εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου (έχουμε φύγει και τελείως απο το θέμα και θα μας μετακινήσουν!)
δλδ δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος αν ενα προϊόν/αγαθό που πωλείται σε μια Α΄τιμή και σε σύγκριση πάντα και με άλλα προϊόντα αν είναι φθηνό ή ακριβό ?
και τι ακριβώς εννοείς οταν λες : "οσοι δεν ασχολούμαστε με αυτα τα θεωρούμε ακριβά" ?
Μπα θα αργησουν να μας μετακινησουν.... λογω Γαμου!!!
Καταρχην να πω οτι δεν υποστηριζω τις ακριβες ή "ακριβες" τιμες προιοντων, γιατι και εγω τις πληρωνω, ασχετα αν πιανουν τα χερια μου και γλυτωνω πολλα λεφτα απο διαφορες δουλειες-εργατικα ή αν εχω διαφορες εκπτωσεις λογω δουλειας...
Εννοω, το εξης...
Μπορει ο διακοπτης αυτος (ή το ταδε
ανταλλακτικο της μηχανης, αυτοκινητου, τηλεορασης, ψυγειου κλπ κλπ) να κοστιζει 1€ η παραγωγη του και το εργοστασιο να το πουλαει 2€...
Στο Χ-Ψ καταστημα που πουλαει ανταλλακτικα αν το αγορασεις με τη μαρκα του εργοστασιου εχει 5€ (το καταστημα το εχει αγορασει 3€, οποτε βγαζει +2€). Αυτο το
ανταλλακτικο ειναι critical για να λειτουργει η μηχανη/συσκευη.... Μπορει ομως το Χ-Ψ καταστημα μεσα σε 5 χρονια να εχει πουλησει 1 τεμαχιο και να του εχουν τελειωσει τωρα.
Αν θα πας εσυ να του ζητησεις 1 τεμαχιο θα συμβουν τα εξης....
1. Θα σου πει δεν εχει και δε θα φερει (γιατι δεν τον συμφερει απο θεμα κοστους να φερει 1 τεμαχιο, ουτε ομως και περισσοτερα γιατι με πωλησεις 1τμχ/5 χρονια θα τα βαλει στον

)
2. ΘΑ σου φερει, αλλα θα το πληρωσεις 15€ (γιατι θα φερει 1 τμχ για να μην του μεινει στοκ και θα πληρωσεις εσυ και τα μεταφορικα κλπ)
3. ΘΑ σου φερει, αλλα θα το πληρωσεις 30€ (γιατι θα αναγκαστει να παραγγειλει την ελαχιστη παραγγελια 10 τμχ, οποτε εσυ θα του πληρωσεις το κοστος απο οσα τεμαχια παραγγειλει και τα μεταφορικα και αφου θα εχει βγαλει το κοστος τους απο εσενα, μετα τα κραταει και σε στοκ)....
Μπορει ομως να μην ασχοληθει και καθολου γιατι χ*στηκε κιολας για τα 5€ και αν δεν βρεις εσυ το ανταλλακτικο και πεταξεις το μηχανακι/συσκευη σου.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ομως, μια Επισημη Αντιπροσωπεια/Εισαγωγεας δε μπορει να το κανει αυτο και να σε αφησει ξεκρεμαστο, διοτι εισαι "πελατης" και ειναι υποχρεωμενη απο το νομο να παρεχει ανταλλακτικα τουλαχιστο για ενα ΧΧ χρονικο διαστημα.....
Οπότε θα πρεπει να εχει ενα στοκ ανταλλακτικων στις αποθηκες της, το οποιο θα το εχει ηδη πληρωσει στον προμηθευτη της, αλλα θα καθεται εκει και θα καταλαμβανει χωρο/τετραγωνικα (επιπλεον κοστος αποθηκευσης) και θα πουλαει 1τμχ/5χρονια...
Γι αυτο το λογο ολα τα ανταλλακτικα ακομα και απο παλια μοντελα ειναι ακριβα, ακομα και αν εινα ο ΙΔΙΟΣ διακοπτης/ανταλλακτικο απο τον ΙΔΙΟ κατασκευαστη, που απλα εχει αλλο ταμπελακι της Επισημης Αντιπροσωπειας στο κουτι....
Και γι αυτο (καποιος το ειχε γραψει εδω) η μαμα σελα εχει 300€ ενω η χαμηλη εχει 100€....
Διοτι η μαμα θεωρειται
ανταλλακτικο και υπαρχει ο νομος που υποχρεωνει την υπαρξη ανταλλακτικων, ενω η χαμηλη θεωρειται αξεσουαρ, που τις περισσοτερες φορες η παραγωγη τους σταματαει μολις σταματησει και η παραγωγη του αντιστοιχου μοντελου και μετα οοοσο υπαρχει στοκ...
Οσο για τη χαρα της δημιουργιας ειναι πραγματι ανακτιμητη και μου αρεσει κιολας...
ΑΛΛΑ, γιατι ΠΑΝΤΑ υπαρχει ενα "αλλά".....
Πχ θελω να αγορασω μια ντουλαπα πλαστικη για να τακτοποιησω λιγο τα εργαλεια μου κλπ και να κανω ενα γενικοτερο συμμαζεμα-πεταμα. Ειδα μια στις διαστασεις που ηθελα σε ενα σουπερμαρκετ με 50€, αλλα δεν την πηρα. Οταν ξαναπηγα 2-3 μερες μετα δεν υπηρχε, σε κανενα της αλυσιδας. Αντιθετα ειδα αλλες με κοστος 100-130-160€ στις διαστασεις που ηθελα. Δεν πηρα με την ελπιδα να πετυχω καπου καποτε τη φτηνη...
Σκεφτηκα να φτιαξω μια ξυλινη απο μονος μου (εδω κολλαει το οτι πιανουν τα χερια μου) που θα μου κοστισει λιγοτερο, αλλα σκεφτομαι... θα μου παρει μια μερα (και επειδη δεν εχω ποτέ μια μερα ολοκληρη ελευθερη θα μου παρει πολλες "μερες") και αλλη μια το συμμαζεμα... Οποτε μαλλον "συμφερει" να αγορασω στο τελος μια ακριβη ντουλαπα....