Hellas Transalp Forum

χαλασανε οι βολτες απο το καρτερ και κλοτσησε η βιδα

rouso · 31865

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #25 on: Δευτέρα 09 Απρίλιος 2012, 03:00:41 πμ
συνHondaκηδες έχω και εγώ πρόβλημα με κλοτσησμένες βόλτες αλλά στα μπουζί  :'( :'( :'( :'(
Τι κάνουμε ;;;; Καθώς τρέχει πολύ λίγο λάδι από τα δύο μπουζί που φένονται πιο εύκολα όταν δουλεύει η μηχανή.
Αν έχεται παρόμοια εμπειρία θα ηταν χρήσιμη μια συμβουλή (γίνεται τιποτα με τεφλον;),
αλλιώς ένα καλό συνεργείο με τίμιο μάστορα θα ήταν το καλύτερο ...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

λάδι στα μπουζί ? μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία ?

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #26 on: Δευτέρα 09 Απρίλιος 2012, 16:03:20 μμ
Καθώς τρέχει πολύ λίγο λάδι από τα δύο μπουζί που φένονται πιο εύκολα όταν δουλεύει η μηχανή.

Λάδι δεν υπάρχει καλώς εχόντων των πραγμάτων στο θάλαμο καύσης.
Άρα τρέχει κάτι άλλο, ή και κάτι άλλο.
Έλεγξε αν το λάδι βγαίνει από αλλού και καταλήγει στην εσοχή των μπουζί, δημιουργώντας την εντύπωση ότι είναι από εκεί.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #27 on: Δευτέρα 09 Απρίλιος 2012, 20:01:22 μμ
Γιωργο καλημερα. αν εχουν χαλασει τα σπειροματα οτι και να γινει
πρεπει να βγαλεις την κεφαλη για να φτιαξει σωστα οποιος αλλος τροπος
ειναι προσωρινος. αν βαλεις τεφλον ας πουμε. αν χανει λαδια (πολυ παραξενο απο κει)
τοτε ισως εχει ριγμα η κεφαλη εσωτερικα και το πεταει απο εκει. αν σημβενει αυτο τοτε εχεις
χοντρη ζιμια. για να δεις αν εχει ριγμα η κεφαλη πρεπει να παει σε ρεκτιφιε να την πρεσαρουν.
αν αυτο που βλεπεις ειναι βενζινη τοτε ενταξει. αν χανει συμπιεση απο τα σπειροματα χανεις
αποδοση καλο ειναι να το φτιαξεις το συντομοτερο. καλα ξεμπερδεματα ! ;)
« Last Edit: Δευτέρα 09 Απρίλιος 2012, 20:04:58 μμ by cbfaras »

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Βιτσίλα

• Guest
Reply #28 on: Τρίτη 10 Απρίλιος 2012, 07:18:16 πμ
Ευχαριστώ, έχετε δίκιο, βενζίνη είναι (απλά δεν φενόταν από τη μυρωδιά). Και ναι χάνει συμπίεση καθώς πότε πότε πέφτουν οι στροφές και σβήνει . Υπάρχει περίπτωση να μου πετάξει το μπουζί όπως μου είπε ένα φίλος μου;
Δήλαδη η μόνη λύση είναι να βγάλω την κεφαλή; Δεν θα έχω προβλήματα μετά;Βλέπεις είναι και στις δυο απλά στην μια είναι πάρα πολύ λίγο ...
Μου είπε ο Πάγκαλος από εδώ ένα καλό συνεργείο, θα πάω να ρωτήσω τιμές .
Θα ήταν καλύτερα να τα βγάλω εγώ όλα εκτός την κεφαλή;
Γιατί έτσι πήγα να κάνω σέρβις μόνος πρώτη φορά και χάλασα το σπύρωμα :(, αρχάριος σε αυτά (αλλά θα μάθω που θα πάει), έχει και πολύ υλικό εδώ !!!!
Να 'στε καλά ...
« Last Edit: Τρίτη 10 Απρίλιος 2012, 07:50:47 πμ by Βιτσίλα »

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
θα σου πρότεινα άμεσα για συνεργείο. Για τα self-service ξεκίνα με αυτά που δε κοστίζουν...

Offline cbfaras

• Rossi και πάνω !
    • FUN
Αν εχει καποιο συνεργειο που νομιζεις καλο πανε εκει. το να βγαλεις της κεφαλες
ειναι δουλεια για καποιον που ξερει να το κανει σιγουρα και οχι για σενα που μαλον
εισαι νεος στα μαστοριλικια  :) σαν κοστος ειναι λιγο ακριβα αλλα για να γινει σωστα
πρεπει να βγουν τα κεφαλαρια εξω. λες οτι στην μια ειναι λιγο αλλα αν δεν φτιαξεις
και της δυο κεφαλες τωρα σε μια αλλαγη μπουζι αργοτερα ισως το ξαναχαλασεις και μετα
φτου και απ'την αρχη διπλο κοστος εργασιας. γνωμη μου φτιαξε και της δυο κεφαλες.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Για αρχή μόνο αέρα στα λάστιχα και βενζίνα. Γιατί σε κόβω για σιδεροφαγά ;D ;D Θέλει πολύ κουράγιο να χαλάσεις τις βόλτες των μπουζί!
« Last Edit: Τρίτη 10 Απρίλιος 2012, 22:20:58 μμ by Aerios »

Βιτσίλα

• Guest
Reply #32 on: Τετάρτη 11 Απρίλιος 2012, 08:52:23 πμ
Για αρχή μόνο αέρα στα λάστιχα και βενζίνα. Γιατί σε κόβω για σιδεροφαγά ;D ;D Θέλει πολύ κουράγιο να χαλάσεις τις βόλτες των μπουζί!

Έκανα το service με ένα φίλο μου ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι μάλλον ήταν ζορισμένα τα πάσα γιατί δεν τα σφίξαμε παρα πολύ ... Εν πάση περιπτώση , η ζημιά έγινε ... πόσο λέτε να κοστίσει να βγάλουν τις κεφαλές ;

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #33 on: Πέμπτη 12 Απρίλιος 2012, 00:56:18 πμ
Έκανα το service με ένα φίλο μου ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι μάλλον ήταν ζορισμένα τα πάσα γιατί δεν τα σφίξαμε παρα πολύ ... Εν πάση περιπτώση , η ζημιά έγινε ... πόσο λέτε να κοστίσει να βγάλουν τις κεφαλές ;

δεν αρχίζεις καλά... πολλά τα λεφτά.

Βιτσίλα

• Guest
Reply #34 on: Παρασκευή 13 Απρίλιος 2012, 13:41:12 μμ
Τελικά δεν είμαι σιδεροφαγάς  :P  ... απλά φοβιτσιάρης  :'( ... ήθελαν τα μπουζιά και άλλο σφίξιμο  :2hysterical:
Πήγα στο παλικάρι που ήταν στου Ανδρή παλιά και τα έσφιξε και άλλο ....ούφ!!!!
Πάμε πάλι για :moped:

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Παρασκευή 13 Απρίλιος 2012, 23:48:37 μμ
Τελικά δεν είμαι σιδεροφαγάς  :P  ... απλά φοβιτσιάρης  :'( ... ήθελαν τα μπουζιά και άλλο σφίξιμο  :2hysterical:
Πάμε πάλι για :moped:

Μεγάλε θα μας τρελάνεις     :o

Offline cbfaras

• Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #36 on: Σάββατο 14 Απρίλιος 2012, 05:34:28 πμ
 :butthead:φαρδε  ;D

Offline Babstaz

• Ε όχι και
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Σάββατο 14 Απρίλιος 2012, 07:24:17 πμ

Στη Λ. Κνωσού λες; Με τις εφημερίδες στη τζαμαρία;
Πολύ καλά παιδιά και οι δύο.
« Last Edit: Σάββατο 14 Απρίλιος 2012, 07:26:34 πμ by Babstaz »

Στο άπειρο κι ακόμη παραπέρα.....                                                                                          "Επί αμφιβολίας, άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μην δώσει λύση, αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία"

Βιτσίλα

• Guest
Reply #38 on: Κυριακή 15 Απρίλιος 2012, 06:38:51 πμ
Στη Λ. Κνωσού λες; Με τις εφημερίδες στη τζαμαρία;
Πολύ καλά παιδιά και οι δύο.
ΝΑΙ , μου τους είχε προτείνει ένα παιδί που είχε την ίδια μηχανή , και την πήγαινα πάντα στου Ανδρή αλλά μετά τους έχασα ...
Αλλά από εδώ έμαθα που έχουν πάει ...

Offline Τρανς-Αλπινιστής

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #39 on: Τετάρτη 30 Ιούλιος 2014, 03:24:52 πμ
Σημειώνω εδώ ότι όταν τοποθετούμε οποιοδήποτε φίλτρο ποτέ δεν το σφίγγουμε με φιλτρόκλειδο, απλά το πιέζουμε όσο ειναι δυνατόν με το χέρι και είμαστε ΟΚ το λάστιχο που υπάρχει εκει διογκωνεται και δεν υπάρχει καμία περιπτωση να λασκάρει ή να έχουμε διαρροή, εκτός αν ξεχάσουμε να το σφίξουμε όσο μπορούμε, επαναλαμβάνω με το χέρι και οχι με το φιλτροκλειδο.

Το ξεθάβω επειδή το συγκεκριμένο έχει να κάνει ακριβώς με την ερώτησή μου.

Άλλαξα λάδια και φίλτρο για πρώτη φορά μόνος μου και (έχοντας διαβάσει στο φόρουμ κάποιο μήνυμα που άφηνε να εννοηθεί ότι υπέρχει κίνδυνος ξεβιδώματος από σφίξιμο με το χέρι) το έσφιξα με κλειδί, αφού έβαλα λάδι στο λάστιχο. Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά;

Επίσης παρατήρησα δυο τρεις σταγόνες κάτω μετά την αλλαγή, όμως δε φοράει την ποδιά η μηχανή. Η τάπα είναι θεόστεγνη. Στο "χείλος" του φίλτρου περιμετρικά υπάρχει βρωμιά από την έξω πλευρά αλλά από κάτω είναι στεγνό. Να είναι από την αλυσίδα; Μέχρι τώρα δεν είχα δει σταγόνα κάτω και σκέφτομαι μην έκανα πατάτα ...   :(

Το TRANSALP μου είναι δίκυκλο!!!   ;D

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #40 on: Τετάρτη 30 Ιούλιος 2014, 03:31:57 πμ
μιλας για το φιλτρο λαδιου προφανως ....πατατα δεν εχεις κανει απλα στην επομενη αλλαγη θα ζοριστεις να το λυσεις .

σταγονες λαδι ...αν ειναι απο την αλυσιδα με τι την λαδωνεις ;με βαλβολινη ;

Offline Τρανς-Αλπινιστής

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #41 on: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2014, 00:35:07 πμ
μιλας για το φιλτρο λαδιου προφανως ....πατατα δεν εχεις κανει απλα στην επομενη αλλαγη θα ζοριστεις να το λυσεις .

σταγονες λαδι ...αν ειναι απο την αλυσιδα με τι την λαδωνεις ;με βαλβολινη ;

Δίκιο έχεις, σήμερα που το έψαξα λίγο είδα ότι το φίλτρο είναι στεγνό γύρω γύρω. Όσο για το λάδι αυτό έσταζε πρώτα στο σημείο μέσα στον κύκλο και από εκεί κάτω στο πάτωμα.

img hosting

Όταν έβγαλα το κάλυμμα του γρανζιού είδα αυτό που βλέπεις και νομίζω τα εξηγεί όλα.

upload a gif
Το περπάτησα λίγο χωρίς το κάλυμμα και δεν υπήρξε σταγόνα κάτω, άρα είχε παραμαζευτεί εκεί μέσα (το παράκανα μάλλον και στο τελευταίο λάδωμα) και έσταζε λίγο λίγο.

Οπότε μένει να δω στην επόμενη αλλαγή πόσο θα με ζορίσει το φίλτρο.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Το TRANSALP μου είναι δίκυκλο!!!   ;D