Hellas Transalp Forum

Σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης

mihalis81 · 54727

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #25 on: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 23:26:11 μμ
 Tι να δέσω ρε Χρήστο.
Έλεγα να βάλω πραγματικά αλλά από μία το κόστος και απο την άλλη το ότι οι διαφορές δεν είναι και πολύ μεγάλες ...άστο καλύτερα.

Ας μας πεί και ο Rastabill πόσο κάνουν του μάστορα που ξέρει και αν είναι της προκοπής να μου τα στείλει κάποιος. Θα δούμε.  :wave: :wave:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline τακης

• Απλός οδηγός
  • ο νεος ειναι ωραιος μα ο παλιος ειναι αλλιως
Reply #26 on: Σάββατο 30 Ιούνιος 2007, 23:11:32 μμ
o βασιλης εχει δικιο .αυτα τα μηχανουργεια φτιαχνουν και σωληνακια για φρενα αυτοκινητων που δεχωνται πολυ μεγαλιτερες πιεσεις και θερμοκρασιες λογω υποβοηθησης.  επισης  αν δεν χρειαζεσαι τα παλια βγαζουν τα λαστιχενια και στα ιδια ακρα πρεσαρουν  σωληνακια υψηλης πιεσεως. εγω στο παλιο μου χτ500 ειχα δει σοβαρη βελτιωση αλλα το μισο μηκος ηταν ακαμπτο μεταλικο απο φρενα αυτοκινητου που θα το κανω πολυ συντομα και στην χοντα. 8) 8) 8) για το πισω φρενο το θεωρο αχρηστο

ζησε το σημερα.   αυριο μπορει να λειπεις

Offline puntocc

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #27 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 17:02:37 μμ
εχει βαλει κανεις?χθες δοκιμασα να βαλω στο δικο μου αλλα τελικα αλλαξα μονο το πισω και το μικρο μπροστα που παει απο τρομπα(μανετα)στο μεταλικο σωληνακι!τα μπροστα ειδικα το δεξι ειναι σωληνακι και ταφ μαζι!παντος ακομα και με αυτα ειδα διαφορα αλλα μου ψιλοεφυγε ο κ@$%ς στη εξαερωση!!ξερει κανεις τιποτα??παρατηρησα οτι οταν παταω τερμα το μπροστα,τα δυο μπροστα μαρκουτσια κουνιουντε.αυτο σημαινει μεγαλη απωλεια!!!εχω βαλει σκοπο να τα αλλαξω και αυτα!!κανενας με εμπειρια(στο θεμα μην παει το μυαλο σας στο πονηρο!!!)??
« Last Edit: Σάββατο 07 Φεβρουάριος 2009, 17:17:38 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #28 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 17:28:13 μμ
καλημέρα , έχω βάλει της goodrich( αν το γράφω σωστα το όνομα) βέβαια δεν τα τοποθέτησα μόνος μου. Μου τα πέρασε ο μηχανικός μου. Ήταν έτοιμο το σετ και για μπροστα και για πίσω και κόστησαν αν θυμαμαι καλά περίπου στα 220 € . Τώρα για τα προβληματάκια που αντιμετωπίζεις δεν ξέρω να σου πω κάτι αλλά κατά την γνώμη μου έκανες πολύ καλή κίνηση. Εγώ είδα βελτίωση στο φρενάρισμα.

Offline puntocc

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #29 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 17:38:59 μμ
220????? :o :o

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #30 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 18:53:32 μμ
κόστησαν αν θυμαμαι καλά περίπου στα 220 € .

ΓΚΛΟΥΠ!!!!!!! :o  :o  :o

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #31 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 19:44:11 μμ
Για εξαέρωση δες εδώ: http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=1130.0

Τα μαρκούτσια γενικά κάνουν ένα πολύ ελαφρό (φυσιολογικό) τίναγμα όταν πατάς φρένο. Αλλά όχι όμως υπερβολικά.

Τα μαμίσια μαρκούτσια δεν είναι για "πέταμα". Είναι καλής ποιότητας. Απλώς με τα "μεταλικά" βελτιώνεται ακόμα περισσότερο το φρένο και η αίσθηση.

Βέβαια όποιος θέλει να δεί δραματικές αλλαγές στο (μπροστινό) φρενάρισμα (σε άσφαλτο) τότε επιλέγει καθαρά μεταλικά τακάκια (πχ. ΑΡ Racing). Έχεις την αίσθηση ότι ξαφνικά οι δαγκάνες σου έγιναν εξαπίστονες! Τα μειονεκτήματα: (α) πιθανόν ενοχλητικό γρύλισμα, (β) φαγώνεται γρήγορα ο δίσκος ο οποίος είναι και ακριβός και (γ) δεν συνιστάται για χωμάτινες διαδρομές.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

rastabill

• Guest
Reply #32 on: Τρίτη 18 Σεπτέμβριος 2007, 23:13:08 μμ
Όπως σας είχα γράψει παλαιότερα,θα πήγαινα να φτιάξω σωληνάκια υψηλής πίεσης.Έβγαλα τα μπροστινά και τους τα πήγα για δείγμα.Ο τύπος απ ότι μου είπε  έχει φτιάξει για πολλά μηχανάκια .Κόστος 70 ευρώ ,το απόγευμα θα τα περάσω και θα σας πω νεότερα. 

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #33 on: Τρίτη 18 Σεπτέμβριος 2007, 23:15:35 μμ
Όπως σας είχα γράψει παλαιότερα,θα πήγαινα να φτιάξω σωληνάκια υψηλής πίεσης.Έβγαλα τα μπροστινά και τους τα πήγα για δείγμα.Ο τύπος απ ότι μου είπε  έχει φτιάξει για πολλά μηχανάκια .Κόστος 70 ευρώ ,το απόγευμα θα τα περάσω και θα σας πω νεότερα. 

Έλα  και  στο  ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.  Βασίλη . . .

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #34 on: Τρίτη 18 Σεπτέμβριος 2007, 23:42:25 μμ
Εγώ μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το φρενάρισμα της ΤΑ μου (2001), φρενάρω με ένα το πολύ δύο δάχτυλα και όσο και αν μου έχουνε πει ότι δεν είναι σωστό εμένα με βολεύει και συνήθισα να γνωρίζω τη διαδρομή και τη πίεση που πρέπει να ασκήσω ώστε να φρενάρω. Βέβαια, τεράστιο ρόλο στο φρενάρισμα παίζει ο τρόπος που οδηγείς, δεν οδηγώ ποτέ νευρικά αλλά γραμμικά οπότε τα φρεναρίσματα πανικού τα αποφεύγω όσο το δυνατόν και τις λίγες φορές που έχει συμβεί ήμουν τυχερός να έχω τόση ταχύτητα ώστε να σταματήσω σωστά. Με το ένα ή δύο δάχτυλα εξάλλου έχεις μεγαλύτερη ευαισθησία στο φρενάρισμα και δε σου μπλοκάρει εύκολα αν συνηθίσεις, ή αντίστοιχα το ξεμπλοκάρεις ακαριαία

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

rastabill

• Guest
Reply #35 on: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2007, 15:53:49 μμ
Η εγχείριση τελείωσε και ο ασθενής επέζησε,η τοποθέτηση δεν ήταν δύσκολη μετά θέλει μία καλή εξαέρωση που θα την επαναλάβω μετά από δύο μέρες πάλι έτσι για σιγουριά.Το φρενάρισμα βελτιώθηκε αρκετά,το κατάστημα για όποιον ενδιαφέρεται είναι στην Αγίου Όρους 44 στον Βοτανικό είναι κάθετη στην Σπύρου Πάτση,Αφοι Θεοδωράτου  τηλ 2103472131.
(στο φορουμ υπάρχουν σε δύο διαφορετικα σημεία συζητήσεις για τα σωληνάκια υψηλής μήπως χρειάζεται να ενωθούν σε ένα;ας το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι.)     
« Last Edit: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2007, 15:59:37 μμ by rastabill »

Offline nonos1503

• νέος οδηγός
  • **
Reply #36 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2007, 04:51:55 πμ
Καλα ολα αυτα παιδες...Θα ηθελα να μαθω ομως κατι πανω στα υψηλης που για μενα ειναι αρκετα σημαντικο και πιστευω κ για οσους το σκεφτονται.Ειναι καθαρα θεμα ασφαλειας.Προσωπικα ειμαι για να τα βαλω αλλα με ''τρωει'' κατι...Σε μια βροχη ειτε δυνατη ειτε ψιχαλα που πιανει γλιτσα ο δρομος, ποια θα ειναι η συμπεριφορα των φρενων και κατα συνεπεια της μηχανης... ??? ??? ??? ???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #37 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2007, 07:00:05 πμ
Καλά μη νομίζεις ότι το ΤΑ θα μεταμορφωθεί με τα σωληνάκια υψηλής και θα κοκαλώνει ακαριαία!
Απλώς όση πίεση εξασκείς στη μανέτα αυτή θα πηγαίνει ολόκληρη στο έμβολο και δεν θα χάνεται ένα πολύ μικρό μέρος αυτής στο σωληνάκι. Αυτό προσδίδει καλύτερη και πιο άμεση αίσθηση στο φρενάρισμα και "παίρνει" κάπως τα μπόσικα! Σε απαλά και μεσαία φρεναρίσματα δεν θα πολυκαταλάβεις διαφορά. Αλλά στα δυνατά φρεναρίσματα θα έχει διαφορά.

Βασίλη, στους Α/φούς Θεοδωράτου πήγες? Ήμουν εκεί τις προάλλες (όταν έψαχνα ντουί Η4 για τον Παύλο στη Σπ. Πάτση) και ρωτούσα για σωληνάκια υψηλής. Το παιδί εκεί φαινόταν να ήξερε τη δουλειά του και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.
Σε ποιο άλλο τόπικ αναφέρεσαι για τα σωληνάκια υψηλής ?
« Last Edit: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2007, 07:26:55 πμ by Chris_de_Ze »

rastabill

• Guest
Reply #38 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2007, 07:59:37 πμ

Βασίλη, στους Α/φούς Θεοδωράτου πήγες? Ήμουν εκεί τις προάλλες (όταν έψαχνα ντουί Η4 για τον Παύλο στη Σπ. Πάτση) και ρωτούσα για σωληνάκια υψηλής. Το παιδί εκεί φαινόταν να ήξερε τη δουλειά του και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.
Σε ποιο άλλο τόπικ αναφέρεσαι για τα σωληνάκια υψηλής ?

Ναι εκεί είχα πάει και του είχα μιλήσει για την λέσχη και ότι μπορεί να έρθουν και άλλοι για αγορά για να μας κάνει καλύτερη τιμή.Και όπως λες ήταν πολύ ευγενικοί και πολύ εξυπηρετικοί,το μαγαζί είναι στην Αγίου Όρους 44 στον Βοτανικό είναι κάθετη στην Σπύρου Πάτση,Αφοι Θεοδωράτου  τηλ 2103472131.

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #39 on: Σάββατο 15 Μάρτιος 2008, 16:48:51 μμ
Bump στο νήμα και ερωτώ:

Βασίλη πας εκεί και τα αγοράζεις και τα τοποθετούν αυτοί ή τα έβαλες μόνος σου; Αν τα έβαλαν αυτοί (που μου φαίνεται λογικό) δεν έκαναν και εξαέρωση;

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #40 on: Σάββατο 15 Μάρτιος 2008, 23:05:22 μμ
Σε αυτό το μαγαζί μόνο τα φτιάχνουν Γιάννη. Αν θες και τοποθέτηση, τους ρωτάς να σου πουν εκεί κοντά που μπορείς να πάς, ή πας σε δικό σου μηχανικό.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #41 on: Σάββατο 15 Μάρτιος 2008, 23:24:28 μμ
Τα παραγγέλνουμε τηλεφωνικά ή τα έχουν ετοιμοπαράδοτα;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #42 on: Σάββατο 15 Μάρτιος 2008, 23:53:11 μμ
Πας επί τόπου και στα φτιάχνουν εκείνη τη στιγμή μέσα σε 10 λεπτά.

rastabill

• Guest
Reply #43 on: Σάββατο 15 Μάρτιος 2008, 23:54:38 μμ
Τα παραγγέλνουμε τηλεφωνικά ή τα έχουν ετοιμοπαράδοτα;
Εγώ είχα βγάλει τα δικά μου τους τα πήγα για δείγμα και μου τα έφτιαξαν την επόμενη ημέρα.Την τοποθέτηση την έκανα μόνος μου δεν είναι δύσκολο αλλά επειδή μιλάμε για φρένα θέλει λίγο προσοχή.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #44 on: Σάββατο 15 Μάρτιος 2008, 23:59:30 μμ
Ίσως Βασίλη όταν πήγες να είχαν πολλή δουλειά.  Εγώ όταν πήγα, μου είπαν ότι θα μπορούσαν να μου τα φτιάξουν εκείνη τη στιγμή. Ενδιαφερόμουν για αυτοκινήτου (γιατί στη μηχανή ήδη έχω) και μου είχαν πεί €100 (το σετ με 4 σωληνάκια). Τελικά αγόρασα ένα σετ του εμπορίου Sparco με €130 (τα οποία έχουν και επένδυση Teflon). 

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #45 on: Τετάρτη 26 Μάρτιος 2008, 23:28:34 μμ
Βασίλη ξέχασα να τα δω στη Σαλαμίνα που το είχα σκοπό..

Μπορείς να ανεβάσεις καμία φωτό, δεν έχουν επικάλυψη αυτά δηλαδή;

Offline TranSalpFan

• νέος οδηγός
  • **
  • CBF 1000 VICTIM...
Reply #46 on: Παρασκευή 17 Οκτώβριος 2008, 06:59:35 πμ
Παιδια σημερα τοποθετησα και 'γω σωληνακια υψηλης για τα φρενα μου (Μπρος-Πισω).Τα παρηγγειλα απο ενα μαγαζι που εδρευει στον Λαγκαδα θεσσαλονικης και μου τα τοποθετησε ο ιδιος.Ειναι τα Ιταλικα Fren Tubo και ερχονται απ΄ευθειας ετοιμα (σετ ομως,μπρος-πισω) για ολα τα μοντελα μηχανων.Η τοποθετηση τους ηταν σχετικα ευκολη (εμεινα και παρακολουθησα την διαδικασια) αλλα η εξαερωση ηταν αρκετα δυσκολη κατι που φυσικα δεν οφειλεται στα συγκεκριμενα σωληνακια αλλα γενικα μια εξαερωση φρενων ειναι χρονοβορα διαδικασια.Το κοστος μαζι με την τοποθετηση ητο 140 ευρω ενω το σετ σωληνακια απο μονα τους κοστιζει 108 ευρω.Η διαφορα στο φρεναρισμα ειναι εμφανης αλλα και η αισθηση βελτιωθηκε κατα πολυ.Περισσοτερο φαινεται στο μπροστινο φρενο η διαφορα.Παρακατω δυο ενδεικτικες φωτο:

Don't Drive faster than your angel can fly !!!

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #47 on: Παρασκευή 17 Οκτώβριος 2008, 17:00:57 μμ
Ειναι τα Ιταλικα Fren Tubo και ερχονται απ΄ευθειας ετοιμα (σετ ομως,μπρος-πισω) για ολα τα μοντελα μηχανων.
Καλημέρα. Κοιτώντας στο site της μαμάς, διαπίστωσα πως ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, είναι η γνωστή μας εταιρεία Perko, η οποία παρέχει 20% έκπτωση στα μέλη του συλλόγου.
Ευχαριστούμε κ. Γιαννόπουλε.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline jsiout

• Απλός οδηγός
  • Three and the Koukos Band
    • Hosting Services
Reply #48 on: Τετάρτη 05 Νοέμβριος 2008, 19:45:19 μμ
Αν έχεις συνηθίσει να φρενάρεις με ABS, τι είναι καλύτερο να έχεις στο ΤΑ που δεν έχει ABS ?
Μαμίσια ή υψηλής ?

Γιάννης Σιούτης

Transalp XL 650V '04

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #49 on: Πέμπτη 06 Νοέμβριος 2008, 00:11:48 πμ
Είτε έχει το μηχανάκι ABS είτε όχι, με τα υψηλής έχεις καλύτερη απόδοση στο φρενάρισμα και την αίσθηση.
« Last Edit: Πέμπτη 06 Νοέμβριος 2008, 00:15:55 πμ by Chris_de_Ze »