Hellas Transalp Forum

ΑΛΛΑΓΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

thanassis_kan · 5242

Offline thanassis_kan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 03:54:10 πμ
Γεια σας, λοιπόν έχω ένα ΤΑ400 το οποίο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό μου την έχει βαρέσει να ανέβω κυβικά. Έτσι είπα μπας και πάρω το 650 βέβαια κοίταξα τιμές και το κομπόδεμα μου δεν μου το επιτρέπει.

Έτσι σκέφτηκα μήπως αλλάξω κινητήρα στο δικό μου. Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να με κατατόπιζε κατά το πόσο πολύ θα μπλέξω με αυτό και αν αξίζει να κάνω κάτι τέτοιο

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 04:51:05 πμ
Μπορείς να του φορέσεις τον κινητήρα του 600.
Κατά τη γνώμη μου θα μπλέξεις. Χρειάζεται μηχανικός αετός και μερακλής. Να μην σου πω και φίλος.
Έχεις?

Offline thanassis_kan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 05:03:07 πμ
 ναι φιλο εχω. απο περιφεριακα θελει πολλα? η μονο το μοτερ κ τελοσς?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3 on: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 06:23:05 πμ
Δεν κατεχω και πολλά απο τιμές, αλλά καλό θα ηταν να μπεί κουστούμι με τα περιφερειακά της δλδ.

Αν και θα σε συμβούλευα να το σκεφτείς καλά. Κυρίως το οικονομικό κομμάτι.
Δλδ πόσο πουλιέται σήμερα η μηχανή σου? Ποσο το κόστος της μετατροπής? Πού αν το άθροισμα και βγάζει μια διαφορά 500-1000 ευρώ για μια ΤΑ650 τοτε παρε μια 650αρα να κάνεις το κεφι σου.
Γιατί στο όλο κόστος δεν είναι μόνο η αγορά των ανταλλακτικών, βάλε χρόνο για τρεχαματα να τα βρείς, και την ολη ταλαιπωρία και διάφορα μικροέξοδα που είναι δύσκολο να τα υπολογίσεις ...
Για να μην ξεκινήσεις και δεν μπορείς να κανεις πίσω, και τελικά δείς οτι δεν αξιζε τον κόπο.

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 07:19:33 πμ
Γεια σας, λοιπόν έχω ένα ΤΑ400 το οποίο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό μου την έχει βαρέσει να ανέβω κυβικά. Έτσι είπα μπας και πάρω το 650 βέβαια κοίταξα τιμές και το κομπόδεμα μου δεν μου το επιτρέπει.

Έτσι σκέφτηκα μήπως αλλάξω κινητήρα στο δικό μου. Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να με κατατόπιζε κατά το πόσο πολύ θα μπλέξω με αυτό και αν αξίζει να κάνω κάτι τέτοιο

Φιλαράκο να σου πω τη γνώμη μου μια και πέρασα από αυτήν την διαδικασία. Εγώ έχω αλλάξει κινητήρα στην δικιά μου, αλλά στα ίδια κυβικά, βρήκα με 300 ευρώ έναν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και κατέληξα ότι άξιζε οικονομικά η αντικατάσταση του προηγούμενου παρά η επισκευή του, τα ανταλλακτικά που θα ήθελε θα κόστιζαν πολύ περισσότερο.

Του 600 ο κινητήρας θα κουμπώσει πάνω πολύ εύκολα, δεν θα χρειαστεί σχεδόν καμία μετατροπή καθώς οι δυο κινητήρες είναι σχεδόν ίδιοι σε φυσικές διαστάσεις. Στα 600 κυβικά θα βρεις κινητήρες αξιόπιστους και με κάποια εγγύηση όχι κάτω από 500 ευρώ. Αν βρεις πιο κάτω κάτι θα παίζει. Από μηχανολογική καθαρά άποψη δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα τα περιφερειακά είναι ίδια, η μηχανή θα μπορεί να διαχειριστεί τα επιπλέον άλογα.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να ταιριάζουν και κινητήρες και από άλλα μηχανάκια, πράγμα που θα αυξήσει τις διαθέσιμες επιλογές σου, στην δικιά μου π.χ. ο κινητήρας που έβαλα δεν είναι από Transalp, αλλά από BROS. Δυο διαφορές έχουν όλες κι όλες, την θέση του παγουριού για το παραφλού, κι έναν άξονα που στην ΤΑ μένει αχρησιμοποίητος. Ο τύπος κινητήρα είναι ολόιδιος, οπότε ούτε καν δήλωση στο υπουργείο για αλλαγή της άδειας δεν χρειάζεται να κάνεις (πλέον σημασία έχει μόνο ο τύπος, όχι ο αριθμός σειράς), μόνο να έχεις μαζί σου τιμολόγιο από νόμιμο συνεργείο που να πιστοποιεί ότι ο κινητήρας εγκαταστάθηκε νόμιμα και η μετατροπή είναι ασφαλής για κυκλοφορία.

Για αυτό που θες να κάνεις, θα πρέπει να ξέρεις ότι θα έχεις θέμα με την ασφάλιση της μηχανής. Η μηχανή είναι δηλωμένη ως 400 κυβικά και σύμφωνα με τους κανονισμούς του υπουργείου (μπορείς να το δεις στην σελίδα του), δεν μπορείς να της κάνεις υπερκυβισμό παρά μόνο σε ποσοστό 20%. Τα 200 επιπλέον κυβικά του κινητήρα των 600 κυβικών είναι παραπάνω από 20%, συνεπώς οποιαδήποτε μετατροπή είναι παράνομη, συνεπώς δεν εκδίδεται άδεια κυκλοφορίας, και χωρίς άδεια κυκλοφορίας δεν εκδίδεται ασφαλιστήριο συμβόλαιο. (ισχύει όμως το αντίστροφο, απεριόριστος υποκυβισμός, δηλαδή θεωρητικά θα μπορούσες σε 600άρα να βάλεις κινητήρα 400 cc)

Η γνώμη μου είναι ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν αξίζει τον κόπο. Η μηχανή σου είναι ήδη τζιτζί για την κατηγορία της, κι η διαφορά στην απόδοση που θα δεις ΔΕΝ είναι τεράστια, ΔΕΝ είναι τόση που να δικαιολογεί την φασαρία στην οποία θα μπεις. Αν θες περισσότερα κυβικά κι ένω έχεις ήδη Transalp, θεωρώ καλύτερα να πας σε άλλη μηχανή, είτε διαφορετικό τύπο, είτε Transalp 650-700 και να δώσεις την 400άρα, ή να την έχεις για δεύτερη. Σε κάθε άλλη περίπτωση πιο καλά θα ήταν εφόσον θες να διαθέσεις λεφτά για την μηχανή σου, να τα έδινες για άλλα πράγματα, πάρτης καμιά καινούρια σέλα, καινούρια ζελατίνα, οτιδήποτε. Ή ρίξτης ένα βάψιμο, γιατί όχι; Ή σε τελική ανάλυση, τα ίδια λεφτά δωστα σε βενζίνες για βόλτες.
« Last Edit: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 07:21:18 πμ by Goikoetxea »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #5 on: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 17:17:50 μμ
Ή σε τελική ανάλυση, τα ίδια λεφτά δωστα σε βενζίνες για βόλτες.

Μέτρησες  :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Offline thanassis_kan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Σάββατο 12 Μάιος 2012, 08:07:30 πμ
οντως μετρησες... με επισες θα μαχεψω κι αλλα χτηματα κα θα κοιτακω για κατι πιο μεγαλο . . σας ευχαριστω
πολυ παιδια!! :-)

Offline postman

• i love my moto
  • Οδηγάρα
  • Κωστας Παπαδοπουλος
Reply #7 on: Κυριακή 13 Μάιος 2012, 01:42:12 πμ
αψογος.......

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ

ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ