Hellas Transalp Forum

χαλασανε οι βολτες απο το καρτερ και κλοτσησε η βιδα

rouso · 31866

Offline rouso

• νέος οδηγός
  • **
ειναι ενα v στρομ 1000 ενος φιλου ηρθε να αλλαξουμε λαδια παρεα παω να βγαλω τη βιδα,ςορικα την καταλαβα την βλεπω ειχε παρει μαςι τις βολτες απο το καρτερ,τωρα τι κανουμε γνωριςει καποιος,την εχω βιδωσει αλλα δεν σφιγγει.

Offline Dimitris TA600

• Μου αρέσει που είμαι...
  • Οδηγάρα
  • δεν με χωραει ο τοπος...
Reply #1 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 05:46:49 πμ
Κατ'αρχην.....''καλοριζικα''!...
Η πιο ακριβη λυση ειναι η αντικατασταση...Πιες λιγο νερο ενα ηρεμιστικο ή διαβασε πιο κατω.... :2hysterical: :2hysterical:
Υπαρχει λυση,παντως,μην αγχωνεστε!Σε συνεργεια ή καταστημα βιομηχανικων ειδων θα βρεις τα λεγόμενα ''helicoil''.Ανοιγουμε λιγο μεγαλυτερη τρυπα,καινουργιο σπειρωμα με κολλαουζο και περναμε το ''helicoil''.Βιδωνουμε μια καινουργια ταπα και ολα οκ.Θελει προσοχη σε καθε επομενο βιδωμα-ξεβιδωμα.Το εχω κανει σε ενα Astra 100 που ειχα και αντεξε 2 χρονια(μετα δεν ξερω το πουλησα!!)

Ριξε μια ματια εδω να καταλαβεις για τι μιλαω:

Όποιος φοβάται,πέφτει και κοιμάται.Οι υπόλοιποι καίμε λάστιχα.
Μερικοι φορανε ενα ειδικο κρανος, και νομιζουν οτι κανουν εντουρο, ενω δεν κανουν. Και αυτο ειναι αδικο. Γιαυτο αλλωστε λεγεται και εντουρ - αδικο!

Τυχαιο;Δεν νομιζω!!

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 06:45:35 πμ
Εγώ νόμιζα ότι αυτές οι βίδες είναι κατασκευασμένες, από πιο μαλακό μέταλλο απ ότι το κάρτερ..
Μου κάνει εντύπωση τέτοια ζημία..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline Nickoss

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 07:23:11 πμ
καλη ιδεα,αλλα να ρωτησω τι γινεται με τα γρεζια που θα πεσουν στο καρτερ απο το ανοιγμα της μεγαλυτερης τρυπας; :-X

Offline Dimitris TA600

• Οδηγάρα
Reply #4 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 07:45:54 πμ
Τα χοντρα με εναν μικρο μαγνητη και τα ψιλα με λιγη βενζινη η λαδι....!

Μερικοι φορανε ενα ειδικο κρανος, και νομιζουν οτι κανουν εντουρο, ενω δεν κανουν. Και αυτο ειναι αδικο. Γιαυτο αλλωστε λεγεται και εντουρ - αδικο!

Τυχαιο;Δεν νομιζω!!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 14:07:36 μμ
Τα χοντρα με εναν μικρο μαγνητη και τα ψιλα με λιγη βενζινη η λαδι....!

Η γνωμη μου:
Με μαγνητη δεν γινεται μιας και το καρτερ ειναι απο κραμα αλουμινιου (αυτος μαλλον ειναι και ο λογος που τα 'φτυσαν οι βολτες + ο χειροδυναμος "μαστορας") Την βενζινη την ξεχναμε και μενει μονο το λαδι για να ξεπλυνει τα οποια γρεζια αλλαζοντας τα -χωρις να βαλουμε μπρος τον κινητηρα- 2-3 φορες Με την homemade μεθοδο καποιοι θα βοηθηθουν αν κανουν πρωτα τον σταυρο τους και πουν και καμια προσευχη  :2hysterical:

Ο πιο σιγουρος τροπος ειναι να ανοιχτουν τα καρτερ! (ουτε προσευχες ουτε τιποτα) Επειδη ομως αυτο κοστιζει κατιτις  :goofy: επομενη λυση ειναι αυτη του μηχανουργειου στο οποιο θα ανοιχτουν με κολαουζο νεες μεγαλυτερες βολτες με εργαλειο που βγαζει τα γρεζια προς τα εξω Το helicoil θα ηταν μια λυση αν δεν μιλαγαμε για την συγκεκριμενη βιδα και για μηχανακι που κοστιζει παραπανω απο ενα παπι
Μετα την επισκευη φυσικα θα μπει μεγαλυτερης διαμετρου βιδα και θα πρεπει να γινουν και μερικες αλλαγες λαδιων -χωρις να τεθει σε λειτουργια ο κινητηρας- για μεγαλυτερη (αλλα οχι απολυτη!) σιγουρια
Νομιζω λοιπον οτι σε αυτην την ζημια το μηχανουργειο ειναι μονοδρομος!

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #6 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 15:49:15 μμ
Με την homemade μεθοδο καποιοι θα βοηθηθουν αν κανουν πρωτα τον σταυρο τους και πουν και καμια προσευχη  :2hysterical:

Ναι το χελικόιλ θέλει τέχνη. Βέβαια τα χελικόιλ χαλάς, μικρό το κακό. Επίσης θέλει προσοχή να μη μπει πιό βαθειά στο κάρτερ γιατί δεν θα αποστραγγέζεται μια ποσότητα λαδιού.

Και εγώ αν υπάρχει ψαχνό μεγαλύτερη τάπα προτείνω.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #7 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 16:40:49 μμ
Και αντι για νεα βιδα (στο ταλαιπωρημενο καρτερ) μπορει να μπει ΜΟΝΙΜΑ κατι τετοιο.... (μεγαλυτερης διαμετρου πλεον απο τη μαμα βιδα...)

http://www.quickvalve.co.uk/

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #8 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 18:04:44 μμ
Εμπιστεύεσαι μια βρύση, έστω κλειστή στο κάτω μέρος του κάρτερ;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #9 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 18:25:14 μμ
Δυο λύσεις (οκ και παραπάνω, αλλά μιλάμε απλές)

1. Βάζεις την ίδια βίδα με πολύ κανάβι υδραυλικών και αν δεν πιάνει, δες μήπως με επιπλέον παξιμάδι πιάνει. Αυτό αν σου κάτσει στον δρόμο... 

αν θες καλή δουλειά :
2. Helicoil όπως αναφέρθηκε. Με τα ρινίσματα δε τρέχει τίποτα. Αν δεν σταματήσουν σε κάποια γωνία, θα τα πιάσει το φίλτρο
λαδιού. Κάνε μια αλλαγή φίλτρου στα 1000 με το λάδι και θα είσαι οκ. Εννοείται οτι μετά το τρύπημα (σιγά το τρύπημα..)
θα βγάλεις όσα περισσότερα μπορείς έξω. Και είναι πολύ εύκολο. Αρχικά με ένα αυτοσχέδιο εργαλείο με γωνία για τα πολλά
και ααααααν μείνει και τίποτα παραπάνω, με μπατονέτες.

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 18:37:40 μμ
"Χειροδύναμος" μάστορας είχε καταφέρει να μου χαλάσει τις βόλτες στην τάπα λαδιού σε Bandit 600 στην πρώτη αλλαγή λαδιού στα 1000χλμ.
(Υπόψιν η συγκεκριμένη βίδα σε όλα τα μοτέρ είναι εξαιρετικής ποιότητας)

Φυσικά την κλώτσησε αλλα δεν μου είπε τίποτα, πήρα την μοτοσυκλέτα και την άλλη μέρα το πρωί είδα το λαδάκι κάτω από την μηχανή να στάζει μία στο τόσο.

Τότε την επισκευή την έκανα στο συνεργείο με άνοιγμα καινούργιας βόλτας και τοποθέτηση μεγαλύτερης βίδας. Χρησιμοποιήθηκε κάποιο ανάλογο κιτ και ο μάστορας είχε ανάλογη εμπειρία.

Λεπτομέρειες δεν θυμάμαι (πάνε σχεδόν 15 χρόνια), αλλά στα δύο χρόνια που κράτησα την μοτοσυκλέτα δεν είχα κανένα πρόβλημα από την συγκεκριμένη "επέμβαση".

Η βρυσούλα στις φωτογραφίες - εκτός του ότι δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητά της για δυο αλλαγές λαδιού το χρόνο - μόλις βρει (εξέχει αρκετα) σε πεζοδρόμιο, πέτρα, σαμαράκι ή οτιδήποτε άλλο, σου έχει κάνει το κάρτερ μπίλιες.

Offline rouso

• νέος οδηγός
  • **
Reply #11 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 21:22:05 μμ
αυτο σκεφτηκα και εγω ανοιγμα καινοργιας τρυπας,τωρα προσπαθησα το πρωι με τεφλον και εκανα δουλεια γιατι ειχε αγχωθει ο φιλος,διαροη δεν βλεπω προς το παρον.οσο για το φαγωμα του σπιρωματος μαλλον χειροδυναμος μαστορας και τον ειχε σε εκτιμηση οπως ολοι μας οι παθων με τους 'επαγγελματιες' μαστορες,και του λεω εγω τωρα σιγα μην το παραδεχτη οτι εκανε μακακια......ο 'μηχανικος μου'οπως τους αναφερουνε χαχαχαχ....

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #12 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 21:45:51 μμ
Εμπιστεύεσαι μια βρύση, έστω κλειστή στο κάτω μέρος του κάρτερ;

Ναι. Ειναι καλη κατασκευη (μεταλλικη μπιλια, οχι λαστιχο ) και προστατευμενη απο πιθανο χτυπημα/κουρεμα.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #13 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 21:48:08 μμ
Γι'αυτο το λογο δεν αφηνω ευκολα "μηχανικο" να βαλει τα χερια του στο μηχανακι μου. Μια φορα πριν 1.5 χρονο μου βγηκε η πιστη να βγαλω το φιλτρο λαδιου στο VFR καθως την τελευταια φορα ειχε αλλαξει λαδια σε συνεργειο στην Αγγλια λογω ανακλησης για τους σωληνες ψυξης λαδιου. Η το ειχαν καρασφιξει ή δεν ειχαν βαλει λαδι γυρω-γυρω και κολλησε και δεν εβγαινε με τιποτα, ιστορια εδω: http://www.vfrh.net/t2503-topic

Καλο ξεμπερδεμα αλλα ειναι κατι που φτιαχνεται οπως ειπανε και οι αποπανω :)

" the PouroDuro spirit "

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #14 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 22:30:55 μμ
Και τις 2 φορες που εκανα μονος αλλαγη φιλτρου λαδιου μετα απο σερβις σε μαστορα, επρεπε να το τρυπησω για να το βγαλω...

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #15 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 22:34:41 μμ
Και τις 2 φορες που εκανα μονος αλλαγη φιλτρου λαδιου μετα απο σερβις σε μαστορα, επρεπε να το τρυπησω για να το βγαλω...

Κατσαβίδιασμα ε;

Μια φορά έχει χρειαστεί να το βγάλω μ αυτό τον τρόπο......

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #16 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 23:10:58 μμ
Κατσαβίδιασμα ε;

Μια φορά έχει χρειαστεί να το βγάλω μ αυτό τον τρόπο......

Ειναι γνωστο το κολπο αλλα μιλαμε οτι το φιλτρο ητανε τοσο σφιχτο εκεινη τη φορα που μαλλον θα το "χαλαγε" το κατσαβιδι χωρις να το ξεβιδωσει. Δεστε αυτο το πολυγωνο "καπακι" που χρησιμοποιησα εδω (αλλα ειναι μιας χρησης και ηθελε πατεντα να πιασει γιατι ητανε χρησιμοποιημενο):
http://www.davidsilverspares.co.uk/XL650V2-TRANSALP-2002/part_99793/

" the PouroDuro spirit "

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #17 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2012, 00:28:36 πμ
(αλλα ειναι μιας χρησης και ηθελε πατεντα να πιασει γιατι ητανε χρησιμοποιημενο):

Το κλειδί αυτό είναι μιας χρήσης ;

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline lanos

• May the Force be with you..
  • Rossi και πάνω !
  • May the Force be with you..
Reply #18 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2012, 00:42:40 πμ
έτυχε να κολλήσω δυο κάρτερ γι αυτό το λόγο,γέμισμα και καινούρια τρυπα

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2012, 00:51:44 πμ
Ειναι γνωστο το κολπο αλλα μιλαμε οτι το φιλτρο ητανε τοσο σφιχτο εκεινη τη φορα που μαλλον θα το "χαλαγε" το κατσαβιδι χωρις να το ξεβιδωσει. Δεστε αυτο το πολυγωνο "καπακι" που χρησιμοποιησα εδω (αλλα ειναι μιας χρησης και ηθελε πατεντα να πιασει γιατι ητανε χρησιμοποιημενο):
Γιώργο εδώ με βρίσκεις αντίθετο, τα συγκεκριμένα φιλτροκλειδα έχουν τα νουμερά τους  (απαντώ και στον  Λευτέρη) δεν ειναι μιας χρήσης, ειναι συγκεκριμενα κλειδια (νουμερα) και υπο τον όρο ότι στο κάτω μέρος  θα υπάρχει το πολύπλευρο, που συνήθως το έχει η ΜΑΝΝ, και επειδή ειναι διαφόρων διαμετρων τα φιλτρα υπάρχουν και 6-7 διαφορετικά νουμερα πολύπλευρα φιλτρόκλειδα, υπάρχει φιλτρόκλειδο με τρια σημεία (που δεν το έχω εδω αυτην την στιγμή) πρέπει να το έχει ο Γιώργος (georig25) στο μαγαζί και θα το βγάλει φωτό να το ανεβάσει από εκεί, το οποίο όσο το ξεσφίγκεις τόσο περισσότερο πιέζει το φίλτρο με αποτέλεσμα θέλει δε θέλει θα λασκάρει,
Σημειώνω εδώ ότι όταν τοποθετούμε οποιοδήποτε φίλτρο ποτέ δεν το σφίγγουμε με φιλτρόκλειδο, απλά το πιέζουμε όσο ειναι δυνατόν με το χέρι και είμαστε ΟΚ το λάστιχο που υπάρχει εκει διογκωνεται και δεν υπάρχει καμία περιπτωση να λασκάρει ή να έχουμε διαρροή, εκτός αν ξεχάσουμε να το σφίξουμε όσο μπορούμε, επαναλαμβάνω με το χέρι και οχι με το φιλτροκλειδο.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #20 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2012, 02:46:40 πμ
Γιώργο εδώ με βρίσκεις αντίθετο, τα συγκεκριμένα φιλτροκλειδα έχουν τα νουμερά τους  (απαντώ και στον  Λευτέρη) δεν ειναι μιας χρήσης, ειναι συγκεκριμενα κλειδια (νουμερα) και υπο τον όρο ότι στο κάτω μέρος  θα υπάρχει το πολύπλευρο, που συνήθως το έχει η ΜΑΝΝ, και επειδή ειναι διαφόρων διαμετρων τα φιλτρα υπάρχουν και 6-7 διαφορετικά νουμερα πολύπλευρα φιλτρόκλειδα, υπάρχει φιλτρόκλειδο με τρια σημεία (που δεν το έχω εδω αυτην την στιγμή) πρέπει να το έχει ο Γιώργος (georig25) στο μαγαζί και θα το βγάλει φωτό να το ανεβάσει από εκεί, το οποίο όσο το ξεσφίγκεις τόσο περισσότερο πιέζει το φίλτρο με αποτέλεσμα θέλει δε θέλει θα λασκάρει,

Βαγγελη δεν διαφωνω στο οτι υπαρχουν παρομοια φιλτροκλειδα πιο γερα που ειναι για πολλες χρησεις αλλα το συγκεκριμενο που πουλαει ο (Αγγλος) Ασημενιος Δαυιδ ;D  το δινει 10 λιρες με ΦΠΑ ή 12 ευρω  μαζι με το γνησιο Honda φιλτρο και ειναι φτηνη κατασκευη μιας χρησης. Ειναι πολυ λεπτο και αν προσπαθησει κανεις να βγαλει καρασφιγμενο φιλτρο, το φιλτροκλειδο"καπακι" πετσικαρει και δεν βγαινει μετα ευκολα απο το παλιο φιλτρο. Εγω το πηγα σε καποιον με μεγγενη (αμαν και ποτε να παρω μια) και χτυπωντας το προσεκτικα με το σφυρι καταφερα και τοβγαλα αλλα οταν χρειαστηκα να το ξαναχρησιμοποιησω στο VFR, οπως περιγραφω σ'εκεινο το νημα, δεν εμπαινε πια με τιποτα στο καινουργιο φιλτρο και χρειαστηκε αρκετη "πειθω" με το σφυρι  ;) ;D Οταν καταφερα και εβγαλα το (δευτερο) φιλτρο, το πεταξα μαζι του οπως ητανε πια "κολλημενο" πανω του.

Θα επαιρνα ενα απο τα κλειδια που λες καθως αυτο με την αλυσιδα δεν λεει :( αλλα καθως βαζω τα φιλτρα μονος μου και τα σφιγγω μονο με το χερι, βγαινουν επισης σχετικα ευκολα χωρις εργαλειο με λιγη προσπαθεια με το χερι (και αφου το φιλτρο σκουπιστει πρωτα απο γρασα αλυσιδας ή οτιδηποτε)  :)

Cheers που λεμε κι'εδω (και ειναι ωρα για την pub σε λιγο  ;D)

" the PouroDuro spirit "

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Reply #21 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2012, 03:34:21 πμ
Βαγγελη δεν διαφωνω στο οτι υπαρχουν παρομοια φιλτροκλειδα πιο γερα που ειναι για πολλες χρησεις αλλα το συγκεκριμενο που πουλαει ο (Αγγλος) Ασημενιος Δαυιδ ;D  το δινει 10 λιρες με ΦΠΑ ή 12 ευρω  μαζι με το γνησιο Honda φιλτρο και ειναι φτηνη κατασκευη μιας χρησης. Ειναι πολυ λεπτο και αν προσπαθησει κανεις να βγαλει καρασφιγμενο φιλτρο, το φιλτροκλειδο"καπακι" πετσικαρει και δεν βγαινει μετα ευκολα απο το παλιο φιλτρο. Εγω το πηγα σε καποιον με μεγγενη (αμαν και ποτε να παρω μια) και χτυπωντας το προσεκτικα με το σφυρι καταφερα και τοβγαλα αλλα οταν χρειαστηκα να το ξαναχρησιμοποιησω στο VFR, οπως περιγραφω σ'εκεινο το νημα, δεν εμπαινε πια με τιποτα στο καινουργιο φιλτρο και χρειαστηκε αρκετη "πειθω" με το σφυρι  ;) ;D Οταν καταφερα και εβγαλα το (δευτερο) φιλτρο, το πεταξα μαζι του οπως ητανε πια "κολλημενο" πανω του.

Θα επαιρνα ενα απο τα κλειδια που λες καθως αυτο με την αλυσιδα δεν λεει :( αλλα καθως βαζω τα φιλτρα μονος μου και τα σφιγγω μονο με το χερι, βγαινουν επισης σχετικα ευκολα χωρις εργαλειο με λιγη προσπαθεια με το χερι (και αφου το φιλτρο σκουπιστει πρωτα απο γρασα αλυσιδας ή οτιδηποτε)  :)

Cheers που λεμε κι'εδω (και ειναι ωρα για την pub σε λιγο  ;D)
Παγκαλε να παμε μαζι του;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!! :goofy: :goofy: :goofy: :2drunk: :2drunk: :2drunk: :2drunk: :2drunk: :2drunk:

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #22 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2012, 20:30:10 μμ
καλησπερα. καντε αυτο με το helicoil το εχω κανει σε ενα αφρικα και ενα rmz 250.
αφου εισαι στο σειμιο να βγαλεις τα γρεζια παρε λαδι φτινο αλλα καινουριο εστω και
αυτοκινιτου και ριξε απο την ταπα κανονικα οπως βαζεις λαδι αυτο οπως θα τρεξει περνει τα
γρεζια εξω σταδιακα κλεινε την ταπα με το χερι για ενα δυο δευτερα και αφηνε να τρεξει.
καντο με κανα λιτρο λαδι και εισαι οκ. μετα ασε να αδιασει καλα καλα το λαδι και βαλε καινουριο το σωστο.
οτι και αν μεινει απο γρεζια θα παει πρωτα στην σιτα της αντλιας
και αν περασει και απο εκει στο φιλ λαδιου. και τα δυο που εκανα ειναι στο δρομο εδω και κανα
δυο χρονια. η ταπα δεν χαλαει απαρετητα απο σφιξιμο αλλα αν πας να την ξεσφηξεις οταν το μοτερ
ειναι ζεστο τοτε τραβαει τα πασα εξω. το helicoil λογο οτι ειναι μεταλικο σπειρωμα ειναι πιο
δυνατο σε σχεσει με το απ΄ευθειας πασο στο αλουμινιο.
« Last Edit: Σάββατο 31 Μάρτιος 2012, 20:35:34 μμ by cbfaras »

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline Dimitris TA600

• Οδηγάρα
Reply #23 on: Κυριακή 01 Απρίλιος 2012, 04:29:19 πμ

η ταπα δεν χαλαει απαρετητα απο σφιξιμο αλλα αν πας να την ξεσφηξεις οταν το μοτερ
ειναι ζεστο τοτε τραβαει τα πασα εξω. το helicoil λογο οτι ειναι μεταλικο σπειρωμα ειναι πιο
δυνατο σε σχεσει με το απ΄ευθειας πασο στο αλουμινιο.
+1000  :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Τυχαιο;Δεν νομιζω!!

Βιτσίλα

• Guest
Reply #24 on: Κυριακή 08 Απρίλιος 2012, 23:59:45 μμ
συνHondaκηδες έχω και εγώ πρόβλημα με κλοτσησμένες βόλτες αλλά στα μπουζί  :'( :'( :'( :'(
Τι κάνουμε ;;;; Καθώς τρέχει πολύ λίγο λάδι από τα δύο μπουζί που φένονται πιο εύκολα όταν δουλεύει η μηχανή.
Αν έχεται παρόμοια εμπειρία θα ηταν χρήσιμη μια συμβουλή (γίνεται τιποτα με τεφλον;),
αλλιώς ένα καλό συνεργείο με τίμιο μάστορα θα ήταν το καλύτερο ...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...