Hellas Transalp Forum

Προβλημα με συγχρονισμο καρμπ σε TA 650

robascc · 4269

Offline robascc

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Παρασκευή 04 Μάιος 2012, 05:47:53 πμ
Καλησπερα.
 Διαβαζοντας στο forum για τον συχρονισμο στα carb αποφασισα να ελενξω και εγω στο δικο μου (αγορα μεταχειρισμενο το καλοκαιρι του 2011) με το αλφαδολαστιχο και υγρο συμπηκνωμενο αντιψυκτικο.
Αλλαξα μπουζι ρυθμισα 3 στροφες και τα δυο pilot screws και συχρονισα απο την βιδα (στο φιλτρο αερα) τα καρμυρατερ να δειχνει στο αλφαδολαστιχο σχεδον την ιδια ευθεια . Σβηνω αναβω και η σταθμη σχεδον σταθερη στην ιδια ευθεια (ζεστος ο κινητηρας κατα την δοκιμη)
Οταν τελειωσα εκανα μια δοκιμη αλλαζοντας τις ακρες απο τα αλφαδολαστιχα αυτο που ειχα στο μπροστινο καρμ το εβαλα στο πισω και το πισω μπρος. Με αυτη τη δοκιμη η σταθμη του υγρου δειχνει μεγαλη διαφορα. Τα ξανατοποθετω αλλιως και δειχνει την ιδια σταθμη?
Ειναι δυνατον να συμβαινει?  Δεν ειναι κουφο? Μηπως ο τροπος αυτος δεν ειναι αξιοπιστος?
Παρατηρησα επισης οτι και πριν την ρυθμιση αλλα και μετα το στροφομετρο στο ρελαντι τρεμοπαιζει 1200 -1300 στροβες. Εαν αφαιρεσω το λαστιχακι της υποπιεσης στο μπροστινο καρμυρατερ(δεξι) και τραβαει αερα ,το ρελαντι πεφτει στις 1000 στροφες  αλλα μενει σταθεροτατο εκει κολλημενο στις 1000 και ο κινητηρας ακουγεται να δουλευει τελεια (σαν ραπτομηχανη) ,οταν το βαζω αρχιζει να τρεμοπαιζει και να ανεβοκατεβαζει στροβες μεταξυ  1200-1300
Καποια βοηθεια
Ελπίζα να μην σας ζαλισα.
« Last Edit: Παρασκευή 04 Μάιος 2012, 05:52:35 πμ by robascc »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Παρασκευή 04 Μάιος 2012, 15:26:08 μμ
Κατ' αρχήν δώσε κανα στοιχείο παραπάνω για τη μηχανή που έχεις. Η διαφορά αυτή που παρατηρείς μεταξύ των κυλίνδρων αλλάζωντας το διαφορικό μανόμετρο δεν δικαιολογείται. Σε πρώτη φάση έλεγξε τη σωλήνωση του διαφορικού μονομέτρου(αλφαδολάστιχο). Επίσης έλεγξε και τα σωληνάκια των υποπιέσεων που είναι βιδωμένα στους κυλίνδρους για τυχόν διαρροές. Η συμπεριφοφορά που λές ότι έχει (στρωνει το ρελαντί ) πιθανόν να οφείλεται στη μεγάλη διαφορά του συγχρονισμού που παρατηρείς δεδομένω  ότι η μία πεταλούδα είναι αρκετά κλειστή και εμποδίζει την εισαγωγή αέρα η οποία αναπληρώνεται (εν μέρι)  όταν βγάζεις το σωληνάκι της υποπίεσης.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #2 on: Παρασκευή 04 Μάιος 2012, 16:28:56 μμ
Παράξενο. :eusa_think:
Συμφωνώ με τα όσα εγραψε ο Θανάσης  :thumbup: πιό πάνω και συμπληρώνω:
Με τον ίδιο τρόπο τα συγχρονίζω και εγώ. Εχω φτιάξει αυτό:

Αλλά τώρα το εχω μετατρέψει τοποθετώντας δύο μπουκάλια σαν αποσβεστήρες στο πάνω τμήμα του, σαν αυτό του Γερμαναρά  http://members.tele2.nl/fam.malde/page2.html   για πιό ακριβείς μετρήσεις:
http://members.tele2.nl/fam.malde/page5.html    και

http://members.tele2.nl/fam.malde/page4.html

Υπάρχει και αυτό :

Οι μόνες παρατηρήσεις που μπορώ να πώ οτι εχω είναι
α) κατα τον συγχρονισμό θέλει υπομονή γιατί ρυθμίζεις στο μηδέν και μετά απο μια γκαζιά παίζει και πάλι.
β) Συγχρονίζοντας εάν πειράξεις το ρελαντί πάλι χάνεις τον συγχρονισμό
γ) Το μάνουαλ γράφει για μια μέγιστη επιτρεπτή διαφορά υποπίεσης στα 20mmHg, αυτή η υποπίεση είναι  πολύ μικρή , αλλά επειδή δεν γνωρίζουμε (και δεν μας ενδειαφέρει μια συγκεκριμένη τιμή) η και πόσα mm πρέπει να είναι η σταθμη στο δικό μας υγρό ( εγώ μαλιστα χρησιμοποιώ βαλβολίνη), προσπαθούμε απλά να πετύχουμε μηδενική διαφορά στην σταθμη του υγρού. Η υποπίεση όμως είναι τόσο μικρή που ακόμα και απο μια απειροελάχιστη διαρροή αέρα την χανουμε. Ομως επιτυγχάνουμε ρύθμιση με μεγαλη ακρίβεια.

Τώρα εάν σου βγάζει διαφορά ισως απο κάποιο απο τα σωληνάκια τραβαει αέρα. Εμενα δεν μου το κάνει αλλάζοντάς τα.
Οσο για το ρελαντί στον V52 μην περιμένεις ρελαντί τετρακύλινδρου, η βελόνα του στροφόμετρου δεν κάθεται σταθερή.

Offline robascc

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 03:53:23 πμ
Εφοσον με σιγουρεψατε οτι το diy συστημα συγχρονισμου δουλευει, ξεκινησα το λυσιμο της μηχανης και να ψαχνω τι μπορει να προκαλει αυτη την διαφορα.
Εκανα βιδες το καρμυρατερ, πλυσιμο ολα τα εξαρτηματα  με βενζινα , φυσημα με αερα και παλι δεσιμο.
Τελικα το προβλημα ηταν
1. Το ενα ακροφυσιο της υποπιεσης του πισω κυλινδρου ειχε σχεδον κλεισει κατα 50%+ απο μαυρη καπνα-καρβουνιλλα, το αλλο καθαρο. ??(μηπως θελει και καμια ρυθμιση βαλβιδες?)
2. Στο συστημα που ειχα φτιαξει εγω με αλφαδολαστιχο 8χιλ και ακρα λαστιχακι σιλικονης 4 χιλ (για να κουμπωνουν στα ακροφυσια υποπιεσης των δυο κυλινδρων) ειχα χρησιμοποιησει πλαστικα εξαρτηματα (ανταπτορες απο  8χιλ σε 4 χιλ) απο αυτοματο ποτισμα αλλα δεν ειχα προσεξει οτι δεν ηταν ιδια , το ενα απο τα δυο ειχε  μικροτερη διατομη .
Ετσι μαλλον ειχα δυο διαφορετικες μετρησεις αλλαζοντας τα ακρα στις συνδεσεις.
Την μια συνδεα τον τον εναν κυλινδρο με το βουλομενο ακροφυσιο της υποπιεσης με το λαστιχο που ειχε τη μικρη διατομη ανταπτορα συνδεσης με το αλφαδολαστιχο, ενω το αλλο ελευθερο ακροφυσιο με την κανονικη διατομη ανταπτ. του αλφαδολαστιχου. Ρυθμιζα και οταν αλλαζα τις ακρες συνδεσης στα λαστιχα (τα μπρος -πισω) επαιρνα αλλα νταλον ενδειξη και δεν ηξερα ποια μπορει να ειναι η σωστη.
Εφτιαξα απο την αρχη το συστημα με το αλφαδολαστιχο σωστη δατομη ανταπτορες και μπορεσα να κανω την ρυθμιση σωστα
Τωρα δουλευει αψογα, και με αλλαγη (μπρος-πισω) ιδιες ενδειξεις.
Παιδια σας ευχαριστω ηταν πολυτιμη η βοηθεια σας για να ψαχτω που ειχα κανει την μαλ**ια.
Εχω το ΤΑ 650 XLV 2001.
Κατα το καθαρισμα του καρμ η κουπα ειχε κοκινο χρωμα το οποιο με καθαρισμα (βενζινα με πινελο) καθαρισε πολυ ευκολα.
Για ποιο λογο ειχε κοκινο χρωμα η κουπα του καρμπ ??????? (κακη καυση -κακο μειγμα?????)
Και παλι σας ευχαριστω
« Last Edit: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 04:26:52 πμ by robascc »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #4 on: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 05:09:28 πμ
Χρώμα η ... κοκκινόχωμα?   :2hysterical:

Καλοτάξιδη πολλά και ασφαλή χλμτρα.

Συμβουλή: Βαλβίδες μην πειράζεις εάν δεν εχεις επιβεβαιωμένα πρόβλημα.