Hellas Transalp Forum

Υγρα μπαταρίας

jiannhs · 3324

Offline jiannhs

  • Απλός οδηγός
  • ***
    • Posts: 132
on: Σάββατο 31 Μάιος 2014, 21:00:04 μμ
"γιασας" έχω μια απορία σχετικά με την μπαταρία είναι σωστό να θέλει συμπλήρωμα υγρών κάθε μηνα μέσα σε 30 μέρες πέφτει από το max περίπου στο μην τα volt είναι πάντα 12.8meta από 10 ώρες ακινησίας
« Last Edit: Κυριακή 01 Ιούνιος 2014, 01:49:06 πμ by Yianni »



Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10042
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Σάββατο 31 Μάιος 2014, 22:34:01 μμ
Γειά σου κ σένα .

Η στάθμη πέφτει σε όλα τα στοιχεία το ίδιο? η κάποιο αδειάζει σχετικά γρήγορα?

α) Αν πέφτει σε όλα, κ δεν ευθύνεται η αύξηση της  θερμοκρασίας λόγω εποχής (αν και κάτι τέτοιο εσύ το ξερεις λόγω εμπειρίας αν στο έχει ξαναπαρουσιάσει πέρισυ) , τότε ίοως εχει θεμα ο ανορθωτής, δλδ βγαζει παραπάνω τάση (παραπάνω απο 15.5V με ολα τα φορτία κλειστά ) με αποτέλεσμα να την υπερφορτώνει και ζεσταίνεται αρα τα υγρά εξατμίζονται.

β) Αν όμως πέφτει η στάθμη σε ένα μόνον στοιχείο, τότε αυτό εχει βραχυκυκλώσει και ενώ η τάση του ανορθωτή είναι φυσιολογική το στοιχείο ''στεγνώνει''.

Στο (α) πρέπει να κάνεις μετρήσεις τάσης στην μπαταρία σου με τον κινητήρα σε λειτουργία, χωρίς φορτία θα πρέπει να μετρήσεις 15.5V max και με φορτία 13.5V, με τις στροφές του κινητήρα στις 4500-5000στρ/λ. ελέγχοντας ετσι τον ανορθωτή.

Στο (β) απλά πλησιάζει ο καιρός να αλλάξεις μπαταρία.

« Last Edit: Κυριακή 01 Ιούνιος 2014, 01:49:27 πμ by Yianni »



Offline jiannhs

  • Απλός οδηγός
  • ***
    • Posts: 132
Reply #2 on: Κυριακή 01 Ιούνιος 2014, 04:36:56 πμ
κατά αρχήν ευχάριστο για την απάντηση έχω μέτρηση με πολύμετρο με τον τρόπο που έχω di εδώ μέσα από stonman νομίζω και είναι ένταξη τα υγρά εξατμίζονται σε όλες τις κυψέλες το ίδιο κατά μέσο οπό ποσο διαρκούν τα υγρά μέχρι το μην με 10 έως 15 χλμ κίνηση τις μηχανής την μέρα



Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10042
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3 on: Δευτέρα 02 Ιούνιος 2014, 02:44:48 πμ
Για να πώ την αλήθεια δεν το ξερω αυτό που ρωτάς. H μόνη εμπειρία μου σχετικά με αυτό που ρωτάς είναι με το αυτ/το παλιότερα, τώρα εχει κ αυτο MF.

Oμως το καλοκαίρι σίγουρα τα υγρά κατεβαίνουν περισσότερο, και θέλουν συχνά έλεγχο για να μην στεγνώσουν τα στοιχεία.
Αυτό όμως θα το δείς εσύ, αφου εξαρτάται απο το σύστημα φόρτισης, την ίδια την κατάσταση της μπαταρίας, το αν κυκλοφοράς νύχτα η ημέρα κλπ.
Δλδ ξεκινάς να ελέγχεις κάθε βδομάδα, αν δεν δείς μείωση, κάθε 15 αν πάλι δεν δείς σε μεγαλύτερο διάστημα, ετσι θα βρείς μόνος το πότε της δικής σου μοπαταρίας.

Η 650 εχει MF μπαταρία κλειστου τύπου με υγρά, κ σου συνιστώ την επόμενη να την πάρεις MF θα γλυτώσεις απο όλα αυτά, αλλά κ απο το φόβο μην τρέξουν υγρά και σου ''φάνε '' το χρώμα.