1. Δεν αναφέρεις πουθενά ότι έκανες έστω και έναν υποτυπώδη καθαρισμό και service της δαγκάνας και του εμβόλου.
2. Δεν αναφέρεις πουθενά σε τι κατάσταση είναι η δισκόπλακα.
3. Δεν αναφέρεις πουθενά αν έχει "καεί" η δισκόπλακα.
3. Δεν αναφέρεις τι μάρκα είναι η δισκόπλακα.
4. Δεν αναφέρεις ποια πάστα έβαλες σε Ferodo.
5. Δεν αναφέρεις ποια πάστα έβαλες σε EBC.
6. Ακόμη και όλα να είναι σε ιδανικές συνθήκες, με την χρόνια επεξεργασία που έχει υποστεί η επιφάνεια τριβής της δισκόπλακας από τα προηγούμενα τακάκια και τις αυξομοιώσεις θερμοκράσιων, έχει αλοιωθεί η ικανότητα πέδησης και στην προκειμένη περίπτωση, το Ferodo απλά δεν συνεργάζεται σωστά. Όχι όμως οτι δεν είναι καλό και τίμιο τακάκι για αυτό που πληρώνεις.
7. Παρόλα αυτά όμως, ο μεταλικός θόρυβος και γενικά όποιος θόρυβος ακούς, είναι συντονισμός και είναι από την δισκόπλακα και όχι από το τακάκι.
Το δεχόμαστε ή όχι, έτσι είναι.
Όταν σφυρίζουν τα φρένα, φταίει η δισκόπλακα και όχι το τακάκι...
Μάλλον με τα λεγόμενά μου έθιξα κάτι εδώ πέρα και δεν το κατάλαβα. Θα σου απαντήσω λοιπόν, συνοπτικά ότι το σύστημα πέδησης μου είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορεί να είναι. Δηλαδή:
1. Έχει καθαριστεί πλήρως, έμβολα, δαγκάνες, είχαν αλλαχτεί και τα υγρά, ένα μπουκαλάκι δεν κοστίζει, αν φαίνονται ταλαιπωρημένα πάντα τα αλλάζω ανεξάρτητα από το αν έχω ή όχι κάποια άλλη εργασία στο σύστημα πέδησης,
αλλά τη σημασία έχει αφού το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας απλά τακάκια?2. Η δισκόπλακα ήταν καινούργια, στη δεύτερη αλλαγή τακακίων,
αλλά τη σημασία έχει αφού το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας απλά τακάκια?3. Γνήσιο ανταλλακτικό παρακαλώ και όχι κινεζιές ούτε επώνυμα ή ανώνυμα άφτερμάρκετ,
αλλά τη σημασία έχει αφού το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας απλά τακάκια?4 και 5, ζήτησα μαλακά τακάκια για να αντέξει περισσότερα χιλιόμετρα ο δίσκος. Το μαγαζί που τα προμηθεύτηκα μου έδωσε όπως είπε την ίδια ποιότητα πάστας και στα δύο. Δεν κράτησα τα κουτιά λυπάμαι και δεν μπορώ να σου γράψω τους κωδικούς. Δεν με ενδιέφεραν ποτέ άλλωστε, εγώ πάντα πήγαινα και ζητούσα μαλακό - οργανικό τακάκι, που να μη σφυρίζει σαν να τρίβονται μέταλλα μετά από λίγα χιλιόμετρα, επειδή την είχα ήδη πάθει μια φορά με το αμάξι. Τίποτα παραπάνω δεν ήθελα.
Και ξαναλέω να το εμπεδώσουμε, με τακάκια άλλης φίρμας το πρόβλημα λύθηκε, σε όλες τις περιπτώσεις που συνάντησα, εγώ φταίω;6. Δεν είναι η πρώτη φορά που την έπαθα από φεροντο, και στο αμάξι τα ίδια είχα πάθει, και τα άλλαξα με τακάκια της Bosch (Ρενώ Κλιό, αν και δεν έχει καμία σημασία). Οπότε όχι, δεν θεωρώ τίμια για τα λεφτά τους τακάκια οποισδήποτε φίρμας, όταν δεν αποδίδουν αυτό που διαφημίζουν.
Γιατί επιμένεις ότι η δισκόπλακα είναι εκείνη που προκαλει το θόρυβο; Αν το τακάκι έχει μπετό αντί για πάστα φταίει η δισκόπλακα που όλο το σύστημα πέδησης θα παίζει μουσική; Ξαναρωτάω, όπως είπε και ο γκ, γιατί όταν άλλαξα τακάκι σταμάτησε, και γιατί, όσες φορές έμεινα στη φίρμα που επέλεξα μετά δεν ξαναπαρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα; Γιατρέυτηκε η δισκόπλακα στα γεράματα; Δεν νομίζω... Η δισκόπλακα μπορεί να λειτουργήσει σαν "ηχείο" μεταφέροντας τον συντονισμό - ήχο, δεν σημαίνει όμως ότι αυτή είναι η αιτία που προκαλείται ο θόρυβος, διαφορετικά θα το έκανε πάντα, με ότι τακάκι έμπαινε πάνω.
Για να κλείσω, επειδή τον Νικόλα (Stoneman) τον γνωρίζω προσωπικά και ξέρω τι ζητάει από το μηχανάκι του, του είπα ότι δεν του προτείνω τα συγκεκριμένα τακάκια. Ανέφερα και το λόγο, γιατί σίγουρα κάποιος θα ρωτούσε. Δεν με ενδιαφέρει να δυσφημίσω τη φερόντο ή να διαφημίσω κάποια άλλη εταιρεία, μίλησα με γεγονότα και όποιος θέλει να επιλέξει ας κρίνει και ας αγοράσει ότι τον φωτίσει η τσέπη του.