Hellas Transalp Forum

Μπουτόν stop μπροστινής μανέτας φρένου

tserts · 18314

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Κυριακή 22 Νοέμβριος 2009, 20:40:46 μμ
Πάντως, ο διακόπτης αυτός, καινούργιος έχει 15€

15 € !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :o

ενας απλός διακόπτης είναι  :o :o Α! πάλι καλά που ήταν Σαββάτο απόγευμα και ήταν ολοι κλειστά, θα τσαλακωνόμουν με κανένα μαγαζάτορα..

Ρε παιδιά πώς έχουνε χάσει την αξία τους έτσι τα λεφτά ??? Μα 5000δρχ για εναν απλό φτωχομπινεδειάρικό διακόπτη ! Έλεος δλδ

Χρήστο συγνώμη αλλά εμένα μου φαίνονται πάρα πολλά χρήματα τα 15 € για μια τέτοια χαζομάρα..κάποιοι δουλεύουνε σχεδόν 5 ώρες για να τα βγάλουν αυτά τα λεφτά και δεν υπερβάλω καθόλου..   

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #26 on: Δευτέρα 23 Νοέμβριος 2009, 01:39:49 πμ
και αν βαλεις απο καβασακι οπως εγω ειναι πιο φτηνα  ;) ;) ;) ;)

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Δευτέρα 23 Νοέμβριος 2009, 01:46:33 πμ
6 ευρώ το είχα πάρει από την Honda στα Τρίκαλα..... Αλλά χρειάστηκε τρελό ψάξιμο στην αποθήκη!!!

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #28 on: Δευτέρα 23 Νοέμβριος 2009, 01:49:59 πμ
Σίγουρα 15€ για μερικούς είναι μισή μέρα δουλειά, αλλά πάλι μισή μέρα έφαγες και έχεις ένα παλιό διακόπτη που σε λίγο καιρό θα σταματήσει να δουλεύει.
Υπόψιν ότι 15 είναι στο περίπου, για μεγαλύτερη ακρίβεια πρέπει να κοιτάξω το σύστημα και βαριέμαι τώρα...

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #29 on: Δευτέρα 23 Νοέμβριος 2009, 08:16:21 πμ
Τα "παντα" αξιολογουνται σε θεμα τιμης με καποιο τροπο που οσοι δεν ασχολουμαστε με "αυτα" τα θεωρουμε ακριβα.

Καλως ή κακως, ετσι ειναι. Ειτε διακοπτης λεγεται αυτος ειτε σουβλακι...

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Δευτέρα 23 Νοέμβριος 2009, 13:44:24 μμ
Τα "παντα" αξιολογουνται σε θεμα τιμης με καποιο τροπο που οσοι δεν ασχολουμαστε με "αυτα" τα θεωρουμε ακριβα.

εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου (έχουμε φύγει και τελείως απο το θέμα και θα μας μετακινήσουν!)
δλδ δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος αν ενα προϊόν/αγαθό που πωλείται σε μια Α΄τιμή και σε σύγκριση πάντα και με άλλα προϊόντα αν είναι φθηνό ή ακριβό ?
και τι ακριβώς εννοείς οταν λες :  "οσοι δεν ασχολούμαστε με αυτα τα θεωρούμε ακριβά" ?

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Δευτέρα 23 Νοέμβριος 2009, 14:17:15 μμ

Καλως ή κακως, ετσι ειναι. Ειτε διακοπτης λεγεται αυτος ειτε σουβλακι...

Και η χαρα της δημιουργικοτητας?
Η ικανοποιση οτι το εφτιαξες μονος σου?
Νομιζω οτι αυτο δεν κοστολογειται!!!
Μερικα πραγματα (ευτυχως) δεν μετριουνται με χρημα και χρονο!!!!

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #32 on: Δευτέρα 23 Νοέμβριος 2009, 17:42:41 μμ
εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου (έχουμε φύγει και τελείως απο το θέμα και θα μας μετακινήσουν!)
δλδ δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος αν ενα προϊόν/αγαθό που πωλείται σε μια Α΄τιμή και σε σύγκριση πάντα και με άλλα προϊόντα αν είναι φθηνό ή ακριβό ?
και τι ακριβώς εννοείς οταν λες :  "οσοι δεν ασχολούμαστε με αυτα τα θεωρούμε ακριβά" ?

Μπα θα αργησουν να μας μετακινησουν.... λογω Γαμου!!!

Καταρχην να πω οτι δεν υποστηριζω τις ακριβες ή "ακριβες" τιμες προιοντων, γιατι και εγω τις πληρωνω, ασχετα αν πιανουν τα χερια μου και γλυτωνω πολλα λεφτα απο διαφορες δουλειες-εργατικα ή αν εχω διαφορες εκπτωσεις λογω δουλειας...

Εννοω, το εξης...
Μπορει ο διακοπτης αυτος (ή το ταδε ανταλλακτικο της μηχανης, αυτοκινητου, τηλεορασης, ψυγειου κλπ κλπ) να κοστιζει 1€ η παραγωγη του και το εργοστασιο να το πουλαει 2€...
Στο Χ-Ψ καταστημα που πουλαει ανταλλακτικα αν το αγορασεις με τη μαρκα του εργοστασιου εχει 5€ (το καταστημα το εχει αγορασει 3€, οποτε βγαζει +2€). Αυτο το ανταλλακτικο ειναι critical για να λειτουργει η μηχανη/συσκευη.... Μπορει ομως το Χ-Ψ καταστημα μεσα σε 5 χρονια να εχει πουλησει 1 τεμαχιο και να του εχουν τελειωσει τωρα.
Αν θα πας εσυ να του ζητησεις 1 τεμαχιο θα συμβουν τα εξης....
1. Θα σου πει δεν εχει και δε θα φερει (γιατι δεν τον συμφερει απο θεμα κοστους να φερει 1 τεμαχιο, ουτε ομως και περισσοτερα γιατι με πωλησεις 1τμχ/5 χρονια θα τα βαλει στον  :butthead:)
2. ΘΑ σου φερει, αλλα θα το πληρωσεις 15€ (γιατι θα φερει 1 τμχ για να μην του μεινει στοκ και θα πληρωσεις εσυ και τα μεταφορικα κλπ)
3. ΘΑ σου φερει, αλλα θα το πληρωσεις 30€ (γιατι θα αναγκαστει να παραγγειλει την ελαχιστη παραγγελια 10 τμχ, οποτε εσυ θα του πληρωσεις το κοστος απο οσα τεμαχια παραγγειλει και τα μεταφορικα και αφου θα εχει βγαλει το κοστος τους απο εσενα, μετα τα κραταει και σε στοκ)....
Μπορει ομως να μην ασχοληθει και καθολου γιατι χ*στηκε κιολας για τα 5€ και αν δεν βρεις εσυ το ανταλλακτικο και πεταξεις το μηχανακι/συσκευη σου.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ομως, μια Επισημη Αντιπροσωπεια/Εισαγωγεας δε μπορει να το κανει αυτο και να σε αφησει ξεκρεμαστο, διοτι εισαι "πελατης" και ειναι υποχρεωμενη απο το νομο να παρεχει ανταλλακτικα τουλαχιστο για ενα ΧΧ χρονικο διαστημα.....
Οπότε θα πρεπει να εχει ενα στοκ ανταλλακτικων στις αποθηκες της, το οποιο θα το εχει ηδη πληρωσει στον προμηθευτη της, αλλα θα καθεται εκει και θα καταλαμβανει χωρο/τετραγωνικα (επιπλεον κοστος αποθηκευσης) και θα πουλαει 1τμχ/5χρονια...
Γι αυτο το λογο ολα τα ανταλλακτικα ακομα και απο παλια μοντελα ειναι ακριβα, ακομα και αν εινα ο ΙΔΙΟΣ διακοπτης/ανταλλακτικο απο τον ΙΔΙΟ κατασκευαστη, που απλα εχει αλλο ταμπελακι της Επισημης Αντιπροσωπειας στο κουτι....

Και γι αυτο (καποιος το ειχε γραψει εδω) η μαμα σελα εχει 300€ ενω η χαμηλη εχει 100€....
Διοτι η μαμα θεωρειται ανταλλακτικο και υπαρχει ο νομος που υποχρεωνει την υπαρξη ανταλλακτικων, ενω η χαμηλη θεωρειται αξεσουαρ, που τις περισσοτερες φορες η παραγωγη τους σταματαει μολις σταματησει και η παραγωγη του αντιστοιχου μοντελου και μετα οοοσο υπαρχει στοκ...

Οσο για τη χαρα της δημιουργιας ειναι πραγματι ανακτιμητη και μου αρεσει κιολας...
ΑΛΛΑ, γιατι ΠΑΝΤΑ υπαρχει ενα "αλλά".....
Πχ θελω να αγορασω μια ντουλαπα πλαστικη για να τακτοποιησω λιγο τα εργαλεια μου κλπ και να κανω ενα γενικοτερο συμμαζεμα-πεταμα. Ειδα μια στις διαστασεις που ηθελα σε ενα σουπερμαρκετ με 50€, αλλα δεν την πηρα. Οταν ξαναπηγα 2-3 μερες μετα δεν υπηρχε, σε κανενα της αλυσιδας. Αντιθετα ειδα αλλες με κοστος 100-130-160€ στις διαστασεις που ηθελα. Δεν πηρα με την ελπιδα να πετυχω καπου καποτε τη φτηνη...
Σκεφτηκα να φτιαξω μια ξυλινη απο μονος μου (εδω κολλαει το οτι πιανουν τα χερια μου) που θα μου κοστισει λιγοτερο, αλλα σκεφτομαι... θα μου παρει μια μερα (και επειδη δεν εχω ποτέ μια μερα ολοκληρη ελευθερη θα μου παρει πολλες "μερες") και αλλη μια το συμμαζεμα... Οποτε μαλλον "συμφερει" να αγορασω στο τελος μια ακριβη ντουλαπα....

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Δευτέρα 23 Νοέμβριος 2009, 21:24:56 μμ
...., οταν το άνοιξά είδα οτι πλέον λειτουργούσε ανάποδα , έκανε επάφή δλδ όταν δεν πάταγες την μανέτα (ο λόγος μάλλον που μου κάηκε και το συρματάκι του στοπ στο λαμπάκι αφού ήταν συνέχεια αναμμένο) αφού προσπάθησα να το φτιάξω όλα τα κομμάτια ξαφνικά μου μείνανε στα χέρια !!!

Ξέρει κάποιος πώς μπαίνουν σωστά αφού είναι μόνο 3 εξαρτηματάκια αλλά ο γρύφος μεγάλος !!!

Επειδή τον άνοιξα και τον χάλασα και γω όπως και συ, νομίζω ότι έκανα και έκανες το ίδιο λάθος....

Όταν ο διακόπτης είναι τοποθετημένος στην μανέτα, πιέζεται και ΔΕΝ κάνει επαφή για το στόπ.
Όταν ο διακόπτης είναι στα χέρια σου και τον συνδέεις, νομίζεις ότι λειτουργεί ανάποδα....γιατί έχεις την εντύπωση ότι με την κίνηση της μανέτας πιέζεται και ενεργοποιείται το μπουτόν, αλλά είναι λάθος. Ο διακόπτης λειτουργεί όταν πατήσεις το φρένο και απελευθερωθεί η "σκανδάλη".

Μηπως γι' αυτό λες ότι σου φάνηκε χαλασμένο ?   

Εγώ παρήγγειλα το ανταλλακτικό και μαζί πήρα και το διαλεκτρικό γράσο της χόνδα, οπότε δεν αναμένω να χαλάσει σύντομα με την περιποίηση που έφαγε.

Στα ηλεκτρολογικά, υπάρχουν ειδικοί εδώ, εγώ δεν ξέρω, αλλά μάλλον ένας τέτοιος διακόπτης μπορεί - όπως είναι το ανταλλακτικό - να μην επιδέχεται επέμβαση με χέρι.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #34 on: Δευτέρα 23 Νοέμβριος 2009, 23:23:15 μμ
Επειδή τον άνοιξα και τον χάλασα και γω όπως και συ, νομίζω ότι έκανα και έκανες το ίδιο λάθος....

Όταν ο διακόπτης είναι τοποθετημένος στην μανέτα, πιέζεται και ΔΕΝ κάνει επαφή για το στόπ.
Όταν ο διακόπτης είναι στα χέρια σου και τον συνδέεις, νομίζεις ότι λειτουργεί ανάποδα....γιατί έχεις την εντύπωση ότι με την κίνηση της μανέτας πιέζεται και ενεργοποιείται το μπουτόν, αλλά είναι λάθος. Ο διακόπτης λειτουργεί όταν πατήσεις το φρένο και απελευθερωθεί η "σκανδάλη".

Μηπως γι' αυτό λες ότι σου φάνηκε χαλασμένο ?   

Ακριβώς έτσι δουλεύει. Ανοίγει το κύκλωμα όταν αφήνεις τη μανέτα.
Ο λόγος είναι οτι σε διαφορετική περίπτωση, να λειτουργεί με το πάτημα δηλαδή, θα είχες πρόβλημα αν
ρύθμιζες την απόσταση της μανέτας, αν έβαζες παραπάνω υγρά κλπ.
Μέχρι και στο ΚΤΜ έτσι είναι

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Τρίτη 24 Νοέμβριος 2009, 00:04:59 πμ

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο και μου άρεσε και ο τρόπος που το έγραψες, τελικά αν δεν τον είχα χαλάσει στην αρχή και απλά καθάριζα τα λαμάκια θα είχα γλυτώσει την σπαζοκεφαλιά να τον ξαναφτιάξω  :o :o

Δεν το έγραψα το λάθος μου διότι θέλω να φτιάξω ενα σχεδιάκι για το πως λειτουργεί ακριβώς, το ζήτησε εξάλλου και ενας φίλος πιο πάνω(οχι το σχέδιο αλλά μια περιγραφή)

Πάντως επειδή ενδέχεται να χαλάσει και σε άλλα άτομα μόνο και μόνο απο βρωμιά που συσσωρεύεται ανάμεσα στα λαμάκια (στις 2 επαφές) απλά να τις καθαρίσουν, και αν τους φανεί χαλασμένος ή λάθος, να ξέρουν οτι έτσι είναι το σωστό !!!

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Τρίτη 24 Νοέμβριος 2009, 01:40:33 πμ
Ναι έχεις απόλυτο δίκιο και μου άρεσε και ο τρόπος που το έγραψες, τελικά αν δεν τον είχα χαλάσει στην αρχή και απλά καθάριζα τα λαμάκια θα είχα γλυτώσει την σπαζοκεφαλιά να τον ξαναφτιάξω  :o :o

Δεν το έγραψα το λάθος μου διότι θέλω να φτιάξω ενα σχεδιάκι για το πως λειτουργεί ακριβώς, το ζήτησε εξάλλου και ενας φίλος πιο πάνω(οχι το σχέδιο αλλά μια περιγραφή)

Πάντως επειδή ενδέχεται να χαλάσει και σε άλλα άτομα μόνο και μόνο απο βρωμιά που συσσωρεύεται ανάμεσα στα λαμάκια (στις 2 επαφές) απλά να τις καθαρίσουν, και αν τους φανεί χαλασμένος ή λάθος, να ξέρουν οτι έτσι είναι το σωστό !!!

Το άσχημο είναι ότι χαλάς κάτι όταν μεσολαβεί ΣΚ και δεν μπορείς να πας να πάρεις έναν διακόπτη και "κολλάς" άσχημα... :2hysterical:

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #37 on: Τετάρτη 25 Νοέμβριος 2009, 16:48:01 μμ
Το διακοπτάκι αυτό δεν είναι κάτι το μοναδικό. Αν πάς το δείγμα σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών θα βρείς ίδιο με πολύ-πολύ μικρότερο κόστος. (αυτό έχω κάνει)

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Πέμπτη 26 Νοέμβριος 2009, 03:25:00 πμ
Το διακοπτάκι αυτό δεν είναι κάτι το μοναδικό. Αν πάς το δείγμα σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών θα βρείς ίδιο με πολύ-πολύ μικρότερο κόστος. (αυτό έχω κάνει)

Αυτο είναι μια πάρα πολύ καλή πληροφορία Χρήστο,ξέρεις επειδή έχει ενα συγκεκριμένο σχήμα με κάποιες εγκοπές δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο..Θα κάνω μια επίσκεψη σε μαγαζί ηλεκτρονικών..

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Πέμπτη 26 Νοέμβριος 2009, 04:14:19 πμ
Αυτο είναι μια πάρα πολύ καλή πληροφορία Χρήστο,ξέρεις επειδή έχει ενα συγκεκριμένο σχήμα με κάποιες εγκοπές δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο..Θα κάνω μια επίσκεψη σε μαγαζί ηλεκτρονικών..

O Φανός (Σολωμού 39 Αθήνα) και ο Κατουμάς (πλ. Κλαυθμώνος) έχουν μεγάλη ποικιλία με διακοπτάκια.Λογικά θα βρεις αυτό που θέλεις

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline LordOfRings

• νέος οδηγός
  • **
Reply #40 on: Τετάρτη 26 Μάιος 2010, 23:33:25 μμ
καλησπέρα παιδιά ..

Χτες τυχαία κατάλαβα οτι το φως του στοπ δεν ανάβει απο τιμόνι .. . απο το πισω φρένο μια χαρά  ..

εβγαλα τα βυσματάκια τα ένωσα κ είδα οτι άναβει .. . . αρα κάποιο πρόβλημα εχει η μανέτα .. ..

που ακριβώς να κοιτάξω?  ..

ευχαριστώ .  .

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #41 on: Τετάρτη 26 Μάιος 2010, 23:40:04 μμ
Στο διακοπτακι, εκει που κουμπωνουν τα καλωδια που εβγαλες... .... αν την πατησεις αργα θα ακουσεις το κλικ που κανει ο διακοπτης... Λογικα θελει καθαρισμα....

Αν θυμαμαι καλα εχει μια βιδα απο κατω για να βγει.

Offline LordOfRings

• νέος οδηγός
  • **
Reply #42 on: Τετάρτη 26 Μάιος 2010, 23:42:09 μμ
Στο διακοπτακι, εκει που κουμπωνουν τα καλωδια που εβγαλες... .... αν την πατησεις αργα θα ακουσεις το κλικ που κανει ο διακοπτης... Λογικα θελει καθαρισμα....

Αν θυμαμαι καλα εχει μια βιδα απο κατω για να βγει.

To κλικ το κάνει κανονικά με λίγο πάτημα φως δεν βλέπω. . . ..    οταν πάω σπιτι θα παρω το πολύμετρο να δώ αν βραχυκυκλώνονται . .

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #43 on: Τετάρτη 26 Μάιος 2010, 23:53:54 μμ
Σωστα. Ριξε ενα σπρέυ επαφων

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Πέμπτη 27 Μάιος 2010, 01:21:38 πμ

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Πέμπτη 27 Μάιος 2010, 01:46:17 πμ
Σωστα. Ριξε ενα σπρέυ επαφων

+1

Δε χρειάζεται να λύσεις το διακοπτάκι, απλά αποσύνδεσέ το και όπου βρεις σχισμή ρίξε άφθονο σπρέυ επαφών. Θα γίνει σαν καινούριο

Offline lanos

• May the Force be with you..
  • Rossi και πάνω !
  • May the Force be with you..
Reply #46 on: Πέμπτη 27 Μάιος 2010, 03:08:17 πμ
στο δικό μου είχαν φυγή όλα από την θέση τους το έλυσα και τα έβαλα κανονικά και όλα ok

Offline LordOfRings

• νέος οδηγός
  • **
Reply #47 on: Πέμπτη 27 Μάιος 2010, 06:32:30 πμ
τελικα σήμερα δεν είχα χρόνο να το δω .. .αυριο ..

περασα απο τον μηχανικό κ μου είπε οτι μάλλον θελει άλλη ροδέλα .. .κατι τέτοι ο. .. .

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #48 on: Σάββατο 29 Μάιος 2010, 15:33:27 μμ
Το νήμα μετακινήθηκε και συγχωνεύθηκε με άλλο προϋπάρχον.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.