking: :asshaking:

:qriding: :qriding: :qriding: :qriding: :qriding: :qriding: :qriding: :qriding: :qriding: :qriding:

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline lanos

• Rossi και πάνω !
έχω ένα video πρώτον βοηθειών οποιος το θέλει μπορώ να του το στυλο,αρκεί κάποιος που ξέρει να μου πει τον τρόπο γιατί εγώ δεν σκαμπάζω και πολλά από pc,είναι 163mb