Hellas Transalp Forum

Τρίξιμο στον πίνακα οργάνων στο ΤΑ700

socrates · 8223

Offline socrates

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Κυριακή 25 Ιανουάριος 2009, 06:25:20 πμ
 Έχω ένα Τρίξιμο στον πινάκα οργάνων (περίπου στις 3000-4000 στροφές) και συγκεκριμένα στο πλαστικό που το καλύπτει, δηλαδή στο   καβούκι από το στροφόμετρο και από την οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.
 Θα ήθελα να ξέρω αν το έχετε αντιμετωπίσει και σε άλλα 700ρία και αν ξέρετε πως μπορώ να το ξεμοντάρω για να το διορθώσω γιατί προσπάθησα άλλα έφτασα σε ένα σημείο που δεν ήμουν σίγουρος αν θα πρέπει να συνεχίσω το ξεμοντάρισμα μια και δεν έχω βρει ακόμα το service Manual.

« Last Edit: Σάββατο 07 Φεβρουάριος 2009, 16:45:54 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Κυριακή 25 Ιανουάριος 2009, 06:32:03 πμ
Και στα παλιά 600άρια καμιά φορά έτριζε το πλαστικό των οργάνων.
Μια λύση είναι το spray σιλικόνης (ψεκάζεις όπου ακούς να τρίζει).
Μια άλλη λύση, αν οι τριγμοί προέρχονται από επαφή 2 πλαστικών μεταξύ τους, είναι να βρείς πού τρίζει, να ξεμοντάρεις το πλαστικό, και να βάλεις από μέσα αυτοκόλλητες ταινίες τσόχας (το έχω δοκιμάσει με επιτυχία).

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

tranten

• Guest
Reply #2 on: Κυριακή 25 Ιανουάριος 2009, 21:43:57 μμ
αν εχεις αλλαξει ζελατινα μπορει να προερχεται κ απο εκει,τσεκαρε την..

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #3 on: Κυριακή 25 Ιανουάριος 2009, 22:53:24 μμ
Το spray σιλικόνης το έχω δοκιμάσει με επιτυχία και εγώ στα πλαστικά κομμάτια του καντράν αλλά όχι στο 650 στο 600 και έκανε αρκετή δουλεία
μέχρι που μετά από κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα είχε εμφανιστεί ξανά το τρίξιμο
μιας και με τον καιρό αλλοιώνεται η δράση του spray…….

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Δευτέρα 26 Ιανουάριος 2009, 18:07:17 μμ
Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο μία φορά μόνο αλλά επειδή δεν είχα βιδώσει καλά το αριστερό μπρος πλαστικό τσέκαρε ότι όλα είναι καλά βιδωμένα.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Σάββατο 31 Ιανουάριος 2009, 06:58:51 πμ
Έχω ένα Τρίξιμο στον πινάκα οργάνων (περίπου στις 3000-4000 στροφές) και συγκεκριμένα στο πλαστικό που το καλύπτει, δηλαδή στο   καβούκι από το στροφόμετρο και από την οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.
 Θα ήθελα να ξέρω αν το έχετε αντιμετωπίσει και σε άλλα 700ρία και αν ξέρετε πως μπορώ να το ξεμοντάρω για να το διορθώσω γιατί προσπάθησα άλλα έφτασα σε ένα σημείο που δεν ήμουν σίγουρος αν θα πρέπει να συνεχίσω το ξεμοντάρισμα μια και δεν έχω βρει ακόμα το service Manual.

Εχω και εγω το ίδιο πρόβλημα! σε εμενα σήμερα εντόπισα οτι το τρίξιμο προέρχεται μάλλον από την ένωση των 2 πλαστικών που βρίσκονται ανάμεσα στο κατράν και την ζελατίνα εκεί μπορεί να μπεί εύκολα άνα κομματάκι τσόχα.....

Offline socrates

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τρίτη 17 Φεβρουάριος 2009, 06:09:54 πμ
Έτσι νομίζω και εγώ, γιατί τώρα  που άλλαξα από την μεγάλη ζελατίνα (ανεμοθώρακα) στην μικρή (Honda) το τρίξιμο ελαχιστοποιήθηκε. Μάλλον Θα πρέπει να βγει το πλαστικό που καλύπτει το καντράν για να μπει η τσόχα.       

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #7 on: Κυριακή 29 Μάρτιος 2009, 07:09:59 πμ
ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!! Το Εφτιαξα σήμερα! Τέρμα το τρίξιμο με μια λεπτή λουριδίτσα αυτοκόλητο αρμαφλέξ 2 mm μέσα στην ένωση των 2 πλαστικών (ασημί & μαύρο) που βρίσκονται ανάμεσα στο κατράν και την ζελατίνα. Επιτέλους ησυχία!    Η "επισκεύη" θα έλαγα οτι ήταν αρκετά ευκολη η μόνη δυσκολία μια βίδα που σύγκρατει τα δύο αύτα πλαστικά  η βίδα βρίσκετε εσωτερίκα των πλαστικών και για να βγεί υπάρχουν 2 τρόποι αφού αφαιρεθούν η ζελατινα και τα πλαστικά των φλάς, είναι α) να λύσεις την μισή μηχανή για να την βγάλεις θέλει χρονό αρκετό, β) να ζωρίσεις λίγο τα πλαστικα  σηκώνοντάς τα για να χωρέσει η μύτη του στραβοκατσάβιδου ώστε να ξεβιδώσει και να ελευθερώθει το ασημί πλαστικό για να κοληθεί το αρμαφλέξ (αυτό εκανα εγώ) έχω βγάλει και φοτο αλλά δεν ξέρω πως να τις ανεβάσω αν ξέρει κάποιος να να μου πει ευχαρίστως να τις ανεβάσω. το βρηκα!

« Last Edit: Τετάρτη 01 Απρίλιος 2009, 05:44:34 πμ by nikos122s »

Offline socrates

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2009, 03:15:48 πμ
πολύ καλή δουλειά Νίκο, μόνο που δεν μπορώ να διαβάσω το κίτρινο βελάκι τι γράφει. Και μια διευκρίνιση, λες  " β) να ζωρίσεις λίγο τα πλαστικά  σηκώνοντάς τα για να χωρέσει η μύτη του στραβοκατσάβιδου  " αν γίνετε να διευκρινήσεις λίγο παραπάνω αυτό το σημείο, π.χ από ποιο σημείο θα μπει το κατσαβίδι. 
Σε ευχαριστώ.

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2009, 05:38:38 πμ
Στο το κίτρινο βαλάκι γράφω οτι εκέι είναι η βάση της βίδας που εμποδίζει να χώρίσουν τα 2 πλαστίκα και στα κόκκινα το αυτοκόλητο αρμαφλέξ που έβαλα

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #10 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2009, 05:53:40 πμ

.
.
Αυτό το σημέιο που βρίσκετε η βίδα εάν λύσεις τα πλαινά πλαστικά των φλας και την ζελατίνα σηκώνετε εύκολα και φαίνεται η βίδα  απλά έχει μία κλίση προς τα κάτω το κεφάλι της και δέν μπαίνει εύκολα  το κατσαβίδι γιαυτό θέλει λίγο ζόρισμα το πλαστικό να σηκωθει ποιο πάνω και μπεί το σταυροκατσάβιδο

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #11 on: Δευτέρα 22 Ιούνιος 2009, 04:01:11 πμ
Συνέχεια στο σήριαλ.
Στη δικιά μου το τρίξιμο δεν προέρχοταν από το διακοσμητικό των οργάνων,αλλά από τα σημεία επαφής των  1 και 2. Και συγκεκριμένα στα σημεία 3.
Παρατήρησα ότι λόγω της μεγαλύτερης ζελατίνας, ειδικά το κάτω "αυτάκι" ζορίζεται αρκετά με αποτέλεσμα να χαλαρώνει σχετικά η σύνδεση των 1 και 2, με αποτέλεσμα γύρω στις 3-5000 στροφές να έχω έντονο θόρυβο στο συγκεκριμένο σημείο.
Σαν πρώτη λύση κόλλησα στα "αυτάκια" από ένα μικρό αυτοκόλλητο σιλικονάκι (αυτά που βάζουμε για να μην κοπανάνε τα ντουλάπια της κουζίνας (πάχος 1-2 mm) (δέν έχει φώτο γιατί βράδιασε). Με καλά αποτελέσματα (δεν τρίζει πλέον)
« Last Edit: Δευτέρα 22 Ιούνιος 2009, 04:16:52 πμ by babis-x »

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #12 on: Δευτέρα 22 Ιούνιος 2009, 04:18:08 πμ
Σαν μακροπρόθεσμη λύση σκέπτομαι να ανοίξω 2 τρύπες στο πλαίσιο του φαναριού, να περάσω 2 λαστιχένια παξιμάδια (3η φώτο) και να συγκρατίσω τα γκρίζα τμήματα με 2 βίδες (στά σημεία που είναι οι κόκκινοι σταυροί)

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #13 on: Σάββατο 27 Ιούνιος 2009, 05:02:31 πμ
Η δουλειά έγινε. Το ωραίο είναι ότι στα σημεία που πρέπει να τρυπήσεις η μαμά honda έχει φροντίζει να βάλει σημάδια. (μάλλον ήθελε να βάλει βίδες, αλλά γιά δικούς της λόγους το ''ξέχασε''.

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #14 on: Σάββατο 27 Ιούνιος 2009, 05:04:12 πμ
Και εδώ μονταρισμένη πλήρως...

Λοιπόν το ωραίο της υπόθεσης είναι το εξής:
Παραλαμβάνω σήμερα, Τετάρτη 08 Ιούλιος 2009, την μεγάλη ζελατίνα της HONDA, διαβάζω της οδηγίες τοποθέτησης, και μέσα σ΄αυτές περιγράφει ακριβώς την ίδια διαδικασία και δίνει και τα αντίστοιχα εξαρτήματα.
Συμπέρασμα:
Η μαμά HONDA, στην μικρή ζελατίνα κάνει οικονομία σε 2 βιδάκια και 2 "λαστιχοπαξίμαδα", ενώ στην μεγάλη τα δίνει με το πακέτο.
« Last Edit: Κυριακή 12 Ιούλιος 2009, 03:54:23 πμ by babis-x »

Offline newtransalpakias

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #15 on: Σάββατο 27 Ιούνιος 2009, 06:35:19 πμ
 Ω ναι ίδιο πρόβλημα και στη δική μου, μόνο που δεν έχει φτάσει σε ενοχλητικά επίπεδα ακόμη. Τρίζει μια στο τόσο όποτε το θυμηθεί..

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #16 on: Πέμπτη 09 Ιούλιος 2009, 16:12:55 μμ
Τα 3 τελευταία posts μεταφέρθηκαν εδώ.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.