Hellas Transalp Forum

Τρέμουλο σε TA 700

moonrat · 29038

Offline moonrat

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 05:50:49 πμ
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Αγόρασα πρόσφατα μεταχειρισμένο το ΤΑ 700 αλλά με προβληματίζει ένα τρέμουλο που κάνει το τιμόνι όταν αφήνεις τα χέρια. Άλλαξα λάστιχα, έκανα ακτινολόγηση και ζυγοστάθμιση αλλά τίποτα. Το τρέμουλο επιμένει. Φοβούμενος μήπως είναι από σούπα το πήγα στο μηχανικό και μου είπε ότι το μηχανάκι είναι χαρτί. Ρωτώντας τον έμπορο από τον οποίο αγόσα τη μηχανή, μου είπε ότι όλα τα ΤΑ και Varadero παρουσιάζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Υπάρχει κάποιος φίλος που έχει παρόμοιο πρόβλημα;

Offline nkriaras

• Απλός οδηγός
  • κάνε τα ΘΕΛΩ σου...ΠΡΑΞΗ...
    • η ΔΙΑΤΡΟΦΗ στη ΖΩΗ μας.
Reply #1 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 06:32:59 πμ
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Αγόρασα πρόσφατα μεταχειρισμένο το ΤΑ 700 αλλά με προβληματίζει ένα τρέμουλο που κάνει το τιμόνι όταν αφήνεις τα χέρια. Άλλαξα λάστιχα, έκανα ακτινολόγηση και ζυγοστάθμιση αλλά τίποτα. Το τρέμουλο επιμένει. Φοβούμενος μήπως είναι από σούπα το πήγα στο μηχανικό και μου είπε ότι το μηχανάκι είναι χαρτί. Ρωτώντας τον έμπορο από τον οποίο αγόσα τη μηχανή, μου είπε ότι όλα τα ΤΑ και Varadero παρουσιάζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Δεν είναι πρόβλημα αυτο το οποίο σου παρουσιάστηκε και ούτε αφορά θέμα πτώσης. Αν παρατηρήσεις αν αφήσεισ τα χέρια σου μέχρι τα 60km περίπου, θα δείς ότι το τρέμουλο δεν υπάρχει. Όσο μει'ωνεται η ταχύτητα του, το τιμόνι αρχίζει το τρέμουλο διότι έτσι είναι στημένο, αν πάρεις ένα αντίστοιχο ιταλικό πχ aprilia pegaso δεν θα το κάνει. Μην αγχώνεσαι, έτσι έχει στηθεί το μοτόρι. Λογικά, κάποιος άλλος φίλος εδώ μέσα θα στο εξηγήσει πιο αναλυτικά, αλλά το θέμα είναι ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ--ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ.....

Offline thanos

• Απλός οδηγός
Reply #2 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 06:56:25 πμ
καλησπέρα και χρόνια πολλά.
δεν εχει κανενα προβλημα η μηχανή, είναι άψογη.
Την έχω 2 χρόνια και έχω κάνει 24.500  χιλ και μερικά μεγάλα ταξίδια.
Έφτασα μέχρι Λουξεμβούργο πέρυσι.
Βγάλε την μπαγαζιέρα και κάνε μερικά τεστ να δεισ ότι δεν 8α υπάρχει κανένα τρέμουλο.

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #3 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 07:01:06 πμ
Η οδηγία της χόντα ειναι : "δεν αφήνουμε τα χέρια από το τιμόνι" :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #4 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 09:03:06 πμ
καλησπέρα και χρόνια πολλά.
δεν εχει κανενα προβλημα η μηχανή, είναι άψογη.
Την έχω 2 χρόνια και έχω κάνει 24.500  χιλ και μερικά μεγάλα ταξίδια.
Έφτασα μέχρι Λουξεμβούργο πέρυσι.
Βγάλε την μπαγαζιέρα και κάνε μερικά τεστ να δεισ ότι δεν 8α υπάρχει κανένα τρέμουλο.

Μια από τα ίδια

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 15:59:01 μμ
Και στο δικό μου τρέμουλο δεν υπήρχε ποτέ στα 8.000 χλμ που έχω κάνει. Ούτε με τα παλιά, ούτε με τα καινούργια λάστιχα. Συζήτα το με τον μηχανικό σου και άμα σου πει ότι όλα έτσι είναι ...άλλαξε μηχανικό με κάποιον πιο ψαγμένο.

Δοκίμασε να βγάλεις την μπαγαζιέρα και τις πλαϊνές (αν έχεις) και οδήγησέ το στις συνθήκες που σου κάνει το τρέμουλο. Έτσι θα καταλάβεις αν είναι θέμα της αεροδυναμικής ή μηχανικό. Πιέσεις στα λάστιχα κοίταξες? Το λάστιχο "έκατσε" καλά στη ζάντα όταν τα έβαζες ή στο μηχάνημα της ζυγοστάθμισης γύρναγε έστω και λίγο παράκεντρα και ο λαστιχάς το έκανε γαργάρα? Δοκίμασε να πας σε άλλον λαστιχά και ζήτα να σου κάνει ζυγοστάθμιση ξανά και εδώ είμαστε...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #6 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 17:25:45 μμ
Και στο δικό μου τρέμουλο δεν υπήρχε ποτέ στα 8.000 χλμ που έχω κάνει. Ούτε με τα παλιά, ούτε με τα καινούργια λάστιχα. Συζήτα το με τον μηχανικό σου και άμα σου πει ότι όλα έτσι είναι ...άλλαξε μηχανικό με κάποιον πιο ψαγμένο.

Δοκίμασε να βγάλεις την μπαγαζιέρα και τις πλαϊνές (αν έχεις) και οδήγησέ το στις συνθήκες που σου κάνει το τρέμουλο. Έτσι θα καταλάβεις αν είναι θέμα της αεροδυναμικής ή μηχανικό. Πιέσεις στα λάστιχα κοίταξες? Το λάστιχο "έκατσε" καλά στη ζάντα όταν τα έβαζες ή στο μηχάνημα της ζυγοστάθμισης γύρναγε έστω και λίγο παράκεντρα και ο λαστιχάς το έκανε γαργάρα? Δοκίμασε να πας σε άλλον λαστιχά και ζήτα να σου κάνει ζυγοστάθμιση ξανά και εδώ είμαστε...
Παναγιωτη ας μην τα ριχνουμε στο μηχανικο αμεσως το φαινομενο αυτο λεγετε sami και παρουσιαζετε σεολα σχεδον τα ΤΑ αλλα και σε αλλες μηχανες .
Φιλε εφοσον εχεις κανει ακτινολογηση και ζυγοσταθμιση  τι λαστιχα εβαλες ?ξαναδοκιμασε χωρις top case να δεις αν το κανει !
Υπαρχει περιπτωση ο τυπος ελαστικου που εβαλες να το κανει ....ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ;) ;)
Εγω εχω λαστιχα Anakee και δεν εχω τετοιο προβλημα .Με ποιο χωματινα το παρουσιαζει..αναμενουμε απαντηση  ;D ;D

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #7 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 19:10:08 μμ

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline moonrat

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 19:48:13 μμ
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα λάστιχα που έβαλα είναι τα Turance EXP. Δεν έχω δοκιμάσει χωρίς τη βαλίτσα. Θα το δοκιμάσω και αυτό. Αυτό που με τρομάζει είναι μήπως είναι από καμιά σούπα.

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #9 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 20:23:48 μμ
Δοκίμασε χωρίς βαλίτσα και τα ξαναλέμε, εμένα με τα λάστιχα Bridgestone (της μαμάς) το έκανε πιο δυνατά, τώρα με τα Scorpion είναι μικρότερο το φαινόμενο, η συμβουλή μου είναι να βάλεις αντιβαρα, εφόσον θέλεις να εξαφανιστεί το τρέμουλο όταν φοράς τη βαλιτσα.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Offline igna

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Βρουμμμ Βρουμμμ
Reply #10 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 21:52:49 μμ
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα λάστιχα που έβαλα είναι τα Turance EXP. Δεν έχω δοκιμάσει χωρίς τη βαλίτσα. Θα το δοκιμάσω και αυτό. Αυτό που με τρομάζει είναι μήπως είναι από καμιά σούπα.
Έχει βγάλει παρτίδα με στραβά λάστιχα, άλλαξα τρία λάστιχα για να βρούμε ένα ίσιο. Δεν χρειάζεται  να πας βόλτα τη μηχανή, φαίνεται  από το μηχάνημα της ζυγοστάθμισης.

Ο έξυπνος αναγνωρίζει το λάθος του...
Ο πονηρός δικαιολογείται...
και o βλάκας επιμένει...

Offline moonrat

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 22:18:41 μμ
Μα και πριν να αλλάξω λάστιχα το έκανε. Άρα δε νομίζω να είναι θέμα στραβού λάστιχου. Τώρα με τα νέα λάστιχα έχει περιοριστεί.
Πήγα μια βόλτα τριγύρω χωρίς τη βαλίτσα και δεν το έκανε. Ρε λές να είναι η βαλίτσα;;; Αναμένω να βγώ μεγαλύτερη βόλτα χωρίς τη βαλίτσα και είδωμεν.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 23:02:37 μμ
Παναγιωτη ας μην τα ριχνουμε στο μηχανικο αμεσως το φαινομενο αυτο λεγετε sami και παρουσιαζετε σεολα σχεδον τα ΤΑ αλλα και σε αλλες μηχανες .

Δεν δέχομαι όμως την ώρα που έχεις το πρόβλημά σου να σου πετάνε το γνωστό ¨Έλα μωρέ όλα έτσι είναι" και να σε γράφουνε ...σχετικά. Γιατί όσα λέμε όλοι εδώ και προσπαθούμε να βοηθήσουμε δεν τα λέει ο μηχανικός ή ο λαστιχάς? Δεν τα ξέρουνε? Ή πάει στο "που να ασχολούμαστε τώρα...". Το πρόβλημα αυτό το είχα στο CBF μου μετά από αλλαγή ελαστικών. Έφταιγε το μπροστινό το οποίο και το άλλαξε ο λαστιχάς στα πλαίσια της εγγύησης και αφού είχε κάνει 4 φορές ζυγοστάθμιση σε 1500 χλμ χωρίς να πληρώσω κάτι. Παράλληλα είχα κάνει και αλλού ζύγισμα.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline moonrat

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Δευτέρα 04 Ιανουάριος 2010, 19:31:37 μμ
Μετά από εκτεταμένη δοκιμή σήμερα χωρίς τη βαλίτσα το φαινόμενο περιορίζεται στα 60-80 Χλμ. πρίν και μετά αλφάδι...

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #14 on: Δευτέρα 04 Ιανουάριος 2010, 21:53:36 μμ
Μα και πριν να αλλάξω λάστιχα το έκανε. Άρα δε νομίζω να είναι θέμα στραβού λάστιχου. Τώρα με τα νέα λάστιχα έχει περιοριστεί.
Πήγα μια βόλτα τριγύρω χωρίς τη βαλίτσα και δεν το έκανε. Ρε λές να είναι η βαλίτσα;;; Αναμένω να βγώ μεγαλύτερη βόλτα χωρίς τη βαλίτσα και είδωμεν.
Το έγραψα (σε παραπομπή παραπάνω) για τη βαλίτσα και το ξαναλέω και πάλι:

Μια από τις πρώτες δουλειές που έκανα όταν πήρα Transalp ήταν να του τοποθετήσω το Top Case της SHAD (37 λίτρων) που είχα στο προηγούμενο μηχανάκι μου (ΧΤ 660R).

Ωραία. Υπήρχε όμως ένα θέμα που με απασχολούσε. Η σχάρα του νέου Transalp 700 είναι
1ον) μικρότερη από του 650,
2ον) πλαστική και
3ον) όχι εντελώς επίπεδη αλλά ελαφρώς καμπυλωτή και ανάγλυφη, όπως θα δείτε.

Μια πλαστική σχάρα όμως θα είναι πιο "μαλακή" και θα έχει αναγκαστικά περισσότερες ελαστικότητες από μια σιδερένια. Κι αν πάνω στην πλαστική σχάρα, που δεν είναι καν εντελώς επίπεδη (αλλά έχει ανάγλυφη και καμπυλωτή σχεδίαση) βιδώσεις μια επίσης πλαστική βάση (αυτή του Top Case), το όλο σύνολο που ούτως ή άλλως ταλαντώνεται (λόγω της βαλίτσας) θα έχει ταλαντώσεις. Καλό θα ήταν η πλαστική βάση της βαλίτσας να μεταφέρει με κάποιον τρόπο το βάρος κατευθείαν στο υποπλαίσιο. Εδώ είναι το θέμα.

Λοιπόν η σχάρα του Transalp 700 είναι αυτή:

Έχοντας διαβάσει αρκετά post σε διάφορα fora για ενοχλητικές ταλαντώσεις και κουνήματα στο τιμόνι από κατόχους Transalp από τη στιγμή που έβαλαν κεντρικό βαλιτσάκι (Top Case), είπα να το ψάξω λίγο.

Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι ταλαντώσεις αυτές πιθανόν να οφείλονται στην πλαστική σχάρα. Δηλ. αν τοποθετήσεις την πλαστική βάση του Top Case κατευθείαν πάνω στην πλαστική (και άρα με ελαστικότητα) σχάρα του Transalp, ίσως να είναι αυτή, όπως προείπα, η αιτία των αναφερόμενων από πολλούς κατόχους Transalp ταλαντώσεων και κουνημάτων στο τιμόνι. Και αυτό διότι το όλο σύνολο βαλίτσας - βάσης - σχάρας θα ταλαντώνεται ελαφρώς, λόγω του ότι η σχάρα του Transalp είναι πλαστική. Ψάχνοντας βρήκα ότι η SHAD (η εταιρία του Top Case που είχα ήδη από το ΧΤ) προσφέρει μια ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ προσαρμογή ειδικά για το Transalp 700 (κόστος 38 ευρώ), η οποία τοποθετείται ως εξής:

1) Η πλαστική σχάρα του Transalp μένει κανονικά στη θέση της.
2) Αφαιρούμε τις τέσσερις βίδες, με τις οποίες η πλαστική σχάρα στηρίζεται στο υποπλαίσιο.
3) Τοποθετούμε τη σιδερένια προσαρμογή και βιδώνουμε (με τις μακρύτερες βίδες που έχει αυτή) τόσο την ίδια την σιδερένια προσαρμογή όσο και την πλαστική σχάρα. Δηλ. η ίδια βίδα περνάει μέσα από τη σιδερένια προσαρμογή και την πλαστική σχάρα.
4) Πάνω στη σιδερένια προσαρμογή (που πατάει πλέον στο υποπλαίσιο και είναι ακλόνητη, χωρίς ίχνος ταλάντωσης) βιδώνουμε πλέον την πλαστική βάση του Top Case.
5) Τοποθετούμε κανονικά το Top Case.

Δείτε και μόνοι σας.

Η βαλίτσα (Top Case) πλέον δεν στηρίζεται καθόλου στην πλαστική σχάρα του Transalp αλλά ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο ΥΠΟΠΛΑΙΣΙΟ, χωρίς έτσι να μεταφέρει ταλαντώσεις στο μηχανάκι και χωρίς να προκαλεί κουνήματα στο τιμόνι.

« Last Edit: Δευτέρα 04 Ιανουάριος 2010, 21:56:51 μμ by Αιγαιοπλόος »

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline igna

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Βρουμμμ Βρουμμμ
Reply #15 on: Δευτέρα 04 Ιανουάριος 2010, 22:50:50 μμ
Μετά από εκτεταμένη δοκιμή σήμερα χωρίς τη βαλίτσα το φαινόμενο περιορίζεται στα 60-80 Χλμ. πρίν και μετά αλφάδι...
Μη κουράζεσαι φίλε μου άλλαξε λάστιχο και θα είσαι μια χαρά. Και εγώ ετρεχα σχεδόν μήνα για να καταλάβω τη έχει οι μηχανή. Οι metzeler ξέρει το πρόβλημα με τα Turance EXP  και στο αλλάζουν χωρίς κουβέντα. Σε μένα το τέταρτο ήταν σωστό (ίσιο). (Και νομίζω αν κατάλαβα καλά από τον λάστιχά έφερε άλλη παρτίδα.)

Ο έξυπνος αναγνωρίζει το λάθος του...
Ο πονηρός δικαιολογείται...
και o βλάκας επιμένει...

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #16 on: Τρίτη 05 Ιανουάριος 2010, 20:49:20 μμ
Πολύ σημαντική η παρατήρηση του Αιγαιοπλόου ! εύγε για την παρουσίαση της πρότασης.

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #17 on: Τρίτη 05 Ιανουάριος 2010, 21:11:21 μμ
Παιδιά, top case βιδωμένο απευθείας πάνω στην πλαστική σχάρα του Transalp, είναι αιτία ταλαντώσεων. Αυτό είναι που δημιουργεί και τα κουνήματα στο τιμόνι.

KostasC, ευχαριστώ για τα επαινετικά σχόλια.

Offline moonrat

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #18 on: Τρίτη 05 Ιανουάριος 2010, 21:17:45 μμ
Χωρίς τη βαλίτσα το φαινόμενο περιορίζεται αλλά δεν εξαλείφεται (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση). Πάντως σε μια αναζήτηση που έκανα στο ιντερνετ τα περισσότερα ΤΑ και VARA παρουσιάζουν το συγκεκριμένο τρέμουλο στα 60-80 χλμ. με ή χωρίς βαλίτσα.

Offline ΜΙΚΑΒΕ

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #19 on: Δευτέρα 01 Φεβρουάριος 2010, 04:50:16 πμ
Καλησπέρα σε όλους.Σε εμένα το προβλημα λύθηκε όταν στο πρώτο σερβις ο μηχανικός έσφηξε ένα παξιμάδι-ροδέλα στη βάση του τιμονιού.Αποτέλεσμα:το τιμόνι βάραινε λίγο, αλλά πλέον μηδέν τρέμουλο σε οποιδήποτε ταχύτητα.Τόσο απλά.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Δευτέρα 01 Φεβρουάριος 2010, 06:39:57 πμ
Αν βαρυνε το τιμονι, τοτε απο αυτο το λιγο σφιξιμο επιβαρυνεται το ρουλεμαν, και θα το παρεις στο χερι νωριτερα απο το κανονικό...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #21 on: Δευτέρα 01 Φεβρουάριος 2010, 17:33:44 μμ
Και εγω είχα το συγκεκριμενο προβλημα και εγινε πιο εντονο μετα τα tourance. Απλα δεν αφηνω το τιμονι, οχι οτι δε θα ηθελα να μην υπηρχε αλλα πιστευω θα σπαταλησω κανα μηνα να τρεχω και ακρη δρ θα βγαλω, οπως οι περισοτεροι

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline moonrat

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Τρίτη 02 Φεβρουάριος 2010, 01:33:16 πμ
Και εγω είχα το συγκεκριμενο προβλημα και εγινε πιο εντονο μετα τα tourance. Απλα δεν αφηνω το τιμονι, οχι οτι δε θα ηθελα να μην υπηρχε αλλα πιστευω θα σπαταλησω κανα μηνα να τρεχω και ακρη δρ θα βγαλω, οπως οι περισοτεροι

ναι και εγώ κουράστικα. Αν και από το ψάξιμο που έκανα και σε ξένα sites κατάλαβα ότι είναι γενικό το κακό και γνωστό το πρόβλημα.

Offline ΜΙΚΑΒΕ

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #23 on: Τετάρτη 03 Φεβρουάριος 2010, 03:52:35 πμ
Φιλε Σωτήρη το σφίξιμο έγινε για να πάρει τα κενά και όχι βέβαια, όπως σωστά αναφέρεις, να επιβαρύνει το ρουλεμάν.Γνωρίζεις άλλωστε ότι οι μηχανες δεν έρχονται ΄΄κομπλέ΄΄ από το εργοστάσιο αλλά συναρμολογούνται (τα περιφεριακά εξαρτήματα κυρίως) από την εδώ αντιπροσωπία-συνήθως από φοιτητές μηχανολογίας για 30-40 έουρος το κομμάτι...Όπως και ναχει πάντως το μηχανάκι έγινε βράχος.
Φιλικά πάντα.

Offline fredy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #24 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 03:47:56 πμ
    Γειά σας παιδιά είμαι νέος στην ωραία σας παρέα κ είμαι κάτοχος ενός xl700v του 08 και νέος οδηγός.
Δεν έχω ακόμη τη φιλοσοφία του "μηχανόβιου" γι'αυτό κ τα χιλιόμετρα στη μηχανή μετά από δυό χρόνια
είναι ελάχιστα, ευελπιστώ όμως με την εγγραφή μου στο forum να καταφέρω να αλλάξω τον τρόπο της
μετακίνησης κ της ζωής μου γενικότερα.
    Όταν αγόρασα τη μηχανή μου τον Σεπτέμβρη του 08 έβαλα τις βαλίτσες για τα ταξίδια μου-που ποτέ
δεν έκανα- μια πιο ψηλή ζελατίνα κ τέλος πάντων ήμουν έτοιμος θεωρητικά για πολλές κ ξένοιαστες
διαδρομές.
    Στα πρώτα χιλιόμετρα δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, έστριβα, φρέναρα, επιτάχυνα προσπαθου-
σα κ ακόμη προσπαθώ να μάθω να οδηγώ. Αφήνοντας κάποια στιγμή τα χέρια από το τιμόνι η μηχανή
πήγαινε όπως έπρεπε δηλ. ευθεία. Μετά από λίγο καιρό όμως όταν επιχείρησα το ίδιο το τιμόνι άρχισε
να τρέμει επικίνδυνα. Στο σέρβις ανέφερα το πρόβλημα κ μού είπαν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό λόγω
της ζελατίνας, της σιδεριάς κ της πίσω βαλίτσας. ΟΚ αλλά όλα αυτά τα είχα από την αρχή κ το τιμόνι δεν
έτρεμε. Χθές έκανα ζυγοστάθμιση πιστέυοντας ότι θα έλυνα το πρόβλημα αλλά ΤΙΠΟΤΑ. Σκέφτομαι να
αλλάξω λάστιχα αλλά επειδή κοστίζουν φοβάμαι μήπως δεν έχω αποτέλεσμα κ πάνε χαμένα τα χρήματα.
    Μπορεί κάποιος να μου δώσει λύση; Σας ευχαριστώ κ ζητώ συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου.