Hellas Transalp Forum

Καθαρισμός κινητήρα

vaggelis_peir · 24901

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
on: Κυριακή 18 Αύγουστος 2013, 19:04:31 μμ
Καλημέρα σε όλους. Πως καθαρίζετε τον κινητήρα σας (εξωτερικά)? Έχει γεμίσει με κάτι σημάδια σαν σταγόνες και δεν φεύγουν με τίποτα. Έχω δει άλλα TA που γυαλίζει λες και τον έχουν βάψει

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Κυριακή 18 Αύγουστος 2013, 19:44:11 μμ
μπορεί και να τον εχουν βάψει πραγματι!!!!Το μυστικό είναι ..........να μην εχεις διαρροες ;D ;D.Βασικά να μην αφηνεις πολύ καιρό τίποτε πάνω στον κινητηρα...συχνό καθαρισμό εαν δεν μπορείς να εντοπίσεις και να επισκευάσεις την διαρροή..Τωρα για τον καθαρισμό εγω χρησιμοποιώ παραφινέλαιο.Καθαρίζει αμεσα, πανέυκολα χωρις καθόλου κόπο και δεν βλάπτει τα orings η φλαντζες...Φυσικά μόλις τελείωσεις θελει αφθονο νεράκι για ξέπλυμα

HONDA ή γενόσιμο?

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #2 on: Κυριακή 18 Αύγουστος 2013, 22:06:32 μμ
Δοκιμασε να καθαρίσεις μεταλλικά μέρη και ζάντες με υγρά μωρομαντηλα. Θα μείνεις κόκκαλο!

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Δευτέρα 19 Αύγουστος 2013, 01:00:26 πμ
Δοκιμασε να καθαρίσεις μεταλλικά μέρη και ζάντες με υγρά μωρομαντηλα. Θα μείνεις κόκκαλο!

:2hysterical:Τι είπες τώρα!!!!?????

Τις ζάντες τις καθαρίζω με Cif.

MARKOS-V

• Guest
Reply #4 on: Δευτέρα 19 Αύγουστος 2013, 01:44:39 πμ
κηροζινη ,πανακι ή βουρτσακι και μετα ..νερακι
πωπω πως γυαλιζει!!!!!!!!!!!!!!!!!!σαν καινουργιο ειναι!!!!!

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Δευτέρα 19 Αύγουστος 2013, 03:44:42 πμ
Αυτή που μπαίνει στην Kerosan ή καμία άλλη ποιότητα. Ρωτάω γιατί αυτή που μπαίνει στην σόμπα είναι ελαφρώς μπλε, μην την κάνω στρουμφάκι την γριά  :)

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Δευτέρα 19 Αύγουστος 2013, 05:02:43 πμ
Δοκιμασε παραφινελαιο και θα με θυμηθεις....Μαυρο μπουκαλι, max 1 lt συσκευασια...δεν χανεις τιποτε...

HONDA ή γενόσιμο?

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #7 on: Δευτέρα 19 Αύγουστος 2013, 17:29:11 μμ
:2hysterical:Τι είπες τώρα!!!!?????

Δοκίμασε πρώτα να καθαρίσεις τις ζάντες με μωρομάντηλο
 και μετα να σε δω αν θα βάζεις "γελάκια"  ;)

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

MARKOS-V

• Guest
Reply #8 on: Δευτέρα 19 Αύγουστος 2013, 18:00:38 μμ
Αυτή που μπαίνει στην Kerosan ή καμία άλλη ποιότητα. Ρωτάω γιατί αυτή που μπαίνει στην σόμπα είναι ελαφρώς μπλε, μην την κάνω στρουμφάκι την γριά  :)
ναι αυτη ειναι.
πας σε ενα βενζιναδικο που εχει κηροζινη ,βαζεις 4 λιτρα,πληρωνεις ....6 ευρω και......ριξε .ριξε ,ριξε ....

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #9 on: Δευτέρα 19 Αύγουστος 2013, 23:08:26 μμ
Εγω χρησιμοποιω αποκλειστικα WD-40 σε ολα τα μεταλλικα μερη, και για καθαρισμο αλλα και για συντηρηση.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #10 on: Δευτέρα 19 Αύγουστος 2013, 23:54:22 μμ
Παλιά χρησιμοποιούσα ένα γενικό καθαριστικό μηχανής (μοτοσυκλέτας) της ArmorAll που το έβρισκα στο Praktiker. Έβρεχα την μηχανή, ψέκαζα και μετα από 10-15 λεπτά σαπουνάκι και έβγαζε τα πάντα χωρίς να κάνει ζημιά (μόνο κάποιοι χρωματισμοί από κάτι διαρροές που δεν 'ηθελα να τρίψω λίγο παραπάνω μήπως χαλάσω το σμάλτο που έχουν περάσει τον κινητήρα).

Δυστυχώς η ArmorAll σταμάτησε να το βγάζει και μετά από ψάξιμο βρήκα αντίστοιχο της IPONE ππου κάνει εξίσου καλή δουλειά. 

Παραφίνη δεν έχω δοκιμάσει, αλλά ίσως να δοκιμάσω τοπικά για να δω πως θα συμπεριφερθεί (απλά φοβάμαι τα πετρελαιοειδή μήπως φουσκώσουν πουθενά το σμάλτο/βερνίκι)

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #11 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2013, 05:21:51 πμ
Παλιά χρησιμοποιούσα ένα γενικό καθαριστικό μηχανής (μοτοσυκλέτας) της ArmorAll που το έβρισκα στο Praktiker. Έβρεχα την μηχανή, ψέκαζα και μετα από 10-15 λεπτά σαπουνάκι και έβγαζε τα πάντα χωρίς να κάνει ζημιά (μόνο κάποιοι χρωματισμοί από κάτι διαρροές που δεν 'ηθελα να τρίψω λίγο παραπάνω μήπως χαλάσω το σμάλτο που έχουν περάσει τον κινητήρα).

Δυστυχώς η ArmorAll σταμάτησε να το βγάζει και μετά από ψάξιμο βρήκα αντίστοιχο της IPONE ππου κάνει εξίσου καλή δουλειά. 

Παραφίνη δεν έχω δοκιμάσει, αλλά ίσως να δοκιμάσω τοπικά για να δω πως θα συμπεριφερθεί (απλά φοβάμαι τα πετρελαιοειδή μήπως φουσκώσουν πουθενά το σμάλτο/βερνίκι)

Και αυτό στο Praktiker?Τυπος?

Ζορπά ποιο προιον της WD?

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #12 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2013, 15:35:47 μμ

Το βρισκεις σχεδον παντου

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
    • Dimitri
Reply #13 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2013, 16:44:06 μμ
Και αυτό στο Praktiker?Τυπος?

Ζορπά ποιο προιον της WD?

Όχι από το Praktiker. Το βρήκα εδώ. Σε τιμή, αν θυμάμαι καλά βγάινει περίπου όσο και το ArmorAll (το οποίο αν θυμάμαι καλά ήταν ή 500ml ή 750ml)

Dimitri

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2013, 19:41:03 μμ
αυτο το IPONE να κανει αραγε και για τα γρασα της αλυσιδας?
η μαλλον καλυτερα,να κανει και για απευθειας ψεκασμο στην αλυσιδα για καθαρισμο της?

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
    • Dimitri
Reply #15 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2013, 20:14:57 μμ
Δεν βλέπω γιατί όχι, αρκεί μετά να την λαδώσεις καλά.

Άλλωστε η IPONE το δίνει για καθαρισμό από γράσσα κλπ, οπότε και η αλυσσίδα μέσα στο κόλπο είναι.  Το μόνο που προσέχεις είναι να είναι σε σκιά η μηχανή για να μην το στεγνώσει ο ήλιος πριν επιδράσει πάνω στην βρωμιά.

Προσωπικά δεν το έχω ψεκάσει πάνω στην αλυσσίδα, αλλά σε ότι γράσσο/λάδι το έχω ρίξει, το εξαφάνισε.

Το κακό είναι ότι το μαγαζί δεν φέρνει το 4λιτρο, που συμφέρει οικονομικά, αλλά μόνο τα μονόλιτρα :(

Dimitri

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2013, 20:22:59 μμ
για την βρωμια της αλυσιδας ειμαι σιγουρος οτι θα την βγαλει,η ερωτηση μου ηταν για το αν βγαλει στο δαπεδο και τα o-ring της αλυσιδας.αυτο μπορουμε να το μαθουμε? θα το θυμηθεις να κανεις μια ερωτηση αν ξαναπας απο το καταστημα?

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
    • Dimitri
Reply #17 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2013, 20:49:29 μμ
Τα o-rings το θεωρώ αδύνατο να τα βγάλει στο πάτωμα, μια και δεν κάνει ζημιές σε πλαστικά (άλλωστε είναι για γενικό καθαρισμό).  Πληροφορίες από την εταιρεία έχει[urlhttp://www.ipone.fr/EN/sprays,products-31=] εδώ[/url] και τα τεχνικά στοιχεία [urlhttp://www.ipone.fr/biblio/EN/produits/pdfTechnique/MOTOWASH_LR.pdf=]εδώ[/url].

Εμένα άλλο θα με προβλημάτιζε. Αν περνάει μέσα από τα o-rings και σπάει την λίπανση στον πείρο και αν μετά το λάδι που θα βάλω θα μπορέσει να περάσει και να ξαναλιπάνει τον πείρο (ξέρω είμαι υπερβολικός, ειδικά όταν σκεφτεί κανείς το τι περνάει μαι αλυσσίδα στην κίνηση).

Στο μαγαζί θα ρωτήσω (θα περάσω σε καμμιά 10αριά μέρες για να πάρω λάδια), και ότι μου πουν το γράφω εδώ.

Dimitri

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #18 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2013, 22:45:13 μμ
αυτο το IPONE να κανει αραγε και για τα γρασα της αλυσιδας?
η μαλλον καλυτερα,να κανει και για απευθειας ψεκασμο στην αλυσιδα για καθαρισμο της?

WD40 εγγύηση!

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #19 on: Σάββατο 24 Αύγουστος 2013, 17:57:28 μμ
Θα δοκιμάσω και τα δύο και θα σας πω τα αποτελέσματα.

υ.γ
Αν όποτε πουλούσαμε τις μηχανές μας , ο υποψήφιος αγοροραστής κοιτούσε το forum, θα μας έδινε +300 euro από την τιμή που του είπαμε :P

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
Reply #20 on: Κυριακή 04 Μάιος 2014, 23:11:47 μμ
Την καλησπερα και απο εμενα!
Λοιπον,δοκιμασμενο καθαριστικο εκπλητκτικα αποτελεσματα,και χωρις καμια φθορα.
Το υλικο λεγεται SWAZ,ειναι μπλε υγρο χωρις αμμωνια,και το βρισκεται σε οποιο καταστημα με καθριστηκα σας εξυπηρετει.
Τα 5 λιτρα εχουνε καπου στα 4 €,
-Και το αμεσως επομενο καθαριστικο για την αλυσιδα,Παραφινελαιο.Κοστους 2€.
Προσοχη μονο στο παραφινελεαιο γιατι θελει καλο πλυσιμο η αλυσιδα αφου το τοποθετησετε.
--
Και το 3ο και καλυτερο johnson baby oil για ενα καταπληκτικο γυαλισμα της μηχανης μας,και επισης μετα απο βροχη δεν κραταει ουτε σταγονα επανω.
(Προσοχη μην πεσει στα λαστιχα παραφινελαιο και johnson)

Αυτα απο εμενα.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #21 on: Δευτέρα 05 Μάιος 2014, 00:07:49 πμ

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Δευτέρα 05 Μάιος 2014, 03:12:32 πμ
Το υλικο λεγεται SWAZ,ειναι μπλε υγρο χωρις αμμωνια,και το βρισκεται σε οποιο καταστημα με καθριστηκα σας εξυπηρετει.
Τα 5 λιτρα εχουνε καπου στα 4 €

Φίλε μου το σουάζ θέλει άπειρη προσοχή. Στο βενζινάδικο που πήγα να πλύνω παλαιότερη μου μηχανή, μου καταστρεψανε τις ζάντες με το κ0λ$πραγμα... Απο γυαλισμένο αλουμίνιο έφυγα με λευκό ματ. ¨Οσο και να γυαλίζανε μετά τα στεφάνια, τζίφος... Δεν επανερχόταν με τίποτα.

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #23 on: Δευτέρα 05 Μάιος 2014, 07:05:18 πμ
Την καλησπερα και απο εμενα!
Τα 5 λιτρα εχουνε καπου στα 4 €,
-Και το αμεσως επομενο καθαριστικο για την αλυσιδα,Παραφινελαιο.Κοστους 2€.
Προσοχη μονο στο παραφινελεαιο γιατι θελει καλο πλυσιμο η αλυσιδα αφου το τοποθετησετε.
--
Και το 3ο και καλυτερο johnson baby oil για ενα καταπληκτικο γυαλισμα της μηχανης μας,και επισης μετα απο βροχη δεν κραταει ουτε σταγονα επανω.
(Προσοχη μην πεσει στα λαστιχα παραφινελαιο και johnson)

Αυτα απο εμενα.

Προς ενημέρωση,
Το παραπάνω υγρό είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό με όλες τι ιδιότητες (καλά και κακά) ενός αλκαλικού υγρού.
Μιας και το ξέρω διότι το χρησιμοποιώ και στο χημείο μου ορισμένες φορές πρέπει να ξέρετε οτι ΔΕΝ ξεπλένεται σχετικά εύκολα όπως όλα τα αλκαλικά υγρά, αφήνει υπόλειμμα που ίσος δουλεύουν με άσχημα αποτελέσματα.
Κανονικά θα πρέπει να εξουδετερώσεις την αλκαλικότητα που αφήνει (και είναι αρκετή) μετά το ξέπλυμα.
Η θα πάρετε ένα κουβά με νερό και μέσα θα ρίξετε υγρό απο λεμόνι απο τα εμφιαλωμένα μπουκαλάκια, η νερό με ξύδι, και μετά μόνο νερό.
Αν δεν κάνετε το παραπάνω ποτέ δεν θα ξέρετε τι έχει απομείνει και πόσο ζημιά θα κάνει.
Τα ενεργά τασιενεργά που έχουν είναι δυνατά και θέλουν προσοχή γιατί θα κάνουν ζημιές σε πολλά μέρη της μηχανής.
Μετά παίζει και ρόλο το πόσο θα επι τις % θα το ανακατέψεις με νερό.....αυτό που κάνουμε "με το μάτι" είναι να γελάς....

Αυτά, και μην υποτιμάτε την ζημιά των αλκαλικών ενώσεων. (όπως και των όξινων με έντονη διάβρωση κλπ)
Επίσης μην δίνετε βάση στον κάθε "δήθεν ιδικό" που προτείνει και απο ένα υγρό που ανάθεμα αν ξέρει τι έχει μέσα και τι κάνει, και πως το κάνει.

:)

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
    • Dimitri
Reply #24 on: Δευτέρα 05 Μάιος 2014, 19:37:12 μμ
Όπως είπε και ο ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ, το SWAZ, θέλει πολύ προσοχή μετά την χρήση και πολύ καλό ξέπλυμα. 

έχοντας δεί μακροπρόθεσμα αποτελέσματα (στο πλυντήριο κάτω από το σπίτι μου) σε ζάντες, μηχανές, αλουμίνια, κλπ, κυρίως με  θαμπώματα του βερνικιού, δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ σε μηχανή, άσε που ποτέ δεν μπόρεσα να βρώ τεχνικά χαρακτηριστικά ή MSDS για αυτό.

Νομίζω ότι καλύτερα να πάρεις κάποιο λιγότερο "εκπληκτικό" για να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα (εκτός αν ακολουθείς κατα γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή και έχεις κάνει και δοκιμή στις επιφάνειες που θα καθαρίσεις)

Dimitri