Hellas Transalp Forum

Ερώτηση για δισκόπλακα

Goikoetxea · 19958

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 07:00:26 πμ
Θα ήθελα την άποψή σας, πρόκειται να αλλάξω εμπρός δισκόπλακα, έχω βρει μια τιμή για καινούρια της Braking προς 81 ευρώ (τιμή για συνεργάτη) όπου λόγω προσφοράς μέχρι τέλος Μαΐου δίνει δώρο και τα τακάκια της (θα ρωτήσω αν μπορώ να πάρω τα πίσω τακάκια, γιατί μπρος άλλαξα πριν ένα μήνα).

Κατ' αρχάς η τιμή πώς σας φαίνεται και για την εταιρεία αυτή τι άποψή έχετε; Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική;

Επειδή εκεί που βρήκα την τιμή είναι μόνο αντιπροσωπεία, σκέφτομαι να κάτσω να την αλλάξω ο ίδιος, είναι κάτι εύκολο/εφικτό ή πρέπει να την πάω σε κάποιο συνεργείο, στην οποία περίπτωση ποιο είναι ένα ενδεικτικό κόστος εργασίας για απλή τοποθέτηση;
« Last Edit: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 07:02:47 πμ by Goikoetxea »

Offline cuckoos

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Rossi και πάνω !
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
Reply #1 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 08:14:49 πμ
Φίλε καλησπέρα. Απ' ότι είδα στο προφίλ σου έχεις ΤΑ 400
Για δες αυτό. Λογικά πρέπει να κάνει και στο 400
http://www.ebay.com/itm/Front-Honda-Brake-Disc-Rotor-XLV-TRANSALP-600-CBR-F600-87-94-VF-F-R1000-CB-X750-/260995297934?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item3cc488328e&vxp=mtr#ht_2175wt_1185
Με free μεταφορικά και ισοτιμία 1.28 μέσο paypal κοστίζει 68 ευρώ. Αυτό ως εναλλακτική.

Η τιμή στα 81 ευρώ με τακάκια πιστεύω ότι είναι καλή. Και η Braking γνωστή μάρκα είναι, δεν έχω άποψη για την συγκεκριμένη, ας απαντήσει κάποιος που ξέρει.

Για την αλλαγή της δισκόπλακας μπροστά δεν νομίζω να είναι κάτι δύσκολο.
Εγώ είχα αλλάξει την πίσω μόνος μου και δεν συνάντησα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Την είχα πάρει από ebay μαζί με τακάκια.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΛΥΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΟΥΝ

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #2 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 08:32:41 πμ
Τις εμπορευομαι στο μαγαζι και δεν εχω ακουσει παραπονα και την εχω βαλει και στο δικο μου.

Μια χαρα θα την αλλαξεις μονος σου.

Το φρενο να πατησεις μετα μεχρι να γεμισει πριν την κανεις βολτα!

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 17:01:31 μμ
Να προσθέσω οτι τα τακάκια που έχεις είδη αγοράσει, αν έχουν "δουλέψει" πάνω στην παλιά δισκόπλακα, ίσως δυσκολευτούν να πατήσουν στην καινούργια και θα έχεις σφύριγμα και θα αργήσουν να έχουν καλή απόδοση.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 19:26:14 μμ
Η braking Θεωρειται απο πολους κορυφαια Εγω δεν εχω αποψη επ' αυτου Αλλα η τιμη μαλλον καλη ειναι! Ειδικα αν ειναι με τα τακακια μην κοιταξεις αλλου!

Αν κανεις την αλλαγη μονος σου βαλε κατα το μονταρισμα στις βιδες που στηριζουν την δισκοπλακα λιγη κολλα σπειρωματων Δωσε παντως βαση και σε αυτα:
Να προσθέσω οτι τα τακάκια που έχεις είδη αγοράσει, αν έχουν "δουλέψει" πάνω στην παλιά δισκόπλακα,  θα αργήσουν να έχουν καλή απόδοση.
Το φρενο να πατησεις μετα μεχρι να γεμισει πριν την κανεις βολτα!

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 21:22:13 μμ
Η braking Θεωρειται απο πολους κορυφαια Εγω δεν εχω αποψη επ' αυτου Αλλα η τιμη μαλλον καλη ειναι! Ειδικα αν ειναι με τα τακακια μην κοιταξεις αλλου!

Αν κανεις την αλλαγη μονος σου βαλε κατα το μονταρισμα στις βιδες που στηριζουν την δισκοπλακα λιγη κολλα σπειρωματων Δωσε παντως βαση και σε αυτα:

Τα μπρος (καινούρια κατά τα άλλα) τακάκια έχουν δουλέψει γύρω στον ένα μήνα ή περίπου 800 χλμ.

Πήγα σήμερα και την πήρα, τελικά ευτυχώς δεν υπήρχε πρόβλημα και όντως μου έδωσε τακάκια για την πίσω δισκόπλακα. Άντε να δούμε...

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τρίτη 01 Μάιος 2012, 19:00:15 μμ
όλα εντάξει.

H παλιά δισκόπλακα:

Η καινούρια με 12 χλμ δοκιμών:

Το ένα τακάκι, όπως το διαμόρφωσε η παλιά δισκόπλακα:

Και όπως κατέληξε τελικά μετά από σύντομη επεξεργασία με τριβείο:

Συμπληρώσαμε και τα υγρά φρένων από νέο δοχείο, λίγο ταλαιπωρία η όλη διαδικασία, αλλά άξιζε τον κόπο. Με την επεξεργασία των τακακίων έχασα γύρω στο ένα ωφέλιμο χιλιοστό πάχους, αλλά η επιφάνειά τους έγινε εντελώς επίπεδη, σαν καινούρια. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά πετύχαμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς είτε αγορά νέων τακακίων, είτε αναμονή να προσαρμοστούν μόνα τους στη νέα δισκόπλακα, με την ανάλογη φθορά και στην δισκόπλακα όμως.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! :)
« Last Edit: Τρίτη 01 Μάιος 2012, 19:03:35 μμ by Goikoetxea »

Offline Γιάννης Α

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Σάββατο 17 Οκτώβριος 2015, 00:44:34 πμ
Καλησπέρα, έχω μια ερώτηση σχετικά με την δεξιά μπροστινή δισκόπλακα του ΤΑ μου.
Είχα βάλει το dislock στην δισκόπλακα και ξεκίνησα χωρίς να την βγάλω. Μόλις διόρθωσα το λάθος μου και ξεκίνησα, πατώντας μπροστινό φρένο, άρχισε να κλοτσάει
η μανέτα. Διαβάζοντας, κατάλαβα πως στράβωσε ο δίσκος. Η ερώτησης είναι η εξής, πως μπορώ να ελένξω μόνος μου αν θα πρέπει αν την αλλάξω ή αν μπορώ να κάνω κάτι για να την επαναφέρω?
Δεν έχω εμπειρία στα τεχνικά ζητήματα της μοτοσυκλέτας, οπότε επιφυλάσσομαι αν είναι αυτό το πρόβλημα.

La Haine attise la haine

john lk

• Guest
Reply #8 on: Σάββατο 17 Οκτώβριος 2015, 01:00:13 πμ
Συμφωνα με το Haynes Manual, η εμπρος δισκοπλακα μπορει να εχει μεγιστο επιτρεπτο runout (στραβωμα) 0.3 χιλ.
Για να μετρηθει αυτο χρειαζαται ενας ωρολογιακος γραφτης και γνωσεις μηχανικου.
Δεν μπορω να σου πω εαν μπορει να επανελθει η δισκοπλακα η οχι, αυτο εξαρταται απο το ποσο στραβη ειναι και τι μορφη (σχημα) εχει το στραβωμα, το μονο σιγουρο ομως ειναι οτι εσυ (μη εχοντας γνωσεις μηχανικου) ΔΕΝ πρεπει να προσπαθησεις κατι γιατι αν κανεις κατι λαθος σε μια προσπαθεια επαναφορας, τοτε θα κινδυνευεις αμεσα. Μην ξεχνας οτι μιλαμε για φρενα = ασφαλεια.
Σου συστηνω "αυστηρα" και ταυτοχρονα πολυ φιλικα να αποτανθεις σε εναν μηχανικο που να εμπιστευεσαι και να ακολουθησεις τις συμβουλες του.

Offline Γιάννης Α

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Σάββατο 17 Οκτώβριος 2015, 01:10:31 πμ
Συμφωνα με το Haynes Manual, η εμπρος δισκοπλακα μπορει να εχει μεγιστο επιτρεπτο runout (στραβωμα) 0.3 χιλ.
Για να μετρηθει αυτο χρειαζαται ενας ωρολογιακος γραφτης και γνωσεις μηχανικου.
Δεν μπορω να σου πω εαν μπορει να επανελθει η δισκοπλακα η οχι, αυτο εξαρταται απο το ποσο στραβη ειναι και τι μορφη (σχημα) εχει το στραβωμα, το μονο σιγουρο ομως ειναι οτι εσυ (μη εχοντας γνωσεις μηχανικου) ΔΕΝ πρεπει να προσπαθησεις κατι γιατι αν κανεις κατι λαθος σε μια προσπαθεια επαναφορας, τοτε θα κινδυνευεις αμεσα. Μην ξεχνας οτι μιλαμε για φρενα = ασφαλεια.
Σου συστηνω "αυστηρα" και ταυτοχρονα πολυ φιλικα να αποτανθεις σε εναν μηχανικο που να εμπιστευεσαι και να ακολουθησεις τις συμβουλες του.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, δεν θα κάνω κάποια κίνηση.
Δευτέρα θα το πάω σε μηχανικό να το δούμε!
Άλλη μια ερώτηση, θεωρείται επικύνδυνο να οδηγώ,μέχρι Δευτέρα, υπό αυτές τις συνθήκες?

La Haine attise la haine

john lk

• Guest
Reply #10 on: Σάββατο 17 Οκτώβριος 2015, 01:13:54 πμ
τι να σου πω....και ναι και οχι. Εξαρταται απο το ποσο στραβη ειναι, ητοι ποσο κτυπαει η μανετα του φρενου.
Αν ειναι πραγματικα μικρο το κτυπημα, μαλλον εισαι οκ για να την οδηγησεις, αν ειναι ομως μεγαλο καλυτερα μην οδηγεις.

Offline Γιάννης Α

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Σάββατο 17 Οκτώβριος 2015, 01:33:47 πμ
τι να σου πω....και ναι και οχι. Εξαρταται απο το ποσο στραβη ειναι, ητοι ποσο κτυπαει η μανετα του φρενου.
Αν ειναι πραγματικα μικρο το κτυπημα, μαλλον εισαι οκ για να την οδηγησεις, αν ειναι ομως μεγαλο καλυτερα μην οδηγεις.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου, μάλλον έψαχνα ευκαιρία να κάνω ποδήλατο!

La Haine attise la haine

Offline tasos2us

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #12 on: Τρίτη 02 Φεβρουάριος 2016, 21:07:03 μμ
Καλησπέρα σε όλους . Έχω αγοράσει ένα transalp xl650v και μετά απο εναν τεχνικό έλεγχο που έκανε ο μηχανικός μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω μπροστά δίσκο πλάκες και τακάκια . Το μηχανάκι ειναι Θεσσαλονίκη αλλα μια που κατέβηκα Αθήνα , ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανεις να μου πει που θα μπορούσα να ρωτήσω στην Αθηνα για δίσκοπλακες και τακάκια ( όχι γνήσια αλλα μια αξιόπιστη μάρκα που ίσως εχει χρησιμοποίηση κάποιος που εχει τέτοιο μηχανάκι ) . Θα το εκτιμούσα αν κάποιος θα μπορούσε να με βοηθηση . Ευχαριστω .

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #13 on: Τρίτη 02 Φεβρουάριος 2016, 21:18:54 μμ
Εγώ έβαλα πρόσφατα Newfren και προς το παρόν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Δεν ξέρω να σου πω στην Αθήνα που και πως και ποσό απλά αναφέρω τη μάρκα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 02 Φεβρουάριος 2016, 22:12:03 μμ
Εγώ έχω αλλάξει όλους τους δίσκους με Braking, τους αγόρασα από τον "φρενά" στη Καλλιρόης, κοντά στο ΣΥΜΟΦΕ. Επίσης ευχαριστημένος. Τακάκια μου έδωσε εκείνος τα οργανικά EBC τόσο για εμπρός (για να στρώσω τους δίσκους), αλλά και πίσω. Πίσω μάλιστα άλλαξα πέρσι και έβαλα και πάλι οργανικά.  Απόλυτα ευχαριστημένος, και με αρκετά καλή τιμή θα έλεγα (σίγουρα ακριβότερα από τα newfren)

Offline Κυριακος

• νέος οδηγός
  • **
Reply #15 on: Τρίτη 02 Φεβρουάριος 2016, 22:12:32 μμ
Καλησπέρα σε όλους . Έχω αγοράσει ένα transalp xl650v και μετά απο εναν τεχνικό έλεγχο που έκανε ο μηχανικός μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω μπροστά δίσκο πλάκες και τακάκια . Το μηχανάκι ειναι Θεσσαλονίκη αλλα μια που κατέβηκα Αθήνα , ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανεις να μου πει που θα μπορούσα να ρωτήσω στην Αθηνα για δίσκοπλακες και τακάκια ( όχι γνήσια αλλα μια αξιόπιστη μάρκα που ίσως εχει χρησιμοποίηση κάποιος που εχει τέτοιο μηχανάκι ) . Θα το εκτιμούσα αν κάποιος θα μπορούσε να με βοηθηση . Ευχαριστω .
http://brakeshop.gr/
Κανε μια ερωτηση.

Εdit. Με προλαβε ο απο πανω!

Ξύπνησα, σήκωσα τα χέρια μου, λύγισα τα γόνατα μου, γύρισα τον σβέρκο μου..όλα έκαναν τον ίδιο ήχο: Κραααααακ!! Κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Δεν είμαι γερος, είμαι τραγανος!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #16 on: Τετάρτη 03 Φεβρουάριος 2016, 03:41:57 πμ
Απόλυτα ευχαριστημένος, και με αρκετά καλή τιμή θα έλεγα (σίγουρα ακριβότερα από τα newfren)

40 ευρώ τα εμπρός και 22 τα πίσω?

Ferodo έχει δοκιμάσει κανείς?

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 05 Φεβρουάριος 2016, 17:13:27 μμ
Νίκο έχω δοκιμάσει εγώ τα Ferodo, και δεν τα προτείνω.

Είναι αρκετά μαλακά τακάκια με την έννοια ότι δεν τρώνε το δίσκο, και δεν σφυρίζουν όταν είναι στεγνά. Όταν όμως βραχούν ή απλά έχει υγρασία ο καιρός μόλις φρενάρεις ακούγονται σαν κόρνα από τρένο (κυριολεκτικά), μέχρις ότου στεγνώσουν, ήδη όμως θα σου έχουν σπάσει τα νεύρα, και το φαινόμενο αυτό είναι δυστυχώς μόνιμο. Ίσως να χάνουν και σε απόδοση σε τέτοια περίπτωση, γενικά πάντως δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος.

Offline transalpblack

• Djkostas
  • Οδηγάρα
Reply #18 on: Παρασκευή 05 Φεβρουάριος 2016, 23:49:31 μμ
Νίκο έχω δοκιμάσει εγώ τα Ferodo, και δεν τα προτείνω.

Είναι αρκετά μαλακά τακάκια με την έννοια ότι δεν τρώνε το δίσκο, και δεν σφυρίζουν όταν είναι στεγνά. Όταν όμως βραχούν ή απλά έχει υγρασία ο καιρός μόλις φρενάρεις ακούγονται σαν κόρνα από τρένο (κυριολεκτικά), μέχρις ότου στεγνώσουν, ήδη όμως θα σου έχουν σπάσει τα νεύρα, και το φαινόμενο αυτό είναι δυστυχώς μόνιμο. Ίσως να χάνουν και σε απόδοση σε τέτοια περίπτωση, γενικά πάντως δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος.

Καλησπέρα

Μήπως έκανες εσύ κάτι λάθος και δεν φταίνε τα τακάκια, αλλά εσύ?
Να ξέρεις πως όταν σφυρίζουν τα φρένα, δεν φταίει το τακάκι αλλά η δισκόπλακα

Οταν πεθανω θελω να με θαψουν οι φιλοι μου, δεν θα ειναι η πρωτη φορα αλλωστε...

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #19 on: Σάββατο 06 Φεβρουάριος 2016, 00:22:32 πμ

Και πώς γίνεται με άλλα τακάκια να σφυρίζει και με άλλα να μη σφυρίζει η ίδια δισκόπλακα;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Σάββατο 06 Φεβρουάριος 2016, 04:28:50 πμ
Καλησπέρα

Μήπως έκανες εσύ κάτι λάθος και δεν φταίνε τα τακάκια, αλλά εσύ?

Αν μου βρείς το λάθος στη διαδικασία που ακολούθησα πες μου.

Τα τακάκια τα πήρα και τα τοποθέτησα επάνω και όπως μου είχε πεί ο φρενάς για ότι τακάκι έχω πάρει, φρενάρω με προσοχή μέχρι να πατήσουν μόνα τους, και να αποδώσουν σταδιακά πλήρως. Έτσι και έκανα, τα τακάκια έστρωσαν και πάτησαν στις δισκόπλακες και στην πρώτη βροχή άρχισαν να παίζουν μουσική. Δεν έκανα κάτι άλλο στο μεταξύ.

Στο δεύτερο γύρο ακολούθησα την ίδια διαδικασία με άλλα τακάκια, τα οποία δεν παρουσίασαν τέτοια συμπεριφορά. Πάνω κάτω και τα δύο διαφορετικά ζευγάρια πάτησαν στα ίδια περίπου χιλιόμετρα.

Για τον φόβο ότι πιθανότατα μου έκανε τη δουλειά η επικάλυψη που είχαν ή κάποιες γωνίες στο τακάκι, πήρα τα αρχικά που έκαναν θόρυβο, τα έξυσα επιφανεικά και περιμετρικά να φύγουν όλες οι γωνίες και ξαναδοκίμασα. Η φασαρία επανήλθε μετά από 2~3 φρεναρίσματα. Μόνο αν είχε υγρασία ή βροχή όμως.

και εδώ με υπερκάλυψε ο φίλος γκ

Και πώς γίνεται με άλλα τακάκια να σφυρίζει και με άλλα να μη σφυρίζει η ίδια δισκόπλακα;

Γιατί να σφυρίξει με τα φερόντο και όχι με τα ebc? Αφού η δισκόπλακα το είχε το πρόβλημα γιατί να λυθεί μόνο αλλάζοντας τα τακάκια;

Offline transalpblack

• Djkostas
  • Οδηγάρα
Reply #21 on: Σάββατο 06 Φεβρουάριος 2016, 06:29:44 πμ

Γιατί να σφυρίξει με τα φερόντο και όχι με τα ebc? Αφού η δισκόπλακα το είχε το πρόβλημα γιατί να λυθεί μόνο αλλάζοντας τα τακάκια;

1. Δεν αναφέρεις πουθενά ότι έκανες έστω και έναν υποτυπώδη καθαρισμό και service της δαγκάνας και του εμβόλου.
2. Δεν αναφέρεις πουθενά σε τι κατάσταση είναι η δισκόπλακα.
3. Δεν αναφέρεις πουθενά αν έχει "καεί" η δισκόπλακα.
3. Δεν αναφέρεις τι μάρκα είναι η δισκόπλακα.
4. Δεν αναφέρεις ποια πάστα έβαλες σε Ferodo.
5. Δεν αναφέρεις ποια πάστα έβαλες σε EBC.
6. Ακόμη και όλα να είναι σε ιδανικές συνθήκες, με την χρόνια επεξεργασία που έχει υποστεί η επιφάνεια τριβής της δισκόπλακας από τα προηγούμενα τακάκια και τις αυξομοιώσεις θερμοκράσιων, έχει αλοιωθεί η ικανότητα πέδησης και στην προκειμένη περίπτωση, το Ferodo απλά δεν συνεργάζεται σωστά. Όχι όμως οτι δεν είναι καλό και τίμιο τακάκι για αυτό που πληρώνεις.
7. Παρόλα αυτά όμως, ο μεταλικός θόρυβος και γενικά όποιος θόρυβος ακούς, είναι συντονισμός και είναι από την δισκόπλακα και όχι από το τακάκι.
Το δεχόμαστε ή όχι, έτσι είναι.
Όταν σφυρίζουν τα φρένα, φταίει η δισκόπλακα και όχι το τακάκι...

Οταν πεθανω θελω να με θαψουν οι φιλοι μου, δεν θα ειναι η πρωτη φορα αλλωστε...

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Κυριακή 07 Φεβρουάριος 2016, 00:31:30 πμ
1. Δεν αναφέρεις πουθενά ότι έκανες έστω και έναν υποτυπώδη καθαρισμό και service της δαγκάνας και του εμβόλου.
2. Δεν αναφέρεις πουθενά σε τι κατάσταση είναι η δισκόπλακα.
3. Δεν αναφέρεις πουθενά αν έχει "καεί" η δισκόπλακα.
3. Δεν αναφέρεις τι μάρκα είναι η δισκόπλακα.
4. Δεν αναφέρεις ποια πάστα έβαλες σε Ferodo.
5. Δεν αναφέρεις ποια πάστα έβαλες σε EBC.
6. Ακόμη και όλα να είναι σε ιδανικές συνθήκες, με την χρόνια επεξεργασία που έχει υποστεί η επιφάνεια τριβής της δισκόπλακας από τα προηγούμενα τακάκια και τις αυξομοιώσεις θερμοκράσιων, έχει αλοιωθεί η ικανότητα πέδησης και στην προκειμένη περίπτωση, το Ferodo απλά δεν συνεργάζεται σωστά. Όχι όμως οτι δεν είναι καλό και τίμιο τακάκι για αυτό που πληρώνεις.
7. Παρόλα αυτά όμως, ο μεταλικός θόρυβος και γενικά όποιος θόρυβος ακούς, είναι συντονισμός και είναι από την δισκόπλακα και όχι από το τακάκι.
Το δεχόμαστε ή όχι, έτσι είναι.
Όταν σφυρίζουν τα φρένα, φταίει η δισκόπλακα και όχι το τακάκι...

Μάλλον με τα λεγόμενά μου έθιξα κάτι εδώ πέρα και δεν το κατάλαβα. Θα σου απαντήσω λοιπόν, συνοπτικά ότι το σύστημα πέδησης μου είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορεί να είναι. Δηλαδή:

1. Έχει καθαριστεί πλήρως, έμβολα, δαγκάνες, είχαν αλλαχτεί και τα υγρά, ένα μπουκαλάκι δεν κοστίζει, αν φαίνονται ταλαιπωρημένα πάντα τα αλλάζω ανεξάρτητα από το αν έχω ή όχι κάποια άλλη εργασία στο σύστημα πέδησης, αλλά τη σημασία έχει αφού το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας απλά τακάκια?

2. Η δισκόπλακα ήταν καινούργια, στη δεύτερη αλλαγή τακακίων, αλλά τη σημασία έχει αφού το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας απλά τακάκια?

3. Γνήσιο ανταλλακτικό παρακαλώ και όχι κινεζιές ούτε επώνυμα ή ανώνυμα άφτερμάρκετ, αλλά τη σημασία έχει αφού το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας απλά τακάκια?

4 και 5, ζήτησα μαλακά τακάκια για να αντέξει περισσότερα χιλιόμετρα ο δίσκος. Το μαγαζί που τα προμηθεύτηκα μου έδωσε όπως είπε την ίδια ποιότητα πάστας και στα δύο. Δεν κράτησα τα κουτιά λυπάμαι και δεν μπορώ να σου γράψω τους κωδικούς. Δεν με ενδιέφεραν ποτέ άλλωστε, εγώ πάντα πήγαινα και ζητούσα μαλακό - οργανικό τακάκι, που να μη σφυρίζει σαν να τρίβονται μέταλλα μετά από λίγα χιλιόμετρα, επειδή την είχα ήδη πάθει μια φορά με το αμάξι. Τίποτα παραπάνω δεν ήθελα. Και ξαναλέω να το εμπεδώσουμε, με τακάκια άλλης φίρμας το πρόβλημα λύθηκε, σε όλες τις περιπτώσεις που συνάντησα, εγώ φταίω;

6. Δεν είναι η πρώτη φορά που την έπαθα από φεροντο, και στο αμάξι τα ίδια είχα πάθει, και τα άλλαξα με τακάκια της Bosch (Ρενώ Κλιό, αν και δεν έχει καμία σημασία). Οπότε όχι, δεν θεωρώ τίμια για τα λεφτά τους τακάκια οποισδήποτε φίρμας, όταν δεν αποδίδουν αυτό που διαφημίζουν.

Γιατί επιμένεις ότι η δισκόπλακα είναι εκείνη που προκαλει το θόρυβο; Αν το τακάκι έχει μπετό αντί για πάστα φταίει η δισκόπλακα που όλο το σύστημα πέδησης θα παίζει μουσική; Ξαναρωτάω, όπως είπε και ο γκ, γιατί όταν άλλαξα τακάκι σταμάτησε, και γιατί, όσες φορές έμεινα στη φίρμα που επέλεξα μετά δεν ξαναπαρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα; Γιατρέυτηκε η δισκόπλακα στα γεράματα; Δεν νομίζω... Η δισκόπλακα μπορεί να λειτουργήσει σαν "ηχείο" μεταφέροντας τον συντονισμό - ήχο, δεν σημαίνει όμως ότι αυτή είναι η αιτία που προκαλείται ο θόρυβος, διαφορετικά θα το έκανε πάντα, με ότι τακάκι έμπαινε πάνω.

Για να κλείσω, επειδή τον Νικόλα (Stoneman) τον γνωρίζω προσωπικά και ξέρω τι ζητάει από το μηχανάκι του, του είπα ότι δεν του προτείνω τα συγκεκριμένα τακάκια. Ανέφερα και το λόγο, γιατί σίγουρα κάποιος θα ρωτούσε. Δεν με ενδιαφέρει να δυσφημίσω τη φερόντο ή να διαφημίσω κάποια άλλη εταιρεία, μίλησα με γεγονότα και όποιος θέλει να επιλέξει ας κρίνει και ας αγοράσει ότι τον φωτίσει η τσέπη του.

« Last Edit: Κυριακή 07 Φεβρουάριος 2016, 00:36:34 πμ by Johnny_Nik »

Offline transalpblack

• Djkostas
  • Οδηγάρα
Reply #23 on: Κυριακή 07 Φεβρουάριος 2016, 03:10:21 πμ
Γιατί επιμένεις ότι η δισκόπλακα είναι εκείνη που προκαλει το θόρυβο;

Γιατί τυχαίνει να έχω περάσει καποια σεμινάρια πάνω στα συστήματα πέδησης και απλά φταίει η δισκόπλακα...
Αν με το ένα τακάκι σφθρίζει και με το άλλο όχι, τότε απλά δεν συνεργάζονται μεταξύ τους.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Κυριακή 07 Φεβρουάριος 2016, 03:28:02 πμ
εδω και πολλα χρονια χρησιμοποιω τακακια ferodo.
ναι βγαζουν συνηθως ενα θορυβο αλλα καθολου δεν με νοιαζει μιας και εχω απολυτη εμπιστοσυνη στο φρενο/μαρκα η οποια προηλθε μετα απο πολλες δοκιμες.

στην μηχανη αρχικα ειχα βαλει new fren αν το γραφω σωστα,μετα EBC και επειτα ferodo.
δεν χρειαζεται να πω με ποια ειχα καλυτερο αποτελεσμα/αισθηση,νομιζω.

ναι μπορει να βγαζουν λιγο θορυβο -συνηθως κρυα και μονο στα απαλα πατηματα- αλλα αυτο ειναι κατι πολυ συντομο και οχι μονιμο αν ζεσταθουν,οποτε δεν με απασχολει καθολου.

δεν ξερω τι λενε τα σεμιναρια -τα οποια σεβομαι φυσικα- αλλα εγω λεω αυτο που εχω ζησει.

20 ευρω τα 2 κομματια σε μεγεθος σπιρτοκουτου τα θεωρω παρα πολλα λεφτα αλλα και οι αλλες μαρκες την ιδια τιμη εχουν πανω κατω,οποτε τα θεωρω και πολυ τιμια.