Hellas Transalp Forum

εμπρος φτερό για Transalp 650

yasukesena · 5337

Offline yasukesena

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • go ahead, make my day
on: Τετάρτη 03 Ιανουάριος 2007, 03:07:32 πμ
Γειά χαρά, καλορίζικο το forum και καλή χρονιά.
Ας αρχίσω με μια ερώτηση:
Μήπως ξέρετε :
(α) αν υπάρχει "μαμίσιο" ψηλό φτερό για το ΤΑ 650 μοντ. 02
(β) Υπάρχει κάτι από κάποιον κατασκευαστή αξεσουάρ για ΤΑ. Πού θα το βρω;
(β) Τί κάνουμε αν δεν υπάρχει; Παίρνουμε ένα φτερό του εμπορίου και κάνουμε "πατέντες"; Ποιός τις κάνει;
(γ) Με τη γέφυρα που είναι κρυμμένη κάτω από το κανονικό φτερό τί κάνουμε; Την αφήνουμε εκεί;
(δ) Γενικώς τί κάνουν οι "χωματεροί" με το θέμα μπροστινό φτερό;

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 03 Ιανουάριος 2007, 05:00:30 πμ
Γειά χαρά, καλορίζικο το forum και καλή χρονιά.
(δ) Γενικώς τί κάνουν οι "χωματεροί" με το θέμα μπροστινό φτερό;

Γεια σου και σένα,επίσης.Προσωπικά έχω ένα ΤΑ 600 οπότε περί φτερού 650 δεν ξέρω να σου πω. Για το τελευταίο που ρωτάς η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι δεν με έχει προβληματίσει ποτέ η ύπαρξη χαμηλού φτερού παρά το γεγονός ότι το έχω λασπώσει δεόντως.Στην τελική αν μυριστείς πολύ ζόρικες καταστάσεις το ξεβιδώνεις και πορεύεσαι (θα λερωθείς λίγο αλλά θα σου αρέσει ;)). Θεωρώ βέβαια αυτονόητο ότι αν είσαι σε φάση να προβληματίζεσαι με το θέμα χαμηλό φτερό έχεις ήδη φορέσει χωματερά λάστιχα στο ΤΑ σου (πχ ΜΤ 21, Τ63, Karoo). Αυτά, λόγω καλύτερου αυτοκαθαρισμού, στομώνουν από λάσπη πιο δύσκολα άρα πιο δύσκολα η λασπη φτάνει σε σημείο να μπλοκάρει στο χαμηλό φτερό. Όλα τα παραπάνω τα στηρίζω σε εμπειρία από 600. Αν το 650 έχει ακόμα λιγότερο "αέρα" μεταξύ φτερού και ελαστικού τότε πάω πάσο :-X και συστήνω μόνο ξεβίδωμα στα δύσκολα. Σημειωτέον ότι ψηλό φτερό μπορεί να έχει επίπτωση στην ποιότητα κύλισης-ευστάθεια της μοτο στις υψηλές ταχύτητες.Τελικά...είσαι σίγουρος ότι το χρειάζεσαι? ???

May Dirt Be with You  8)