Hellas Transalp Forum

Επιλογη after market πισω δισκοπλακας

tasosbob · 18932

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 04:01:50 πμ
Καλησπερα σε ολους παιδες.Μετα απο αναζητηση στο φορουμ για δισκοπλακα XG δεν βρηκα πολλα.Ηρθε ο καιρος της αλλαγης της και εχω προβληματιστει πολυ.Εχει βαλει καποιος την συγκεκριμενη?δεν θελω να ''σφυριζει'' και διαθετω μεχρι 50-60 ευρω,δεν θελω μεταχειρισμενη (για να μην την πατησω)αλλα ουτε να ξοδεψω και παραπανω απο την ''μαμα'' (αυτη τη στιγμη γυρω στα 84 στο e-moto).
Για ριχτε καμμια προταση...
Υ.Γ αν δεν ταιριαζει στο τοπικ καποιος moderator ας την ''εξαφανισει''

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Reply #1 on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 04:08:17 πμ
Βρηκα και αυτα:http://www.ebay.de/itm/370480661741?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=1057,   http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=957.
Επισης για την braking μου ειπε σημερα σε μαγαζι στην καλλιροης 89 ευρω (δεν ξερω αν ειναι το ιδιο μοντελο)

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #2 on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 05:01:35 πμ
Για EBC κοίταξες?

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 06:23:08 πμ
Για πίσω έβαλα της EBC με τακάκι EBC. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.   

Η μανίσια αντικαταστάθηκε λόγω δημιουργίας ρωγμής στα 50 κάτι χιλιάδες χλμ. 

Θεωρώ ότι καλύτερα είναι να είναι ίδιας μάρκας, ότι βάζεις. Δηλ. μανίσια πλάκα με μανίσιο τακάκι και αντίστοιχα το ίδιο με τα άφτερ μάρκετ. (σημείωση : προσωπική εκτίμηση).

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 06:44:10 πμ
Toποθετησα στο δικο μου 650 αυτην:
http://www.ebay.com/itm/160515461405?item=160515461405&viewitem=&sspagename=ADME:X:AAQ:MOTORS:1123&vxp=mtr
πριν απο κανα μηνα σε συνδυασμο με τακακια EBC Αγοραστηκε λιγο φτηνοτερα απο οτι στο λινκ Στα 30Ε ή περιπου 42$ αν θυμαμαι καλα
Φρεναρει αψογα και με  αισθηση εφαμιλη και ισως και καλυτερη απο την μαμα δισκοπλακα Μενει μονο να δειξει κατα ποσο θα αντεξει στην χρηση και στον χρονο
Αντοχη  που οπως αποδειχτηκε ουτε και η μαμα πισω δισκοπλακα διεθετε Και στο δικο μου ΤΑ ειχε μια ρωγμη εδω και πολες χιλ. χλμ Το δε παχος της  στα τελαιταια της μετρηθηκε στα <1,5mm απο τα 5mm αρχικο παχος και οριο αντικαταστασης αν θυμαμαι καλα τα 2,5mm Αρα επρεπε να την ειχα αντικαταστησει κατα πολυ νωριτερα

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 16:13:20 μμ
Βρηκα και αυτα:http://www.ebay.de/itm/370480661741?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=1057,   http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=957.
Επισης για την braking μου ειπε σημερα σε μαγαζι στην καλλιροης 89 ευρω (δεν ξερω αν ειναι το ιδιο μοντελο)

XG δίσκο με τακάκι EBC έχω βάλει εγώ στο Africa πίσω πριν από 8 χρόνια.
Το αποτέλεσμα ίδιο με της μαμάς (δύναμη και αίσθηση). Το τακάκι κράτησε 30.000χλμ !
Έχω αλλάξει από τότε άλλα 4 τακκάκια (2 ebc, 1 μαμά και 1 ferodo) καί έχει κάνει 85.000χλμ άψογα !
Το τακάκι μαμά σφίριζε πολύ και το τακάκι ferodo λιγότερο.
Το καλλίτερο τακάκι EBC σε δύναμη, αίσθηση, θόρυβο και διάρκεια.   
Ελπίζω να βοήθησα.

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 23:09:04 μμ
XG δίσκο με τακάκι EBC έχω βάλει εγώ στο Africa πίσω πριν από 8 χρόνια.
Το αποτέλεσμα ίδιο με της μαμάς (δύναμη και αίσθηση). Το τακάκι κράτησε 30.000χλμ !
Έχω αλλάξει από τότε άλλα 4 τακκάκια (2 ebc, 1 μαμά και 1 ferodo) καί έχει κάνει 85.000χλμ άψογα !
Το τακάκι μαμά σφίριζε πολύ και το τακάκι ferodo λιγότερο.
Το καλλίτερο τακάκι EBC σε δύναμη, αίσθηση, θόρυβο και διάρκεια.   
Ελπίζω να βοήθησα.

Νικο σκεφτομαι για xgear με τακακι xgear,αλλα δεν θελω με τιποτα να σφυριζει.Απο οτι βλεπω και συ φορας την δισκοπλακα πολυ καιρο,ολα καλα δηλαδη μ'αυτην?

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Reply #7 on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 23:12:19 μμ
Για EBC κοίταξες?

Aerie το λινκ απο το ebay που εβαλα ειναι EBC απλα βγαινει στα 75 Ε με μεταφορικα,φορας το ιδιο για πες λιγο εντυπωσεις....

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Reply #8 on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 23:17:24 μμ
Toποθετησα στο δικο μου 650 αυτην:
http://www.ebay.com/itm/160515461405?item=160515461405&viewitem=&sspagename=ADME:X:AAQ:MOTORS:1123&vxp=mtr
πριν απο κανα μηνα σε συνδυασμο με τακακια EBC Αγοραστηκε λιγο φτηνοτερα απο οτι στο λινκ Στα 30Ε ή περιπου 42$ αν θυμαμαι καλα
Φρεναρει αψογα και με  αισθηση εφαμιλη και ισως και καλυτερη απο την μαμα δισκοπλακα Μενει μονο να δειξει κατα ποσο θα αντεξει στην χρηση και στον χρονο
Αντοχη  που οπως αποδειχτηκε ουτε και η μαμα πισω δισκοπλακα διεθετε Και στο δικο μου ΤΑ ειχε μια ρωγμη εδω και πολες χιλ. χλμ Το δε παχος της  στα τελαιταια της μετρηθηκε στα <1,5mm απο τα 5mm αρχικο παχος και οριο αντικαταστασης αν θυμαμαι καλα τα 2,5mm Αρα επρεπε να την ειχα αντικαταστησει κατα πολυ νωριτερα

Ευχαριστω για την προταση φιλε μου θα το σκεφτω αν και νομιζω θα προτιμησω κατι σε πιο ''γνωστο''....
Οσο αφορα την δικια μου δισκοπλακα δεν εχω πολλα χλμ γυρω στα 34000 απλα ειχα κανει μ@λ@κια και ειχε φαγωθει το τακακι και μου εχει κανει πολλες ''πατουρες''

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Τρίτη 29 Νοέμβριος 2011, 23:19:11 μμ
Για πίσω έβαλα της EBC με τακάκι EBC. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.   

Η μανίσια αντικαταστάθηκε λόγω δημιουργίας ρωγμής στα 50 κάτι χιλιάδες χλμ. 

Θεωρώ ότι καλύτερα είναι να είναι ίδιας μάρκας, ότι βάζεις. Δηλ. μανίσια πλάκα με μανίσιο τακάκι και αντίστοιχα το ίδιο με τα άφτερ μάρκετ. (σημείωση : προσωπική εκτίμηση).

Συμφωνω σε οτι αφορα ιδια μαρκα τακακια και δισκπλακα.Την πηρες απο Ελλαδα?για πες καμμια τιμουλα?

babisku

• Guest
Reply #10 on: Τετάρτη 30 Νοέμβριος 2011, 00:34:50 πμ
Ο Γεωργουσης (Honda Modo ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ) έχει 87  ευρω την γνήσια τοποθετημένη.

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τετάρτη 30 Νοέμβριος 2011, 01:16:19 πμ
Συμφωνω σε οτι αφορα ιδια μαρκα τακακια και δισκπλακα.Την πηρες απο Ελλαδα?για πες καμμια τιμουλα?

Νομίζω έκανε 75Ε, αλλά επειδή δεν την πλήρωσα όσο έκανε, δεν θυμάμαι ακριβώς.

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Reply #12 on: Τετάρτη 30 Νοέμβριος 2011, 03:33:17 πμ
Νομίζω έκανε 75Ε, αλλά επειδή δεν την πλήρωσα όσο έκανε, δεν θυμάμαι ακριβώς.

Τοσο την βρισκω και γω απο ebay γερμανιας αν ειναι 75 εδω τοτε απο κει 60+15 μεταφορικα ειναι καλα?η' εδω ειναι πιο φτηνα

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 30 Νοέμβριος 2011, 03:48:45 πμ
Τοσο την βρισκω και γω απο ebay γερμανιας αν ειναι 75 εδω τοτε απο κει 60+15 μεταφορικα ειναι καλα?η' εδω ειναι πιο φτηνα

Για 15-20 Ε δεν αξίζει πολύ ψάξιμο.

Για διαφορά όπως αυτή που ανέφερε o konkost τότε αξίζει, αν φυσικά σου κάνει το προϊόν.  ;)

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 30 Νοέμβριος 2011, 20:20:55 μμ
Νικο σκεφτομαι για xgear με τακακι xgear,αλλα δεν θελω με τιποτα να σφυριζει.Απο οτι βλεπω και συ φορας την δισκοπλακα πολυ καιρο,ολα καλα δηλαδη μ'αυτην?

Όπως προείπα ναι εντάξει η δισκόπλακα, αλλά το τακάκι το xg δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Reply #15 on: Πέμπτη 01 Δεκέμβριος 2011, 02:03:06 πμ
Ευχαριστω παιδες για τις απαντησεις να'στε ολοι καλα και καλα ταξιδια....

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #16 on: Πέμπτη 01 Δεκέμβριος 2011, 03:02:35 πμ
Και εχουμε και λέμε , πίσω δισκόπλακα κωδικός 43251MY5731, εδώ  που την παράγγειλα και εγώ   http://www.davidsilverspares.co.uk/parts/by-part-number/partnumber_19451/    κοστίζει € 64.45 , +13€ το ΦΠΑ, +καμμιά 20ριά μεταφορικά , βγαινει κάπου στα 90 ευρά. Στο Ελλάντα με τους υψηλούς μισθούς κοστίζει 149.26€, τσάμπα πράμα δλδ.
Οσο για τακκάκια εγώ εμπρός πάντα γνήσια και πίσω τα οργανικά της EBC, στα 28€ .

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Πέμπτη 01 Δεκέμβριος 2011, 04:32:37 πμ
Συμφωνώ ότι το εν λόγω κατάστημα έχει να επιδείξει αρκετά καλύτερες τιμές, αλλά για δίσκους :

85 Ε η πίσω μανίσια σε γνωστό αθηναϊκό web κατάστημα ...- moto.

Απο κει πήρα 2 μπροστινούς επί 65. (φοβούμενος ότι θα ανέβει η τιμή τους, ακόμα τους έχω συσκευασμένους).

Από τον Ντέβιντ συμφέρει ίσως να πάρεις τα τακάκια.

Γενικά όποτε μπήκα στη διαδικασία να βρώ τις καλύτερες τιμές, διαπίστωσα ότι γλύτωνα 20 Ε και έχανα χρόνο + χρήμα για τον χρόνο που δαπανούσα να τα ψάχνω...είναι σχετικά όλα αυτά.

Θα έλεγα λίγο οφ τόπικ ότι ο μόνος λόγος να τα ψάχνεις, είναι για να βάζεις/φοράς/περνάς μια συγκεκριμένη μάρκα που θες στη μηχανή σου και να μην πας και βρίσκεις ότι να ναι.  ;)

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Πέμπτη 01 Δεκέμβριος 2011, 16:14:05 μμ
Συμφωνώ ότι το εν λόγω κατάστημα έχει να επιδείξει αρκετά καλύτερες τιμές, αλλά για δίσκους :

85 Ε η πίσω μανίσια σε γνωστό αθηναϊκό web κατάστημα ...- moto.

Απο κει πήρα 2 μπροστινούς επί 65. (φοβούμενος ότι θα ανέβει η τιμή τους, ακόμα τους έχω συσκευασμένους).

Από τον Ντέβιντ συμφέρει ίσως να πάρεις τα τακάκια.

Γενικά όποτε μπήκα στη διαδικασία να βρώ τις καλύτερες τιμές, διαπίστωσα ότι γλύτωνα 20 Ε και έχανα χρόνο + χρήμα για τον χρόνο που δαπανούσα να τα ψάχνω...είναι σχετικά όλα αυτά.

Θα έλεγα λίγο οφ τόπικ ότι ο μόνος λόγος να τα ψάχνεις, είναι για να βάζεις/φοράς/περνάς μια συγκεκριμένη μάρκα που θες στη μηχανή σου και να μην πας και βρίσκεις ότι να ναι.  ;)
Οφ τοπικ συνεχεια:
Αν αυτα τα 20Ε ομως αντιστιχουν πχ στο 50% της τιμης ή και παραπανω  δεν εναι καθολου αμεληταια διαφορα Εχω αγορασει πολυ φτηνοτερα απο 20Ε πραγματα απο εξω γιατι εδω τα ευρησκα μερικα εως και 10 φορες πανω!

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #19 on: Παρασκευή 02 Δεκέμβριος 2011, 03:41:32 πμ
Θα γράψω μια παρατήρηση που δεν ξέρω αν ισχύει, απλά το αναφέρω:
Η παλιά δισκόπλακά μου που άλλαξα πριν 6 μήνες οταν επλενα την μοτό η είχα καιρό να την κινήσω σκουριαζε ελαφρά στην επιφάνεια επαφής με τα τακάκια, ενώ ηταν σκουριασμένη περιμετρικά. Η καινούργια που αγόρασα απο τον Αγγλο και είναι γνησια δεν σκουριάζει ακομα και μετα απο 20 μέρες ακινησίας. Κάτι που συμβαίνει και με τις εμπρός δισκόπλακες.

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Παρασκευή 02 Δεκέμβριος 2011, 15:13:59 μμ
Η παλιά δισκόπλακά μου που άλλαξα πριν 6 μήνες οταν επλενα την μοτό η είχα καιρό να την κινήσω σκουριαζε ελαφρά στην επιφάνεια επαφής με τα τακάκια, ενώ ηταν σκουριασμένη περιμετρικά. Η καινούργια που αγόρασα απο τον Αγγλο και είναι γνησια δεν σκουριάζει ακομα και μετα απο 20 μέρες ακινησίας. Κάτι που συμβαίνει και με τις εμπρός δισκόπλακες.
Αυτή ήταν κατασκευής του καλιτέχνη που σου την πουλήσε Νικόλαε,Γρήγορα ξεχνάς μου φαίνεται,για ψάξε και για κάτι άλλο αν και δεν θέλω να σε βάλω σε αμφιβολίες

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Παρασκευή 02 Δεκέμβριος 2011, 15:32:29 μμ
Οι περισσοτερες δισκοπλακες δεν κατασκευαζονται απο καθαρο ατσαλι αλλα ειναι κραματα μεταλων και περιεχουν και χυτοσιδηρο (μαντεμι) Αναλογα με την αναλογια τους σε μαντεμι αντιστοιχως παραουσιαζουν και το φαινομενο της σκουριας Ο χυτοσιδηρος εχει λιγοτερη αντοχη απο το ατσαλη σε θραυση αλλα εχει και μεγαλυτερο συντελεστη τριβης Ετσι λοιπον προτιμαται απο τους κατασκευαστες ειδικα αν προκειτε για την πισω δισκοπλακα οπου πρεπει να υπαρχει κατα το φρεναρισμα καλη αισθηση
Η αυξημενη περιεκτικοτητα σε μαντεμι ισως λοιπον να ειναι ενας απο τους λογους που η πισω δισκοπλακα φθειρεται πολυ γρηγορα σε σχεση με τις μπροστα και επισης αρκετα συχνα παρουσιαζει ρωγμες
Και οπως εγραψες δεν σκουριαζει ΑΚΟΜΑ! Οταν με την χρηση αναπτυθουν τρελες θερμοκρασιες τοτε η σκουρια θα εμφανιστει ξανα! Παντως εχε υπ' οψην σου οτι με το μαντεμι φρεναρουμε καλυτερα παρα με το ατσαλι! Και ας φαινεται λιγο ασχημο

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Reply #22 on: Σάββατο 03 Δεκέμβριος 2011, 06:49:44 πμ
Προχθες πηρα τηλ τον davidspares στην Αγγλια.Η δισκοπλακα μου εβγαινε σχεδον 90 λιρες με μεταφορικα οποτε οποιος θελει ''μαμα'' καλυτερα απο εδω 84 κατι ευρω απο e-moto.Εγω παντως πηρα XGear δισκοπλακα με daytona τακακια (μου τα προτεινε το παιδι γιατι δεν σφυριζουν καθολου και ειναι made in japan) συνολο 78 ευρω.Οταν τα περασω και τα δουλεψω λιγο θα σας πω εντυπωσεις  ;) ;) ;) ;)

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Δευτέρα 07 Μάιος 2012, 17:16:51 μμ
Καλημέρα, είχα ανοίξει ένα θέμα για την εμπρός δισκόπλακα http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,18448.0.html
Για να μην ανοίγω νέο ρωτάω εδώ για την πίσω. Έχω βρει μια Tsu BOSS στα 50 ευρώ καθώς και μια της Braking με δώρο τα τακάκια της προς 71 ευρώ. Braking έχω βάλει και μπροστά και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Για την Tsu BOSS τι άποψη έχετε; Εφόσον η δεύτερη δίνει και τακάκια τα λεφτά βγαίνουν περίπου τα ίδια.

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Παρασκευή 18 Μάιος 2012, 19:32:07 μμ
κανείς;