Hellas Transalp Forum

ΑΓΟΡΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

ierissiotis · 14988

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
on: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 17:51:59 μμ
Καλημέρα.Σκέφτομαι να αγοράσω καινούρια μπαταρία για το 600αρι μου.Τι να πάρω με υγρά ή τζέλ κλειστού τύπου?
Αν πάρω κλειστού τύπου θα μπορώ να την φορτίζω με τον φορτιστή που είχα για την παλιά?

Offline cuckoos

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Rossi και πάνω !
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
Reply #1 on: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 18:02:13 μμ
Καλημέρα.Σκέφτομαι να αγοράσω καινούρια μπαταρία για το 600αρι μου.Τι να πάρω με υγρά ή τζέλ κλειστού τύπου?
Αν πάρω κλειστού τύπου θα μπορώ να την φορτίζω με τον φορτιστή που είχα για την παλιά?

Καλημέρα. Δεν νομίζω να βρεις κλειστού τύπου σε αυτές τις διαστάσεις  για το 600.
Το ίδιο πρόβλημα είχα κ’ εγώ οπότε έβαλα ανοιχτού.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΛΥΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΟΥΝ

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #2 on: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 18:11:27 μμ
Aν βρώ θα μπορώ να την φορτίζω με φορτιστή?

Offline cuckoos

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Rossi και πάνω !
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
Reply #3 on: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 18:48:17 μμ
Λογικά ναι χωρίς να είμαι σίγουρος γ' αυτό.

Αλλά γιατί θέλεις να την φορτίζεις με φορτιστή?

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΛΥΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΟΥΝ

Offline Goodevil

• νέος οδηγός
  • **
Reply #4 on: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 18:48:52 μμ
Αν βρεις (εγώ πάντως που έψαχνα για μέρες στο internet δεν βρήκα και έβαλα yuasa YB12A-A και πέρασα το δικό της σωληνάκι από αριστερά), θα μπορείς να τη φορτίσεις. Προσοχή όμως, αν δεν βρεις απλά κλειστού τύπου, αλλά είναι με gel, χρειάζεται φορτιστή κατάλληλο ΚΑΙ για gel. Δεν κάνουν όλοι οι φορτιστές. Εγώ πήρα έναν τέτοιο πρόσφατα, της EINHEL. Λέγεται BT-BC 4D Einhell και είναι φορτιστής – συντηρητής που κάνει και για gel. Επιπλέον κάνει και για μπαταρία αυτοκινήτου καθώς έχει επιλογή φόρτισης 1 Α (για μπαταρίες μικρές όπως των μηχανών) αλλά και 4 Α για μεγάλες όπως των αυτοκινήτων.

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #5 on: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 21:42:11 μμ
Αν βρεις (εγώ πάντως που έψαχνα για μέρες στο internet δεν βρήκα και έβαλα yuasa YB12A-A και πέρασα το δικό της σωληνάκι από αριστερά), θα μπορείς να τη φορτίσεις. Προσοχή όμως, αν δεν βρεις απλά κλειστού τύπου, αλλά είναι με gel, χρειάζεται φορτιστή κατάλληλο ΚΑΙ για gel. Δεν κάνουν όλοι οι φορτιστές. Εγώ πήρα έναν τέτοιο πρόσφατα, της EINHEL. Λέγεται BT-BC 4D Einhell και είναι φορτιστής – συντηρητής που κάνει και για gel. Επιπλέον κάνει και για μπαταρία αυτοκινήτου καθώς έχει επιλογή φόρτισης 1 Α (για μπαταρίες μικρές όπως των μηχανών) αλλά και 4 Α για μεγάλες όπως των αυτοκινήτων.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Μια παρατήρηση.Που έψαχνες ρε φίλε στο ιντερνετ μέρες και δε μπορούσες να βρείς ?Μια ματιά έριξα σήμερα στο Γερμανικό ebay και βρήκα.Απλά δε συμφαίρει λόγο υψηλών εξόδων αποστολής.
Για παράδειγμα αυτήν
http://www.ebay.de/itm/MOTOBATT-Batterie-HONDA-XLV-600-Transalp-PD10-97-97-/390337943477?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item5ae1f457b5
« Last Edit: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 21:45:48 μμ by ierissiotis »

Offline Goodevil

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 22:59:35 μμ
Που έψαχνες ρε φίλε στο ιντερνετ μέρες και δε μπορούσες να βρείς ?Μια ματιά έριξα σήμερα στο Γερμανικό ebay και βρήκα.Απλά δε συμφαίρει λόγο υψηλών εξόδων αποστολής.
Για παράδειγμα αυτήν
http://www.ebay.de/itm/MOTOBATT-Batterie-HONDA-XLV-600-Transalp-PD10-97-97-/390337943477?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item5ae1f457b5

http://www.impactbattery.com/brands/motobatt/motobatt-mbtx12u-replaces-ytx14-bs-ytx14l-bs.html

Επειδή το ebay δεν το θεωρώ απόλυτα αξιόπιστο.. για ρίξε μία ματιά σε αυτό το κατάστημα που πουλάει τη συγκεκριμένη μπαταρία για να δεις α) ποιες μπαταρίες αντικαθιστά και β) ποιες είναι οι διαστάσεις της. Υπ’όψην ότι η μπαταρία που φοράει το Transalp YB12A-B (και με πατέντα στο σωληνάκι και τη YB12A-A) έχει διαστάσεις L 134mm – W 80mm – H 160mm και ο χώρος που την υποδέχεται πάνω στη μηχανή είναι.. ‘’γάντι’’ για το μέγεθός της.

Θα προσέξεις λοιπόν ότι η συγκεκριμένη μπαταρία α) δεν αντικαθιστά τη δική μας, αλλά τις  YTX12BS, YTX14BS, YTX14HBS, YTX14LBS, KMX14BS, αλλά και ότι οι διαστάσεις της L 151mm – W 87mm – H130mm, δεν ταιριάζουν με των δικών μας. Εκτός και αν έχεις κατά νου ότι αυτό το L 151mm αλλά και το W 87mm, θα καταφέρεις να το χωρέσεις. Και άντε το πλάτος είναι 7 χιλιοστά διαφορά και κάτι γίνεται. Το μήκος που είναι κοντά 2 πόντοι;;; Τσέκαρέ το μην βρεθείς προ απροόπτου.

Υγ: Στο internet έψαχνα στην εγχώρια αγορά. Ίσως φταίω εγώ που δεν το ξεκαθάρισα, αλλά η ανάγκη μου ήταν επιτακτική και δεν μπορούσε να περιμένει τα.. shipping! Εντούτοις στα αποτελέσματα δεν βρήκα τίποτε ούτε και από το εξωτερικό, έστω και από σπόντα.

Αυτός τελικά έχει και για το δικό μας, αλλά είναι..out of stock!

http://www.impactbattery.com/search.html?query=YB12A-B
« Last Edit: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 23:08:29 μμ by Goodevil »

Offline Goodevil

• νέος οδηγός
  • **
Reply #7 on: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 23:13:48 μμ
Δες και αυτή με δώρο φορτιστή - συντηρητή!

http://www.powerstridebattery.com/ut12c-agm-motorcycle-battery-yb12a-a

Ψάχνε για κωδικό UT12C. Αυτές κάνουν για το Transalp. Αλλά εδώ (HELL.. AS) δεν βρήκα ακόμη κάτι.

Λεπτομέρεια: τα δύο link που σου παρέθεσα είναι για την ίδια μπαταρία, αλλά πρόσεξα ότι στο ένα αναφέρει CCA 180 και στο άλλο 140!!!
« Last Edit: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 23:19:09 μμ by Goodevil »

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #8 on: Τρίτη 17 Ιανουάριος 2012, 23:36:49 μμ
ποια μπαταρια φοραει απο τη μανα του?

Απο φορτιστη εχω παραγγειλει τον CTEK XS 5.0  ... ετσι για ν αυπαρχει...
http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=6734

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #9 on: Τετάρτη 18 Ιανουάριος 2012, 01:56:12 πμ
Πάλι καλά που μου το είπες για τις διαστάσεις .Δεν το πρόσεξα :-\

Τελικά θα πάρω απο έναν φίλο μία καινούρια(παραγγελία )και τέλος.Είναι ηλεκτρολόγος και εμπορευεται μπαταρίες.

Offline cuckoos

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Rossi και πάνω !
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
Reply #10 on: Τετάρτη 18 Ιανουάριος 2012, 07:14:57 πμ
Πάλι καλά που μου το είπες για τις διαστάσεις .Δεν το πρόσεξα :-\

Τελικά θα πάρω απο έναν φίλο μία καινούρια(παραγγελία )και τέλος.Είναι ηλεκτρολόγος και εμπορευεται μπαταρίες.

Καλημέρα. Δεν νομίζω να βρεις κλειστού τύπου σε αυτές τις διαστάσεις  για το 600.
Το ίδιο πρόβλημα είχα κ’ εγώ οπότε έβαλα ανοιχτού.

Offline Τρανς-Αλπινιστής

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Τρίτη 12 Ιούνιος 2012, 18:43:55 μμ
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για μπαταρία ...
Το 650άρι μου έχει μια dynavolt 8ΑΗ (YTX9-BS). Η μπαταρία μπήκε το 2008 (αγόρασα τη μηχανή το 2009) και ταλαιπωρήθηκε, δηλαδή πλήρης αποφόρτιση 3-4 χειμώνες  ;D ) Παρ' όλα αυτά μέχρι καί πέρσι μ' έβγαλε. Φέτος την φόρτισα 2-3 φορές (δείχνει 12,8V αλλά δεν πάει παραπάνω) όμως η μίζα δεν ... οπότε μάλλον πάω για αλλαγή, ε;

Η απορία: δεδομένης των άθλιων οικονομικών μου, αυτή που έχω είναι αρκετά φθηνότερη από οποιαδήποτε 11ΑΗ που είδα. Από άποψη σωστής λειτουργίας είναι καλή ιδέα να βάλω μια ίδου τύπου ή να πάω για αυτό που λένε οι προδιαγραφές.

Επίσης, μου δώσανε ένα φορτιστή TRONIC-T6 (LIDL) με τον οποίο φορτίζανε τη δύστυχη μπαταρία επί τρία (!!!) μερόνυχτα. Στο Site της Dynavlot βλέπω ότι η συγκεκριμένη θέλει 3-4 ώρες με φορτιστή 1AH. Ο συγκεκριμένος είναι λέει 4 και 6 Eff(icient-ective?). Κάνει ο φορτιστής αυτός για τέτοιες μπαταρίες (προφανώς δεν θα πάρω gel λόγω κόστους).

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.

Το TRANSALP μου είναι δίκυκλο!!!   ;D

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τρίτη 12 Ιούνιος 2012, 21:30:06 μμ
Εδώ λέει ότι έχει γνήσια μπαταρία Honda προς 17,5 λίρες:

http://www.davidsilverspares.co.uk/XL600VT-TRANSALP-1996/part_27306/

Δεν είναι υπερβολικά χαμηλή η τιμή;